12.09.14, 19:06
Zreflektowałam się po tym wątku:
forum.gazeta.pl/forum/w,567,154133402,154133402,Starzeje_sie_.html
Tez coraz czesciej w 20 latakach widze dziewczynki i smieszą mnie. Juz nie widze urody, ale wlasnie tą świeżośc, taką naturalnośc. Naturalne wlosy i blyszczyk, ktory daje lepszy efekt niz pelny make-up u kobiety 30+. Jednak...
Tak jest. Co mozna z tym zrobic? Mam sie smucic, plakac? Zadreczac. Zawsze jak ktos "zrobi" taki wątek to mam doła, musze przeczytać i odzalować. Taka prawda... We mnie tez widziano dziewczynke, jak miałam 20 lat, do tego bylam z malym dzieckiem w wozku. I co? Teraz pytaja mnie o dowod w lotku i na poczcie.
Ale: jak juz mam te prawie 30 lat, to mi sie wydaje, ze bardziej doceniam komfrot od urody, spokoj od rewelacji. I odpowiada mi to , ze wole sobie odpuscic niż napiąc do mksa. Jest mi wygodnie, dobrze, miekko. Ja wiek ,ze one takie mlode, ladniutkie, ze czlowiek sie cieszy jak giną pod kołami i zabijaja sie wzajemnie, ale mi naprawde jest dobrze, gdy powoli robie sie przezroczysta i zeby mnie facet zauwazyl musialabym sie odpicować. Ale wole to co mam niz codzienne chodzenie do szkoly czy inne frustracje, co nie znaczy, ze nie wolalabym miec takiej mlodej twarzyszki. Jednak obecny komfort przewazyl i chociazby nie wiem jak plakac, to teraz mi jest lepiej, lubie sie soba zajmowac, a wtedy samej siebie nie docenialam..
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: takie tam 12.09.14, 19:55
      > , ladniutkie, ze czlowiek sie cieszy jak giną pod kołami i zabijaja sie wzajemnie,

OJP...
    • ichi51e Re: takie tam 12.09.14, 20:08
      Cos w tym jest... Jak patrze jaki fajny sprezysty polik ma moje dziecko to potem u siebie tylko zmarchy widze...
    • echtom Re: takie tam 12.09.14, 20:29
      We mnie takie młodziutkie 20-letnie stworzenia budzą macierzyńskie wzruszenie. Nie zazdroszczę, czasem nawet trochę mi ich szkoda, że przed nimi jeszcze tyle życiowych trudów i stresów, które ja w dużej mierze mam za sobą. Niedawno zaskoczyło mnie jedno - kiedy w ambasadzie obsługiwał mnie chłopaczek na oko w wieku mojej najstarszej córki, pomyślałam, ze teraz coraz częściej będę spotykać rówieśników moich dzieci nie tylko w sklepach sieciowych, lecz w urzędach, szpitalach i innych szacownych instytucjach.
    • deelandra Re: takie tam 12.09.14, 20:39
      Dzisiejsze 20 latki tak do 25 budzą we mnie wyłącznie zażenowanie, jeszcze nie widziałam w miarę rozgarniętej, jedna bardziej tępa od drugiej, a nawiązując do meritum to w ogóle ich przez to nie postrzegam jako kobiet, bo kobieta to nie tylko ładna buzia, właściwie to ma najmniejsze znaczenie. Zresztą z facetami jest tak samo.
    • kota_marcowa Re: takie tam 12.09.14, 20:41
      ,ze one takie mlode
      > , ladniutkie, ze czlowiek sie cieszy jak giną pod kołami i zabijaja sie wzajemn
      > ie,

Czy ja dobrze zrozumiałam ???
      • nickbezznaczenia Re: takie tam 12.09.14, 20:44
        Też się zastanawiam co autorka chciała napisać?

kota_marcowa napisała:

> ,ze one takie mlode
        > > , ladniutkie, ze czlowiek sie cieszy jak giną pod kołami i zabijaja sie w
        > zajemn
        > > ie,
        >
        >
        > Czy ja dobrze zrozumiałam ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka