logi.nek
06.04.14, 15:21
Zaczęłam od stycznia. Ćwiczę dwa razy w tygdniu aerobik, kupiłam orbitreka i ćwiczę 1-2 razy w tygodniu. Choć przyznam, że na orbitreku ostatnio rzadziej. Staram się lepiej odżywiać. Głównie nie jeść słodyczy, tylko w weekendy. Mówię o sobie, że jestem słodyczoholikiem, więc całkiem nie dam rady zrezygnować. Schudłam 3 kg. Mało ale podobno jak się zacznie ćwiczyć to mięśnie więcej ważą więc liczą się bardziej wymiary a widzę, że na oko jest lepiej no i spodnie za luźne. Wydawało mi się, że nie jest tak źle aż do momentu gdy poszłam na badanie składu ciałą i wyszło mi, że mój wiek metaboliczny to 52 lata a mam 38 niecałe. Chcę coś z tym zrobić. U mnie w mieście jest taki kurs czy nie wiem jak to się nazywa. Uczą tam zdrowego odżywiania, jednak z tego co rozumiem nie układaja diet tylko uczą co z czym jeść i czego potrzebuje organizm. Zapisałam się ale teraz się zastanawiam. Ćwiczę czasem z Ewą Chodakowską ćwiczenia z You Tube. Na jej stronie można zamówić dietę dopasowaną do tego co się lubi itd. Jeśli jakieś dania nie odpowiadają można zmieniać, Jest współpraca z dietetykiem. Czy któraś z Was korzystała może? Nie lubiłam kiedyś takiego ustalenia, że to mam jeść dzisiaj na śniadanie, obiad itd. Jednak widzę, że nie daję rady układać jadłospisu tak aby odżywiać się zdrowo. Chcę schudnąć no i być zdrowa - zdrowo się odżywiać. Może macie inne rady?