mia_siochi 16.09.14, 18:26 Czy jest jakaś szansa, że nie okażą się podróbkami? Kupiłam kilka dni temu, natychmiastowa wysyłka była, wpisuję nr listu przewozowego,a one idą z Hong Kongu... W życiu się nie spodziewałam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mia_siochi Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 18:34 No właśnie. Gdyby była jakaś opłata za przesyłkę, to by mnie tknęło, a była darmowa. Hong Kong psia mać... Jedyne co mnie wczoraj zastanowiło, to dziwna godzina złożenia zamówienia. Ale nie na tyle, żebym to przemyślała głębiej Odpowiedz Link Zgłoś
elle.hivernale Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 18:39 Łączę się w bólu. Weszłam w ten sposób w posiadane fejkowego wisiorka Alexa Woo i fejkowych Uggsów. Pozytywne było to, że nie było problemu z odzyskaniem kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 18:44 Jesli w aukcji lub w sklepie jest napisane oryginal,a ty Dostalas fake to masz prawo domagac sie oryginalu i oni musza go dostarczyc za cene za ktora kupilas fake. Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 18:31 a gdzie kupiłaś? Jaki to esklep? Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 18:43 HongKong to mekka podrób, butów, torebek, OKULARÓW... Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 18:44 No tak się domyślałam Trudno, może uda się kasę odzyskać. Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 18:50 skorzystaj z prawa do zwrotu (masz 10 dni po otrzymaniu towaru , bez podania przyczyny) żeby spać spokojnie zadzwoń, zapytaj o procedurę. Mam nadzieję, że nie będą robić problemu, w sumie ponieśli koszty wysyłki, chociaż myslę, że w paczce z HK okularów jest setki, a koszt przesyłki wliczony jest (w stosunkowo niską) cenę okularów. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 19:08 WIem, że mam prawo zwrotu Oni się chwalą, że na zwrot jest 100 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 19:18 eee to nie ma sie czym martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 19:26 Dam znać jak poszło, sklep nie wzbudza podejrzeń, odsyłają nawet na stronę www.iacc.org/ acz nie wiem, czy cokolwiek to znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 19:47 to organizacja walcząca z podróbami...no zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 18:35 Bardzo Marne szanse na oryginaly.Jaka cena? Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 18:39 Zupełnie normalna, może jakieś 10% niższa niż w innych sklepach. Skusiło mnie to, że mieli większy rozmiar i wygrzebałam sobie do nich kod rabatowy. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 19:53 Nie panikuj, nawet, jesli podeobione to mogą byc równie dobre jakościowo lub lepsze. Oprawki zanieś do dobrego optyka niech je oceni . Znajoma kiedys kupila świadomie podrobione jeansy. Byly uszyte z lepszego materialu niz oryginalne ( miala juz dwie pary z tego modelu kupione w firmowym sklepie) I co ciekawe nity w podróbkach były "niezadziorne" , pieknie, gładko wykończone. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 19:59 Ja bym nie panikowała . Markowe rzeczy często są made in China, Tajwan czy Kambodża Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 20:10 Ciekawe czy gdyby sklep wysłał towar z Trójmiasta (wczesniej sprowadzony z Chin) to zorientowałabyś się że to podróby? Ja obawiam się że nie. No chyba że okulary byłyby wykonane z tandetnego plastiku z wielgachnym logo z cyrkoniami Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 20:23 Gdyby miały choć jedną cyrkonię to byłabym bardzo rozczarowana Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 20:22 E tam, nie panikuję, to nie są jakieś straszne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi przyszły 20.09.14, 20:25 Nie mam zastrzeżeń. Ale może się nie znam? Sama nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
elle.hivernale Re: przyszły 20.09.14, 23:08 Poka. Sprawdzałaś czy ten model w ogóle został wypuszczony? Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: przyszły 21.09.14, 00:14 Przecież większość marek produkuje swoje rzeczy w Azji ... Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: przyszły 21.09.14, 09:35 www.google.pl/search?q=3180+2764&client=firefox-a&hs=D9x&rls=org.mozilla:pl:official&channel=fflb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=en8eVLbaM-GgyAOVh4DIAg&ved=0CAkQ_AUoAg&biw=1024&bih=471 Odpowiedz Link Zgłoś
fanny Re: przyszły 21.09.14, 04:18 Mia, smialo mozesz przestac rozkminiac. Moze to oryginaly a moze podrobki. Grunt, ze jestes zadowolona A mowi Ci to ktos, kto mieszka w Hongkongu i zakupy robi i w tutejszych sklepach designerow i w Shenzhen w Chinach. Jesli bardzo Cie to meczy, to wejdz sobie na hk.taobao.com/ (mozesz uzyc automatycznego tlumacza a nazwe wpisac po angielsku). Twoje okulary beda mialy rozne ceny u roznych sprzedawcow - rule of thumb jest, ze te drogie od sprzedawcy z wieloma transakcjami to beda oryginaly, te tanie od sprzedawcow z wieloma transakcjami to beda dobre podroby. Zdjecia zwykle sa zamieszczane w duzej rozdzielczosci i sa zdjeciami prawdziwego przedmiotu, ktory dostaje odbiorca. Mozesz sobie porownac te zdjecia ze swoimi okularami i wyciagnac wlasne wnioski. f. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: przyszły 21.09.14, 09:37 Porównałam ze zdjęciami, jeśli to podróby to doskonałe I jeszcze różne gratisy dostałam Odpowiedz Link Zgłoś