Dodaj do ulubionych

pytanie kosmetyczne

06.05.14, 14:09
Poszukuję kremu, który zdziała cuda na mojej twarzysmileAle najpierw może ją scharakteryzuje: wiek: za sekundę 30lat, cera bardzo sucha, naczynkowa, zmęczona życiem. Po zimie to wręcz znowu zrobiła się taka, że jak nakładam podkład to widać te suche rejony no i brzydko to wygląda. Kiedyś jak mnie było stać to używałam Vichy Aqalia termal- i fajny był, ale teraz trochę mnie nie stać żeby 120zł wydawać na słoiczek kremu, więc drastycznie przeskoczyłam na ziaję za 4,99zł. Chcę teraz trochę podreperować moją twarz bo przez dwójkę małych dzieci, zarwane noce i dnie w ciągłym biegu zapomniałam trochę o sobie. Teraz dzieci są na wakacjach i pomyślałam że to 5 min dla mnie. Jaki polecacie krem dla mnie(taki do 50zł) i może jakieś sprawdzone maseczki na tak suchą skórę pozbawioną blasku?
Obserwuj wątek
    • drinkit Re: pytanie kosmetyczne 06.05.14, 14:14
      Do takiej cery polecam kremy Yves Rocher (świetnie nawilżają, np seria hydra vegetal), apteczne Iwostinu lub Pharmaceris. Polecam regularne peelingi enzymatyczne + maseczki - ostatnio Bielenda wystartowała z dobrymi lub maseczki z glinkami ziaja. Wszystko używam i polecam. Warto też raz na jakiś czas szarpnąć się na kosmetyczkę na zabieg nawilżający.
      • mx3_sp Re: pytanie kosmetyczne 06.05.14, 14:15
        wiesz co Ci polecę? Olej arganowy.
    • klamkas Re: pytanie kosmetyczne 06.05.14, 18:09
      Olej arganowy smile. Kosztuje różnie (ja ostatnio zapłaciłam 79 zł za 100ml, ale jest wydajny i starcza na dłuuugo). Do stosowania jako krem, jako maseczka, jako wszystko wink.
    • princessa.of.persia Re: pytanie kosmetyczne 06.05.14, 19:40
      Moja skore w podobnym przypadku jak Twoja uratował Avene Toleriane Extreme.
      W internecie mozna znalezc taniej niz w aptece stacjonarnej. Widzialam gdziesz za 50 zł, chyba w aptece gemini
    • maggi9 Re: pytanie kosmetyczne 06.05.14, 19:49
      Serum Flavo-C.
    • anilanka26 Re: pytanie kosmetyczne 06.05.14, 19:52
      dzięki za podpowiedzi, a ten olejek to w aptece kupować?
      • klamkas Re: pytanie kosmetyczne 06.05.14, 20:03
        Bywają i w aptekach. Ja kupuję w mydlarni i ten jest najlepszy z wszystkich, które używałam (a co tam, zrobię reklamę - w Mydlarni u Franciszka). Kiedyś widziałam w Rossmannie, ale nie wiem jakiej jest jakości. Ważne jest to, żeby był w ciemnym i szklanym pojemniku.
    • mia_siochi Re: pytanie kosmetyczne 06.05.14, 20:10
      Olej arganowy. Prawdziwy, nie jako 1% dodatek do jakiegoś smarowidła.

A co do kremów- dokładnie obojętne czy wydasz na krem 200 czy 20zł, one mają to samo w składzie. Chyba, że na Twoją skórę cudownie działają reklamy wink
    • kamunyak Re: pytanie kosmetyczne 06.05.14, 22:27
      z czystym sumieniem mogę ci polecic krem - odżywkę do suchej cery Nanobase.
      Krem jest tłusty więc raczej tylko na noc ale juz rankiem powinnaś zauważyć różnicę.
      Zresztą poczytaj sobie opinie o nim, np. na wizażu, gdzie właśnie ja go wypatrzyłam.
      Nie wszystkim podpasował ale zdecydowanej większości tak, może tobie też?
      Do kupienia w aptekach i mieści się w twoich kosztach.
      • annakate Re: pytanie kosmetyczne 06.05.14, 22:47
        mnie, a jeszcze bardziej mojej córce, która ma bardzo delikatną, przesuszającą się cerę bardzo służy Bielenda Pharm cera sucha - krem regenerujący, ale jest kilka produktów w linii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka