Dodaj do ulubionych

Praca - prośba o rady

08.04.14, 13:55
Pracuję w budżetówce, praca jak najbardziej mi odpowiada ale pieniądze marne - podwyżki wręcz śmieszne. Atmosfera bardzo przyjazna, urlop kiedy chce. No i dostałam propozycję pracy w innym miejscu - też budżet, charakter pracy podobny, wynagrodzenie na dzień dobry porównywalne z obecnym. Ale prawdopodobnie perspektywy inne (pod inną ustawę podlega ta nowa firma) i pewnie podwyżki nie będą w tak śmiesznej wysokości jak miałam teraz. No i pytanie co robić? Zostać czy iść do nowej?
Obserwuj wątek
    • mx3_sp Re: Praca - prośba o rady 08.04.14, 14:11
      skoro dostałaś propozycję, sama nie szukałaś to widać jesteś wybitną specjalistką, poszukiwaną. Nie wiem w czym dylemat.
      • ozana_1 Re: Praca - prośba o rady 08.04.14, 14:28
        oczywiście ze szukałam. Ale z nadzieją, ze propozycja finansowa będzie przynajmniej o 50 % wyższa od obecnej. Zdaje sobie jednak sprawę, jak jest z pracą obecnie i stad dylemat. Wybitną specjalistą nie jestem. Raczej przeciętną wink
        • mx3_sp Re: Praca - prośba o rady 08.04.14, 14:38
          czyli pomyliłaś pojęcia. Szukałaś, a nie szukano Ciebie. Wychodzi, że to zwykła zamiana miejsca pracy. Można się pokusić choćby z racji zmiany środowiska skoro innych powodów nie ma,
        • lauren6 Re: Praca - prośba o rady 08.04.14, 17:35
          ozana_1 napisała:

> z nadzieją, ze propozycja finansowa będzie przynajmniej o 50 % wyższa od obecnej.

To przedobrzyłaś z oczekiwaniami finansowymi, albo zarabiasz bardzo mało. Jak dają na starcie minimum te 10% na rękę więcej i perspektywy rozwoju są lepsze niż w obecnej to bierz.
    • slawekopty Re: Praca - prośba o rady 08.04.14, 15:11
      ozana_1 napisała:

> Pracuję w budżetówce,

Gdybyś chciała przestać być wrzodem na du.ie społeczeństwa, i założyć np. własną firmę, to można by ci coś poradzić, a tak to tylko będziesz biurwą w innym miejscu, żadna różnica wink
    • mayaalex Re: Praca - prośba o rady 08.04.14, 16:23
      Jesli zarabiasz na waciki, to zostan w obecnej pracy - skoro atmosfera jest dobra i z urlopami nie ma problemu, to wg mnie rekompensuje to mniejsza pensje (zwlaszcza jak masz dzieci). Jesli w Twoim/Waszym budzecie Twoja pensja jest istotna, to zmieniaj.
    • jematkajakichmalo Re: Praca - prośba o rady 08.04.14, 16:42
      ozana_1 napisała:

Ale prawdopodobnie perspekt
      > ywy inne (pod inną ustawę podlega ta nowa firma) i pewnie podwyżki nie będą w t
      > ak śmiesznej wysokości jak miałam teraz.

No ale pewnosci nie masz? Rozumiem, ze bylas na rozmowie to czemu nie zapytalas??
      Skoro pensja porownywalna a nie znacznie wyzsza od obecnej, a wysokosc podwyzek to tez tylko przypuszczenia to lepiej zostan tam gdzie jestes. Po co zaczynac od nowa, nie wiesz na kogo trafisz itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka