Dodaj do ulubionych

Ładna stopa?

10.07.14, 19:14
.............wasza?
Tak sobie jeżdżę komunikacja i obserwuje stopy / tak dla konkurencji dla tych co obserwują otyłych wink/ i muszę powiedzieć ze coraz więcej zadbanych i paznokcie w ciekawych kolorach, czasem mocno odjechanych...smile Lato to dla was ulga dla stóp czy wręcz odwrotnie?

Obserwuj wątek
    • mynia_pynia Re: Ładna stopa? 10.07.14, 19:20
      Lubię lato i japonki, ale to dla mnie też udręka bo co drugi dzień ścieram pięty a i tak wg mnie nie są idealne. Natomiast kształt stopy mam bardzo ładny, paznokcie zadbane, nic mi się nie wrzyna, nie gnije, nie mam wyprysków, odprysków ani grzyba wink
    • kkalipso Re: Ładna stopa? 10.07.14, 19:25
      Mam bardzo ładne stopy, ubolewam nad tym że trzeba mieć te paznokcie praktycznie zawsze pomalowane bo nie lubię od jakiegoś czasu. Przy każdej lepszej okazji daję paznokciom odpocząć i nie maluję a wcieram kremy i co tylko mogę.
      • ola Re: Ładna stopa? 10.07.14, 19:33
        >trzeba mieć te paznokcie praktycznie zawsze pomalowane

trzeba? to w konstytucji gdzieś zapisane jest?
        Nienawidzę pomalowanych paznokci (dla jasności - ja nienawidzę. JA. Innym nie zabraniam), uważam, że to wcale ładnie ani bardziej schludnie nie wygląda (wręcz przeciwnie moim skromnym zdaniem). Nigdy swoich nie maluję, ani u rąk ani u nóg, i jakoś żyję. Zaraz tu się pojawią posty, że pewnie mam brudne i nieobcięte, ale litości...
        I może ktoś tam sobie w tramwaju popatrzy na te moje niepomalowane paznokcie z litością, ale nie powiem publicznie gdzie ja mam jego/jej opinię na ten temat wink
        • kkalipso Re: Ładna stopa? 10.07.14, 19:37
          No niby nie ma ale ....
        • ainafets Re: Ładna stopa? 10.07.14, 19:38
          A mnie się bardzo podobają pomalowane paznokcie, zarówno u rąk jak i u nóg.
          U nóg latem zawsze maluję, ale moje nie są takie ładne jak u innych.
          U rąk maluję rzadziej, ponieważ lakier szybko odpryskuje i muszę malować prawie co dzień.
          Ne znoszę jak ktoś ma odpryski lakieru na paznokciach, uważam, że to wygląda koszmarnie.
          • ainafets Re: Ładna stopa? 10.07.14, 19:45
            Co do ładnych stóp, to dostałam w prezencie jakiś preparat, który nakłada się na stopy, na to nakłada skarpetki i trzyma się to chyba 2 godziny, później chyba zmywa (muszę dopytać, bo zapomniałam) i po kilku dniach wszystkie zgrubienia schodzą ze stóp i stopy wyglądają bardzo ładnie. Nie robiłam tego jeszcze, ponieważ to schodzi przez kilka dni i wtedy stopy wyglądają brzydko, a latem nosi się buty odkryte, więc wszystko widać. Zrobię jak się będzie już chodzić w pełnych butach.
            Może ktoś to stosował i podzieli się doświadczeniem.
          • aankaa Re: Ładna stopa? 10.07.14, 20:54
            U nóg latem zawsze maluję, ale moje nie są takie ładne jak u innych.
            a nie wydaje Ci się, że w ten sposób podkreślasz ich ew. niedoskonałości ?
            • ainafets Re: Ładna stopa? 10.07.14, 21:22
              aankaa napisała:

> a nie wydaje Ci się, że w ten sposób podkreślasz ich ew. niedoskonałości ?

Bez lakieru wyglądają gorzej. Maluję tylko na biało.
          • morgen_stern Re: Ładna stopa? 11.07.14, 09:42
            Cytat> U rąk maluję rzadziej, ponieważ lakier szybko odpryskuje i muszę malować prawie
            > co dzień.

Próbowałaś hybrydy? Wygląda pięknie i trzyma się do dwóch tygodni.
            • jak_matrioszka Re: Ładna stopa? 11.07.14, 09:56
              Hybryda na stopach tylko 2 tyg.? Moja po miesiacu jest dalej blyszczaca i bez uszczerbkow.
              • seniorita_24 Re: Ładna stopa? 11.07.14, 10:07
                Błyszcząca jest, ale z centymetrowym odrostem nie wygląda najlepiej. Mi już po 10 dniach przeszkadza biała przestrzeń nowego paznokcia.
                • aknaszilak Re: Ładna stopa? 11.07.14, 12:48
                  To sobie pomyśl, że malujesz jak amerykanki, kilka mm od macierzy, to ci odrost przestanie przeszkadzaćsmile

Mi na rękach hybryda wytrzyma 3 tygodnie, odrost jest, a na nogach spokojnie mogłabym malować co 4 tygodnie, bo odrost minimalny. Tylko muszę częściej bo matowieje i dwa małe paznokcie rosną mi ku górzeuncertain
                  • princesswhitewolf Re: Ładna stopa? 12.07.14, 00:02
                    Mi na rękach hybryda wytrzyma 3 tygodnie

naczynia maz myje?
          • princesswhitewolf Re: Ładna stopa? 11.07.14, 23:59
            A mnie się bardzo podobają pomalowane paznokcie, zarówno u rąk jak i u nóg.

a mi nie. Dla mnie to dowod na to ze kobieta ma nadmiar czasu i moze go trwonic na takie glupoty jak wieczne malowanie pazurow i naprawianie tipsow
        • anorektycznazdzira Re: Ładna stopa? 01.02.15, 11:05
          "Nienawidzę pomalowanych paznokci (dla jasności - ja nienawidzę. JA. Innym nie zabraniam), uważam, że to wcale ładnie ani bardziej schludnie nie wygląda (wręcz przeciwnie moim skromnym zdaniem). "

Ola, pozwól, że się podpiszę. Z natury charakteryzujące się nieciekawym kształtem paznokcie u nóg pociągnięte na dające po oczach kolory (ciemne, albo ostre czerwienie) to mój szczególny anty-typ. Okropność.
          Własne lakieruję bezbarwnym, nigdy bym nie położyła takiego koloru jak widuję na wielu nogach, gdzie panie są zachwycone, jak pięknie sobie zrobiły. Kwestia gustu a nie jakiegoś obowiązku.
          • heca7 Re: Spamer! 01.02.15, 12:03
            Wątek z zeszłego roku wyciągnięty przez jakiegoś trolla - Karolina ...
      • dziennik-niecodziennik Re: Ładna stopa? 10.07.14, 19:42
        e tam trzeba. ja sobie nie maluję czasami, tylko wypolerowuję polerką i są śliczne smile Twoje na pewno tez pieknie tak wyglądają smile
        nos niemalowane, czuj sie dobrze smile
        • ola Re: Ładna stopa? 10.07.14, 19:47
          co za łaska na e-matce smile
          wydrukuję sobie twój post i powieszę nad biurkiem smile)
        • enatealie Re: Ładna stopa? 10.07.14, 20:49
          Też nie maluję, zazwyczaj mam przeciągnięte odżywką. Wyglądają ładnie, bo mam białe "paseczki" jak french. big_grin Bawię się za to ze kształtem paznokci u stóp, bo lubię takie smukłe pazurki i tak je piłuję.
          • sanrio Re: Ładna stopa? 11.07.14, 11:52
            Bawię się za to ze kształtem paznokci u stóp, bo
            > lubię takie smukłe pazurki i tak je piłuję.

to znaczy? możesz zaprezentować?
        • ichi51e Re: Ładna stopa? 11.07.14, 07:20
          Ja nie maluje bo imho to trupio wyglada a frencha nie lubie. Chodze na japonski i mam pazurki jak perelki :p polecam
    • gretchen184 Re: Ładna stopa? 10.07.14, 19:49
      stopy mam bardzo ładne- szczupłe i kształtne. obok biustu to jedyne części mojego ciała,które mi się podobają.
      zresztą ładne kobiece stopy bardzo pobudzają moją wyobraźnię- wg mnie to jedna z najseksowniejszych części ciała.
    • dziennik-niecodziennik Re: Ładna stopa? 10.07.14, 19:54
      mam ładne stopy. rozmiar mały, palce równomierne, paznokcie zadbane, pięty ok. tylko czasem oplastrowana jestem, bo mam za miękką skórę i robią mi się pęcherze często.
    • antyk-acap Re: Ładna stopa? 10.07.14, 20:03
      Jako fetyszysta liczyłem na jakąś fotkę i się zawiodłem...
      • loki-an Re: Ładna stopa? 10.07.14, 23:34
        napisz jak wstawic fotke to se popatrzysz
        • antyk-acap Re: Ładna stopa? 10.07.14, 23:36
          Wchodzisz na "odpowiedź" i między wideo i U masz IMG.
          • loki-an Re: Ładna stopa? 11.07.14, 23:40
            www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ca954427893ae0b7.html
            prosze
            • princesswhitewolf Re: Ładna stopa? 12.07.14, 00:00
              hmm... kwestia gustu
    • malwi.4 Re: Ładna stopa? 10.07.14, 20:48
      Stopa nie jest zła, gorzej z paznokciami - zimą bardzo marzną mi stopy i to podejrzewam ma wpływ na paznokcie. Może za rok wygospodaruję jakie fundusze i oddam je w fachowe ręcewink

Mimo wszystko dbam jak potrafię. Mój mąż nie lubi pomalowanych paznokci u stóp, więc ograniczam się do bezbarwnego. Może mało zadbanie wyglądam skoro taki szał na malowanie wink
    • antyideal Re: Ładna stopa? 10.07.14, 20:53
      Lubie pokazywac stopy, sa szczupłe, wąskie, najchetniej przez cale lato
      chodze w sandalkach. Paznokcie maluje tongue_out
    • klubgogo Re: Ładna stopa? 10.07.14, 21:20
      Mam piękne, wypielęgnowane stopy jestem z nich dumna i mogę je pokazywać w najbardziej odkrytych butach.
    • neffi79 Re: Ładna stopa? 10.07.14, 21:51
      moja jest idealna (żadnych wad typu płaskostopie itp) , zgrabna, niewielka i odpowiednio elastyczna, mogę nosić bardzo wysokie szpilki, 12 cm to pikuśwink
    • a1ma Re: Ładna stopa? 10.07.14, 21:54
      Latem uwielbiam chodzić boso, w domu i w ogrodzie nigdy nie używam butow, czasem na spacerze tez smile Dlatego dla mnie profesjonalny pedicure raz w miesiącu to konieczność, codzienne dbanie o stopy tez. Nie uznaje tez niepomalowanych paznokci, to juz niezależnie od pory roku.
      • ni.mi Re: Ładna stopa? 11.07.14, 12:24
        Ależ masz mózg przeprany głuptasku. To tak jakbyś nie uznawała naturalnych włosów, tylko i wyłącznie farbowane, albo twarzy bez makijażu choćby najpiękniejszej i najbardziej zadbanej. No cóż niektóre kobiety rozumu jak widać nie posiadają .
    • princy-mincy Re: Ładna stopa? 10.07.14, 23:45
      Mnie sie moja stopa podoba, mojemu mężowi tez.
      Regularnie chodzę na pedicure i lubię miec latem pomalowane paznokcie u stop na jakis ładny kolor (za to nie lubię koloru na paznokciach dłoni, tu lubię bezbarwny lakier lub emalie jak do frencha).
      Lubię patrzeć na ładne stopy w ładnych sandalkach.
    • beliska Re: Ładna stopa? 11.07.14, 00:02
      Na szczęście całkiem ładna sama z siebie i dbam o nie. Lato lubię, kolorowo mi wtedysmile
    • rhaenyra Re: Ładna stopa? 11.07.14, 00:11
      nie
    • mruwa9 Re: Ładna stopa? 11.07.14, 01:45
      stopy to obrzydlwa i oblesna czesc ciala.
      Zadne mi sie nie podobaja, nie lubie ogladac stop osob w wieku powyzej 10 lat.
      Zadbane czy niezadbane wydgladaja szpetnie zawsze i wszedzie.
      • sanrio Re: Ładna stopa? 11.07.14, 11:56
        big_grinbig_grinbig_grin przez wiele lat czułam to samobig_grin
      • ni.mi Re: Ładna stopa? 11.07.14, 12:29
        Mam to samo. Nie znoszę patrzeć na odkryte stopy. Najbardziej nie lubię wąskich z długimi palcami i czerwonym lakierem na paznokciach. Brrr. Nie rozumiem jak to możliwe ,że dla tylu osób stopy są fetyszem.
    • ichi51e Re: Ładna stopa? 11.07.14, 07:12
      O! Wreszcie temat dla mnie!
      Tak moje sa piekne. Jest to moje zdecydowanie ulubiona czesc. Sliczne zmniejszajace sie paluszki rowne pazurki na wszystkich palcach (a nie sladowy na malym :p). Niestety ostatnio pekla mi pieta uncertain ratuje ja teraz gehwolem i bawelnianymi skarpetkami z rossmana i szczerze polecam oba produkty (^_^)b
      Moja pierwsza bratowa brzydzila sie stop. Swoich wlasnych rowniez.
      Z kolei mam przyjaciolke ktora ma pietke - doslownie nie naciagane - miekka jak niemowlak. Nie gladka a wlasnie gladka i mieciutka jak dziecko. Twierdzi ze to pielegnacja. wink
      • dziennik-niecodziennik Re: Ładna stopa? 11.07.14, 09:39
        > Z kolei mam przyjaciolke ktora ma pietke - doslownie nie naciagane - miekka jak
        > niemowlak. Nie gladka a wlasnie gladka i mieciutka jak dziecko. Twierdzi ze to
        > pielegnacja. wink

no to jak moja. nie tylko pielegnacja, chyba jakies geny tez. ale to wcale niefajne, kazde buty potrafią zmasakrowac...
    • olewka100procent Re: Ładna stopa? 11.07.14, 09:51
      lubie ładne buty i zadbane stopy, obuwiu typu crocs czy skórzanym leczniczym sandałkom mówie NIE
    • paul_ina Re: Ładna stopa? 11.07.14, 10:01
      Chodzę na pięty, więc muszę się naprawdę napracować, żeby stopę światu pokazać.
      Są zadbane, ale nie są ładne - za szerokie, paznokieć na małym palcu w dziwnym kształcie.
      W japonkach wyglądam jak w płetwach, muszę mieć obcas w bucie.
    • lola211 Re: Ładna stopa? 11.07.14, 10:33
      Mam ładne, smukle,zadbane stopy.
      Tylko latem maluje paznokcie.
    • 18lipcowa3 Re: Ładna stopa? 11.07.14, 10:41
      Moja ładna. Opalona, gładka pięta, nawilżona, paznokieć pomalowany.
    • triismegistos Re: Ładna stopa? 11.07.14, 11:13
      I tak i nie. Kształt ma bardzo ładny- arystokratycznie wąska, kształtna, z długimi palcami. Niestety, przydałoby się lepiej o nią zadbać.
    • awidyna Re: Ładna stopa? 11.07.14, 11:15
      Ja mam bzika na punkcie stóp wink Nawet do twarzy nie mam tylu kosmetyków i akcesoriów co do pielęgnacji stóp. Uwielbiam jak są zadbane, paznokcie pomalowane, pięty gładkie. Poza tym eleganckie sandałki, szpilki wymagają dbania o stopy.
    • daga_j Re: Ładna stopa? 11.07.14, 13:48
      Lato jest dość łaskawe dla moich stóp - to zimą bardziej wysycha mi i czasem pęka skóra (tendencje rodzinne do pękania pięt). Latem jest ok, czasem tylko smaruję kremem do stóp, regularnie obcinam paznokcie, nie przebarwiają się, są ładne więc super, staram się latem malować paznokcie, na różne kolory. Niestety czasem jak dłużej stoję to stopy trochę sinieją i nie wyglądają pięknie, po dłuższym chodzeniu i staniu tak bywa, ale rzadko. Podobają mi się moje palce u stóp, są w ładnej linii, najdłuższy jest duży paluch, a nie ten obok niego co jest u większości kobiet (nawet ludzi) a ja wolę mój układ.
    • rosapulchra-0 Re: Ładna stopa? 11.07.14, 13:54
      No ja dziś widziałam panią w butach na obcasach z odkrytymi palcami i piętami. I te pięty.. niedobrze mi się zrobiło po prostu.
    • auto.auto Re: Ładna stopa? 12.07.14, 00:27
      Duże palce jak żarówki a mały splaszczony, sprasowany. Pięty mogę robić pumeksem, ale i tak jak się przybrudzą, nie wyglądają dobrze, ale jest lato, nie chce sie gotować w pełnych butach wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka