Dodaj do ulubionych

Wybory do Parlamentu Europejskiego

11.05.14, 17:45
No właśnie?
Ja nie wiem jeszcze, ale skłaniam się do tego, że nie chce mi się iść.

A tak apropo- na dwójce przez pół godziny lecą spoty wyorcze.
Po co oglądam- nie wiem, ale jedno powiem- głupie to.
Takie masakryczne wlazid..upstwo...
Czy komuś naprawdę spoty pomagają wybrać na kogo zagłosują?
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego 11.05.14, 17:52
      Spotow nie oglądam, na wybory ide, bo euroentuzjazm wyssałam z mlekiem matki.
    • solaris31 Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego 11.05.14, 17:53
      ja pójdę, wszystkich wybiorę, niech wszyscy mają dobrze, a co!

big_grin
    • blond_suflerka Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego 11.05.14, 17:54
      Spoty żenada. Cała polska polityka to żenada. Nie idę i nie głosuję.
    • marychna31 Latarnik wyborczy 11.05.14, 17:57
      Warto sprawdzić, kto reprezentuje nasze poglady:

LATARNIK WYBORCZY
      • lauren6 Re: Latarnik wyborczy 11.05.14, 19:30
        Waham się między 2 opcjami. Latarnik niewiele pomógł, bo wyszły mi obie te partie po równo.
      • jakw Re: Latarnik wyborczy 11.05.14, 19:51
        Co mi po tym jak głosowanie po wyborach nie ma żadnego związku z poglądami partii przed wyborami?
    • mynia_pynia Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego 11.05.14, 18:00
      pójdę, zagłosuję na nazwisko oczywiście na wszelki wypadek spojrzę z jakiej delikwent jest partii.
      • raczek47 Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego 11.05.14, 18:35
        Nie idę, nie wierzę, by ktokolwiek z naszych kandydatów miał na celu walczyć o moje dobro czy o dobro naszego państwa.Mam wrażenie,ze chodzi im tylko o dobro własnego portfela.A już całkowicie partie pogrążyły się w moich oczach, wystawiając celebrytów i sportowców, którzy kompromitują się publicznie, gadając bzdury i pokazując,ze są sto lat świetlnych od obecnych problemów.No to o co im może chodzić, jak nie o zwiększenie grubości swojego portfela?I w imię czego ja swoim głosem mam im ten portfel pogrubiać?Co zrobi dla mnie Adamek czy O.Jędrzejczak?
        • tryggia Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego 11.05.14, 18:43
          A wiesz, ze już dziś mogę robić zakłady, że te wszystkie Otylie, Żurwaskie itd. na bank wejdą do europarlamentu?
          Oczywiście, że pójdę głosować, ale jako żywo - co raz częściej myślę o wyborach jak o Eurowizji...
          • mili131 Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego 11.05.14, 19:16
            Pójdziesz, czy nie i tak wybierzemy 51 europosłów. A że będą to Ci gorsi, no cóż...
            • blond_suflerka Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego 11.05.14, 19:47
              Ale lepszych nie ma. Na tym polega ta sztuczkawink
    • green_agula Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego 11.05.14, 19:20
      ja chodzę na każde wybory więc na te też ide smile
    • attiya Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego 11.05.14, 19:25
      nie idę
      mam już dość
    • mid.week Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego 11.05.14, 19:32
      Idę, a spotów nie ogladam wink
    • jakw Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego 11.05.14, 19:46
      Jeśli uda mi się ustalić po co jest europarlament to dopiero zacznę zastanawiać się czy warto.
    • asia_i_p Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego 11.05.14, 20:24
      A ja idę głosować (jeśli zdążę urodzić i wyjść ze szpitala), rozmowa z moim ojcem pomogła mi wybrać kandydatkę.
      On na nią głosuje, bo zajmowała się tym, co i jego obchodzi - żeglugą śródlądową, wykorzystaniem dróg wodnych, zwłaszcza Odry - jak twierdzi, od dawna, a nie tylko z okazji kampanii wyborczej. Przekonuje mnie to.

Spoty wyborcze rzeczywiście nie są zbytnio pomocne.
      • nangaparbat3 OT 11.05.14, 20:31
        Bo Ty chyba już na dniach?
        Strasznie Ci zazdroszczę - te ostatnie dni to dla mnie było takie cudowne czekanie: poznam kogoś, na kogo bardzo czekam, i juz kocham. I doczekać sie nie moglam, jaki bedzie ten ktoś (przynieśli mi rano w zawiniątku - świekrę big_grin big_grin big_grin )
        • asia_i_p Re: OT 11.05.14, 22:38
          Na dniach, jestem dwa dni po terminie. Też się nie mogę doczekać, negocjuję z synem, żeby się ruszył wreszcie, bo wszyscy dzwonią i mnie rozliczają, czy to już.
    • klamkas Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego 11.05.14, 20:44
      Idę na wybory. W tym przypadku zagłosuję na człowieka, nie na partię ("moja" w sensie światopoglądowym partia wystawia w tych wyborach ludzi, którzy robią złe wrażenie, dlatego zagłosuję na mądrego i porządnego kandydata innej partii - i tak nie realizuje w EU ich programu wink).
    • koronka2012 Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego 11.05.14, 21:35
      Taaaa, dzieje się, co jeden to lepszy.

BTW - może mi ktoś wyjaśnić fenomen - dlaczego w kraju o niskiej frekwencji wyborczej z uporem maniaka unika się podawania dat wyborów? codziennie przeglądam prasę, nie unikam TV, słucham radia - a jednak od dobrego miesiąca nie udało mi się nadziać na informację kiedy do diabła są te wybory...
      • asia_i_p Re: Wybory do Parlamentu Europejskiego 11.05.14, 22:40
        25 maja. Równocześnie z komunią mojego brata i rocznicą komunii mojej córki - jak my to ogarniemy logistycznie, pojęcia nie mam, ale jestem zdeterminowana, żeby iść, bo po prostu uwielbiam chodzić na wybory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka