demonii.larua 12.08.14, 15:27 Czytałyście te bzdury? Przecież ta kobieta powinna skończyć Wakefield. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krejzimama Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 15:33 Ale ona już dawno popłyneła. Ta kobieta to wyjątkowy szkodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 15:45 To, że dawno już wiem ale żeby na nowo? Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 15:34 Ty się módl by klauzula sumienia nie dotyczyła szczepień... Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 15:35 Może jest w tajnym klubie z Macierewiczem, Gabrielem Janowskim (pamiętacie?) Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 16:06 Na pewno jest autorytetem dla ludzi wietrzacych wszedzie spiskow. Zreszta, jesli ktos oczekuje rzetelnych informacji popartych literatura czy badaniami naukowymi na stronie, ktora reklamuje warsztaty z ufo, to zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 15:44 Nie wiem czy popłynęła czy nie, nie mam dostępu do badań tak samo jak i nie mam dostępu do analiz czy pełnego składu szczepionek. To do czego mam dostęp to np strona sanepidu, a ogłoszenia tam umieszczane świadczą o bardzo kiepskiej jakości szczepionek znajdujących sie na polskim rynku. Nie wiem jaki wpływ na organizm małego dziecka miały wycofane szczepionki, nie wiem jaka substancja je zanieczyszczała czy powodowała niejednorodność, nie wiem czy te zanieczyszczenia mogą wywoływać jakieś choroby czy zaburzenia. Tak więc jest mnóstwo pytań dotyczących szczepionek na które nie znam odpowiedzi, ciesze się że ty je znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 15:47 Czy zaszczepisz się przecie wściekliźnie gdy pogryzie cię pies? Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 21:02 Czy ja napisałam, że nie szczepię czy że nie jestem w temacie tak głęboko by móc ocenić wiarygodność wypowiedzi profesora medycyny. Nie studiowałam medycyny, dlatego w temacie chorób, leczenie czy szczepionek nie czuję się autorytetem by móc polemizować z profesorem medycyny nie mówiąc już o krytyce czy nazwaniu jego wypowiedzi bzdurami Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: dr. Majewska popłynęła 13.08.14, 18:09 Cóz, nie trzeba być profesorem, żeby wypowiedź "nikt w cywilizowanym świecie nie choruje już na choroby, przed którymi chronią szczepionki, więc są one niepotrzebne, a wręcz szkodliwe" - ocenić jako bzdurną. Szczególnie, że sama Majewska mówi, że dane dotyczą krajów rozwiniętych - tych, gdzie się szczepi. Tam, gdzie szczepień nie ma- ludzie nadal umierają. To chyba oczywiste, że jeśli wyeliminujemy kilkaset tysięcy zachorowań i zgonów na polio, to znajdą się 2-3 powikłania poszczepienne. Ale czy to znaczy, że mamy wrócić do kilkuset tysięcy zgonów rocznie? Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 15:55 A gdzie napisałam, że znam wszystkie badania oraz statystyki na które powołuje się na przykład Majewska, albo w ogóle? Poproszę wskaż dokładnie cytat. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 21:08 Jeżeli nazywasz wypowiedz kogoś bzdurami, tym bardziej wypowiedz bądź co bądź profesora to chyba oczywiste jest, że oczekuje się iż oceniasz jego pracę i dorobek naukowy na podstawie badań na które się powołuje, a nie na podstawie swojego widzi mi się. Skoro więc nie wnikałaś w wyniki badań przedstawionych przez prof. Majewską to na jakiej podstawie oceniłaś wiarygodność tych badań ? Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen2306 Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 21:18 ... ja na podstawie niezgodnosci cytowanych przez nia danych niemieckich (powolywala sie na nie w jakims artykule, wiec sobie z ciekawosci sprawdzilam). Porownalam z oryginalnym zrodlem. Nie byly to bledy jezykowe wynikajace z tlumaczenia. Byly to bledy merytoryczne: nieznajomosc niemieckiego kalendarza szczepien, nieznajomosc zalecen niemieckiej komisji d/s szczepien STIKO (a na nie sie powolywala). Dane te sa ogolnodostepne, wiec nie ma problemu z ich porownaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 21:57 Ty sprawdziłaś autorka wątku nie. Tak, więc autorka wątku rzuca kamieniem bo inni rzucają kompletnie nie wnikając w to czy ukamienuje winnego czy niewinnego. Szkoda , że mimo upływu lat, mimo rozwoju techniki, mimo większej wydawałoby się świadomości zachowujemy się jakbyśmy nadal żyli w średniowieczu. Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen2306 Re: dr. Majewska popłynęła 13.08.14, 20:00 A skad wiesz, ze autorka watku wczesniej nie czytywala innych wypowiedzi roznych osob ze srodowisk medycznych? Pani Majewska jest "aktywna" od ladnych kilku lat ... Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 13.08.14, 21:24 "Re: dr. Majewska popłynęła Autor: demonii.larua 12.08.14, 15:55 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz cytując Odpowiedz A gdzie napisałam, że znam wszystkie badania oraz statystyki na które powołuje się na przykład Majewska, albo w ogóle? Poproszę wskaż dokładnie cytat. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: dr. Majewska popłynęła 13.08.14, 21:37 No i gdzie wyczytałaś że nigdy nic nie czytałam? Napisałam, że nie znam WSZYSTKICH badań na, które powołuje się Majewska (ogólnie nie sposób zagłębić się we wszystkie dostępne publikacje - pomijając już czy napisała to ona czy nie, bo jest ich cała masa). To nie jest potrzebne do tego by stwierdzić że ta pani manipuluje wynikami badań i statystyk po to by pisać bzdury. Jak wspomniałam wczoraj, zanim zarzucisz komuś ignorancje naucz się czytać wyrazy ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 22:10 Łaskawie jeszcze raz przeczytaj co napisałam i spróbuj zrozumieć tym razem. Nie trzeba wnikać we wszystkie badania, żeby wiedzieć że ta pani kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 22:18 To bardzo proszę abyś podała badania które wnikliwie przeanalizowałaś i link do nich oraz badania i link do nich świadczące o tym , że zaprezentowane przez Majewską badania są nieprawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 22:27 Naprawde potrzebujesz specjalnych badan, by twierdzenie tej pani, iz dzieci nieszczepione sa bardziej inteligentne od dzieci szczepionych, uznac za bzdure? Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 22:48 > Naprawde potrzebujesz specjalnych badan, by twierdzenie tej pani, iz dzieci nie > szczepione sa bardziej inteligentne od dzieci szczepionych, uznac za bzdure? Biorąc pod uwagę, że do nie dawna większość szczepionek zawierała związki rtęci jako środek konserwujący, a szkodliwość związków rtęci na ośrodkowy układ nerwowy jest udowodniona, trudno na oko ocenić że ich zawartość w szczepionkach nie miała żadnego wpływu na rozwój i inteligencje dziecka, które jakby nie było zależy od centralnego układu nerwowego. Jak dla mnie osoby nie wnikającej w spiskową teorię bardziej wiarygodne jest stwierdzenie, że związki rtęci które są szkodliwe dla ośrodkowego układu nerwowego wpływają na obniżenie inteligencji niż twierdzenie, że związki rtęci mające szkodliwe działanie na ośrodkowy układ nerwowy nie mają wpływu na inteligencję i rozwój dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczek1 Re: dr. Majewska popłynęła 13.08.14, 10:02 Chwila szukania w internecie i mam wyniki: 1. Zarzuca się szczepionkom wysoką szkodliwość thimerosalu (zawierającego rtęć konserwantu stosowanego w niektórych szczepionkach), wskazując, że powoduje on śmierć, zatrucie rtęcią i powodowaną nim akrodynię, deformacje płodu i wiele innych chorób. Dla przypomnienia: thimerosal w szczepionkach występuje w ilościach ok. 25-50 mikrogramów, mikrogram to jedna milionowa część grama. 2. Zawartość rtęci w pstrągu (54,8 µg/kg) kształtuje się na tym samym poziomie jak w rybach bałtyckich. Zawartość rtęci w soli importowanej z Chin (47,9 µg/kg) kształtuje się na tym samym poziomie jak w rybach bałtyckich i pstrągu hodowlanym w Polsce. Wniosek tylko jeden - w dawce szczepionki jest mniej rtęci, niż w kilogramie ryby. O co to larum??? Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 13.08.14, 12:22 O to, że noworodek nie je kilograma ryb a jego waga nie wynosi 60 kg tylko nie przekracza 5 kg. Tak więc o ile osoba dorosłą zje kg pstrąga to otrzymuje dawkę od 0,5 do 1 µg/kg m.c. Podczas gdy noworodek otrzymuje jednorazowo od 5-10 µg/kg m.c . ( dane na podstawie podanych przez ciebie wartości). Tygodniowa wartość dopuszczalna związków metylortęci wynosi od 0,7 do 1,6 µg/kg . Czyli korzystając z twoich danych przy szczepieniu następuje od 5 do 10 krotnego przekroczenia dopuszczalnej dawki tygodniowej związków rtęci. www.pzh.gov.pl/page/fileadmin/.../Rocznik%20PZH%203-2012.pdf "W 2003 r. Połączony Komitet Ekspertów FAO/ WHO ds. Substancji Dodatkowych (JECFA) obniżył wartość tymczasowego tolerowanego tygodniowego pobrania (PTWI) dla metylortęci do 1,6 μg/kg masy ciała (m.c.), dotąd wynosiła ona 3,3 μg/kg m.c. [39]. Natomiast US National Research Council ustalił limit pobrania tygodniowego metylortęci na poziomie 2,3-krotnie niższym, a mianowicie 0,7 μg/kg m.c." Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: dr. Majewska popłynęła 13.08.14, 18:13 Ale Tiomersal to nie metylortęć. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 13.08.14, 20:27 Tiomersal to organiczny związek metylortęć a nie etylortęć. Wydaje mi się, że jasno napisałam, iż nie ma dostępnych danych co do toksyczności związków etylortęci ale są dane co do toksyczności związków metylortęci. Wydłużenie łańcucha węglowego ( w tym przypadku o jedno) powinno zmniejszyć toksyczność ale trudno na oko powiedzieć o ile. W tym przypadku spadek toksyczności musiałby być co najmniej dziesięciokrotny. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: dr. Majewska popłynęła 14.08.14, 02:51 He, he, tak jak etyl i metyl. A przeciez nikt nie nawoluje do kompletnego zaprzestania picia alkoholu, bo metylak szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 14.08.14, 08:58 Chyba miałaś na myśli metanol i etanol. Ale twoja wypowiedz świetnie obrazuje całą dyskusję. Chemia jest jednym z najmniej lubianych przedmiotów, większość Polaków jej nie umie nie mówiąc już o jej rozumieniu. W szkole średnie dla wielu sporym problemem jest jej zaliczenie, ale jak widać po tym wątku gdy osiągniemy dorosłość to nagle wszyscy ekspertami są w każdej dziedzinie. Ty nie potrafisz podać poprawnej nazwy alkoholu, poniżej osoba nie potrafi przeliczyć danych w efekcie dane które sama podała staja przeciwko niej, ale wszyscy czują sie ekspertami. Kończyłam technikum chemiczne, studiowałam chemię ale moja wiedza co do związków metaloorganicznych jest na tyle mała, że nie czuję się na siłach by w chodzić w polemikę i obalać teorię z Majewską. Uwzględniając jednak fakt, że - toksyczność związków danej grupy nie kończy się tylko na pierwszym przedstawicielu - związki rtęci są toksyczne - zostały zaostrzone normy co do zawartości rtęci, WHO zalecił wycofanie tiomersalu ze szczepionek - koszty zmiany jakiegokolwiek składnika w procesie produkcyjnym wiążą się z dość dużymi kosztami - nikt bez potrzeby nie idzie w koszty i nie zmienia składnika na droższy bez potrzeby nie jestem na tyle biegła w temacie by nazwać wypowiedzi i badania Majewskiej bzdurami. Ponieważ moja starsza córka była szczepiona wszystkimi szczepionkami wraz ze szczepieniami dodatkowymi w okresie gdy wszystkie szczepionki na rynku zawierały tiomersal, dla własnego spokoju wolę nie wnikać w to czy wywoływały jakieś zaburzenia. Nie wierzę w teorię spiskowe, według mnie za stosowaniem tiomersalu przemawiały czynniki ekonomiczne, a nie teoria wyniszczenia ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: dr. Majewska popłynęła 14.08.14, 09:37 Masz tutaj dowód na manipulację: z opisu badań klinicznych: "znaczące różnice w zawartości rtęci we włosach dzieci autystycznych i zdrowych, wskazujące na upośledzone wydzielanie rtęci z organizmów dzieci autystycznych, co może być przyczyną ich większej wrażliwości na toksyczne działanie rtęci (także tej ze szczepionek) i może przyczyniać się do powstawania zaburzeń neurorozwojowych, w tym autyzmu." Różnica w wydzielaniu rtęci z organizmu dotyczy dzieci zdrowych i dzieci autystycznych (nikt temu nie zaprzecza), ale trzeba mieć w sobie dużo złej woli, by na tej podstawie stwierdzić, że u dzieci zdrowych może dojść do powstania zaburzeń neurorozwojowych. I tu jest podstawowy błąd logiczny. Są badania o różnicy wpływu szczepionek na dzieci zdrowe i autystyczne, ale nie ma badań potwierdzających mechanizm powstawania autyzmu (czyli prostym językiem mówiąc - mechanizm "zachorowania dziecka zdrowego na autyzm") Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 14.08.14, 10:31 > Są badania o różnicy wpływu szczepionek na dzieci zdrowe i autystyczne, ale nie > ma badań potwierdzających mechanizm powstawania autyzmu Ponieważ jak napisałaś mechanizm powstawania autyzmu jest nieznany więc nie wiemy czy jest on całkowicie niezależny od wprowadzanych organicznych związków rtęci. Dlatego jednoznaczne twierdzenie, że ta teoria jest bzdurna zwłaszcza wypowiedziana przez ludzi którym brak podstawowej wiedzy chemicznej jest zwyczajnie śmieszna. Brak znajomości mechanizmu powstawania autyzmu nie zmienia faktu toksyczności organicznych związków rtęci. Nie wiem czy rtęć wywołuje autyzm, czy jest aktywatorem czy może stanowi inną rolę lub w ogóle nie bierze udziału w powstaniu autyzmu czy zaburzeń typu ADHD , co jednak nie zmienia faktu że organiczne związki rtęci sa toksyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: dr. Majewska popłynęła 15.08.14, 08:31 > Ty nie potrafisz podać poprawnej nazwy alkoholu No coz przyznaje, ze z chemia stycznosc ostatnio mialam ponad 30 lat temu. I faktycznie chodzilo mi o etanol, czyli alkohol etylowy. > Kończyłam technikum chemiczne, studiowałam chemię ale moja wiedza co do związkó > w metaloorganicznych jest na tyle mała, że nie czuję się na siłach by w chodzić > w polemikę i obalać teorię z Majewską. Nie chodzi o to, zeby samemu obalac teorie majewskiej, tylko o to, ze jak sie czegos nie wie, to mozna tez opierac sie na zdaniu innych. Gdyby kazdy naukowiec sam dochodzil do wszystkiego od samego poczatku, to chyba nauka nie za daleko by zaszla. Poniewaz ja nie znam sie na chemii i mikrobiologii, wiec polegam na zdaniu osob, ktore sa w tej dziedzinie specjalistami i jezeli 100 osob, plus badania twierdzi, ze Majewska gada bzdury, to nie widze powodu, zeby wierzyc Majewskiej, a nie tym innym osobom. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: dr. Majewska popłynęła 15.08.14, 08:56 nie od dzisiaj wiadomo, ze pani jets mocno, khem, skrzywiona. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 16.08.14, 01:34 Nie wiem czy pani jest mocno skrzywiona czy nie, nie mam wystarczającej wiedzy by ocenić jej teorię. Dziwi mnie jednak, że mimo iż o toksyczności rtęci i jej organicznych związków mówi się od kilkudziesięciu lat, mimo dokładnie opisanych zaburzeń i chorób wynikających z zatrucia rtęciom wy nadal twierdzicie że organiczne związki rtęci nie są toksyczne. Opis zatruć rtęciom i jej związkami sięgają starożytności badania toksyczności rtęci i jej organicznych związków sięgają końcówki XIX i początku XXw czyli zanim szczepionki zostały wprowadzone. Trudno więc tym wszystkim naukowcom zarzucić spiskową teorię. Nie udowodniono związku rtęci w szczepionkach z autyzmem, udowodnione jest jednak toksyczne działanie rtęci. Nie wiem czy teoria Majewskiej i innych jest prawdziwa, cieszę się jednak że DZIĘKI TYM LUDZIOM ze szczepionek wycofano związki rtęci. Możecie tych ludzi nazywać jak chcecie, co nie zmienia faktu że powinniście im być wdzięczni bo dzięki nim w szczepionkach nie ma już rtęci. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 16.08.14, 00:53 > Poniewaz ja nie znam sie na chemii i mikrobiologii, wiec polegam na zdaniu osob > , ktore sa w tej dziedzinie specjalistami i jezeli 100 osob, plus badania twier > dzi, ze Majewska gada bzdury, to nie widze powodu, zeby wierzyc Majewskiej, a n > ie tym innym osobom. Za Kopernikiem stali nieliczni podczas gdy grono jego przeciwników było wielkie, co nie zmienia faktu że teoria Kopernika była prawdziwa. Wielu odkrywców i myślicieli zostało straconych tylko dlatego, że tłum który nie miał bladego pojęcia o ich badaniach poparł bardziej liczną i autorytatywną grupę. Myślałam, że czasy średniowiecza dawno minęły, że dostęp do wiedzy przybliży każdego po filozofii Sokratesa i każdy zrozumie słowa " Wiem, że nic nie wiem", co zaowocuje większym dystansem do teorii wygłaszanych przez innych. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: dr. Majewska popłynęła 13.08.14, 18:11 > Biorąc pod uwagę, że do nie dawna większość szczepionek zawierała związki rtęci > jako środek konserwujący, a szkodliwość związków rtęci na ośrodkowy układ nerw > owy jest udowodniona, Udowodniona jest akurat nieszkodliwość thiomersalu. Nie każdy jeden związek rtęci jest szkodliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 13.08.14, 21:36 Możesz podać badania lub autora badań. Nigdzie do tej pory takich badań nie spotkałam, a jako chemik z tego co pamiętam to toksyczność związków organicznych tej samej grupy spada wraz z wydłużeniem łańcucha alifatycznego ale nie przypominam sobie żadnej grupy związków w których toksyczność kończyłaby się na pochodnej metanu, a już tym bardziej w przypadku gdy pochodna metanu jest tak toksyczna jak w przypadku związków metylortęciowych. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 22:49 Aż tak uprzejma to nie jestem. Dodam jedynie, że przeczytałam tego sporo zanim w ogóle zaszczepiłam dziecko - to nie są tajne informacje, a odpowiedni pediatra bardzo chętnie wskaże czego szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 23:03 Uprzejma? Hm raczej bym powiedziała, że nigdy nie wnikałaś w temat tak głęboko stąd nie jesteś wstanie podać żadnych badań. Ot, zwyczajnie jak papuga całkowicie bez zrozumienia powtarzasz zasłyszane słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 23:11 No widzisz, nie dość że nie potrafisz zrozumieć tego co czytasz, to jeszcze silisz się na jakieś pseudo epitety.W sumie to dość zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 23:37 Widzisz wystarczy trochę poczytać o wpływie organicznych związków rtęci na ośrodkowy układ nerwowy. Nie ma dostępnych badań co do wpływu tiomersalu czyli związku etylortęciowego na ośrodkowy układ nerwowy ale są badania co do wpływu związków metylortęciowych Trzeba być ignorantem aby z taką stanowczością nazwać bzdurą opinie o wpływie szczepionek zawierających tiomersal na ośrodkowy układ nerwowy małych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen2306 Re: dr. Majewska popłynęła 14.08.14, 10:48 Od bodajze 15 lat wszystkie dzieci w De szczepione sa szczepionkami bez zwiazkow rteci ... Co ma wiec dzialac jak tiomersal na te grupe wiekowa (0-15 lat), jezeli w szczepionkach go nie bylo? Przypadkow wykrywanego autyzmu wrod tej grupy wiekowej bynajmniej nie ubywa. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 14.08.14, 11:09 W Polsce natomiast większość szczepionek ( nawet te płatne skojarzeniowe) jeszcze w 2010 zawierały rtęć, teraz chyba tylko szczepionka wzw zawiera rtęć. Odpowiedz Link Zgłoś
shige Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 17:21 makurokurosek napisała: > Nie wiem czy popłynęła czy nie, nie mam dostępu do badań tak samo jak i nie mam > dostępu do analiz czy pełnego składu szczepionek. Jest pełny skład szczepionek jest dostęp do badań klinicznych. Nikt tego nie ukrywa. Potrzebna jest tylko znakomita znajomość języka angielskiego i terminologii medycznej > To do czego mam dostęp to np > strona sanepidu, a ogłoszenia tam umieszczane świadczą o bardzo kiepskiej jako > ści szczepionek znajdujących sie na polskim rynku. Chyba strona GIF -U?Czyż nie? Te ogłoszenia świadczą tylko o tym, że mamy bardzo wysoką jakość w produkcji leków skoro zwykle z powodów mechanicznych (pyłek z maszyny, niewłaściwa konsystencja itp.) całe partie leków podlegają utylizacji. Nawet wycofaniu podlega czasami tak prostu roztwór do infuzji jak Natrium Chloratum > Nie wiem jaki wpływ na organizm małego dziecka miały wycofane szczepionki, nie > wiem jaka substancja je zanieczyszczała czy powodowała niejednorodność, nie wie > m czy te zanieczyszczenia mogą wywoływać jakieś choroby czy zaburzenia. Dlatego że nie można stwierdzić jaki ma to wpływ na organizm czowieka daną serie leku się wycofuje z obrotu. Nikt nie będzie ryzykował jeśli produkt nie spełnia w 100 % swoich właściwości. > Tak więc jest mnóstwo pytań dotyczących szczepionek na które nie znam odpowiedz > i, ciesze się że ty je znasz. Ja znam i odpowiedzi na te pytania i powikłania z bliska szczególnie te po nie szczepieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 22:13 > Jest pełny skład szczepionek jest dostęp do badań klinicznych. Nikt tego nie uk > rywa. > Potrzebna jest tylko znakomita znajomość języka angielskiego i terminologii med > ycznej Skład tych substancji zanieczyszczających w co drugiej partii szczepionek też jest podany? "> Te ogłoszenia świadczą tylko o tym, że mamy bardzo wysoką jakość w produkcji l > eków skoro zwykle z powodów mechanicznych (pyłek z maszyny, niewłaściwa konsyst > encja itp.) całe partie leków podlegają utylizacji. To świadczy o zerowej kontroli jakości szczepionek. Szczepionki są wycofywane nie dlatego, że sanepid czy GIF w wyniku stałej kontroli jakości szczepionek natrafił na wadliwą partię , a jedynie dlatego że personel medyczny tudzież rodzice zauważają że szczepionka która ma być dziecku podana jest zanieczyszczona, jest nie klarowna czy niejednorodna. "> Dlatego że nie można stwierdzić jaki ma to wpływ na organizm czowieka daną seri > e leku się wycofuje z obrotu. Nikt nie będzie ryzykował jeśli produkt nie spełn > ia w 100 % swoich właściwości. Problem w tym, że nikt tego produktu nie kontroluje i na rynek wprowadzany jest produkt tylko i wyłącznie z dokumentem kontroli jakości producenta, którą jak widać po ilości co rocznie wycofywanych partii szczepionek można sobie wsadzić... Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 23:39 Tutaj moze nie byc winy producenta czy kontroli na etapie produkcji. Znam kilku kurierow wozacych leki i szczepionki do szpitali, aptek i przychodni w calej Polsce i wiem jak potrafia zmanipulowac wydruk temperaturowy kiedy np. zdarzy sie awaria chlodni, albo po prostu musza wylaczyc silnik na dluzszy czas. Szczepionki w zaleznosci od pory roku albo sie gotuja albo zamarzaja i nikt nie jest w stanie tego sprawdzic bo dokumentacja sie zgadza. To jest totalny skandal, ale nic sie nie zmieni dopoki do tak odpowiedzialnej pracy beda zatrudniani przypadkowi ludzie. Zeby wozic leki wystarczy prawo jazdy kategorii B. Zatrudniani sa ludzie totalnie zdesperowani, bo chyba nie ma gorszej pracy dla kierowcy zawodowego. Jezdza busikami, czesto bez klimatyzacji w kabinie, niejednokrotnie sypiaja po parkingach i zazwyczaj jezdza bez przerw po 16 do nawet 20h dziennie (brak tacho w autach ponizej 3,5t). A to wszystko za przykladowo 28gr/km. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 13.08.14, 01:50 > Tutaj moze nie byc winy producenta czy kontroli na etapie produkcji. Nie wiem kto ponosi winę, moje dziecko do 1,5 miesiąca życia zostało zaszczepione czterema szczepionkami z czego dwiema z partii które zostały wycofane ze względu na zanieczyszczenia. W Polsce nie ma sensu nawet szukać spiskowych teorii, nasze szczepionki mają tak kiepską jakość, że trudno w ogóle określić co oprócz szczepionki dostaje się do organizmu dziecka, i które NOPy są spowodowane szczepionką, a które zanieczyszczeniami. Jeżeli dodamy do tego jeszcze fakt, że zanieczyszczenia nie są mechaniczne tylko zgodnie z tym co napisałaś powstały na skutek złego przechowywania więc mogą być produktami rozkładu jednego ze składników pomocniczych to w ogóle robi się bardzo ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
shige Re: dr. Majewska popłynęła 14.08.14, 10:00 makurokurosek napisała: > Skład tych substancji zanieczyszczających w co drugiej partii szczepionek też j > est podany? Substancja zanieczyszczona nie ma prawa być w składzie jakiegokolwiek leku, więc nie widzę powodu aby podawać jej skład na ulotce leku?Co to za paranoja? Leki zanieczyszczone nawet głupim kurzem się zwyczajnie wycofuje bez względu na koszty, producenta, szpitala itp. > To świadczy o zerowej kontroli jakości szczepionek. Głupoty Pani Pisze. Jako chemik powinna Pani znać procedury chociażby ISO, które musi mieć wdrożony każdy szpital, każdy producent i musi ich przestrzegać . Pracownicy firm farmaceutycznych dostają premie za zgłoszenie wadliwości w jakości produktów, bo koszty błędów na wskutek wypuszczenia na rynek produktu wadliwego są po prostu znacznie większe!Dzięki temu od afery z Vioxem w zasadzie na rynku nie pojawił się lek który niósł by śmiertelne żniwo... Szczepionki są wycofywane n > ie dlatego, że sanepid czy GIF w wyniku stałej kontroli jakości szczepionek nat > rafił na wadliwą partię , a jedynie dlatego że personel medyczny tudzież rodzic > e zauważają że szczepionka która ma być dziecku podana jest zanieczyszczona, je > st nie klarowna czy niejednorodna. Szczepionki są wycofywane n > ie dlatego, że sanepid czy GIF w wyniku stałej kontroli jakości szczepionek nat > rafił na wadliwą partię , a jedynie dlatego że personel medyczny tudzież rodzic > e zauważają że szczepionka która ma być dziecku podana jest zanieczyszczona, je > st nie klarowna czy niejednorodna. znów z Pani wypowiedzi wynika że nie zna Pani procedur. Za szczepionkę odpowiada nie tylko producent ale cały szereg osób od kierowcy dostawczaka, który przewozi szczepionki po lekarza lub pielęgniarkę która tą szczepionkę podaje lub zleca. Przez ponad 30 lat nie spotkałem się z rodzicem, który wiedziałby jak powinna wyglądać szczepionka Za to prawie codziennie rodzicom tłumaczę że nie szczepię szczepionkami przyniesionymi z domu bo zwyczajnie nie mam tak jak w szpitalu pewności co do jej jakości. > Problem w tym, że nikt tego produktu nie kontroluje i na rynek wprowadzany jest > produkt tylko i wyłącznie z dokumentem kontroli jakości producenta, którą jak > widać po ilości co rocznie wycofywanych partii szczepionek można sobie wsadzić. > .. Taak, a świśtak siedzi i zawija je w te sreberka Leki, szczepionki są kontrolowane systematycznie. Dlatego wycofuje się leki nie skuteczne lub zanieczyszczone np. fervex junior który był skażony mikrobiologicznie. Poinformował o tym sam producent.Były specjalne ogłoszenia w prasie żeby pacjenci powyrzucali partię leków z danej serii. Z tego co wiem lek już nie jest produkowany? Z lekami jest jak z samochodami. Tak jak samochody mają wadliwe części i błędy konstrukcyjne tak leki mogą być zanieczyszczone lub zwyczajnie wadliwe( to jest akurat rzadkość!) Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 14.08.14, 10:50 Z lekami jest jak z samochodami. Tak jak samochody mają wadliwe części i błędy konstrukcyjne tak leki mogą być zanieczyszczone lub zwyczajnie wadliwe( to jest akurat rzadkość!) Natomiast to, ze szczepionki znajdujące się na rynku polskim są zanieczyszczone rzadkością nie są o czym świadczy ilość partii wycofywanych. To kto zgłasza problem również świadczy o konroli jaką państwo sprawuje. Oczywiści w fabrykach produkcja powinna odbywać sie zgodnie z ISO i wychodzący produkt powinien spełniać wszystkie wymagania kontroli jakości, co jednak nie zmienia faktu że co druga partia szczepionek znajdująca się na rynku zostaje wycofana z powodu nie spełniania tych wymagań. Odpowiedz Link Zgłoś
shige Re: dr. Majewska popłynęła 14.08.14, 11:05 makurokurosek napisała: > Oczywiści w fabrykach produkcja powinna odbywać sie zgodnie z ISO i wychodzący > produkt powinien spełniać wszystkie wymagania kontroli jakości, co jednak nie z > mienia faktu że co druga partia szczepionek znajdująca się na rynku zostaje wyc > ofana z powodu nie spełniania tych wymagań. Tak co druga partiaUwielbiam takie generalizowanie. Do 14 sierpnia tego roku zostały wycofane z obrotu zaledwie trzy partie szczepionek (Pentaxim dwukrotnie i przeciwgruźlicza z powodu niejednorodności zawiesiny). To faktycznie co druga partia w tym samym czasie Toyota wzywała do serwisów dwukrotnie (sam ma toyotę) ponad 9 mln użytkowników tych aut... Odpowiedz Link Zgłoś
dorotek83 Re: dr. Majewska popłynęła 14.08.14, 11:07 makurokurosek napisała: > Oczywiści w fabrykach produkcja powinna odbywać sie zgodnie z ISO i wychodzący > produkt powinien spełniać wszystkie wymagania kontroli jakości, co jednak nie z > mienia faktu że co druga partia szczepionek znajdująca się na rynku zostaje wyc > ofana z powodu nie spełniania tych wymagań. W tym roku zostały wycofane z obrotu 2 szczepionki: Pentaxim i szczepionka przeciwgruźlicza BCG10. Podaje za stroną Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego, stan na dzisiaj. Podaj proszę źródło tych informacji, że co druga partia szczepionek została wycofana. Jak się rzuca tak poważne oskarżenia, że co druga partia szczepionek jest wycofywana, pasuje podać źródło tych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen2306 Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 18:18 Ja natomiast, przed kilkoma laty, sprawdzilam dane z rzekomo "cytowanych" przez owa pania niemieckich danych statystycznych z rzeczywistymi danymi statystycznymi niemieckiego odpowiednika GUSu tudziez z danymi publikowanymi w biuletynach niemieckiego instytutu R.Kocha oraz francuskiego instytutu Pasteura. I danje te baaaardzo sie roznily. Odpwiedzi takze wszytskich nie znam, moge jednak - jako zupelny laik, znajac jedynie jezyk - porownac same dane i to mi wystarcza, by moc stwierdzic, ze owa pani znacznie tymi danymi szafuje, przeklamuje. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 20:52 Zaczęłam się tematem szczepień interesować w chwili gdy młody miał NOPa, nie wnikałam w żadne teorie spiskowe, interesowały mnie tylko i wyłącznie dane z sanepidu i od producentów. Co się okazało większość danych na polskim rynku dotyczących zachorowalności jest zwyczajnie przekłamana. Pięknie to prezentuje zachorowalność na krztusiec, który od lat praktycznie zanikł w Polsce, problem w tym że gdy wielkopolska powołała kilka laboratoriów do dokładnej kontroli to nagle w Wielkopolsce odnotowano gigantyczny wzrost zachorowalności nie mówiąc już o tym że połowa odnotowanych zachorowań w całej Polsce dotyczyła wielkopolski. Nie wnikam , czy ta pani ma rację czy jej nie ma. Nie jestem tak głęboko w temacie by móc ocenić czy jakakolwiek z jej teorii ma szansę bytu. Natomiast zadziwia mnie ilość osób która z taką pewnością wie, że wszystkie dane prezentowane przez tą panią to kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen2306 Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 21:01 Nie, nikt nie mowi o pewnosci. Jednakze widzac, ze ta pani w oczywisty dla laika sposob manipuluje danymi (zanizajac lub zawyzajac, stoswonie do "tezy", ktora zamierza "udowodnic") to nabieram przekonania, ze sklonna jest naginac nie tylko te dane ... Jezeli ktos z tytulem profesora posluguje sie falszywymi danymi (no chyba, ze glowne urzedy statystyczne krajow europejskich to kolejny spisek), to raczej nie zaufam mu w powazniejszych kwestiach. Nie mam nic przeciwko "badaniom" prowadzonym przez te pania. Niech je jednak prowadzi wg miedzynarodowych ustalonych konkretnych standardow medycznych. Niech cytowane przez nia dane beda zgodne z tymi ze zrodla (ktore rzekomo cytuje). Wowczas bedzie ona dla mnie w jakikolwiek sposob wiarygodna jako naukowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 21:26 > Nie, nikt nie mowi o pewnosci. > Jednakze widzac, ze ta pani w oczywisty dla laika sposob manipuluje danymi (zan > izajac lub zawyzajac, stoswonie do "tezy", ktora zamierza "udowodnic") to nabie > ram przekonania, ze sklonna jest naginac nie tylko te dane Powiedz mi a czym jest zaniżanie danych zachorowalności na krztusiec w Polsce, jeżeli nie manipulacją tymi danymi. "> Nie mam nic przeciwko "badaniom" prowadzonym przez te pania. Niech je jednak pr > owadzi wg miedzynarodowych ustalonych konkretnych standardow medycznych. Niech > cytowane przez nia dane beda zgodne z tymi ze zrodla (ktore rzekomo cytuje). Wo > wczas bedzie ona dla mnie w jakikolwiek sposob wiarygodna jako naukowiec. Nie znam ani badań tej pani ani tym bardziej cytowanych źródeł. I sądzę, że taką samom wiedzę na temat jej pracy ma większość wypowiadających się tu osób, włącznie z autorką wątku która do tej nieznajomości się przyznała. Nazywanie jednak wypowiedz kogoś bzurami bez wnikania w nią jest co najmniej śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 22:22 dajże spokój, w tym tekscie nie ma żadnego odwolania do jakichkolwiek konkretnych badań, a to co przywoluje, może co najwyzej wskazywać na jednoczesne wystepowanie pewnych zjawisk, a wcale nie na to, że zachodzi miedzy nimi relacja przyczynowo-skutkowa. I badź uprzejma mi wyjaśnic, czego i gdzie profesorem jest ta pani Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 13.08.14, 00:06 > I badź uprzejma mi wyjaśnic, czego i gdzie profesorem jest ta pani Jest prof. dr. hab. nauk medycznych i wygląda, że wszystkie tytuły zdobyła w Instytut Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej im. M. Mossakowskiego PAN www.imdik.pan.pl/pl/dzialalnosc-naukowa/stopnie-i-tytuly-nadane-w-imdik. Dla mnie PAN jest autorytetem, oczywiście na starość każdemu może odbić, ale nie czuję się na tyle silna w temacie aby polemizować z profesorem PANu, a już tym bardziej by jego dorobek naukowy czy wystąpienia nazwać bzdurami zwłaszcza bez wnikliwej analizy tego dorobku. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: dr. Majewska popłynęła 13.08.14, 00:18 Dla mnie PAN też jest autorytetem. Z zalinkowanej listy wynika, że Maria Majewska (nie ma zadnego dowodu, że chodzi o tę samą osobę) otrzymala w roku 1979 stopień doktora nauk przyrodniczych. Tyle i tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 13.08.14, 01:50 Nie znam jej więc trudno mi na 100 % powiedzieć czy to na pewno ta sama osoba ale znalazłam jeszcze artykuł zdrowie.bigo.pl/autyzm-szczepienia.pdf co sugerowałoby , że jednak jest to ta sama osoba , i że 2007 zrobiła profesurę. W moich wypowiedziach nie chodziło o uznanie jej teorii , tylko o to że wiedza przeciętnego człowieka na tematy specjalistyczne w porównaniu do wiedzy profesora, który dany temat zgłębia od lat jest tak mała, że nazwanie jego wypowiedzi bez choćby cienia zastanowienia i wniknięcia w temat bredniami jest oznaką ignorancji. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: dr. Majewska popłynęła 13.08.14, 13:19 Ja znam wielu profesorów PAN-u i byłabym daleka od tego, aby uznać wszystkich za intelektualnych geniuszy i autorytety w swojej dziedzinie Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 13.08.14, 13:23 Co nie zmienia faktu, że aby do tego dość trzeba znać tych ludzi , znać wyniki ich badań i samemu być biegłym w tej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: dr. Majewska popłynęła 14.08.14, 01:20 > Co nie zmienia faktu, że aby do tego dość trzeba znać tych ludzi , znać wyniki > ich badań i samemu być biegłym w tej dziedzinie. Ewentualnie mozna sie opierac na opinii ludzi, ktorzy sie na tym znaja i sa biegli w jakiejs dziedzinie. Na przyklad to List Pod tym listem tez podpisanych hest paru profesorow . Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 14.08.14, 09:12 Jeżeli po jednej stronie masz profesorów wyrażających jedną opinię, a po drugiej profesorów wyrażających opinię przeciwną to bez znajomości tematu nie jesteś w stanie określić która strona ma rację. To tak jakbyś cofnęła się do czasów Kopernika, po jednej stronie masz Kopernika i naukowców popierających jego teorie po drugiej naukowców i autorytety kościelne uznających, że to co mówi jest kłamstwem. Komu przeciętny człowiek uwierzył, kogo stronę wybrał? Bez wiedzy nie jesteś w stanie określić kto kłamie, a kto ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen2306 Re: dr. Majewska popłynęła 14.08.14, 09:38 No widzisz, ja dostaje przez kazdorazowym szczepieniem obszerna, pisemna informacje od naszego pediatry. Firmowana jego podpisem i pieczecia, ze wszystkie informacje zawarte w tejze "ulotce informacyjnej" sa zgodne z jego faktyczna aktualna wiedza medyczna. Jest to zazwyczaj informacja w formacie dwoch stron A4. Z numerem serii szczepionki, producentem, mozliwymi odczynami poszczepiennymi (nie myl z powiklaniami!), czestotliwoscia ich wystepowania oraz jak zachowac sie, gdy u dziecka jakis odczyn wystapi. I taka informacja jest dla mnie rzetelna. Nie jakies anonimowe wywody pani M., ktora nie odwazy sie podpisac zobowiazania, ze w razie niezaszczepienia jakiegos malucha to ona na siebie bierze wine za taki stan rzeczy. Ciekawe, czy pani M. bylaby zdolna swoja "ulotke informacyjna" wreczac kazdemu rodzicowi przed szczepieniem jego dziecka w przychodni, firmujac ja swoim podpisem??? Odwazylaby sie? Watpie ... Odpowiedz Link Zgłoś
shige Re: dr. Majewska popłynęła 14.08.14, 10:05 makurokurosek napisała: > Co nie zmienia faktu, że aby do tego dość trzeba znać tych ludzi , znać wyniki > ich badań i samemu być biegłym w tej dziedzinie. Tak trzeba znać ludzi, żeby zostać profesorem PAN Niewielu jest profesorów PAN których dorobek jest naprawdę obiecujący... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: dr. Majewska popłynęła 13.08.14, 18:17 ięknie to prezentuje zachoro > walność na krztusiec, który od lat praktycznie zanikł w Polsce, problem w tym > że gdy wielkopolska powołała kilka laboratoriów do dokładnej kontroli to nagle > w Wielkopolsce odnotowano gigantyczny wzrost zachorowalności nie mówiąc już o t > ym że połowa odnotowanych zachorowań w całej Polsce dotyczyła wielkopolski. Oczywiście, że jest krztusiec! Drugie Twoje zdanie tylko to potwierdza- jak zaczęto badać dzieci i dorosłych z przewlekającym się, nasilonym kaszlem, to okazało się jak wiele jest zachorowań. Odpowiedz Link Zgłoś
pederastwa Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 15:49 >dzieci nieszczepione są znacznie zdrowsze, inteligentniejsze i lepiej się rozwijają od >intensywnie szczepionych. Pani musiała być szczepiona wyjątkowo intensywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 15:55 Czy ona wam nie przypomina Anny Fotygi? Tak z wyglądu? Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 16:07 no właśnie, dzięki, kogoś mi przypominała i nie wiedziałam, kogo Odpowiedz Link Zgłoś
helufpi Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 16:00 Ona nigdy nie skończy jak Wakefield. Z prostej przyczyny: Wakefield sfałszował wyniki badań, co zostało mu udowodnione ponad wszelką wątpliwość (inna sprawa, że mechanizm peer review, który powinien to wychwycić w Lancecie był mocno taki sobie). Ta pani nie prowadzi żadnych badań, nic więc nie sfałszuje. Tym bardziej więc nie opublikuje recenzowanej publikacji w renomowanym czasopiśmie i nic jej nie zostanie udowodnione. Ona tylko obserwuje jako zatroskany obywatel te epidemie upośledzenia umysłowego i astmy, to wolny kraj, nie? Nie propagować, kiwać głową, robić swoje. Tylko co ma do tego Watykan? Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 16:02 Po pierwsze nie dr, tylko prof. Ta pani nie jest lekarzem. Jezeli twierdzi, ze to szczepienia sa przyczyna zgonow niemowlat, to radze jej pojechac do Afryki i zobaczyc, dlaczego tysiace niemowlat umiera, bo nie ma dostepu do szczepionek. A moze powinnismy powrocic do sredniowicza, wyrzucic wszystkie szczepionki i pozwolic sie zdziesiatkowac ospie? Zreszta, w obliczu epidemii ebola, takie pytania niestety przestaja byc retoryczne ( Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 16:05 Badania wykazały, że wskaźniki umieralności niemowląt i małych dzieci w różnych krajach są wprost proporcjonalne do liczby stosowanych szczepień (im ich więcej, tym większa umieralno Tak pisze. Osłupialam. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: dr. Majewska popłynęła 13.08.14, 18:18 Oczywiście, a noworodki w Afryce umierają na tężec z tego przeszczepienia. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 16:06 Też dziwi mnie , co ma do tego Watykan. Jestem wierząca- moi synowie dostali wszystkie zalecane szczepionki- i jakoś z tego co czytywałam- granica między tymi, które dzieci szczepią, a nie szczepią- nie leży w tym, czy ktoś wierzący, czy niewierzący. Pomijanie podstawowych szczepionek jest dla mnie głupotą. Co innego, jak dziecko z tych czy innych przyczyn szczepionki brać nie może (są takie dzieci), a co innego patrzenie: szczepionki= śmierć dziecka lub jego głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 16:05 uuu grubo... epidemia upośledzenia umysłowego i autyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 16:13 Skąd ona się wzięla? Piszą tak:Przez 25 lat pracowała w czołowych instytucjach naukowych USA, między innymi na uniwersytetach Harvarda i Missouri oraz w Narodowym Instytucie Zdrowia w Waszyngtonie. Obecnie w Zakładzie Farmakologii i Fizjologii Układu Nerwowego Instytutu Psychiatrii i Neurologii w Warszawie. sprawdzilam na stronie Inst. Psychiatrii i Neurologii - taka pani tam nie figuruje Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 16:19 Czy sprzątaczki też mają na stronie? Ale nie! Za wysoki poziom... Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 18:13 > Piszą tak:Przez 25 lat pracowała w czołowych instytucjach naukowych USA, mię > dzy innymi na uniwersytetach Harvarda i Missouri oraz w Narodowym Instytucie Z > drowia w Waszyngtonie. Obecnie w Zakładzie Farmakologii i Fizjologii Układu Ner > wowego Instytutu Psychiatrii i Neurologii w Warszawie. myślę, że z taką fantazją ułańską Pani niebawem będzie pacjentką tej ostatniej placówki...zwłaszcza analizując rozwój jej kariery zawodowej Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 18:13 Obecnie w Zakładzie Farmakologii i Fizjologii Układu Ner > wowego Instytutu Psychiatrii i Neurologii w Warszawie. [/i] > > sprawdzilam na stronie Inst. Psychiatrii i Neurologii - taka pani tam nie figur > uje Bo listy pacjentów objęte są tajemnicą lekarską Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 13.08.14, 02:16 spójrz na sprawozdania www.ipin.edu.pl/wordpress/wp-content/uploads/2012/07/IPiN_Sprawozdanie_za%202011_v10.pdf www.ipin.edu.pl/wordpress/wp-content/uploads/2010/05/IPiN_Sprawozdanie_za2009_v14M_PRESS_OK.pdf www.ipin.edu.pl/wordpress/wp-content/uploads/2009/11/IPiN_Sprawozdanie_za_rok_2008_v25Z_.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 14.08.14, 09:16 W zalinkowanych stronach masz potwierdzenie, że Majewska przynajmniej do 2011 roku była pracownikiem Inst. Psychiatrii i Neurologii w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: dr. Majewska popłynęła 14.08.14, 09:21 Ale w sumie - jakie to ma przelozenie na szczepienia? Jej specjalizacja jest w takim razie psychiatria/neurologia nie produkcja szczepionek i ich wplyw na organizm - co innego gdyby byla - nie wiem - profesorem biochemii? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: dr. Majewska popłynęła 14.08.14, 09:24 A dobra - widze tez biochemie w cv cofam Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 14.08.14, 09:29 "Prof. Maria Dorota Majewska, biochemik i neurobiolog zajmująca się badaniem wpływu szczepionek na centralny układ nerwowy" Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: dr. Majewska popłynęła 14.08.14, 10:08 W bazach danych Nauki Polskiej figuruje. nauka-polska.pl/dhtml/raporty/ludzieNauki?rtype=opis&objectId=208642&lang=pl Odpowiedz Link Zgłoś
shige Re: dr. Majewska popłynęła 14.08.14, 10:23 UKSW nie jest jakąś bardzo renomowaną uczelnią medyczną. Kiedyś była to Akademia Teologii KatolickiejJest to uczelnia raczej humanistyczna, a absolutnie nie medyczna... Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: dr. Majewska popłynęła 14.08.14, 10:38 Z tym się zgodzę, ale Instytutowi Neurologii jak i PANu renomy nie można zaprzeczyć. Za chwilę dojdziemy do wniosku, że wszystkie uczelnie i instytuty naukowe w Polsce to zwyczajne przechowalnie, a idąc dalej skoro wszystkie instytuty to pseudo instytuty to wszyscy profesorowie to pseudo profesorowie. Niezależnie od tego jaką będziemy dyskredytowali uczelnie czy instytuty w których Majewska pracuje jej wiedza jest większa od wiedzy osób które nie znają poprawnej nazwy etanolu, czy też które nie potrafią poprawnie podać dawki substancji w przeliczeniu na wagę. Odpowiedz Link Zgłoś
mnietoniemi Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 19:14 "Czytałyście te bzdury? " Nie, nie czytam bzdur. A dlaczego ty czytasz bzdury? Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 19:20 Czytam różne rzeczy, o szczepieniach dość często z uwagi na własne potomstwo które "leci" indywidualnym kalendarzem szczepień. Bzdury też się trafiają. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: dr. Majewska popłynęła 12.08.14, 20:23 mnietoniemi napisał(a): > "Czytałyście te bzdury? " > > Nie, nie czytam bzdur. > A dlaczego ty czytasz bzdury? Powiedział facet, siedzacy cały dzień na forum dla matek... Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: dr. Majewska popłynęła 13.08.14, 20:07 sławek z nowym nickiem ma nowy image: dowcipny... Odpowiedz Link Zgłoś
alkocholistka Re: dr. Majewska popłynęła 15.08.14, 23:17 Och pod sławkiem też się sili na dowcip. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: dr. Majewska popłynęła 13.08.14, 18:05 Cóż, idąc tym tropem łatwo można dojść do wniosku, że antybiotyki powodują nowotwory i choroby serca. Jeszcze 100 lat temu ludzie powszechnie umierali na zapalenie płuc i bronchit, sepsę, gorączkę połogową, zakażenia ran itd. Po wprowadzeniu antybiotyków zaczęli umierać na raka i zawał serca. Chcę zwrócić uwagę, że w nikt w rozwiniętym świecie już nie umiera na gorączkę połogową czy bronchit! Powinniśmy zrezygnować całkowicie ze stosowania toksycznych antybiotyków, a wtedy ludzie przestaną na raka umierać. Tak! Odpowiedz Link Zgłoś
alkocholistka Re: dr. Majewska popłynęła 15.08.14, 23:22 Cóż, wtedy też umierali na raka Odpowiedz Link Zgłoś