Gość: dwe IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 00:00 niech mają te kasy, przecież muszą się jakoś rozliczać, a nie ciągle oszukiwać państwo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Critto NIE ZAPOMINAJCIE O WSPÓŁOGRANIZATORACH!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 03:38 Unia Polityki Realnej, www.upr.org.pl, Stowarzyszenie Konserwatywno-Liberalne KoLiber, www.koliber.org, Ogólnopolski Związek Zawodowy Lekarzy, Ruch Na Rzecz Jednomandatowych Okręgów Wyborczych. ale największe BRAWA za skopanie tyłka ministerstwu należą się ... TAKSÓWKARZOM !! BRAWO !! Już wygrywacie walkę z pazernością rządu. Popieram Was z całego serca - Krzysztof "Critto" Sobolewski, www.libertaryzm.prv.pl critto@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja nie moge Re: NIE ZAPOMINAJCIE O WSPÓŁOGRANIZATORACH!! IP: 212.160.138.* 01.10.03, 08:49 Już wygrywacie walkę z pazernością rządu. Popieram Was > z całego serca - Krzysztof "Critto" Sobolewski, > www.libertaryzm.prv.pl critto@wp.pl Zajrzałem na Twoją stronę www.libertaryzm.prv.pl panie Krzysztofie K i uważam, że jesteś głupkiem i dupkiem, nie masz rozumu. Nie chce mi się więcej pisać o takim matole jak Ty. Mam tylko nadzieję, że moja wypowiedź Cię nie obraziła i nie wymierzysz mi żadnej kary bo przecież potępiasz karanie za obrażanie. I oczywiście nie podpisuję się. Z wyrazami obrażającymi Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 wydrwigrosze i zlodziejaszki utrudniaja nam zycie 01.10.03, 09:34 taka opinie maja cierpiarze. Czy ktos widzial szczesliwego cierpiarza? Moze przez chwile po tym jak okradl kolejnego kilenta na kilka zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sor Ja tez nie chce placic podatkow !!! IP: 216.254.136.* 01.10.03, 04:05 ...ale musze ! Tak jak kazdy kto zarabia pieniadze, tak i taksowkarze musza sie rozliczac. Czego oni chca w koncu? Swiete krowy sa w Indiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piłka Kto jest producentem kas fiskalnych??? IP: *.lubaczow.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 06:01 Pytanie brzmi nie po co kasy fiskalne,tylko komu rzad napcha kieszenie?? Metoda wprowadzania kas jest identyczna jak biopaliw:"kasa Misiu kasa" P.S Pomysł jest równie absurdalny co swego czasu kaski dla rowerzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Protest przeciwko kasom fiskalnym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 07:51 Do dwe co ty wiesz na ten temat, wszystko mozna odczytac z taksometru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mailman Re: Protest przeciwko kasom fiskalnym IP: *.centrala.kbsa / 10.1.13.* 01.10.03, 08:37 Gość portalu: anka napisał(a): > Do dwe co ty wiesz na ten temat, wszystko mozna odczytac z > taksometru. Odczytać można... tyle że można również skasować dane z pamięci taksometru i to było by nagminne działanie w celu uniknięcia płacenia podatków. W byle kiosku z gazetami są kasy i nie było przebacz, musieli kupić i tyle. A taksówkarze mają zdecydowanie więcej do ukrycia niż gazeciarze. I gadanie że to duży wydatek jest tylko przykrywką, oni poprostu nie chcą płacić podatków od rzeczywistych przychodów. Wielu niechce ale muszą. Niech i taksówkarze płacą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciekthebest Re: Protest przeciwko kasom fiskalnym IP: 217.153.50.* 01.10.03, 08:32 Taksówkarze protestują, że mało zarabiają. To skąd te samochody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracujący Re: Protest przeciwko kasom fiskalnym IP: *.crowley.pl 01.10.03, 08:40 Jest to granda, iż w Polsce różnie traktuje poszczególnych ludzi, grupy zawodowe. Lepsi są górnicy-odprawy, taksówkarze- dopłaty do taksometrów, lekarze-bo im wszystko wolno a pracują też w szarej strefie(gdzie nikt nie chce porządnie sprawdzić ich dochodów)... Powinno rzeczywiście stosować się jedno prawo, JEDNAKOWO do wszystkich, ale niezależnie kto ma władzę, stosuje je wybiórczo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak czy zawsze zapłaciłeś prawidłową cenę IP: 213.146.57.* 01.10.03, 09:11 Nagminne jest oszukiwanie cudzoziemców i pozamiejscowych przez taksówkarzy. Obowiązkiem powinien być wydruk faktury z podaniem punktu początkowego, końcowego, liczby kilometrów, kosztu złamania licznika, postoju, no i TARYFY (1, 2, 3, 4). Dzisiaj można się doprosić o świstek "jazda po mieście". We Francji obowiązuje wyświetlanie taryfy na dachu taksówki i byłem świadkiem zajechania drogi oszustowi w Paryżu przez dwóch policjantów na motocyklach. A ci się nie patyczkowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Protest przeciwko kasom fiskalnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 09:37 Ile oni mieli czasu na zaoszczędzenie tych pieniędzy? Przez ten czas nawet bezrobotny by uzbierał tą kwotę. A może się boją, że nie będą już mogli klientów oszukiwać? O swoich oszustwach jakoś milczą... Każdy przedsiębiorca musie mieć kasę, dlaczego ich ma to nie dotyczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja do policji IP: *.prem.tmns.net.au 01.10.03, 10:48 nastepnym razem, sprawdzie im, ale dokladnie, stan techniczny samochodu. Jesli nie odpowiada normie, autko nalezy zaplombowac i odeslac laweta do naprawy. W ten sposob to barachlo nauczy sie szacunku dla innych. Za kazdym razem, gdy przyjezdzam do Warszawy (Okecie) mam ochote zaczac strzelac. Nie mam dla taryfiarzy za grosz szcunku i litosci. Jesli 1% z nich jest uczciwy, do gora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: Protest przeciwko kasom fiskalnym IP: *.jezuici.pl 01.10.03, 12:40 Kasy dla taksówek toidiotyzm, nie ma tego nigdzie na świecie. ALE Dlaczego panowie takswókarze za kretyńskie pomysły rządu blokują MNIE? Niech blokują sejm! Chamy jedne - zablokowane ulice, karetki stoją w korkach, ludzie do pracy nie moga odjechać, bo im się kasy nie podobają! I jeszcze te klaksony - moja 95 letnia babcia mało szału nie dostała (mieszka przy pl. Zbawiciela). Proponuję MIESIĄC BOJKOTU TAKSÓWEK. A jak już ktoś MUSI wziąć taksówkę, to niech za każdym razem żąda rachunku i komentuje kierowcy chawmstwo jego kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Protest przeciwko kasom fiskalnym IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.10.03, 19:54 Jeżdżę od 8-u lat\łódż\i uważam ,że to następńy "wybryk"ministra finansów t.zn.moje zarobki w tym czasie się nie zmieniły a paliwo wtedy kosztował ok. 0.80gr a teraz ok.3.30 czyli koszty utrzymania rosną drastycznie a zarobki NIE, WIĘC PO CO KASY . My nie mamy pieniędzy,to zły adres\!!!\a przecież wystarczyłoby urządzenie drukujące\fiskalne\ kompatybilne z naszymi taksometrami za kwotę ok. 800zł a nie cała kasa fiskalna za ok.2000zł.Pytanie brzmi KTO weźmie kase za KASY FSK.To jasne..... . Odpowiedz Link Zgłoś