fog_factory 21.06.14, 11:28 Ma któraś takie cudo? Sprawdza się to? Opinie z informacją o producencie i modelu mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
crises Re: pralko-suszarka 21.06.14, 13:04 Użyj wyszukiwarki, było milijon pińcet razy. Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: pralko-suszarka 21.06.14, 13:20 Mam osobno pralkę i suszarkę, taki układ mi się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
grave_digger Re: pralko-suszarka 21.06.14, 13:32 Jak masz kasę to lepiej osobno. Pierzesz, po czym pranie przenosisz w całości do suszarki i pierzesz kolejne. Nic nie czeka. A z pralko-suszarką jest zawsze tak, że nie możesz wysuszyć wszystkiego co wyprałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
fog_factory Re: pralko-suszarka 21.06.14, 13:54 ale nie mam miejsca na oba, dlatego rozważam. Moi rodzice mieli wiele lat temu taką z demobilu, dobrze się sprawdzała ale to było w czasach gdy sprzęty były niezniszczalnie Odpowiedz Link Zgłoś
grave_digger Re: pralko-suszarka 21.06.14, 16:29 Ja też nie mam, dlatego suszarka stoi na pralce. Odpowiedz Link Zgłoś
fog_factory Re: pralko-suszarka 21.06.14, 19:18 słyszałam o tym patencie, tyle że ja nie mam miejsca w łazience, pralkę mam w kuchni. Nie da się na niej postawić suszarki, no nie da się Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: pralko-suszarka 21.06.14, 14:03 Kolezanka ma i narzeka.Suszarka nie zbiera klakow.Normalnie gdy wrzucisz ciemne ubranie z chusteczka do nosa i masz potem wszedzie biale klaki to wrzucasz do suszarki i ci wszystko zbiera.U niej zostaje.Ja mam osobno i wole to rozwiazanie. Wiem,ze w malych mieszkaniach robione da specjalne polki,by suszarka stala na pralce. "Znasz mnie lepiej niż ja siebie? Widziałeś mnie na glebie? Znasz upadek i cierpienie? Znasz każde wydarzenie, Które miało wpływ na mnie? Znasz mnie lepiej niż ja klaunie?... Śmiejesz się,zgadnij,kto się będzie śmiał ostatni" Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: pralko-suszarka 21.06.14, 14:36 mam i sobie chwalę. co prawda nie susze w niej ciągle, od tego mam ogród i suszarkę w sypialni, ale sporadycznie, zima kurtki, koce, to co musi być suche na "już". po suszeniu w suszarce ręczniki i koce są puszyste i miękkie. nie mam w domu za dużo miejsca, więc takie rozwiązanie się sprawdza rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: pralko-suszarka 21.06.14, 14:38 Nie sprawdza się. Miałam i żałowałam wydanych pieniędzy. Pralka i osobno suszarka bębnowa - to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
malwa51 Re: pralko-suszarka 21.06.14, 16:40 Polecam i ja model "na osobno", moja suszarka zbiera klaki. Fajna rzecz w zimie i dla malych rzeczy typu gacie, skarpetki Odpowiedz Link Zgłoś
sauerkirsch Re: pralko-suszarka 21.06.14, 16:37 Ja mam i nie narzekam. Mam dużą - 9kg prania i 7 suszenia, tak więc na upartego można nawet spore pranie wysuszyć nie dzieląc na 2 partie. Ja jednak zawsze wyciągam i strzepuję, po czym wkładam do suszarki zapełniając tylko częściowo bęben. Wtedy suszenie trwa krócej i ubrania nie wymagają prasowania - o ile od razu je wyjmę. Kłaki zbiera, choć gorzej niż to sobie wyobrażałam. Co do marki - moja to Electrolux. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik.odchudzania Re: pralko-suszarka 21.06.14, 16:47 Mam, AEG, modelu nie chce mi się sprawdzać, ale jak znam życie jest jeden. Uwielbiam ją, kocham i nie zamieniłabym jej na dwa oddzielne sprzęty (a takie przez wiele lat miałam). Jest nas w domu trzy dorosłe osoby i nigdy nie czekam aż pralka się wypełni po brzegi praniem, zatem w ogóle nie ma problemu z tym, że zostaje mi część prania do suszenia. Zwłaszcza w sytuacji, kiedy pralka dobiera ilość wody itp. do ilości i rodzaju wkładu. Wkładam pranie, nastawiam od razu program prania i suszenia i wyciągam gotowe rzeczy do poskładania. Żadnego przekładania, żadnego cudowania. Pierze znakomicie, suszy bardzo dobrze. Zajmuje tyle miejsca co przeciętna pralka. Nie wiem skąd opinie, że to rozwiązanie jest gorsze od dwóch oddzielnych sprzętów, bo jak powiadam miałam dwa oddzielne przez wiele lat i z obecnego jestem zdecydowanie bardziej zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
yaga7 Re: pralko-suszarka 21.06.14, 17:06 Mam i nie narzekam (jakiś 2-letni Samsung, wcześniej jakiś stary no name). Nie mam miejsca, żeby na pralce postawic suszarkę, bo tam jest kaloryfer i nie mam go gdzie przenieść, bo mam mikrołazienkę. U nas służy do suszenia ręczników i prześcieradeł, majtek, skarpetek i tiszertów. Nie mamy fioła na punkcie prasowania, więc wg nas rzeczy z suszarki prasować nie trzeba, być może ktoś inny miałby inne zdanie. Zimą chodzi regularnie, latem, gdy mogę dać część rzeczy na balkon, trochę rzadziej. Na pewno kupiłabym jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
fog_factory Re: pralko-suszarka 21.06.14, 21:12 dzięki dziewczyny za wszystkie opinie. Jak napisałam nie mogę kupić dwóch oddzielnych sprzętów bo mi się nie zmieszczą a nawet gdybym wygospodarowała miejsce w łazience to nie mamy przystosowanych odpływów i musielibyśmy zaplanować remont w dość nowej łazience- no way.Wygląda na to że jednak pralko suszarka może się sprawdzić. Teraz tylko czekam aż pralka w końcu wyzionie ducha Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: pralko-suszarka 21.06.14, 20:28 mam i nie korzystam z opcji suszenia. wolę jak pranie schnie normalnie.ubrania po suszeniu elektryzują się. Odpowiedz Link Zgłoś
babie_lato1 Re: pralko-suszarka 21.06.14, 21:03 Mam i bez rewelacji - używam do suszenia ręczników. Jest to pewna wygoda, zwłaszcza w małym mieszkaniu bez ogrodu, ale przed zakupem sądziłam, że opcji suszenia będę używać częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: pralko-suszarka 22.06.14, 14:06 mam i w zasadzie nie używam suszarki. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: pralko-suszarka 23.06.14, 13:47 mam bosza suszarki uzylam cale dwa razy - kompletnie to sie nie kalkuluje ( pierze 15 min , suszy prawie 2 godz!!!! a i tak pranie lekko wilgotne wychodzi a poza tym do prania daje 7 kg ciuchów a suszyc moge najwyzej 2,5kg na jeden wsad - do kitu z takimi udogodnieniami) Odpowiedz Link Zgłoś