Dodaj do ulubionych

Moja córka jest prostytutką

08.08.14, 17:24
Kłopoty zaczęły się w ostatniej klasie gimnazjum. Wychowywana była przeze mnie samotnie, urodziłam ją jako nastolatka, ojciec nie widział potrzeby, żeby ją widywać przeciętnie było to raz na miesiąc. Właściwie to mieszkała z moją matką, która lubiła sobie wypić, ja musiałam zarabiać, uczyć się. Córka była wspaniałym, pięknym dzieckiem, miała olbrzymie sukcesy na koncie, tańczyła, śpiewała, była w "Gawędzie", całe życie jej poświęciłam, chodziłam całe lata w połatanej kurtczynie żeby tylko ona miała. Od gimnazjum zaczęły się kłopoty, wpadła w "towarzystwo", załatwiłam jej szkołę w Aninie, ośrodek socjoterapeutyczny, kolejne terapie, był też szpital psychiatryczny, gdzie stwierdzono osobowość typu borderline. Po osiągnięciu pełnoletności przestałam mieć na nią jakikolwiek wpływ. Kolejni kochankowie, alkohol, imprezy. Tylko to ją interesuje - nie chce pracować, nie chce się uczyć. Jest prostytutką, najgorszego sortu, pracuje jako tirówka. Wczoraj pobił ją klient, Ukrainiec, byłam i niej w szpitalu. Rozpacz... co to będzie dalej????????????? Któregoś dnia odbiorę ją w czarnym worku.
Obserwuj wątek
    • jamesonwhiskey Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 17:30
      rostytutką, najgorszego sortu, pracuje jako tirówka

to lipa, ale moze jak sie troche dorobi przejdzie na mieszkanie
      • riki_i Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 17:45
        Polki nie robią jako tirówki, nawet te szkaradne. Wszystkie agencje towarzyskie prowadzą permanentną rekrutację i bez problemu można się zaczepić w cywilizowanych warunkach. No chyba, że ta Twoja córka to już stara baba i wypadła z normalnego erotycznego obiegu (zastanowiło mnie to zdanie o "Gawędzie" - dzieci tam chodziły głównie za komuny, w III RP zespół zaliczył upadek, wywalili go nawet z PKiN i jego resztki wegetują od lat w jakimś obskurnym domu kultury na Służewiu).
    • moni_kaw Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 17:41
      o ile ten wątek to nie podpucha to wiedz, że tirówka rzadko pracuje jako tirówka z własnej woli; poczytaj trochę o zmuszaniu do prostytucji i handlu ludźmi;
      • alkocholistka Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 17:45
        Kiedyś był już taki wątek. Historia identyczna.
        • toxicity1 Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 17:49
          To "Gawęda" jeszcze istnieje?
          • riki_i Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 17:53
            Napisałem wcześniej - gdzieś tam od lat dogorywa w jakichś katakumbach.

Dziewczyna, która chodziła do "Gawędy" w czasach jej świetności, dziś jest Panią po czterdziestce.
          • maslova Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 21:11
            Zespół istnieje:
            www.gaweda.waw.pl/
            Może nie jest już taki popularny, jak kiedyś, ale działa.
            • riki_i Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 21:25
              Przecież napisałem że działa. Ale to popłuczyny po dawnej świetności.
    • malgosiek2 Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 17:49
      Wakacje, niech żyją wakacje, niech żyje pole i las i niebo, i słońce, wolny, swobodny czas. ...... big_grin
    • whitney85 Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 17:54
      Ty zrobiłaś wszystko, co trzeba. Ona jest chora po prostu, niewiele na to możesz poradzić. Nie potępiaj jej, bądź przy niej po prostu.
    • lauren6 Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 17:55
      A kysz, trollu.
    • peggy_su Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 17:56
      Idź na dwór, pobiegaj, to Ci przejdą głupie pomysły.
    • nie_dlaczego Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 18:01
      Trolling- level ekspert.
      • malwa51 Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 18:26
        No wlasnie nie ekspert, nikt sie nie nabral tongue_out
        • nie_dlaczego Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 21:09
          Ale nie było tak źle jak w przypadku matki dziecka, którego ojcem był gej oddający się namietnościom, że nie dawał spać świeżo upieczonej matce. Tam był level beginnersmile
    • brak.polskich.liter Oj, dzieci, dzieci sieci n/t 08.08.14, 18:03

• edelstein Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 18:08
      Urzekla mnie twoja historia
      • toxicity1 Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 18:13
        Połatana kurtczyna...
        Prawie "Nasza szkapa".
        • marychna31 Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 18:51
          > Połatana kurtczyna...
          > Prawie "Nasza szkapa".

A jeszcze by wypadało połataną kurteczynę sprzedać na elementarz....a zła córka elementarz na bilet do cyrku powinna wymienić.
    • rhaenyra Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 18:45
      troll harder
      • waszxder Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 20:53
        Zakładając ten wątek z góry wiedziałam, że zostanę posądzona o trollizm. Ale może jednak ktos uwierzy, poradzi, może są w Warszawie jakieś poradnie, może coś można zrobić. Właściwie pogodziłam się z tym, że niewiele można zrobić, ale...jeśli ktoś mógłby mi pomóc, podam na priv swój numer telefonu. Córka ma 23 lata, od dziewięciu są z nią problemy. Nie będę wyjaśniać, zapewniać, że piszę prawdę, przekonywać - nie. Jestem zrozpaczoną załamaną matką, jeśli ktoś może pomóc - bardzo proszę. Będę wdzięczna za wszelkie rady.
        • naplaze Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 21:14
          Na początek zaproponuj córce pracę na portalach dla cam-girls - pieniądze podobne lub lepsze, a bez ryzyka złapania syfa lub trafienia na specyficznego klienta. A potem - to długa droga, ale to powoli...
          • totorotot Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 23:20
            naplaze napisał:
            > Na początek zaproponuj córce
            pracę na portalach dla cam-girls -
            pieniądze podob
            > ne lub lepsze, a bez ryzyka
            złapania syfa lub trafienia na
            specyficznego klient
            > a. A potem - to długa droga, ale
            to powoli...

W sensie długa droga do ekskluzywnego burdelu?
            • naplaze Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 23:28
              Długa droga, żeby przestać robić coś, co jest bezpośrednio niebezpieczne dla zdrowia/życia.
        • riki_i Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 21:20
          A po tym pobycie w psychiatryku nie figuruje w ewidencji poradni przyszpitalnej? Powinna mieć swojego lekarza i chodzić regularnie na wizyty kontrolne. Jak jest gorzej, lekarz powinien ją kierować na oddział dzienny, tak aby codziennie musiała spędzić parę godzin pod kontrolą specjalistów i brać przy nich leki. Są też ośrodki terapeutyczne, gdzie -o ile sama się zgodzi- może spędzić dłuższy czas na terapii długoterminowej. Może to być ośrodek w mieście, o taki na przykład www.szpitalnowowiejski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=18&Itemid=53, albo położony w głuszy, gdzie robi się forsowną psychoterapię 24h na dobę. Ale to lekarz prowadzący musi zadecydować, a nie my na forum.

Ps. Tak na marginesie - jeśli córka uważa się za najnormalniejszą na świecie i z własnej woli nie będzie chciała szukać pomocy, to nic nie zrobisz - chyba, że podejmie próbę samobójczą albo będzie latać z nożem. Wtedy da się ją czasowo ubezwłasnowolnić i przymusem wpakować do szpitala (na krótko).
          • waszxder Re: Moja córka jest prostytutką 09.08.14, 06:27
            Właśnie w tym problem - ona NIE CHCE się leczyć ani zmienić swojego życia. Tysiące razy jej pomagałam, miała szansę wszystko od nowa, miała załatwianą normalną pracę - nie, to nie odpowiadało, bo trzeba regularnie chodzić do pracy, nie można popić, iść na imprezę, bo rano trzeba wstać. Kłamie na potęgę, kradnie, strach ją wpuścić do domu, bo wyniesie wszystko. Nie mam pojęcia gdzie mieszka. Znam tylko jej numer telefonu i to w jaki sposób zarabia na życie, nic więcej. U lekarza ostatni raz była jakieś dwa lata temu, kiedy wylądowała w psychiatryku. Nie wiem, jak ją przekonać, przecież lata lecą, niedługo stuknie trzydziestka i co dalej?? Boję się, że skończy w jakiejś melinie albo ktoś ją zatłucze.
            • lafiorka2 Re: Moja córka jest prostytutką 09.08.14, 14:12
              niedługo stuknie trzydziestka
              > i co dalej??

pisałaś ,że ma 23 lata? to do 30tki jeszcze może dociągnie,ale to nie tak "zaraz".
        • 71tosia Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 23:29
          jezeli to co opisalas to prawda to bardzo wspolczuje. Przede wszytkim naucz sie patrzec chlodno i z dystansem na sytuacje corki - tak troche jakby problem dotyczyl obcej osoby, zastanow sie kto moze takiej ososbie pomoc. Moze sie myle ale 'tirowka' nie zostaje sie z wlasnego wyboru, kobiety ktora ma realna sznase innego wyboru pewnie takiej 'pracy' nie bedzie wykonywac. Moze fundacja typu La Strada, zajmujaca sie problemem prostytucji i handlu kobietami moze corce bedzie mogla pomoc, przynajmniej beda widziec do kogo sie zwrocic o pomoc. No i dobry psychiatra/psycholog, nie taki od wszystkiego, lecz specjalizujacy sie w borderline.
    • paul_ina Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 21:36
      Piątek, 17:24 - nie lepiej pójść do kina, na skwerek, cokolwiek?
    • stara-a-naiwna Re: Moja córka jest prostytutką 08.08.14, 21:48
      osobowość typu borderline jest wynikiem błędów wychowawczych

więc jak se (czy babcia) wychowała tak masz
      niestety

no a co poradzić na "zawód" córki?
      nic jest dorosła
      • czar_bajry Re: Moja córka jest prostytutką 09.08.14, 01:11
        e tam coś ściemniasz najpierw piszesz że ładna i mądra a potem że tirówka, czyli nie tak ładna i mądra bo w agencji by pracowała a nie na szosie. Chyba że przyrodę lubi to co innego.
        • waszxder Re: Moja córka jest prostytutką 09.08.14, 06:30
          Była piękną dziewczyną, niestety, alkohol i życie jakie prowadzi bardzo wpłynęło na jej wygląd. A tak nawiasem mówiąc przejedź się choćby szosą lubelską - naprawdę, czasem takie dziewczyny tam stoją, że aż dziw, że pracują w takim miejscu. Nie wiem, dlaczego wybrała stanie przy drodze zamiast pracę w agencji, gdzie bezpieczniej jednak i warunki mega inne, ale tematu drążyć nie będę, zresztą ona nie chce o tym gadać.
      • waszxder Re: Moja córka jest prostytutką 09.08.14, 06:34
        Tak, wiem, popełniłam mnóstwo błędów, jedynym usprawiedliwieniem jest to że byłam za młoda na dziecko, a przy tym samotna, nie było nikogo, kto mógłby mnie wesprzeć - nie będę się rozpisywać o sytuacji rodzinnej, bo już wtedy na pewno wzięlibyście mnie za trolla, bardzo skomplikowana i trudna. W każdym razie wiem, że teraz zbieram żniwo swoich blędów, mogę tylko napisać, że zrobiłam wszystko, by to naprawić. Do gimnazjum córka świetnie się uczyła, miała sporo sukcesów. Ale dzięki za "wsparcie" jest takie powiedzenie,że nie kopie się leżącego..
        • stara-a-naiwna Re: Moja córka jest prostytutką 09.08.14, 07:42
          ale co nei kopie się leżącego?

teraz to za późno

(cos w stylu, jak bym wiedziała jak bardzo te pieniądze bedą mi potrzebne to bym oszczędzała od dawna, albo... jak bym wiedziała że jutro zawalę najwazniejszą rzecz w robocie i mnie wywala nie poszla bym na imprezę)
          Trudna sytuacja rodzinna była i konsekwencje jej są

a i to że się bardzo dobrze uczyła
          tak... dużo dzieci z patologicznych rodzin stara sie zwrócić swoją uwagę i czasami właśnie starają się być najlepsze żeby zasłużyć na ochłap zainteresowania
          najwidoczniej to się u was nie sprawdziło, stwierdziła że nie działa (nie opłaca się uczyć) i olewczo poszła w drugą stronę

a co teraz?
          patrz i płacz
        • agra1 Re: Moja córka jest prostytutką 09.08.14, 12:24
          wiesz co, ja bym proponowała terapię. Nie dla niej, bo nie zmusisz nikogo, ale dla Ciebie. Żebyś nauczyła sie rozróżniać to, co możesz zmienić, od tego, co możesz tylko zaakceptować. Praca nad poczuciem własnej wartości, odpowiedzialności - z życiem córki nic już nie zrobisz, tumoże tylko ona - i myślę, zę to jest ogromny temat do pracy dla Ciebie. Nie pomożesz tym jej teraz, ale wzmocnisz siebie - tak, żębyś miała siły jej pomóc kiedyś, jesli o tę pomoc poprosi.
      • wioskowy_glupek Re: Moja córka jest prostytutką 09.08.14, 12:31
        Chyba masz coś z głową... bredzisz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka