snowdust
22.05.14, 14:47
Chcemy kupic dom (a raczej domek) w Legionowie. Nie pochodzimy stamtad, nikogo nie znamy. Obecnie mieszkamy w Warszawie. Rozwazalismy 4 pokojowe mieszkanie na Bialolece i okazuje sie ze za te sama cene mozna kupic dom na przyklad wlasnie w Legionowie.
No i do tej pory uwazalam ze swietny pomysl. Bo miasto, wszystko skupione w jednym miejscu, wszystko czego do zycia trzeba jest, itd. I przede wszystkim dom a nie blok. No ale im blizej zorganizowania domow do ogladania mam coraz wieksze watpliwosci...
Maz pracuje w centrum Warszawy (konczy o 6). Pewnie jakis czas zostanie w obecnej pracy a jak bedzie zmienial to jego branza zwiazana jest jednak z wiekszymi miastem. Dojazdy raczej komunikacja publiczna czyli w domu bedzie po 7. A co mnie zaczelo "przerazac"?
Ze calymi dniami bede sama w innym miescie. I ze maz co jakis czas jezdzi na szkolenia i obawiam ze sama z dziecmi nocami w domu bede sie bala (dzieci male 2 i 5 lat). W mieszkaniu w bloku spac sama sie nie boje. A jak dzieci podrosna i wyszloby tak ze pracowalabym rowniez w Warszawie - dzieci same w Legionowie, my w Warszawie. Bez sensu. Czyli z praca musialabym ograniczyc sie do Legionowa. No i pewnie szalu w w tej kwestii nie ma (a moze sie myle).
To tak w skrocie bo nie chce sie rozpisywac. Wymyslam czy mam sluszne obawy?