Dodaj do ulubionych

Podwojne standardy

03.08.14, 10:00
Dlaczego, jak mowi sie o osobie szczuplej, to zaraz jej sie wypomina, ze "no moze jest szczupla, ALE ma cellulit / odstajacy brzuch / nie jest zbyt umiesniona".
Za to jak mowa o 100-kilowej grubasce, to zaraz "ma portretowa twarz / bujne loki / kipi seksapilem". Tak jakby ta gruba po schudnieciu miala byc boginia.
Ale to takie myslenie zyczeniowe. Gdyby babka miala wasy... A fakty sa takie, ze szczuply zawsze jest bardziej atrakcyjny od grubego.
U mnie w pracy najwiecej komplementow dostaja szczuplutkie laski, a te "puszyste" sa po prostu niewidzialne.
Obserwuj wątek
    • kropkacom Re: Podwojne standardy 03.08.14, 10:06
      Tak, szczupłe są piękne, a wszystkie inne brzydkie. Pomogłam? big_grin
    • czar_bajry Re: Podwojne standardy 03.08.14, 10:07
      A co grubsza koleżanka ma większe powodzenie?
    • moofka Re: Podwojne standardy 03.08.14, 10:10
      no coz
      chuda krowa to nie łania wink
    • triismegistos Re: Podwojne standardy 03.08.14, 11:05
      Chyba sobie żartujesz? Jakie podwójne standardy? Od kilku lat obserwuję narastającą agresję wobec osób nawet nie tyle otyłych co z nadwagą.
    • echtom Re: Podwojne standardy 03.08.14, 11:16
      > A fakty sa takie, ze szczuply zawsze jest bardziej atrakcyjny od grubego.

"Zawsze" zamieniłabym na "zwykle". Każdy zna przynajmniej parę grubych kobiet, które nawet bez schudnięcia są piękne i mają powodzenie u mężczyzn. No ale niektóre szczupłe wolą żyć złudzeniami wink
      • sl-14 Re: Podwojne standardy 03.08.14, 11:39
        Tak jak i szczupłe, które po prostu nie są ładne, lub mają figury typu wąskie biodra, brak talii i szerokie ramiona - tutaj nawet szczupłość nie pomoże.
        • triss_merigold6 Re: Podwojne standardy 03.08.14, 11:42
          Zgadza się. Szczupła nie oznacza od razu dobrej figury, pani może mieć sylwetkę patyka, bez talii i biustu.
    • memphis90 Re: Podwojne standardy 03.08.14, 13:03
      A fakty sa takie, z
      > e szczuply zawsze jest bardziej atrakcyjny od grubego.
      Naprawdę?
      https://arttrans.com.ua/imageproduct/566/marilyn_monroe_142_b.jpg
      vs.
      https://www.hejlodz.pl/uploads/zdjecia/9a2/1_b280187b23.jpg
      • marzeka1 Re: Podwojne standardy 03.08.14, 13:14
        O matko, jakie zdjęcie big_grin MM wygląda pięknie, a spotkałam już opisy jej wyglądu jako "otyła", "dzisiaj są ładniejsze i szczuplejsze".
        • aandzia43 Re: Podwojne standardy 03.08.14, 13:18
          "Dzisiaj są ładniejsze" - co za herezja, Marylin jest niepokonana i basta! smile
          • marzeka1 Re: Podwojne standardy 03.08.14, 13:20
            aandzia43 napisała:

> "Dzisiaj są ładniejsze" - co za herezja, Marylin jest niepokonana i basta! smile
            >

- Andziu, mogę się tylko podpisać smile
      • ichi51e Re: Podwojne standardy 03.08.14, 16:42
        Ale dlaczego MM jako gruba? mm cierpiala na bulimie miala okresy ze byla wieksza i mniejsza ale gruba nigdy nje byla. To akurat zdjecie chyba z konca kariery - ktory akurat zbiegl sie z faza chudosci (w skloceni z zyciem jest b chuda).
        • ichi51e Re: Podwojne standardy 03.08.14, 16:52
          Najwiecej wazyla 64 najmniej (w 62) 52.
          • echtom Re: Podwojne standardy 03.08.14, 17:20
            Przy wzroście 166 cm, czyli zawsze się mieściła w BMI (mogę liczyć według siebie wink). Ta "grubość" to pewnie stąd, że była klepsydrą z biustem i bioderkami, więc nie standard patyczaka.
        • memphis90 Re: Podwojne standardy 03.08.14, 17:33
          > Ale dlaczego MM jako gruba?
          No jak to- każda kobieta z BMI >20 jest gruba!
      • kitek_maly Re: Podwojne standardy 03.08.14, 17:38

> Naprawdę?
        > https://arttrans.com.ua/imageproduct/566/marilyn_monroe_142_b.jpg
        > vs.
        > https://www.hejlodz.pl/uploads/zdjecia/9a2/1_b280187b23.jpg

Kobieta na pierwszym zdjęciu nie jest gruba a kobieta na drugim zdjęciu nie jest szczupła, więc zdjęcia nieadekwatne.
      • sl-14 Re: Podwojne standardy 03.08.14, 20:16
        Na pierwszym zdjęciu jest szczupła kobieta, na drugim chora i wygłodzona (albo twór photoshopa). Kiepskie przykłady.
        • k1k2 Re: Podwojne standardy 04.08.14, 01:59
          dokladnie
          to tak jakbys wkleila MM i kogos z monstrualna otyloscia i spytala ktora jest bardziej atrakcyjna
    • aandzia43 Re: Podwojne standardy 03.08.14, 13:26
      Nie wiem czy i dlaczego "tak się mówi" i "wypomina", ale wiem, że sama szczupła sylwetka (choć nadmiar tłuszczu zawsze szpeci) nie wystarczy, by być atrakcyjną. Kobiety o nieładnych buziach i niezgrabnych sylwetkach nie dadzą rady tylko przy pomocy braku tkanki tłuszczowej wygrać z tymi ładnymi, zgrabnymi i nieco otłuszczonymi. Nieco, bo zdecydowana otyłość piękną nigdy nie będzie.
      • bi_scotti Re: Podwojne standardy 03.08.14, 15:46
        Jak to dobrze, ze ona nie jest szczupla!
        https://images.sodahead.com/polls/003560949/0274185_sofia_vergara_2013_answer_2_xlarge.jpeg
        • priszczilla Re: Podwojne standardy 03.08.14, 16:35
          Nie jest chuda, ale szczupła jest, co ty gadasz.
          • truscaveczka Re: Podwojne standardy 03.08.14, 17:33
            I dlatego ja wolę określenie "zgrabna", obejmujące spory zakres rozmiarówki.
        • obrus_w_paski Re: Podwojne standardy 03.08.14, 17:42
          Uwielbiam Vergare, w modern family widać ze jest przepiękna i szczupła (!) kobieta z niesamowitymi kształtami, ale:
          1. Na zdjęciu powyżej wyglada okropnie, jak ogromna dojna krowa, mam nadzieje ze te cycki jej wyskoczyły przy pozie a nie przd sukienkę
          2. Sofia Vergara jest szczupła kobieta z szerokimi biodrami i dużym biustem. Śle jest szczupła. Widze czasem taka w przebieralni na basenie i sie nie moge napatrzecwink

Według mnie szczupłe jest bardzo estetyczne. Nie mowię o Anji Rubik czy anorektyczce ze zdjecia z Marilyn, ale o normalnych kobieta h rozmiar 34-38/40 (uwaga rozmiar 34 to dawna 36 a nawet 38 i zależy od producenta).

Kobiety ktore maja lekka nadwagę zazwyczaj nie mJa gładkiej skory, maja cellulit, górki, pagórki i to estetyczne nie kest.
          Tak wiem zaraz sie odezwa te z poprzedniego wątku ktore twierdza ze maja gładka i jędrną skore mimo +10 kg, ale sam nie wierzewink) za duzo sie nagi h kobiet w życiu naogladalam.

Bardzo subiektywna ocena
          • triismegistos Re: Podwojne standardy 04.08.14, 00:53
            Zawsze miałam gładką skórę, nawet jak było mnie nieco za dużo. No, może za wyjątkiem pary blizn i kilku rozstępów na biuście, ale tego akurat dorobiłam się kiedy byłam chudziaczkiem.
        • k1k2 Re: Podwojne standardy 04.08.14, 02:01
          ojoj, gdyby mnie ktos wcisnal w taki stanik to bym sie obrazila
          a juz na pewno nie dalabym sobie fotek robic. wyglada to KARYKATURALNIE.
    • rosapulchra-0 Re: Podwojne standardy 03.08.14, 17:49
      Ojojoj, chyba ktoś kompleksy ma..
    • 0ldjoanna Re: Podwojne standardy 03.08.14, 19:56
      A u mnie w pracy jest inaczej.
    • 3-mamuska Re: Podwojne standardy 03.08.14, 20:47
      Dlaczego, jak mowi sie o osobie szczuplej, to zaraz jej sie wypomina, ze "no moze jest szczupla, ALE ma cellulit / odstajacy brzuch / nie jest zbyt umiesniona".
      Za to jak mowa o 100-kilowej grubasce, to zaraz "ma portretowa twarz / bujne loki / kipi seksapilem". Tak jakby ta gruba po schudnieciu miala byc boginia.
      Ale to takie myslenie zyczeniowe. Gdyby babka miala wasy... A fakty sa takie, ze szczuply zawsze jest bardziej atrakcyjny od grubego.
      U mnie w pracy najwiecej komplementow dostaja szczuplutkie laski, a te "puszyste" sa po prostu niewidzialne.

Dlatego ze chude kobiety myślą ze sa lepsze od grubasek i piękniejsze.

Mimo ze sa chude ale wlasnie nie maja mięśni czyli sa chude ale nie maja ładnego ciała.
      I często wcale nie sa sekowniejsze od tej co ma 10 kg nadwagi.
    • wegatka Re: Podwojne standardy 04.08.14, 02:37
      mnb0 napisała:

> U mnie w pracy najwiecej komplementow dostaja szczuplutkie laski, a te "puszyst
      > e" sa po prostu niewidzialne.

U Ciebie w pracy zapewne dlatego tak jest, bo ze szczupłą laską łatwiej się można wcisnąć do schowka na szczotki.
      • rosapulchra-0 Re: Podwojne standardy 04.08.14, 02:53
        Wegatka big_grinbig_grinbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka