Dodaj do ulubionych

zostawianie wozka sklepowego na srodku parkingu

30.07.14, 12:06
Jak juz te markety/kasy/walnieci ludzie sa na tapecie, to powiedzcie mi, czy tez obserwujecie takie zjawisko: wjezdzam na parking, a tam sie wozek zakupowy poniewiera, bo.. no wlasnie co? Raczki u..balo? Nie mozna tego wozka odprowadzic tam skad sie go wzielo? Albo w mniejszym sklepie z koszykami: zostawianie tego koszyka na ladzie/obok tasmy i dupa w troki, nie ma mnie nie bylo? Co to za zwyczaj? Od razu mowie o zadupie chodzi, zadna metropolia...
Obserwuj wątek
    • dorcia1234 Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 12:11
      bywa
      albo wypakowuje sobie facet zakupy z wózka tylko zapomniał, że wiatr wieje ( to nic, że głowy urywa ). I wózek pięknie jedzie wprost na nasz samochód. W ostatniej chwili złapałam. A wózki na parkingu na samym środku to niestety standard- zwłaszcza gdy nie trzeba odzyskać złotówki bądź żetonu.
    • heca7 Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 12:16
      Rzadko coś takiego widuję. Ale jakiś czas temu w niedzielę odkryłam wózek ze sklepu na przystanku autobusowym! Miejsce oddalone od tego sklepu ok. 1,5 km. Dodatkowo trzeba przejść przez przejazd kolejowy. Poza tym wózki w tym sklepie odstawia się do środka , nie ma miejsca na zewnątrz a sklep po południu w sobotę jest zamykany. Czyli wózek mógł być wyprowadzony gdzieś do godz. 16 , w biały dzień.
      • edelstein Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 14:34
        No i co w zwiazku z tym, ze wozek byl prowadzony w bialy dzien? Tez gdy zakupy okazaly sie za ciezkie to sobie podjechalam wozkiem sklepowym do domu.Duzo ludzi tak robi przy ciezszych zakupach.
        • najma78 Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 14:41
          edelstein napisała:

> No i co w zwiazku z tym, ze wozek byl prowadzony w bialy dzien? Tez gdy zakupy
          > okazaly sie za ciezkie to sobie podjechalam wozkiem sklepowym do domu.Duzo ludz
          > i tak robi przy ciezszych zakupach.

Tak robi patologia. Widzialam czasem (na szczescie rzadko) takie obrazki przejezdzajac przez nazwijmy to' dalekie od dobrych' dzielnice.
          • edelstein Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 15:03
            Moze w UK. Ja w UK nie mieszkam.Z mozliwosci podjechania wozkiem korzystaja glownej starsze osoby.Nikomu normalnemu to nie przeszkadza, bo Supermarkt jest rzut beretem.
            • najma78 Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 15:14
              edelstein napisała:

> Moze w UK. Ja w UK nie mieszkam.Z mozliwosci podjechania wozkiem korzystaja glo
              > wnej starsze osoby.Nikomu normalnemu to nie przeszkadza, bo Supermarkt jest rzu
              > t beretem.

Nie zawsze supermarket jest blisko ale to nie istotne. Akurat w Niemczech jestem czesto, mam tam rodzicow, siostre, jej partnera, kuzynow, znajomuch itd i jakos przez wiele lat nie zauwazylam aby podwozenie do domu zakupow wozkami sklepowymi bylo normalne, standardowe i powszechne. Tak jak w uk, pl i innych krajach robia to nieliczni i glownie wiadomo jakis srodowisk przedstawiciele ewentualnie mlodziez po piwie for fun.
              • edelstein Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 15:57
                Ja mieszkam w dzielnicy domow jednorodzinnych i wszyscy, wszystkich znaja, rowniez wlasciciela supermarketu, ktorego zona rowniez czesto podwozi sobie zakupy Marketowym wozkiem.
                Po Slumsach sie nie wlocze.
                • najma78 Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 18:47
                  edelstein napisała:

> Ja mieszkam w dzielnicy domow jednorodzinnych i wszyscy, wszystkich znaja, rown
                  > iez wlasciciela supermarketu, ktorego zona rowniez czesto podwozi sobie zakupy
                  > Marketowym wozkiem.
                  > Po Slumsach sie nie wlocze.

No coz...
                  • edelstein Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 20:14
                    No co? Mija ci sie z przekonaniami moja wypowiedz.Dopiero byloby debile przejechac 300 metrow autem, by zapakowac wszystkie zakupy i jechac 300metrow zurück bo najma ma wizje patologii.
        • heca7 Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 19:07
          edelstein napisała:

> No i co w zwiazku z tym, ze wozek byl prowadzony w bialy dzien? Tez gdy zakupy
          > okazaly sie za ciezkie to sobie podjechalam wozkiem sklepowym do domu.Duzo ludz
          > i tak robi przy ciezszych zakupach.

Ale półtora kilometra?! I czy potem porzuciłaś wózek koło przystanku i stał tak na ulicy parę dni?!
          U nas nigdy nikt nie jeździ wózkiemsklepowym po ulicy.
          • edelstein Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 20:18
            500metrow po czym odstawilam wozek skad wzielam.
            • heca7 Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 21:40
              A to co innego. Ten "mój" był porzucony po prostu przy ulicy i to 3x dalej niż Ty masz sklep wink
              Ewidentnie ktoś sobie zrobił zabawę.
    • gazeta_mi_placi Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 12:16
      Ja zawsze odstawiam lub daję zarobić "odstawiaczom" wink
      • niutaki Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 12:26
        ale odstawiaczy nie ma, byli jakis czas, teraz ich nie widze, pewnie "grasuja" przy plazy, tam wiecej turystow.
    • zazou1980 Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 12:33
      widuję często, ale buraki są wszędzie...
    • wtopek taki to problem dla ciebie? 30.07.14, 12:40
      sytuacja nagminna/masowa czy jednorazowa?

często się zdarza, że podloże w parkingowych wiatach jest nierówne i wózki same z siebie się wytaczają, zwlaszcza jeśli nie są wpinane, albo wpięte niedokładnie

taka trauma, że trzeba od razu wypłakiwać się na forum? wierz mi są większe problemy w zyciu...
      • niutaki Wtopek 30.07.14, 13:06
        Oczywiscie ze sa wieksze problemy, sama mam takie, natomiast pozwolisz ze na publicznym forum, bede pisac o czym zechce i w d.pie bede miala takie Wtopki, dobrze?
      • alkocholistka Re: taki to problem dla ciebie? 30.07.14, 15:30
        Jakby każdy miał takie podejście. forum by nie istniało.
    • najma78 Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 12:50
      Na parkingach sa specjalne zadaszone wiaty na wozki, ale zdarza sie ze niektorzy zostawiaja kolo aut zwlaszcza gdy wozki nie sa na monety. Jednak nie ma tego duzo bo supermarkety maja pracownikow ktorzy zajmuja sie z zbieraniem wozkow, bo trzeba je przetranportowac z wiat do wejscia glownego przeciez.
      W malych sklepach stawia sie kosz na ladzie a sprzedawca wyjmuje produkty a nastepnie zabiera pusty koszyk z lady i odstawia.
      • niutaki Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 13:04
        najma78 napisała:
        > W malych sklepach stawia sie kosz na ladzie a sprzedawca wyjmuje produkty a nas
        > tepnie zabiera pusty koszyk z lady i odstawia.
        skad taki pomysl? jest specjalne, oznaczone miejsce na odstawienie kosza.
        • najma78 Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 13:12
          niutaki napisała:

> najma78 napisała:
          > > W malych sklepach stawia sie kosz na ladzie a sprzedawca wyjmuje produkty
          > a nas
          > > tepnie zabiera pusty koszyk z lady i odstawia.
          > skad taki pomysl? jest specjalne, oznaczone miejsce na odstawienie kosza.

u mnie tak jest i sprawdza sie bardzo dobrze smile
          • niutaki Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 13:13
            no a ja pisze o sytuacji, gdzie sie nie sprawdzasmile
            • najma78 Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 13:34
              niutaki napisała:

> no a ja pisze o sytuacji, gdzie sie nie sprawdzasmile

ale mozna wprowadzic sposob zeby sie sprawdzalo, prawda? Jesli robisz zakupy z koszykiem ktory niesiesz a reku i podchodzisz do pasa (duze supermarkety) to wykladasz zawartosc na pas, kladziesz przekladke a kosz odstawiasz na stojak na poczatku pasa. Kiedy koszy sie uzbiera na stojaku obsluga zabiera i odstawia przy wejsciu. Kiedy podchodzisz do lady(male sklepy) to sprzedawca wyjmuje produkty, skanuje i pakuje do torby, pusty kosz zabiera i odstawia po swojej stronie, a pozniej odstawia na miejsce przy wejsciu. Proste i dziala dobrze.
              • niutaki Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 13:41
                Jeszcze raz, powoli: mowie o sytuacji, kiedy klient zostawia koszyk, sprzedawca nie zabiera, bo kosz jest poza zasiegiem jego rak, albo zwyczajnie nie ma czasu. I teraz: jako osoba posiadajaca zdolnosc czytania, na widok napisu ze strzalka: TU KOSZ, po zaplaceniu za swoje zakupy odstawiam kosz. Nie jestem wlascicielem sklepu, zeby zmieniac tam zwyczaje, rozumiesz teraz? Pytam, co powoduje zostawianie kosza w miejscu ewidentnie do tego NIE przeznaczonym.
                • najma78 Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 14:25
                  niutaki napisała:

I teraz: jako osoba posiadajaca zdolnosc czytania, na widok napisu ze strzal
                  > ka: TU KOSZ, po zaplaceniu za swoje zakupy odstawiam kosz.

Po zaplaceniu za zakupy wklada sie je z powrotem do tego koszyka - zaznaczam malego, ktory niesie sie a reku? Takie zakupy sa w torbach i klient ma czesto zajete rece wiec nie jest to zbyt wygodne prawda? Inna sytuacja z wozkami bo te sluza do transportu wiekszej ilosci zakupow do auta a wozek odprowadza sie pod najblizsza wiate.
                  Rozumiem ze klienci nie odstawiaja takich koszykow, bo to mega niewygodne dlatego kierownictwo sklepu powinno pomyslec o innym rozwiazaniu, a klient ma prawo zasugerowac takie.
    • bumbunierka1 Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 12:50
      A moze to Amerykanie na urlopie w Polsce? wink U nich sie nie odstawia. Ostatnio mi sie tacy skarzyli, ze czuja sie jakos dziwnie, jak kasjerka siedzi przy kasie a nie stoi... to jakby brak szacunku dla nich czy cus...
      • niutaki Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 13:08
        bumbunierka1 myslisz, ze to zza wielkiej wody przybysze?
      • majenkir Re: 30.07.14, 15:25
        bumbunierka1 napisał(a):
        > A moze to Amerykanie na urlopie w Polsce? wink U nich sie nie odstawia

Nastepna ekspertka.....
        • nanuk24 Re: 30.07.14, 18:34
          U mnie rzeczywisice nie odstawiaja, co mnie nieziemsko wkur(w)...za.
        • undoo Re: 31.07.14, 03:06
          Często się nie odstawia smile Zgadza się.
    • gaskama Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 13:09
      Też mnie to wnerwia. A co mnie jeszcze bardziej wnerwia, na moim osiedlu TESCO wprowadziło wózki bez kasy i te wózki można znaleźć na całym osiedlu, bo ludzie sobie zakupy pod dom podwożą i tam ten wózek zostawiają.
    • zlotarybka_1 Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 13:17
      u mojej sasiadki na parterze stoi w ogrodku wozek z pobliskiego supermarketu, przechowuja w nim zabawki dzieciece.
      • best_bej Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 13:49
        no to masz na nią hakasmile
        zoliborz.policja.waw.pl/portal/r5/444/12694/Ukradli_wozek_sklepowy.html
        • zlotarybka_1 Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 14:03
          big_grin
          • gazeta_mi_placi Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 31.07.14, 09:29
            Pięć lat pozbawienia wolności i wywiadowcy do kradzieży wózka sklepowego???
    • nombrilek Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 13:30
      Na środku parkingu to nic. w parku nie daleko hipermarketu już nieraz widziałam tuż przy blokach
    • undoo Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 21:52
      Źle adresujesz pretensje. Zadzwoń do sklepu i tam poskarż. Ich wózki, ich parking, ich biznes. Może zatrudnią odstawiaczy, ktoś zarobi.

Nie odstawiam wózka z definicji, bo robią to pracownicy sklepu, a ja mam zwykle duże zakupy i małe dziecko - szkoda mojej fatygi, by to robić, skoro sklep to sprawnie rozwiązał.
      • niutaki Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 22:02
        naprawde? mozna byc chamem i myslec tylko o wlasnej dupie?>>mam zwykle
        > duże zakupy i małe dziecko<< a ja mam duze zakupy, duze dziecko i za chwile wielki brzuch i nie moge wjechac na miejsce parkingowe, bo jakas tepa dzida zostawila tam wozek... czlowiek cale zycie sie uczy...
        • undoo Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 23:56
          Uspokój się. I nie wyzywaj ludzi. U mnie wózki odstawiają pracownicy sklepu, a jak widzą, że ktoś potrzebuje pomocy przy pakowaniu zakupów do samochodu, to proponują pomoc.

Naprawdę nie trzeba od razu ludzi wyzywać. Nerwowa jakaś jesteś. Jakoś zostawione wózki nie wywołują u mnie piany na ustach. Za moment przyjdzie personel wózkowy i się nimi zajmie. A nie sądzę, żeby ktoś je z lenistwa zostawiał, raczej obstawiam starość, zmęczenie, pośpiech, czy właśnie małe dziecko.

Nie wyrażaj się, proszę, bo ciśnienie, dziecko w brzuchu i szkoda zdrowia ogólnie. Myślałam, że ze mnie jest nerwus...
          • najma78 Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 31.07.14, 09:07
            undoo napisała:

> Uspokój się. I nie wyzywaj ludzi. U mnie wózki odstawiają pracownicy sklepu, a
            > jak widzą, że ktoś potrzebuje pomocy przy pakowaniu zakupów do samochodu, to pr
            > oponują pomoc.
            >
            > Naprawdę nie trzeba od razu ludzi wyzywać. Nerwowa jakaś jesteś. Jakoś zostawio
            > ne wózki nie wywołują u mnie piany na ustach. Za moment przyjdzie personel wózk
            > owy i się nimi zajmie. A nie sądzę, żeby ktoś je z lenistwa zostawiał, raczej o
            > bstawiam starość, zmęczenie, pośpiech, czy właśnie małe dziecko.
            >
            > Nie wyrażaj się, proszę, bo ciśnienie, dziecko w brzuchu i szkoda zdrowia ogóln
            > ie. Myślałam, że ze mnie jest nerwus...

HHahaha, popatrz na watek o pani z dzieckiem ktora uznala ze ma pierwszenstwo przed inna klkentka i zwalila jej towar z pasa oraz udedzala wozkiem sklepowym a jej dziecko i wyzywala.
            Ale tu takie watki dosc regularnie, a to w kolejkach do lekarzy, w sklepach, a to akcje w szkolach itp. Ludzie jacys agresywni, nerwowi, cbyba bardziej niz gdzie indziej.
            U mnie tez wozki na parkingu sa odstawiane przez pracownikow, nie walaja sie na miejscach parkingowych a nawet jesli ktos zostawi to pracownicy odstawiaja po chwili - od tego sa.
          • niutaki Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 31.07.14, 09:12
            ja pisze o sytuacji, w ktorej wozki nie sa odstawiane...
            • najma78 Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 31.07.14, 09:39
              niutaki napisała:

> ja pisze o sytuacji, w ktorej wozki nie sa odstawiane...

To zglos to w sklepie a nie na forum. Wozki naleza do sklepu i to sklep musi rozwiazac problem jesli taki istnieje.
              • niutaki Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 31.07.14, 09:57
                najma78 napisała:
                > To zglos to w sklepie a nie na forum
                ja pier... co za beton, wlasnie po to istnieje forum, czyz nie?
                • najma78 Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 31.07.14, 10:14
                  niutaki napisała:

> najma78 napisała:
                  > > To zglos to w sklepie a nie na forum
                  > ja pier... co za beton, wlasnie po to istnieje forum, czyz nie?

no beton to jestes ty, bo forum nie ma supermarketu ani klientow zostawiajacych wozki w miejscach ktore tobie sie nie podobaja wiec co ma forum z tym wspolnego? To sie zglasza w sklepie, uwaga - w tym w ktorym robisz zakupy i wozki na parkingu ci przeszkadzaja a nie w jakimkolwiek sklepie.
                  • niutaki Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 31.07.14, 11:23
                    dobranocsmile
      • nombrilek Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 31.07.14, 13:40
        undoo napisała:

> Nie odstawiam wózka z definicji, bo robią to pracownicy sklepu, a ja mam zwykle
        > duże zakupy i małe dziecko - szkoda mojej fatygi, by to robić, skoro sklep to
        > sprawnie rozwiązał.

Serio ?
        Też mam 2 małych dzieci, ale po to są miejsca na parkingu gdzie się wózki odstawia żeby tam odstawić a nie zostawić na najgorszy cham i burak na środku
        • undoo Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 31.07.14, 17:14
          Serio. Nie wyręczam pani na kasie, nie wyręczem personelu od wózka, ani innych pracowników sklepu. Miejsce na wózki jest jedno na całym parkingu. Przy wejściu do sklepu. Wózki przestawia personel. Co w tym dziwnego?
          Jednak najłatwiej zwyzywać i poczuć się lepszym big_grin
          Nie bój się, w Polsce odstawiam. Będę o tym szczególnie pamiętać, mając na uwadze frustrację niektórych ematek. No o wózki sklepowe awanturę robić i ludzi wyzywać? Desperacja... Smutne.
          • niutaki ostatni raz: NIE MA tu personelu od wozkow! 31.07.14, 17:54
            undoo napisała: Nie wyręczam pani na kasie, nie wyręczem personelu od wózka
            nie czytalas co napisalam, mieszkam na zadupiu, personel w marketach jest zredukowany do minimum, nie ma nikogo od wozkow - teraz juz rozumiesz? Nie pluje sie ot tak, bo lubie - wkurza mnie widzenie tylko czubka wlasnego nosa.
            • undoo Re: ostatni raz: NIE MA tu personelu od wozkow! 31.07.14, 18:10
              ale czemu na mnie plujesz?
              i czemu na forum?
              zglos sprawe w sklepie, moze zatrudnia pare osob wiecej
              • niutaki Re: ostatni raz: NIE MA tu personelu od wozkow! 31.07.14, 18:12
                > zglos sprawe w sklepie, moze zatrudnia pare osob wiecej
                borze... bez komentarza juz.
                • najma78 Re: ostatni raz: NIE MA tu personelu od wozkow! 31.07.14, 18:24
                  niutaki napisała:

> > zglos sprawe w sklepie, moze zatrudnia pare osob wiecej
                  > borze... bez komentarza juz.

Ale to najlepsza rada, zglos problem w sklepie. Czego ty chcesz od forum? Napisz na jakim zadupiu mieszkasz i moze mieszkancy.tu na forum siedza i wlasnie czytaja i zaczna te wozki odprowadzac. A moze razem zglosicie problem i sklep zatrudni paru odprowadzaczy wozkow.
                  • niutaki Re: ostatni raz: NIE MA tu personelu od wozkow! 31.07.14, 18:37
                    przeczytaj pierwszy post, gdzie ja tam prosze o rade he?
    • lola211 Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 30.07.14, 22:22
      Zostawiam czasem wózek na parkingu,ale nigdy na srodku.Zawsze w takim miejscu, by nie przeszkadzal.Jest szansa, ze ktos go jednak na srodek przepchnie.
      Nie odstawiam na wózkowy parking, bo trzeba zjechac winda i kawalek odprowadzic, a bywa ze mi sie spieszy.
      Jakos nie zauwazylam, by wozek na srodku parkingu stanowil czeste zjawisko.
      • nenia1 Re: zostawianie wozka sklepowego na srodku parkin 31.07.14, 09:34
        lola211 napisała:

> Jakos nie zauwazylam, by wozek na srodku parkingu stanowil czeste zjawisko.

W mojej okolicy bardzo rzadkie, na tyle, że potrafię sobie przypomnieć jedną taką sytuację i to po silnym deszczu, wyglądało jakby ktoś po prostu biegł z wózkiem i w połowie drogi zrezygnował.
        Zresztą mi się wydaje, że o wózki i koszyki dba również obsada sklepu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka