Dodaj do ulubionych

Chudniecie po kp

23.03.14, 09:05
Prawda li to czy klamstwo?
W moim wypadku sciema big_grin mam dokladnie tak jak ktos opisal - po prodzie zaszlam szybko do bycia jedynie jakies plus 5kg a potem dlugo dlugo nic. A wiele sobie obiecywalam jesli chodzi o karmienie i chudniecie. Rozczarowalam sie sad
Moze jak odstawie chociaz? Jem normalnie tzn tak samo jak zwykle.
Obserwuj wątek
    • pederastwa Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 09:13
      Ja karmiac piersia przytyłam ze 3 kg. Kolejne 3 w czasie odstawiania. Po odstawieniu wazylam niewiele mniej niz pod koniec ciąży.
    • ladnyusmiech Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 09:17
      Przy pierwszym dziecku nic a nic nie schudłam przy kp.
      Przy drugim wysysa ze mnie wszystko. Efekt taki, że każdy się o mnie martwi a moje dziecię całe w fałdkach, taki pączuś pyzaty big_grinbig_grinbig_grin
    • lola211 Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 09:20
      Ja schudłam do wagi nizszej niz przed ciążą.Karmilam 8 mies.,z czego przz ostatnie 2 m-ce tylko 2 razy dziennie.
      • onewoman Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 09:27
        Karmię od 6 miesięcy i ważę 2-3 kg mniej niż przed ciążą, przy pierwszym dziecku też tak było.
    • tryggia Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 09:27
      Po pierwszej ciąży schudłam bardzo, bardzo, ale tylko dlatego, że dałam się wkręcić w zjawisko "dieta matki karmiącej". Trudno, żeby na brokułach i indyku nie schudnąć.
      Po drugiej nie dręczyłam siebie żadną dietą i wróciłam do wagi przedciążowej jakoś w 3 miesiące.
      Karmienie piersią, moim zdaniem, nie miało z tym nic wspólnego.
    • ola33333 Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 09:29

po porodzie b. szybko schudlam. Zrobilam sie chuda szczapa. Dlugo karmilam piersia, nawet b. dlugo. Dziecko juz normalnie jadlo, tylko na zasniecie sobie cos tam ciumkalo z cyca, wiec mysle za wiele to tego mleka wtedy juz nie mialam, a moze mi sie tylko tak wydaje. Kiedy odstawilam calkowicie - w ciagu 3 miesiecy przytylam 10 kg i juz tych kilogramow nie moge zgubic choc minely 4 lata.
      • sitniczek Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 09:33
        "Kiedy odstawilam calkowicie - w ciagu 3 miesiecy
        > przytylam 10 kg" O kutfa!
        Szczerze mówiąc nigdy nie słyszałam o diecie kp. W ciąży przybyło mi 18 kg, po porodzie 9 znikło. Obecnie waga wyjściowa +4 kg i jest ok. Może warto spróbować diety ŻP i ruch?
        • sitniczek Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 09:34
          Mały karmił się 11 miesięcy i się sam odstawił..
        • gretchen184 Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 09:51
          sitniczek napisała:

>Może warto spróbować
          > diety ŻP i ruch?

następna co uważa,że jak gruby to żre i siedzi przed tv tongue_out
          • sitniczek Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 12:20
            Wcale tak nie uważam, i wypraszam sobie takie uwagi. Skoro nie żp, nie ruch, to może lekarz? Pasi?
            • aquella Re: Chudniecie po kp 24.03.14, 04:20
              pasi, i to dietetyk najlepiej, nie ma głupszej diety niż jeść połowę- no może taka kiedy się nic nie je
        • to_ja_tola Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 22:37
          sitniczek napisała:
          . Może warto spróbować
          > diety ŻP i ruch?

GOOWNO prawda.....serio,serio!
      • kikimora78 Re: Chudniecie po kp 24.03.14, 11:34
        Kiedy odstawilam calkowicie - w ciagu 3 miesiecy
        > przytylam 10 kg i juz tych kilogramow nie moge zgubic choc minely 4 lata.

dlatego nie odstawiam big_grin
    • gretchen184 Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 09:30
      ja za krótko karmiłam piersią,żeby coś z tego wywnioskować w tym temacie.
      ale moja przyjaciółka karmiąca 2 lata bardzo przytyła. coś tam jej się popierdaczyło z hormonami i zamiast chudnąć tyła.
      skończyła karmić i zaczęła chudnąć.
      • chocolatemonster Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 12:00
        Ja od 2 mcy mniej jem,nie jem slodyczy,duzo ruchu I kp od 17mcy kp. Nie chudne sad
    • lauren6 Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 10:00
      Może u niektórych to się sprawdza. Ja w trakcie kp miałam ataki wilczego głodu i potrafiłam w środku nocy opróżnić część lodówki. Waga stała w miejscu.
    • maltry Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 10:22
      Nie schudłam ani grama, każde z dzieci karmione ponad 2 lata
    • princy-mincy Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 10:37
      Karmie prawie dwa miesiące i obecnie mam fazę plateau- stanęłam na 3 kg na plusie (w stosunku do wagi sprzed ciazy) i tak juz sie trzyma ta waga od 3 tygodni.
      Glodna jestem okropnie, non stop mnie ssie w żołądku. Moj syn je duzo i często, w te dwa miesiące przybrał ponad 2 kg.
      Gdybym zaczęła ograniczać swoje jedzenie, pewnie bym schudła. Ale na razie nie jestem w stanie walczyć z głodem.
    • run_away83 Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 11:01
      Ja karmię już trzecie dziecko. W okresie wyłącznego karmienia piersią i częstego karmienia w nocy czyli przez pierwsze pi razy oko sześć miesięcy leci mi 2-3 kg miesięcznie. Potem, w miarę rozszerzania dziecku diety i stopniowego zmniejszania się częstotliwości karmienia, tempo spadku wagi wyhamowuje do 0.5-1 kg miesięcznie i utrzymuje się na tym poziomie do końca okresu karmienia piersią (pierwsze i drugie dziecko karmiłam ponad dwa lata). Czyli - przez cały okres karmienia leci mi ponad dwadzieścia kg. Jem dużo, zwłaszcza w pierwszych miesiącach po porodzie wręcz plądruję lodowkę. Staram się trzymać zdrową, urozmaiconą dietę, nie eliminuję nabiału, ani żadnych innych grup pokarmów, bo moje dzieci nie są alergikami.

Aczkokwiek muszę dodać, że dużo się ruszam - codziennie robię pieszo 8-10 km. Czasami więcej. Z wózkiem lub z niemowlakiem w chuście i trzylatkiem na holu, a w domu mam dwa piętra schodów po których latam w te i wewte wink
    • iziula1 Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 11:10
      Tak, przy każdym dziecku karmiąc KP chudlam.
      Nie dość, że szybko wracałam do wagi wyjściowej to po roku, półtorej spadki wagi były duże i musiałam skończyć karmić.

Natomiast nigdy nie miałam obsesji z ważeniem się. Na wagę stawam od czasu do czasu. Może raz na miesiac czy dwa. To że waga wraca widziałam po ubraniach.
    • evee1 Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 11:12
      Ja od zawsze mam problemy z waga, ale okres karmienia pierwszego dziecka to jedyne pol roku mojego zycia, kiedy moglam nawet nie tyle jesc co zrec. Schudlam w ciagu 4 miesiecy do wagi sprzed porodu, a w czasie ciazy przytylam 15 kilo. Jadlam wszystko na co mialam ochote - u nas nie ma czegos takiego jak dieta matki karmiacej.
    • aguar Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 11:22
      Jak się zważyłam na drugi dzień po porodzie, to ważyłam tyle, co przed ciążą. Przez cztery lata karmienia waga stała w miejscu (ale ja tak właśnie chciałam).
    • figrut Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 11:27
      Pierwsza ciąża przed dwudziestką. Przy końcu ciąży ważyłam 78 kilo z wagi wyjściowej 55. Po roku karmienia z rozmiaru 36-38 (góra - dół) spadłam do 34-36 (50,5 kilograma). Kolejna ciąża w wieku lat trzydziestu i wtedy chudnięcie nie było już takie łatwe. Z rozmiaru wyjściowego 36-38 wjechałam do 40-42 mimo tego, że karmiłam przez pewien okres dwójkę i w czasie ciąży jedno.
    • taka-sobie-mysz Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 12:14
      ja jak karmiłam, to żarłam jak opętana, w niczym nie musiałam się ograniczać, wpaniałe to było smile chałki z masłem, tony słodyczy, kluch wszelakich - które uwielbiam smile I nie, nie schudłamsmile Ale też nie przytyłam, co, przy tej ilości jedzenia było wręcz zdumiewające, więc akurat u mnie kp spalało dużo kalorii. Pewnie jakbym się tak nie obżerała (a najczęściej jadłam nie dlatego, że byłam głodna, tylko dlatego, że wiedziałam, że mogę sobie na to bezkarnie pozwolić) to bym schudła.
    • myaka Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 13:11
      Karmie od 4 miesiecy i waze juz mniej niz przed ciaza (a w ciazy przytylam bardzo duzo).
      Jako, ze bylam szczupla przed ciaza, chudniecie zaczyna byc problemem bo robie sie zwyczajnie w swiecie chuda, a tego nie chce.

Jem normalnie, tak jak zwykle (czyli raczej zdrowo, ale od czasu kp sporo slodyczy jadam bo mam na nie aktualnie ogromna ochote), nie mam zadnej 'diety matki karmiacej', sportu (poza codziennymi, dlugimi spacerami) nie uprawiam.
    • mayaalex Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 13:22
      Pod koniec ciazy mialam +15kg. Po dwoch tygodniach od porodu +4, po miesiacu +2/3 - i wg mnie te ostatnie kilogramy to bylo moje obzarstwo ciazowe (a nie to, co przytyc powinnam tak czy inaczej). Z nimi meczylam sie ok 3 miesiecy, karmienie piersia nic nie dawalo (ale oczywiscie dietami kp sie nie katowalam, jadlam jak zawsze, potem juz troche uwazajac na kalorie a na koncu bardzo uwazajac na kalorie smile. Bylam bardzo zawzieta bo mielismy wesele zaplanowane na 4 miesiace po porodzie i chcialam fajnie w sukni slubnej wygladac smile no i sie udalo, ale jak tylko troche sobie pofolgowalam, to mi te 2/3kg znow sie odkladaly w oponkach. Zanim przestalam karmic zaszlam w druga ciaze, wiec juz od poczatku mialam te 2kg na plusie i oczywiscie znow duzo przybieram na wadze, mysle ze znowu bedzie +15 przynajmniej. Rodze latem wiec mam nadzieje, ze jakos pojdzie z odchudzaniem, nie lubie siebie z dodatkowymi kg sad
    • ginger.ale Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 14:36
      ja ważyłam 5kg mniej niż przed ciążą i nie wyglądałam najlepiej (jak chudnę to najbardziej to widać na buzi i ogólnie od pasa w górę, zad się trzyma tongue_out )
      po zakończeniu przytyłam jakieś 2kg w ciągu 8m-cy
    • hermenegilda_zenia Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 15:19
      Nie chudlam karmiąc piersią, krótko po porodzie waga zeszła mi do +3 kg w stosunku do tej sprzed ciąży i wciąż te wagę mam. Karmiłam 2 lata, skończyłam karmić rok temu. Mój dzieciak dużo jadł w nocy, wiec wieczorem jak w zegarku wlaczal mi się tryb " czarna dziura w żołądku" co na pewno nie było dobre dla figury, bo po prostu musiałam coś zjeść, inaczej zaczynałam mieć bóle głowy.
    • sueellen Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 16:24
      Karmie piersia, nie jem słodyczy ani fastfoodów, unikam nasyconych tluszczy, odzywiam sie zdrowo, faktycznie jem wiecejchoc nie duzo wiecej niz wczesniej, chodze na siłownie 3x w tygodniu, bardzo duzo chodze w ciagu dnia (także pod góre, po piachu z dzieckiem w chuscie). Stale waze 3kg wiecej niz przed pierwsza ciaza i nic sie nie zmienia w temacie.
    • awidyna Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 20:25
      W ciąży +18kg, po 3 miesiącach wróciłam do wagi sprzed ciąży a potem zleciałam jeszcze 5-6kg. Karmiłam (odciągałam) 11 miesięcy, po zaprzestaniu zaczęłam wracać niestety do poprzedniej wagi czyli te 5-6kg przybyło. Więc tak, chudłam po kp, ale była to też zasługa 3-4 godzinnych spacerów, które robiłam z córką, a po powrocie do pracy niestety nie ma kiedy. Ale dni coraz dłuższe więc i ruchu będzie coraz więcej wink Ja sobie tłumaczę, że 1/3 mojej wagi to piersi ;p
    • slonko1335 Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 20:42
      Ja chudłam bardzo podczas KP. Nigdy nie ważyłam tak mało jak wtedy-wyglądałam jak szkieletor...
    • truscaveczka Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 20:58
      Schudłam bardzo dużo, stosowałam dietę eliminacyjną, syn megaaalergik.
      A potem jak mnie pierdzielnęło jojo, to jeszcze się wygrzebać nie mogę.
    • thea19 Re: Chudniecie po kp 23.03.14, 21:16
      jak karmilam, to waga stala (aleja ciagle glodna bylam i jadlam bo sciagalam mnostwo mleka laktatorem). przestalam karmic i zaczelam brac tabsy i przytylam 10kg w rok. przestalam tyc jak odstawilam a jadlam tak samo. troche tarczyca po ciazy mi tez zeswirowala bo inne rzeczy wyszly. chudniecie bylo masakra.
      niestety teraz musze sie bardzo pilnowac z zarciem bo kazdy cukierek to +1kg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka