Dodaj do ulubionych

"donos" na policje (forum)

30.08.14, 14:17
A propos siniaków na posladkach.... sad
Czy mozna zawiadomic np telefonicznie lub mailowo (link do watku etc) policje kiedy jest podejzenie ze dziecku dzieje sie krzywda?czy takie donosy sa wogóle sprawdzane.
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 14:26
      Tak, można. Policja powinna się zająć sprawą.
      • pomidorpomidorowy Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 14:31
        a co tam wysle maila ...zreszta po IP jesli beda chcieli i tak dojda do autorki a ona bedzie musiala juz sie wyspowiadac....
        • raczek47 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 14:45
          wyślij, bardzo dobrze,że się tym zajęłaś, bo powiem ci,że tez myślę o tym dziecku z tego wątku i zastanawiałam się, czy mozna mieć wpływ na to, by jakoś zareagować.A nie przyszło mi do głowy,ze można podesłać link na policję. Zrób to, tylko na pewno,popieram całym sercem.
        • lauren6 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 16:06
          ...a ona powie, że całą historię zmyśliła, bo jest trollem internetowym.

mało to dzieci chodzi z siniakami, również na pupie, bo się obija o meble, przewraca na placu zabaw itd??? forumowe detektywy już ułożyły sobie historyjkę o ojcu przemocowcu i pedofilu.

nie macie co robić w życiu i podniecacie się wytworami własnej wyobraźni, na podstawie historii wymyślonej przez anonimową osobę z forum? fajnie. ale po co robicie dodatkową robotę policji, która i bez waszych cennych podejrzeń ma masę spraw na głowie???!!!

jeśli autorka tamtego wątku nie jest trollem i ma poważne podejrzenia sama powinna zawiadomić policję.
          • rosapulchra-0 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 16:11
            A jeśli napisała prawdę?
            • lauren6 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 16:43
              jeśli napisała prawdę to powinna sama poobserwować rodzinę, porozmawiać z matką i jeśli nadal będzie mieć wątpliwości to samej pójść na policję.
              • aquella Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 17:04
                powinna a napisała : "nie zamierzam bawic sie w zbawiciela i donosic. Naprawde mnie to nie obchodzi"

być może troll ale zastanawia mnie jak można nazywać donosicielstwem i kapusiostwem informowanie, że dziecku dzieje się krzywda - to jest po prostu chore

• rosapulchra-0 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 18:34
                Napisała, że nie będzie się wtrącać, bo to nie jej sprawa, poza tym napisała, że siniaki na pośladkach sześciolatki są dla niej akceptowalne.
              • szamanta Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 10:26
                lauren6
                < jeśli autorka tamtego wątku nie jest trollem i ma poważne podejrzenia sama powi
                > nna zawiadomić policję.
                > jeśli napisała prawdę to powinna sama poobserwować rodzinę, porozmawiać z matką
                > i jeśli nadal będzie mieć wątpliwości to samej pójść na policję.

""'''Siniaki sa dla mnie dopuszczalne""
                ""Nie zamierzam o tym z nikim rozmawiac, bo to nie moja sprawa"""
                """. nie zamierzam bawic sie w zbawiciela i donosic. Naprawde mnie to nie obchodzi""

Twoje rady co autorka powinna można o kant tyłka potłuc ,bo czarno na białym widać jak ona do tego podchodzi . Nie ma zamiaru nic w tym temacie działać a
                Jeśli to ..jeśli sramto... z choinki się urwałaś z twoimi jeśli ,powinna??.. mimo powyższych jej wpisow typu mam to w doopie ??
                Chyba ,ze ty trolowalas z jednorazowego założonego loginu i teraz srasz po gaciach w obawie o donos twoich fantazji , bo twoja reakcja paniczna na wysłania tego tematu w cealch WERYFIKACJI wiarygodności , czy pomocy potencjalnie krzywdzonemu dziecku sama przez siebie mówi jak się trzęsiesz jak osika
            • kolter Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 09:46
              rosapulchra-0 napisała:

> A jeśli napisała prawdę?

To podziel się z nią tym jak Ty byś zareagowała
          • majenkir Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 16:18
            Lepiej sprawdzic 10 razy za duzo, niz raz za malo.
            A policja jest od tego, zeby sprawdzac takie historie.
            Byc moze laska to wszystko wymyslila, albo przesadza, ale co jesli to prawda?
            Brzmi faktycznie dziwnie sad
            • scher Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 09:25
              majenkir napisała:

> Lepiej sprawdzic 10 razy za duzo, niz raz za malo.

Też nieprawda. Samo sprawdzanie, uruchomienie policyjno-urzędniczej machiny, jeżeli jest to normalna rodzina, może być dla dziecka nieodwracalną krzywdą - i w tym misiu-1 ma pełną rację. Prawo jest opresyjne wobec rodzin.

Niemniej jednak w tej sytuacji mam uczucia ambiwalentne, bo coś mnie niepokoi w opisie zachowań dziecka.
          • kolter Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 09:45
            lauren6 napisała:

> mało to dzieci chodzi z siniakami, również na pupie, bo się obija o meble, prze
            > wraca na placu zabaw itd??? forumowe detektywy już ułożyły sobie historyjkę o o jcu przemocowcu i pedofilu.

Czyli skoro ciebie po łbie lali to inne dzieci muszą tą sama tresurę w twojej ocenie przejść

> nie macie co robić w życiu i podniecacie się wytworami własnej wyobraźni, na po
            > dstawie historii wymyślonej przez anonimową osobę z forum? fajnie. ale po co ro
            > bicie dodatkową robotę policji, która i bez waszych cennych podejrzeń ma masę spraw na głowie???!!!

Ze niby w tym katolickim bantustanie dzieciom krzywda tylko na forach internetowych sie dzieje ?

> jeśli autorka tamtego wątku nie jest trollem i ma poważne podejrzenia sama powinna zawiadomić policję.

amen
          • jagienka75 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 17:44
            > mało to dzieci chodzi z siniakami, również na pupie, bo się obija o meble, prze
            > wraca na placu zabaw itd???

mój starszy syn ma posiniaczone całe nogi, bo obija je sobie o drabinkę, włażąc na piętrowe łóżko. jak pójdzie na wf , rozbierze się i wszyscy zobaczą te siniaki, co wtedy? też będą gadać, że lejemy dzieciaka?
            niżej napisałam, że tam, gdzie dzieje się naprawdę krzywda dzieciom, nie reaguje NIKT.

podam przykłady:
            1. dwójka dzieci w wieku 4 i 6 lat, wychodzi codziennie na podwórko. dzieciaki bawią się pod blokiem, jeżdżą na hulajnodze. co się dzieje? ktoś nasyła na tą rodzinę opiekę społeczną, bo dzieci są "zaniedbywane".
            2. na tej samej ulicy mieszka rodzina 2+1. on leje żonę i dzieciaka. dzieciak boi się ojca. i co? i gó.... NIKT TEGO NIE ZGŁASZA a podobno wiedzą o tym WSZYSCY.
            3.z mieszkania na mojej ulicy dochodzą ryki i wrzaski. on ubliża żonie, każe jej "wypie...ć" ze "swojego" mieszkania. wszystkiemu się przygląda dziecko w wieku szkolnym. sąsiedzi codziennie są świadkami awantur. jedna z nich chce dzwonić na policję, ale nie pozwala jej na to mąż. on nie chce robić sobie wroga z sąsiada a ona ma się nie wtrącać.
            • rosapulchra-0 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 17:50
              Jagienko, a ty co zrobiłaś, żeby tym dzieciom i ich bitym matkom pomóc? Zadzwoniłaś po policję?
              • jagienka75 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 17:52
                no tak sie sklada, że ja tych rodzin nie znam i nie wiem, gdzie mieszkaja.
                znają za to osoby, z ktorymi sie stykam albo z ktorymi dziecmi moje dziecko chodziło do szkoly i stad wiem, ze takie sytuacje maja miejsce.
                osiedle jest duze, wiec wszystkich znac nie musze. tutaj, gdzie mieszkam, jest akurat spokojnie.
                • rosapulchra-0 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 17:56
                  Ale wiesz, że to nie jest usprawiedliwienie? Wiesz, że komuś dzieje się krzywda, ale nie reagujesz. To nie jest społeczna postawa.
                  • jagienka75 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 19:52
                    ale co mam zrobić? iść i wystawać pod blokami/oknami i nasłuchiwać, skąd będą dobiegały odgłosy awantur?
                    to jak szukanie wiatru w polu.
                    mam odwalać robotę za ich sąsiadów?
                    bez przesady.
            • memphis90 Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 13:09
              > mój starszy syn ma posiniaczone całe nogi, bo obija je sobie o drabinkę, włażąc
              > na piętrowe łóżko
              Nogi to nie pośladki czy plecy.
          • memphis90 Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 13:04
            > wraca na placu zabaw itd???
            Tak, mało dzieci chodzi z posiniaczonymi pośladkami, bo się przewróciły na placu zabaw.
    • zuzann-a Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 15:26
      A który to wątek?
      • raczek47 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 15:50
        Tekst linka
    • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 16:30
      Kiedyś kapusiostwo było powodem do wstydu. Jednak, jak widać, dziś czasy inne. Nie rozumiem, dlaczego ci wszyscy ubeccy konfidenci tak bardzo obawiają się lustracji? Niech się śmiało ujawniają.
      • rosapulchra-0 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 18:35
        Dziecku może dziać się krzywda, więc zawstydzony misiu nie pomoże bezbronnej istocie, bo kapusiem zostanie uncertain
        • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 20:33
          rosapulchra-0 napisała:

> Dziecku może dziać się krzywda, więc zawstydzony misiu nie pomoże bezbronnej is
          > tocie, bo kapusiem zostanie uncertain

Jakby się dziecku rzeczywiście działa krzywda, toby dziecko trafiło do szpitala. Z powodu byle siniaka nie robi się donosów, bo po pierwsze - ten, kto to robi staje się kapusiem, a po drugie - dziecku odebranemu rodzicom przez głupie i nadgorliwe biurwy dzieje się znacznie większa krzywda niż siniak na tyłku. Jak mówią stare, mądre babki, dupa nie szklanka.
          • marychna31 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 20:38
            > Jakby się dziecku rzeczywiście działa krzywda, toby dziecko trafiło do szpitala
            No chyba, że by nie zdążyło i wcześniej zeszło.
            > ówią stare, mądre babki, dupa nie szklanka.
            Może i stare ale na pewno głupie i wulgarne.
          • kota_marcowa Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 21:03
            Aaa no tak, bo jak coś się złamie to faktycznie gipsować trzeba, bez gipsu nie ma przemocy.

A ty czym biłeś swoje dzieci, pasem czy kablem ?
          • rosapulchra-0 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 21:14
            Zdajesz sobie sprawę, że bicie dzieci jest niezgodne z prawem? I żeby zrobić siniaki na pośladkach to potrzeba naprawdę silnego uderzenia? Umiejscowienie siniaków nie świadczy o tym, że zostały one zrobione podczas zabawy.
            • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 21:35
              rosapulchra-0 napisała:

> Zdajesz sobie sprawę, że bicie dzieci jest niezgodne z prawem?

Po pierwsze - niezgodne z lewem, a nie z prawem. Z takim samym lewem, z którym niezgodne wcześniej było handlowanie dolarami, a jeszcze wcześniej słuchanie radia. Po drugie - niezgodne z lewem jest stosowanie kar cielesnych, a nie środków dyscyplinująco-zapobiegawczych.

> I żeby zrobić siniaki na pośladkach to potrzeba naprawdę silnego uderzenia?

Niekoniecznie. To zależy od predyspozycji osobniczych. Zdarzają się osoby, którym wyskakują siniaki z byle powodu. Nie wspominając o tym, że siniaki na pośladkach mogą być wynikiem twardego lądowania na podłodze, a nie uderzenia.

> Umiejscowienie siniaków nie świadczy o tym, że zostały one zrobione podczas zabawy.

Jeśli coś o czymś nie świadczy, to znaczy, że nic nie wiadomo.
              • rosapulchra-0 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 21:45
                Misiek, proszę cię, nie pisz głupot! Środki dyscyplinująco - zapobiegawcze zwane biciem to czynność zakazana prawem i można za nią ponieść konsekwencje prawne.

Małe dzieci jeśli mają skłonność do siniaków, to znaczy że mają problemy zdrowotne.
                Twarde lądowanie, powiadasz? To musi być naprawdę BARDZO TWARDE lądowanie uncertain
                • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 22:01
                  rosapulchra-0 napisała:

> Misiek, proszę cię, nie pisz głupot! Środki dyscyplinująco - zapobiegawcze zwane biciem to
                  > czynność zakazana prawem i można za nią ponieść konsekwencje prawne

Mylisz się. Zgodnie z tym, co napisałem, zakazane lewem jest stosowanie [/b]kar cielesnych[/b]. Wyraźnie i jednoznacznie. Mówi o tym art. 96 ust.1 KRiO. Jeśli uderzenie nie jest karą, tylko środkiem dyscyplinująco-zapobiegawczym, zakaz go nie dotyczy. Tak samo, jak uderzenie pałką przez policjanta nie jest karą, tylko właśnie ś.d-z.

> Małe dzieci jeśli mają skłonność do siniaków, to znaczy że mają problemy zdrowotne.

Być może. Ty z problemami zdrowotnymi swoich dzieci zgłaszasz się na Policję?
                  • rosapulchra-0 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 22:17
                    Moje dzieci nie są bite. Poza tym nie są małe.
                    • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 22:43
                      rosapulchra-0 napisała:

> Moje dzieci nie są bite. Poza tym nie są małe.

To wyobraź sobie, że któreś z nich złamie sobie rękę. Włożą mu ją w gips i rutynowo zlecą zastrzyki z Clexanu. W efekcie tu i ówdzie pojawią mu się siniaki. Zobaczy je jakaś ematka ze szpiclowskim zacięciem i za chwilę masz na głowie policję, której będziesz się gęsto tłumaczyć, że nie pobiłaś dziecka, nabijając mu kupę siniaków i łamiąc rękę.
                      • iwles Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 08:31
                        A teraz wyobraz sobie sytuacje odwrotna, dziecko jest bite, ma pelno siniakow, zlamana reke... i nikt sie tym nie zainteresuje, takie misie jak ty.
                        Bo kto niby ma zglosic? Rodzic, ktory sie zneca? Chyba zartujesz, ale wg ciebie najwazniejsze, ze nikt nie musi sie tlumaczyc, wszyscy maja 'czyste' sumienie, spoko, luzik.
                        Tylko dziecko cierpi...
                        • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 08:53
                          > ...i nikt sie tym nie zainteresuje, takie misie jak ty.

Możesz to łaskawie przetłumaczyć na polski?
                          • iwles Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 10:36
                            Prosze bardzo, chociaz wiem, ze dobrze zrozumiales, tylko sie czepiasz:
                            I nikt sie tym nie zaintetesuje, bo wszyscy ludzie to takie misie jak ty.

Cale szczescie, ze tylko o ten blad stylistyczny ci chodzilo, jest nadzieja, ze pozostala czesc mojego postu do ciebie dotarla.
                            • krejzimama Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 10:40
                              Do niego nic nie dociera.
                              Słowo konserwatysta wzięło się od zakutego łba.
                            • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 12:11
                              iwles napisała:

> Prosze bardzo, chociaz wiem, ze dobrze zrozumiales, tylko sie czepiasz:
                              > I nikt sie tym nie zaintetesuje, bo wszyscy ludzie to takie misie jak ty.

Chciałbym, żeby tak było. Niestety, coraz więcej ludzi takich, jak Ty i większość tutejszego Towarzystwa im. Józefa Stalina.
                              • kolter Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 12:38
                                misiu-1 napisał:

> iwles napisała:
                                >
                                > > Prosze bardzo, chociaz wiem, ze dobrze zrozumiales, tylko sie czepiasz:
                                > > I nikt sie tym nie zaintetesuje, bo wszyscy ludzie to takie misie jak ty.
                                >
                                > Chciałbym, żeby tak było. Niestety, coraz więcej ludzi takich, jak Ty i większość tutejszego Towarzystwa im. Józefa Stalina.

Nieuku a sanacja ze swoim bandyckim podejściem do obywateli II RP czym od Stalina się różniła?
                                • iwles Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 14:57
                                  Oj misiu misiu, szybciutko by ci sie perspektywa zmienila, gdyby np. ktos gwalcil twoja zone, a nikt nie zareagowal, mimo ze wiele osob by to widzialo.

Albo moze inny przyklad, blizszy twoim realiom:
                                  Ktos cie okradl doszczetnie, zostales z niczym, sasiedzi widzieli, ale nie zareagowali, co wiecej, oni wiedza kto to, ale nie powiedza. A ty jestes z ich postawy dumny big_grin
                                  • marychna31 iwles 31.08.14, 19:20
                                    Masz złote serce i za dużo wiary w misia. Jak myślisz, kto jest najbardziej zainteresowany ukrywaniem krzywdy bitego dziecka? Dobry rodzic, który dla ochrony swego dziecka oddałby wszystko, kochający i szanujący członków swojej rodziny ( w tym żonę)? Czy też może dewiant katujący swoje dziecko w czterech ścianach, czerpiący sadystyczną przyjemność z cierpienia innych, w tym najbliższych?
                                  • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 07:28
                                    Perspektywa nie zmieniłaby mi się ani trochę. Bo sytuacje nieprzystawalne. Bo jest zasadnicza różnica między doniesieniem o przestępstwie przeciwko osobie, a donosem do NKWD na "wroga ludu".
                                    • iwles Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 10:05

ale teraz pojechales uncertain
                                      tylko ten cudzysłów niepotrzebny, czlowiek bijący dziecko jest wrogiem ludu.
                                      • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 13:22
                                        iwles napisała:

> ale teraz pojechales uncertain

Tylko odrobinę, żebyś uchwyciła sens.

> tylko ten cudzysłów niepotrzebny, czlowiek bijący dziecko jest wrogiem
                                        > ludu.

Z punktu widzenia reżimu i jego propagandy - oczywiście. Ale ja patrzę z punktu widzenia normalnego człowieka, zatem cudzysłów jest niezbędny.
                                        • iwles Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 13:47

> Ale ja patrzę z punktu
                                          > widzenia normalnego człowieka,

a tutaj akurat cudzysłów by sie przydał "normalny" czlowieku.
                                          • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 14:16
                                            Z Twojego i NKWD punktu widzenia, pewnie tak.
              • memphis90 Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 13:18
                Po drugie - niezgodne z lewem jest stosowanie kar cielesnych, a nie
                > środków dyscyplinująco-zapobiegawczych.
                >
                Oczywiście, tak samo, jak zakazane jest stosowanie tortur, ale "inwazyjne przesłuchania" są w 100% legalne. Tylko czemu te organizacje ochrony praw człowieka się tak głupkowato czepiają?
                • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 14:21
                  memphis90 napisała:

> Po drugie - niezgodne z lewem jest stosowanie kar cielesnych, a nie
                  > > środków dyscyplinująco-zapobiegawczych.
                  > >
                  > Oczywiście, tak samo, jak zakazane jest stosowanie tortur, ale "inwazyjne przes
                  > łuchania" są w 100% legalne. Tylko czemu te organizacje ochrony praw człowieka
                  > się tak głupkowato czepiają?

Ja bym spytał raczej - dlaczego te organizacje nie czepiają się pałek na wyposażeniu Policji? Wszak nie tylko KRiO zakazuje rodzicom wymierzania kar cielesnych dzieciom. Konstytucja RP, w art.40, zakazuje wymierzania kar cielesnych obywatelom w ogóle. To jak to jest - kary cielesne są zakazane, a Policja pałek używa? Najwyraźniej użycie pałki przez policjanta nie jest uważane za karę cielesną. Na tej samej zasadzie klaps wymierzony w celu dyscyplinująco-zapobiegawczym nie jest karą cielesną.
          • scher Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 22:10
            misiu-1 napisał:

> Jakby się dziecku rzeczywiście działa krzywda, toby dziecko trafiło do
            > szpitala.

Misiu, też jestem konserwatystą i mamy większość wspólnych poglądów. Ale tu uważam, że dziecku dzieje się krzywda. Jak dziecko mówi, że tata przez ścianę widzi, co ono robi, to temu dziecku dzieje się krzywda.

Siniaki na pośladkach też nie powstają od dyscyplinującego klapsa.

Oczywiście moim zdaniem policja nie rozwiąże problemu. W tego typu przypadkach dziecka przed takim facetem powinny bronić kobiety, powinny w społeczeństwie działać mechanizmy samoregulacyjne.
            • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 22:27
              scher napisał:

> Ale tu uważam, że dziecku dzieje się krzywda.

A ja uważam, że prawdziwa krzywda dziecku dopiero się może się stać - po uruchomieniu reżimowej machiny urzędniczej, która je przemiele w trybach procedury administracyjnej.

> Jak dziecko mówi, że tata przez ścianę widzi, co ono robi, to temu dziecku dzieje się
              > krzywda.

Nie żartuj. Dziecku dzieje się krzywda, bo tata ma zdolności paranormalne? Albo po prostu jest inteligentny i z docierających dźwięków potrafi się domyślić, co się dzieje?

> Siniaki na pośladkach też nie powstają od dyscyplinującego klapsa.

Co do źródła siniaków pewności żadnej nie ma.
              • scher Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 09:42
                misiu-1 napisał:

> A ja uważam, że prawdziwa krzywda dziecku dopiero się może się stać - po
                > uruchomieniu reżimowej machiny urzędniczej, która je przemiele w trybach
                > procedury administracyjnej.

Też tak może być - jeżeli się mylę.

> > Jak dziecko mówi, że tata przez ścianę widzi, co ono robi, to temu dziecku
                > > dzieje się krzywda.
                > Nie żartuj. Dziecku dzieje się krzywda, bo tata ma zdolności paranormalne?
                > Albo po prostu jest inteligentny i z docierających dźwięków potrafi się
                > domyślić, co się dzieje?

Odpowiem cytatem z reportażu Mariusza Szczygła "Śliczny i posłuszny":

Nauczycielki w przedszkolach, do których chodził Tomasz, zauważyły, że chłopiec jest śliczny i posłuszny, ale boi się coś zgubić, boi się nie zjeść wszystkiego. Raz przyszedł sam na stołówkę studencką i nie mógł sobie dać rady z żylastym kawałkiem mięsa. Jeden ze studentów powiedział mu, żeby się nie męczył, przecież Ewa tego nie zauważy.

- Ewunia widzi wszystko - odparł chłopiec.
                • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 07:30
                  Wyjaśnij, co konkretnie widzisz niepokojącego w stwierdzeniu dziecka, że rodzic widzi wszystko?
                  • iwles Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 10:09

to zupelnie jak NKWD, czy PZPR - "władza widzi wszystko", takie haslo było głoszone swego czasu, czyżbys się z tym zgadzał ???
                    • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 11:35
                      Widzenie wszystkiego przez kogoś nie musi być powodem do niepokoju. Klucz tkwi w cechach obserwującego i relacji między obserwującym a obserwowanym. Można się niepokoić, jeśli wróg (np. NKWD) widzi wszystko. Jeśli wszystko widzą kochający rodzice (o Panu Bogu nie wspominając), to nie ma powodu do niepokoju. Dla obiektywnego, postronnego obserwatora, rzecz jasna. Bo dla nieposłusznego dziecka oczywiście tak. Ale my nie powinniśmy przyjmować punktu widzenia nieposłusznego dziecka.
          • memphis90 Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 13:15
            > Jakby się dziecku rzeczywiście działa krzywda, toby dziecko trafiło do szpitala
            >
            Jak dziecko po pobiciu trafia do szpitala, to to już jest porażka. Naprawdę trzeba czekać, aż rodzic psychopata odbije dziecku nerki, rozwali śledzionę, spowoduje uraz mózgu, albo zleje pasem tak, że dziecko się wykrwawi do siniaków?

a po drugie - dziecku odebranemu rodzicom przez głupie i n
            > adgorliwe biurwy dzieje się znacznie większa krzywda niż siniak na tyłku.
            Nikt nie odbiera dziecka rodzicom, bo ma siniaka na łydce i ktoś zrobił "donos". A dziecku, które ojcec skatował tak, że wylądowało w śpiączce z pęknięciem czaszki na OIOMie z pewnością w domu rudownie i różowo nie jest.

. Jak m
            > ówią stare, mądre babki, dupa nie szklanka.
            Pysk też nie, a jednak jak te stare, mądre babki zaczynają być bite przez tych wytresowanych i wyklapsowanych synusiów, to nagle płacz i żale.
            • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 17:36
              memphis90 napisała:

> Jak dziecko po pobiciu trafia do szpitala, to to już jest porażka. Naprawdę trzeba czekać, aż
              > rodzic psychopata odbije dziecku nerki, rozwali śledzionę, spowoduje uraz mózgu, albo zleje
              > pasem tak, że dziecko się wykrwawi do siniaków?

Pewnie Cię to nie usatysfakcjonuje, ale odpowiedź brzmi: TAK. Trzeba czekać. Podobnie, jak trzeba czekać, aż gwałciciel zgwałci, a nie prewencyjnie zamykać (albo obejmować dozorem) każdego, kto odezwał się do kobiety. Podstawą interwencji państwa jest krzywda faktycznie doznana, a nie domniemana.

> Nikt nie odbiera dziecka rodzicom, bo ma siniaka na łydce i ktoś zrobił "donos".

Optymistka. Reżim potrafi odbierać dzieci za okruszki na stole.

> A dziecku, które ojcec skatował tak, że wylądowało w śpiączce z pęknięciem czaszki na
              > OIOMie z pewnością w domu rudownie i różowo nie jest.

Jeśli dziecko wylądowało na OIOM-ie z powodu skatowania przez ojca, to wówczas jest podstawa, żeby ojca zamknąć. Wcześniej nie.

> Pysk też nie, a jednak jak te stare, mądre babki zaczynają być bite przez tych
              > wytresowanych i wyklapsowanych synusiów, to nagle płacz i żale.

Lewicowy zabobon. Bite przez swoich synusiów są stare i głupie babki, które im na wszystko pozwalały i nie tknęły ich nawet palcem.
      • mokotowianka1 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 08:24
        > Kiedyś kapusiostwo było powodem do wstydu. Jednak, jak widać, dziś czasy inne.

Rozumiem, że w 1942 jakbyś wiedział, że jakiś pan jest informuje Gestapo o poczynaniach podziemia, to byś o tym nie powiedział znajomemu z AK, bo byś się nie skalał donosicielstwem, tak?
        Albo jakbyś podejrzewał, że współczesna znajoma ukatrupiła tesciową, żeby pobierac jej emeryturę to też z uwagi na swój honor milczałbyś jak grób?
        • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 08:52
          mokotowianka1 napisała:

> Rozumiem, że w 1942 jakbyś wiedział, że jakiś pan jest informuje Gestapo o poczynaniach
          > podziemia, to byś o tym nie powiedział znajomemu z AK, bo byś się nie skalał
          > donosicielstwem, tak?

I tu, widzisz, jest podstawowa różnica. AK o konfidencie Gestapo bym poinformował. Ale my tu rozmawiamy o donoszeniu do Gestapo właśnie. A właściwie do NKWD, co w sumie na jedno wychodzi. Doniosłabyś do Gestapo na bijącego dzieci ojca wiedząc, że ono tylko czeka na takie doniesienia, żeby odebrać dziecko i oddać na wychowanie Niemcom?
          • mokotowianka1 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 10:58
            No to czego się czepiasz 'donosów', skoro sam donos ci nie przeszkadza, tylko jego temat lub adresat?
            Spróbuj napisać uczciwie, że to nie jest twoje państwo, to nie jest twoje prawo, to nie jest twoja opieka społeczna, ani wymiar sprawiedliwości i dlatego jesteś przeciwny infomowaniu kogokolwiek o katowanym dziecku.
            I z pewnością wolałabym, aby to katowane dziecko odebrać rodzicom i oddać komukolwie, kto będzie się nim dobrze zajmował. Mogą być Niemcy, Francuzi, Kaszubi.
            • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 12:05
              mokotowianka1 napisała:

> No to czego się czepiasz 'donosów', skoro sam donos ci nie przeszkadza, tylko jego temat
              > lub adresat?

O to właśnie chodzi, że

> Spróbuj napisać uczciwie, że to nie jest twoje państwo, to nie jest twoje prawo,
              > to nie jest twoja opieka społeczna, ani wymiar sprawiedliwości

Przecież cały czas to właśnie piszę. To nie jest moje państwo, tylko okupacyjny reżim, panoszący się nieprzerwanie od 70 lat. To nie jest w ogóle prawo, tylko lewo, "opieka społeczna" to banda nadgorliwych pasożytów a aparat sądowniczy jest jak koń - każdy widzi, jaki. Skądinąd bardzo trafne określenie - aparat. Telefoniczny.

> I z pewnością wolałabym, aby to katowane dziecko odebrać rodzicom i oddać komukolwie,
              > kto będzie się nim dobrze zajmował. Mogą być Niemcy, Francuzi, Kaszubi.

Twoje życzenie może się spełnić np. w taki sposób, że kiedyś Twój potomek, na podstawie urojeń jakiejś biurwy, zostanie uznany za "katowanego" więc zabiorą go i oddadzą na "wychowanie" parze dewiantów, którzy będą go wypożyczać jako obiekt seksualny znajomym.
              • mokotowianka1 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 13:08
                > Twoje życzenie może się spełnić np. w taki sposób, że kiedyś Twój potomek, na p
                > odstawie urojeń jakiejś biurwy, zostanie uznany za "katowanego" więc zabiorą go
                > i oddadzą na "wychowanie" parze dewiantów, którzy będą go wypożyczać jako obie
                > kt seksualny znajomym.

Znacznie bbardziej obawiam się, aby jakiś mój potomek nie miał mamusi/tatusia, który uzna, że można go tłuc pięścią czy pasem, albo żeby nie miał 'dobrego sąsiada', który tak ładnie biega na msze, że wprost grzech go o coś podejrzewać.
      • guderianka Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 08:59
        tak misiu, czasy są inne
        kiedyś było normą lanie dzieci kablem albo linijką po łapach w szkole
        kiedyś normą było klęczenie na grochu
        kiedyś normą było , że dziecko do roku czasu musiało leżeć zawinięte w becik i się nie ruszać
        kiedyś normą było zostawianie 2 letnich dzieci samych w domu

te Twoje czasy już nie wrócą, żyjesz w innych-ludzie widzą, obserwują i reagują
        czy nazwiesz to kapusiostwem czy inaczej -mają to w d..ie
        czas się z tym pogodzić
        • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 09:12
          guderianka napisała:

> tak misiu, czasy są inne
          > kiedyś było normą lanie dzieci kablem albo linijką po łapach w szkole
          > kiedyś normą było klęczenie na grochu

I te dzieci wyrastały na lepszych ludzi niż dzisiejsze, po bezstresowym wychowaniu.

> kiedyś normą było , że dziecko do roku czasu musiało leżeć zawinięte w becik i
          > się nie ruszać

Kiedy to było normą, bo nie przypominam sobie?

> kiedyś normą było zostawianie 2 letnich dzieci samych w domu

Jakie jeszcze swoje urojenia nazwiesz "kiedyś normą było"?

> te Twoje czasy już nie wrócą, żyjesz w innych-ludzie widzą, obserwują i reagują
          > czy nazwiesz to kapusiostwem czy inaczej -mają to w d..ie
          > czas się z tym pogodzić

Przestaną to mieć w dupie, kiedy reżim wyciągnie łapy po ich własne dzieci. Pretekst zawsze się znajdzie.
          Moje czasy wrócą, kiedy Twoje zbankrutują.
          • guderianka Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 09:26
            Po pierwsze-bezstresowe wychowanie w dosłownym rozumieniu tego słowa to nic dobrego, ale nie sądzę by istniała zależność: ten kto jest bity, wyrasta na dobrego człowieka, a kto nie jest bity- nie. Sam fakt, że napisałeś to , co wyżej , niestety nie świadczy o Tobie dobrze

Nie przypominasz sobie, bo tak leżałeś, raczej dzieci nie pamiętają tego co było w niemowlęctwie tongue_out Poza tym-nie bądź megalomane , to że Ty czegoś nie pamiętasz, nie znaczy, że nie istniało. Ja też nie pamiętam smaku "niebieskiego mleka'-co wcale nie znaczy, że go nie piłam. To samo z zostawianiem dzieciaków- ba, nie tylko zostawiano same w domu, ale również 6 latki puszczano same do szkoły oddalonej sporo dalej, przez parki, i ulice.

Ale co Cię to obchodzi ? Ty już wtedy -w tej złej przyszłości źle wychowanych nie bitych ludzi nie będziesz żył. Gryząc ziemię będzie Ci doskonale obojętne jaki jest reżim

• misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 09:47
              guderianka napisała:

> Po pierwsze-bezstresowe wychowanie w dosłownym rozumieniu tego słowa to nic dobrego,
              > ale nie sądzę by istniała zależność: ten kto jest bity, wyrasta na dobrego człowieka, a kto nie
              > jest bity- nie. Sam fakt, że napisałeś to , co wyżej , niestety nie świadczy o Tobie dobrze

Błędna interpretacja. Niestety, nie świadczy to o Tobie dobrze. smile

> Nie przypominasz sobie, bo tak leżałeś, raczej dzieci nie pamiętają tego co było w
              > niemowlęctwie tongue_out

Zapewniam Cię, że się mylisz. Nie leżałem tak, ani nie leżeli moi bracia. Mam zdjęcia dokumentujące ten fakt. Także zdjęcia innych dzieci z bliskiego otoczenia.

> Poza tym-nie bądź megalomane , to że Ty czegoś nie pamiętasz, nie znaczy, że nie istniało.

Ty także nie bądź megalomanką. To, że coś istnieje w Twoich urojeniach, nie oznacza, że istniało w rzeczywistości.

> To samo z zostawianiem dzieciaków- ba, nie tylko zostawiano same w domu, ale również 6
              > latki puszczano same do szkoły oddalonej sporo dalej, przez parki, i ulice.

Tu owszem, prawie masz rację. Prawie, bo nie 6-, a 7-latki. I samo to, że uważasz coś takiego - zwyczajną rzecz przecież - za jakieś kuriozum, świadczy dobitnie o Twoim odlocie z normalnego świata.

> Ale co Cię to obchodzi ? Ty już wtedy -w tej złej przyszłości źle wychowanych nie bitych
              > ludzi nie będziesz żył. Gryząc ziemię będzie Ci doskonale obojętne jaki jest reżim

Nie jest mi obojętne, w jakiej przyszłości będą żyć moje dzieci i wnuki.
              • pomidorpomidorowy Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 09:50
                btw cos z toba nie halo skoro siedzisz na babskim forum....kosciólek juz zaliczony?cialo Chrystusa skonsumowane?
                • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 09:56
                  pomidorpomidorowy napisała:

> btw cos z toba nie halo skoro siedzisz na babskim forum....kosciólek juz zalicz
                  > ony?cialo Chrystusa skonsumowane?

Na razie tylko sałatka z pomidorów.
                  Gratuluję horyzontów szerokich jak otwór w d...
                  • pomidorpomidorowy Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 09:58
                    cóz tobie niestety nie ma czego gratulowac...mas na ból d...zakupiona?
                  • mamasiasiulki Ach, cóż za elokwencja... 01.09.14, 08:12
                • kolter Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 10:07

>....kosciólek juz zaliczony?cialo Chrystusa skonsumowane?

Kanibal ?
              • rosapulchra-0 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 15:18
                Guderianka ma urojenia, bo inne zdanie niż ty? Pogratulować ci zatem sciana
              • guderianka Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 17:27
                Misiu, weź lecytynkę, na inny komentarz szkoda mi energii
          • memphis90 Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 13:26
            >
            > I te dzieci wyrastały na lepszych ludzi niż dzisiejsze, po bezstresowym wychowa
            > niu.
            >
            I ci "lepsi ludzie", wychowywani kablem i biciem po pysku, dzisiaj jako dorośli topią swoje dzieci w Wiśle i Bałtyku, wekują w beczkach, zakopują pod chlewem, biją pasem aż do wykrwawienia, duszą i przywalają zwłoki gruzem albo palą je w piecu, molestują seksualnie po mszy, biją do odbicia nerek, pęknięcia śledziony, uszkodzenia czaszki? Rzeczywiście - cud wychowawczy!
            • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 17:38
              memphis90 napisała:

> I ci "lepsi ludzie", wychowywani kablem i biciem po pysku, dzisiaj jako dorośli
              > topią swoje dzieci w Wiśle i Bałtyku, wekują w beczkach, zakopują pod chlewem,
              > biją pasem aż do wykrwawienia, duszą i przywalają zwłoki gruzem albo palą je w
              > piecu, molestują seksualnie po mszy, biją do odbicia nerek, pęknięcia śledzion
              > y, uszkodzenia czaszki? Rzeczywiście - cud wychowawczy!

To jest argument na serio, czy tylko naćpałaś się jakiegoś świństwa i tak sobie bredzisz?
      • kolter Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 09:42
        misiu-1 napisał:

> Kiedyś kapusiostwo było powodem do wstydu. Jednak, jak widać, dziś czasy inne.
        > Nie rozumiem, dlaczego ci wszyscy ubeccy konfidenci tak bardzo obawiają się lustracji? Niech się śmiało ujawniają.

Nie chcą bo takie gnidy jak ty potem im drzwi podpalają
    • lelija05 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 17:13
      Pamiętacie, kiedyś jakaś dowcipna napisała, że potraktowała kota muchozolem, wizyta policji może oduczyła ją żartów na forach.
      A chyba nawet w tym roku, jakaś trollica przyznała się do zmyślania, gdy gros forumek napisało, że zgłosiły sprawę na policji, tylko nie mogę sobie przypomnieć, co to był za wątek, pewnie skasowany.
      • raczek47 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 21:09
        Oprócz siniaków są inne, bardzo niepokojące sygnały-ten "wyczyszczony z zabawek pokój dziecka"-co ono ma robić, czym się zająć? Kiedyś oglądałam reportaż o skatowanym dziecku- zanim zostało skatowane, stosowano wobec niego inne formy terroru psychicznego -nie miał np.żadnych zabawek w domu, nawet kredki czy autka i nie pozwalano mu wychodzić na dwór.
        Wyobraźcie sobie swoje dzieci w takiej syt. Tu wygląda to bardzo podobnie.
        Mam nadzieję,że pomidor naprawdę zgłosi ten link policji.
        Pomidor ,daj znać czy to zrobiłaś.
        • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 21:38
          raczek47 napisała:

> Oprócz siniaków są inne, bardzo niepokojące sygnały-ten "wyczyszczony z zabawek
          > pokój dziecka"

Być może rodzice po prostu nie chcą, aby reżim odebrał im dzieci z powodu bałaganu. smile
          • rosapulchra-0 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 21:47
            Albo sam nie wiesz, co piszesz, albo masz ostro naptane we łbie. Sorry, ale takie wypowiedzi jak w/w świadczą o autorze jak najgorzej.
            • raczek47 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 22:04
              Rosa,ale szkoda odpowiadać na bełkot misia, on się tym karmi.
              Najlepiej zlewać całkowicie.
              • rosapulchra-0 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 22:19
                Masz rację. Szkoda czasu.
            • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 22:04
              To znaczy - jakie? Bo ja myślałem, że zabieranie dzieci z powodu okruszków na stole (wszak to autentyczne zdarzenie) świadczy jak najgorzej o reżimie, który się tego dopuszcza. Twoim zdaniem wyrażanie dezaprobaty dla takich praktyk źle o mnie świadczy?
              • rosapulchra-0 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 22:18
                Bite dziecko wolisz zostawić na pastwę losu, bo kiedyś ktoś zrobił błąd i z powodu okruszków na stole zostało dziecko rodzinie zabrane? Coś kręcisz i to grubo.
                • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 22:33
                  rosapulchra-0 napisała:

> Bite dziecko wolisz zostawić na pastwę losu, bo kiedyś ktoś zrobił błąd i z powodu
                  > okruszków na stole zostało dziecko rodzinie zabrane?

To nie jest żaden błąd, tylko rezultat. Nieuchronny rezultat wyposażenia urzędniczych pasożytów w lewo ingerencji w wewnętrzne sprawy rodziny. Wolę pozostawić dziecko kochającym, a choćby i nadmiernie surowym, rodzicom, niż rzucić je na pastwę urzędniczego woluntaryzmu.
                  • rosapulchra-0 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 22:41
                    Jesteś chory. EOT.
                    • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 22:46
                      Stańczyk miał rację. Najwięcej u nas lekarzy. smile
                      Medice, cura te ipsum.
                  • pomidorpomidorowy Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 07:50
                    jasne , w sumie po co zglaszac np dzieci-ofiary molestowania (patrz watek o mamusi co siedziala cicho) przeciez dziewczynki byly zadowolone-dostawaly batoniki i po 2,3zl , niestety wscibska sasiadka zniszczyla ta idylle...i korzysci dla oby stron sie skonczyly. Doniosla stara jedza, zakablowala i jest problem. Matka pewnie odpowie, molestujacy sie powiesil, nie wiadomo co z dziecmi. Trzeba bylo przeciez siedziec cicho i byloby fajnie, wszyscy szczesliwi!
                    Misiu...moze jeszcze jest jakas szansa dla ciebie , takie zaburzenia choc dosc powazne leczy sie, sa osrodki, leki....pozwól sobie pomóc....
                    • lauren6 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 09:04
                      Ja widzę, że w tym wątku są wybierane bardzo wybiórczo historie z RL, tak żeby pasowały pod z góry obraną tezę. Dziewczynki molestowane przez sąsiada, macocha, która zatłukła dziecko konkubenta.

Szkoda, że nie powołacie się na inne historie z RL. Dwójka dzieci zamordowana przez rodziców zastępczych. Rodzice zastępczy molestujący seksualnie swoje dzieci. Dziecko odebrane rodzicom za okruszki na stole. Maluchy molestowane w pogotowiu opiekuńczym przez starsze dzieci. I tak można wymieniać.

Z w/w wątku na dwoje babka wróżyła. Dziecku może dziać się krzywda, ale jest olbrzymie prawdopodobieństwo, że żyje w kochającej się rodzinie, a siniak na pupie to wynik np. upadku w czasie zabawy. A wy najchętniej wrzuciłybyście to dziecko w machinę urzędniczą, która jest dziurawa jak sito i zdarzają się w systemie wyżej opisane sytuacje. Jeśli dziecko zostanie odebrane rodzicom ma zapewnioną traumę na wiele lat. Wy chcecie mu tę traumę zafundować bo coś tam przeczytałyście na forum i zinterpretowałyście po swojemu.

Ja bym dzwoniła na policję tylko jakbym nie miała wątpliwości, że dziecku dzieje się krzywda. Jest wiele pośrednich działań, które można podjąć zanim zadzwoni się na policję: poobserwować rodzinę, porozmawiać z matką itd. zanim sięgnie się po tak mocne środki.
                      • pomidorpomidorowy Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 09:39
                        zgadzam sie ze najlepiej byloby wyjasnic sprawe u zródla ale autorka tej informacji sama pisze ze wypina 4 litery i nie chce sie mieszac...ciekawe po co wogóle pisze?chce zaspokoic swoja ciekawosc?.... A jesli zmysla to moze wezwanie jak oprzytomni
                      • saszanasza Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 09:49
                        Na pewno nalezy być ostrożnym w podejmowaniu działań "prewencyjnie", bo rzeczywiście w oparciu o subiektywne wnioski osoby którą znamy jedynie z forum, trudno jednoznacznie określić, jak rzeczywiście wyglądała opisana sytuacja.
                        Ostatnio moja 6 latka "przyniosła do domu" na plecach siniaka, dość dużego. Na pytania skąd on się tam wziął, odpowiedziała, ze koleżanka najechała na nią rowerem, siniak jest od uderzenia rączką (dziewczynki były pod opieką matki tamtej dziewczynki).
                        Sytuacja dla mnie prosta w interpretacji, natomiast nie chciałabym, by postronna osoba (nauczycielka, sąsiadka) na podstawie widoku siniaka, oskarżała mnie o bicie dziecka.
                        Szkoda że nie ma innych możliwości dotarcia do tej dziewczynkiuncertain
                        • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 09:52
                          Może to nie do końca zgodne z netykietą, ale Twoja sygnaturka uświadomiła mi, po co istnieją oddychające podpaski. Po to, otóż, żeby kobiety nie chrapały w nocy. smile
                          • saszanasza Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 10:10
                            misiu...uznałabym Twoje racje, tyle że zapis w twojej sygnaturce również pozostawia wiele do życzeniauncertain
                            • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 12:08
                              Pewnie, że pozostawia. Ja też życzyłbym sobie, żeby bohater mojej sygnaturki był człowiekiem prawym i uczciwym i wiem, że to zbyt wiele. smile
                      • memphis90 Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 13:33
                        Dziecku może dziać się krzywda, ale jest ol
                        > brzymie prawdopodobieństwo, że żyje w kochającej się rodzinie, a siniak na pupi
                        > e to wynik np. upadku w czasie zabawy.
                        Taaa, wmawiaj sobie. Jakoś dotychczas nie spotkałam się u dzieci z siniakami na pośladkach, udach i plecach wywołanych przez zabawę. Jakoś dziwnym trafem zawsze związane są z przemocą.

Jeśli dziecko zostanie odebrane rodzicom ma zapewnioną
                        > traumę na wiele lat. Wy chcecie mu tę traumę zafundować bo coś tam przeczytały
                        > ście na forum i zinterpretowałyście po swojemu.
                        Zgłoszenie podejrzenia przemocy wobec dziecka nie oznacza wejścia oddziału SWAT z granatami gazowymi, wykradnięcia i oddania dzieci przypadkowym ludziom, jak starasz się nam tu wmówić.
        • scher Re: "donos" na policje (forum) 30.08.14, 22:15
          raczek47 napisała:

> Oprócz siniaków są inne, bardzo niepokojące sygnały-ten "wyczyszczony
          > z zabawek pokój dziecka"-co ono ma robić, czym się zająć? Kiedyś
          > oglądałam reportaż o skatowanym dziecku- zanim zostało skatowane,
          > stosowano wobec niego inne formy terroru psychicznego - nie miał
          > np. żadnych zabawek w domu, nawet kredki czy autka

Też mnie to bardzo niepokoi. Pamiętam jeszcze sprawę tej nauczycielki, co zakatowała małego chłopca. Ostatnio jej sprawa wróciła, bo media odkryły, że po odbyciu kary wróciła do pracy w szkole.

Tamten chłopczyk też przed śmiercią ze smutkiem opowiadał w przedszkolu, że musi się i tak do czegoś tam przyznać, bo mama i tak się dowie, bo "ona wie wszystko". Tutaj też ojciec przenika wzrokiem ściany wg relacji dziecka.
          • mamasiasiulki Boże scher, Wigilia dzisiaj??? 01.09.14, 08:17
            Z tego, co pamiętam i o ile się nie mylę, to Ty raczej z tych, według których klaps nie zaszkodzi i tp. No chyba, że Cię z kimś mylę? A tu patrz pan, serce ma jednak smile
            • raczek47 Re: Boże scher, Wigilia dzisiaj??? 01.09.14, 16:57
              Klaps nie zostawia siniaków na pośladkach, poza tym inne rzeczy, opisane przez tamtą forumkę + siniaki tworzą razem dla mnie bardzo niepokojący obraz.I bardzo się ciesze,że kilka dziewczyn zareagowało i wysłało to gdzie trzeba.
            • scher Re: Boże scher, Wigilia dzisiaj??? 01.09.14, 17:56
              mamasiasiulki napisał(a):

> Z tego, co pamiętam i o ile się nie mylę, to Ty raczej z tych, według których
              > klaps nie zaszkodzi i tp.

Nadal tak twierdzę. Ciągle - wbrew lewackiej propagandzie - nie zatraciłem umiejętności odróżniania klapsa od katowania i znęcania się nad dzieckiem.

> A tu patrz pan, serce ma jednak smile

Zawsze miałem.
    • misiu-1 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 09:17
      To nie jest ich wina. One nie wiedzą, co piszą. To skutek propagandy mediów głównego ścieku.
    • kolter Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 09:39

> A propos siniaków na posladkach.... sad
      > Czy mozna zawiadomic np telefonicznie lub mailowo (link do watku etc) policje k iedy jest podejzenie ze dziecku dzieje sie krzywda?czy takie donosy sa wogóle s
      > prawdzane.

Tel i mail do namierzenia albo idź i zgłoś ustnie albo napisz do komendy i dla pewności takie samo pismo do informacji komendy nadrzędnej nad tą do której kierujesz informacje, lub do komendy wojewódzkiej.
      • kolter Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 09:41
        lub od razu do prokuratury a wtedy prokurator musi policji zlecić wyjaśnienie sprawy, obejmując ją nadzorem. Tu też na wszelki wypadek przesłać kopie pisma do prokuratury nadrzędnej
    • szamanta Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 10:14
      Choćby przesłać link tematu na www.niebieskalinia.pl/
    • kolter kosz dla prymitywa 31.08.14, 12:39
      Autor: misiu-1  31.08.14, 12:15
    • pomidorpomidorowy Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 13:29
      No to przyznawac sie....podala ktorakolwiek , gdziekolwiek ten link ?Nie pisze o wycieczce na policje a o zwyklym mailu, czy jak zwykle w naszym spoleczenstwie nie wolno sie wtracac ale potem mozna godzinami, dniami, rozprawiac o nieszczesciach dzieci...tluczonych, molestowanych etc jest temat....ale tak wogóle znieczulica i nie mój biznes sad
      • jagienka75 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 15:00
        ie pisze
        > o wycieczce na policje a o zwyklym mailu, czy jak zwykle w naszym spoleczenstwi
        > e nie wolno sie wtracac ale potem mozna godzinami, dniami, rozprawiac o nieszcz
        > esciach dzieci...tluczonych, molestowanych etc jest temat.

a wiesz, że tam, gdzie naprawdę komukolwiek dzieje się krzywda, ojcowie leją dzieci i ich matki, codziennie z mieszkań dochodzą odgłosy awantur ( szczególnie w godz wieczornych/nocnych), to tak naprawdę nikt nie będzie reagował, ani tym bardziej nikt nie będzie dzwonił na policję.
        spróbuj tylko krzyknąć na dzieciaka, albo pogrozić paluszkiem, to wtedy wszyscy się "udzielają" i dają dobre rady. ba! nawet opiekę/policję są gotowi nasłać!
        tydzień temu jedna z moich przyjaciółek powiedziała córce, że jak nie pójdzie spać, to przyjdzie do niej baba jaga. wiesz, co usłyszała? że jak tak będzie straszyć swoje dziecko, to mogą jej zabrać prawa rodzicielskiebig_grin
        to tak z moich skromnych obserwacji.
        • szamanta Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 18:50
          > tydzień temu jedna z moich przyjaciółek powiedziała córce, że jak nie pójdzie s
          > pać, to przyjdzie do niej baba jaga.

Masz wybitnie idiotyczną przyjaciółkę. Nawet tym się nie ma co chwalić ,ani to śmieszne ,ani żaden powód do dumy co twoja przyjaciółka ma w pustej makówce
          • jagienka75 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 19:53
            no to teraz idz na policję i złóż donos na mnie, że mam głupią przyjaciółkę.
            może ci adres jej zamieszkania podać na priv wariatko?
            • szamanta Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 20:59
              wariatka to jest twoja przyjaciółka z tobą w pakiecie .Swój do swego ciągnie
              Ja się nie zadaje z osobami, które praktykują debilne met. wych i takie wypusty pokroju twojej przyjaciółki gaszę samym wymownymspojrzeniem , gdy słyszę przechwałki o straszeniu dzieci diabłem, piekłem, wiedźmami, wilkołakami, starym dziadem z broda. Dzieciakom szambo we łbie robić i się tym przechwalać? Szlam
              • jagienka75 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 21:08

donos na policje na mnie i na nią złożony?
                • szamanta Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 21:33
                  Jak ci imponuje psiapsioleczka to i ty sobie strasz szatanem ,paleniem się w piekle,demonami, duchami i tego typu durnoctwa swoim dzieciom wciskaj. To one będą zmagać się z problemami o wszystko trzęsąc portkami chowając się za maminą spodnice,, bo zalęknione na każdym kroku mając wpojone tego typu dziwadła
                  Dzieciak nie ma posłuchu do narzuconych zasad przez rodzica,pozostalo ci fiksowanie dzieci umyslow tymi beznadziejami .Porazka wychowawcza
                  • jagienka75 Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 21:41
                    lecz się kobieto na nogi, bo na głowę już za późno.
                    póki co gaś sobie innych swym piekielnym "spojrzeniem". tylko tyle możesz.
                    opuszczę cię teraz. już wyrosłam z pyskówek z osobnikami niezrównoważonymi psychicznie a ty jak sobie chcesz, siedź tu sobie do ranawink
                    • konwalka Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 21:52
                      koleżanka od baby jagi wydaje sie byc rabnieta
                      nie wiem, moze ktos jej uswiadomi, z ehoduje w domu przyszlego potencjalnego goscia kozetek?
                      • szamanta Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 22:04
                        konwalka napisała:

> koleżanka od baby jagi wydaje sie byc rabnieta
                        > nie wiem, moze ktos jej uswiadomi, z ehoduje w domu przyszlego potencjalnego go
                        > scia kozetek?

Dziecku jak najwcześniej powinno się uświadamiać. ze to jego mamie należy się leczenie psychiatryczne ,boś swoje paranoje przesiewa na dziecko
                        Dzieci dopiero głupieją i nabierają leków, schizów na cos co nie istnieje, przez durnych dorosłych wpajając dziecku takie idiotyzmy
                    • szamanta Re: "donos" na policje (forum) 31.08.14, 21:58
                      Nawet moje dzieci z litoscia i pożałowaniem patrzą na twoje i pokroju twojej psiapsioleczki pociechy gdy zaczynają opowiadać o duchach, wampirach, diabłach, paleniu się w piekle bo mamcia takie pranie mózgu im porobiła. Racjonalność i trzeźwość umysłu nie jest tobie dane ,szkoda ,ze dzieciaki takie przyciemnione wierzące w te bujdy
                      Puść kilku latce milczenie owiec , sceny drogi krzyżowej z krwawym biczowaniem i Fredyy Krugera- z groza co je spotka za kare,srodek dyscyplinujący pasujący do waszych jak ulał.
                      Życze szeroiej drogo po pójście do rozumu, nie tobie ani twojej idealnej psiapsileczce , bo za pozno, tylko dzieciom waszego pokroju otumanienia
                      Bez odbioru
        • memphis90 Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 13:37
          > a wiesz, że tam, gdzie naprawdę komukolwiek dzieje się krzywda, ojcowie leją dz
          > ieci i ich matki, codziennie z mieszkań dochodzą odgłosy awantur ( szczególnie
          > w godz wieczornych/nocnych), to tak naprawdę nikt nie będzie reagował, ani tym
          > bardziej nikt nie będzie dzwonił na policję.
          A Ty wiesz o tym najlepiej, bo masz koleżansie mieszkające obok takich patologiii, które szczycą się tym, że nic nie robią, prawda?

> spróbuj tylko krzyknąć na dzieciaka, albo pogrozić paluszkiem, to wtedy wszyscy
          > się "udzielają" i dają dobre rady. ba! nawet opiekę/policję są gotowi nasłać!
          Widzę brak logiki w Twoim wywodzie. Albo masz tak doświadczenia własne - nasłali na Ciebie policję za darcie się na dzieci albo grożenie paluszkiem?
      • majenkir Re: 31.08.14, 15:12
        A moze ktoras skomponuje ladny email, a my sie wszystkie podpiszemy?
        • rosapulchra-0 Re: 31.08.14, 15:42
          Czekać, aż któraś coś zrobi, to..
          Napisałam maila na niebieską linię.
          • raczek47 Re: 31.08.14, 16:54
            super, Rosa, bo wszyscy tylko bija pianę, a nikt nie działa.
            Ja byłam przekonana,ze pomidor zgłosi, bo się wstepnie deklarowała.
            Brawo dla ciebie i szacun.
            • pomidorpomidorowy Re: 31.08.14, 17:00
              a kto powiedzial ze nie...jak na razie jest nas dwie...nie chodzi o zbawianie swiata i pisanie pism przewodnich + zbierania podpisów przeciez wystarczy sam link a reszta jest w watku. My szczegolów czy personaliów nie znamy...zna je autorka która nie wiadomo po co wogole zakladala watek...aby dowiedziec sie dla zaspokojenia wlasnej ciekawosci skad sie biora te niepokojace zachowania dziecka?
              • raczek47 Re: 31.08.14, 17:21
                Świetnie,że tez zgłosiłaś, tez wielkie brawa dla ciebie.
              • guderianka Re: 31.08.14, 17:54
                zgłosiłam
                myślę, że im więcej będzie zgłoszeń tym lepiej
                może to robota trolla i paskudne i okrutne żarty a może kryje się za tym ludzka tragedia
            • rosapulchra-0 Re: 31.08.14, 17:02
              Mam naprawdę wielką nadzieję, że to robota trolla i dręczone dziecko nie istnieje.
        • szamanta Re: 31.08.14, 18:39
          Przed 10 rano ode mnie osobiście poszedł mail z przesłanym linkiem na wyżej podaną niebieską kartę ,z prośba o WERYFIKACJE WIARYGODNOSCI tematu i problemu o jakim autorka wspomina ...cos w tym stylu . Podpisałam się własnym Imieniem i Nazwiskiem
          Odpowiednie służby są od tego aby sprawdziły realność problemu, gdy pada podejrzenie o krzywdę dziecka . Ich sprawa co w tym kierunku zrobią
          • szamanta Re: 31.08.14, 18:40
            szamanta napisała:

> Przed 10 rano ode mnie osobiście poszedł mail z przesłanym linkiem na wyżej po
            > daną niebieską kartę ,z prośba o WERYFIKACJE WIARYGODNOSCI tematu i problemu o
            > jakim autorka wspomina ...cos w tym stylu . Podpisałam się własnym Imieniem i
            > Nazwiskiem
            > Odpowiednie służby są od tego aby sprawdziły realność problemu, gdy pada podejr
            > zenie o krzywdę dziecka . Ich sprawa co w tym kierunku zrobią

Tfu... niebieską nie kartę, a linie www.niebieskalinia.pl/
    • anula_anka Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 11:42
      Policja podejdzie do tematu bardzo poważnie.
      Przynajmniej w moim przypadku tak było.
      Chodziło o próbę samobójczą zasugerowaną na forum.
      Policja była w domu domniemanej samobójczyni w ciągu około godziny od zgłoszenia.
      • gazeta_mi_placi Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 12:02
        I otworzył gimnazjalista z kolegami który nudził się w ferie podpuszczając e-matki.
        • iwles Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 12:32
          gazeta_mi_placi napisała:

> I otworzył gimnazjalista z kolegami który nudził się w ferie podpuszczając e-ma
          > tki.

... i od tej pory gimnazjalista oraz jego koledzy korzystali z Internetu tylko w celach naukowo-dydaktycznych big_grin
          • anula_anka Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 12:55
            To nie było na emamie, a otworzyłam ja sad
            • gazeta_mi_placi Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 13:10
              A to przepraszam, grunt że wszystko zakończyło się dobrze smile
    • szamanta Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 16:12
      riki_i napisał:

> Naucz sie kretynko ortografii zanim zaczniesz donosic na policje. PodejRZenie s
      > ie pisze, tłumoku

Ślepy jesteś pyskaty gó...arzu jak napisałam?
      To przeczytaj jeszcze raz . Stul pysk i do siebie te epitety kieruj. Zbłaźniłeś się analfabeto. Zanim bezczelny smarkaczu z mordą wyjedziesz nast. razem 3 razy sprawdź swoja nieomylność geniuszu od dupy strony

forum.gazeta.pl/forum/w,567,153448334,153502559,Re_.html
      "''Odpowiednie służby są od tego aby sprawdziły realność problemu, gdy pada podejrzenie o krzywdę dziecka
      ""'
    • pomidorpomidorowy Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 16:14
      ooo kolejny dziwak plci meskiej co przesiaduje na babskim forum sie odezwal...kolegów brak, kobiety w realu nie gustuja w takich jak ty.... he he mam takie podejRZenie...ale czas trzeba jakos zabic....a ematki zawsze cos ci odpisza i robia ci dzien big_grin
      Niektorzy maja problem z odroznieniem intencji donosu cóz jaki kraj tacy obywatele....

z powazaniem tlumok!
    • pomidorpomidorowy Re: "donos" na policje (forum) 01.09.14, 21:21
      poki nie na OIOMI-e... nie moja sprawa...z dedykacja dla xxx
      www.youtube.com/watch?v=49C7lu5qCLQ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka