Dodaj do ulubionych

okulary z Hong Kongu

16.09.14, 18:26
Czy jest jakaś szansa, że nie okażą się podróbkami?
Kupiłam kilka dni temu, natychmiastowa wysyłka była, wpisuję nr listu przewozowego,a one idą z Hong Kongu...
W życiu się nie spodziewałam wink
Obserwuj wątek
    • elle.hivernale Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 18:30
      Praktycznie zerowa.
      • mia_siochi Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 18:34
        No właśnie. Gdyby była jakaś opłata za przesyłkę, to by mnie tknęło, a była darmowa. Hong Kong psia mać... Jedyne co mnie wczoraj zastanowiło, to dziwna godzina złożenia zamówienia. Ale nie na tyle, żebym to przemyślała głębiej big_grin
        • elle.hivernale Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 18:39
          Łączę się w bólu. Weszłam w ten sposób w posiadane fejkowego wisiorka Alexa Woo i fejkowych Uggsów. Pozytywne było to, że nie było problemu z odzyskaniem kasy.
          • mia_siochi Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 18:41
            O, to faktycznie pociecha smile
          • edelstein Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 18:44
            Jesli w aukcji lub w sklepie jest napisane oryginal,a ty Dostalas fake to masz prawo domagac sie oryginalu i oni musza go dostarczyc za cene za ktora kupilas fake.
    • neffi79 Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 18:31
      a gdzie kupiłaś? Jaki to esklep?
      • mia_siochi Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 18:32
        www.optykaworld.pl/
        • neffi79 Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 18:43
          HongKong to mekka podrób, butów, torebek, OKULARÓW...
          • mia_siochi Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 18:44
            No tak się domyślałam wink
            Trudno, może uda się kasę odzyskać.
            • neffi79 Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 18:50
              skorzystaj z prawa do zwrotu (masz 10 dni po otrzymaniu towaru , bez podania przyczyny)
              żeby spać spokojnie zadzwoń, zapytaj o procedurę. Mam nadzieję, że nie będą robić problemu, w sumie ponieśli koszty wysyłki, chociaż myslę, że w paczce z HK okularów jest setki, a koszt przesyłki wliczony jest (w stosunkowo niską) cenę okularów.
              • mia_siochi Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 19:08
                WIem, że mam prawo zwrotu smile
                Oni się chwalą, że na zwrot jest 100 dni.
                • neffi79 Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 19:18
                  eee to nie ma sie czym martwić.
                  • mia_siochi Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 19:26
                    Dam znać jak poszło, sklep nie wzbudza podejrzeń, odsyłają nawet na stronę www.iacc.org/
                    acz nie wiem, czy cokolwiek to znaczy wink
                    • neffi79 Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 19:47
                      to organizacja walcząca z podróbami...no zobaczymywink
    • edelstein Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 18:35
      Bardzo Marne szanse na oryginaly.Jaka cena?
      • mia_siochi Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 18:39
        Zupełnie normalna, może jakieś 10% niższa niż w innych sklepach. Skusiło mnie to, że mieli większy rozmiar i wygrzebałam sobie do nich kod rabatowy.
        • bei Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 19:53
          Nie panikuj, nawet, jesli podeobione to mogą byc równie dobre jakościowo lub lepsze.
          Oprawki zanieś do dobrego optyka niech je oceni .

Znajoma kiedys kupila świadomie podrobione jeansy.
          Byly uszyte z lepszego materialu niz oryginalne ( miala juz dwie pary z tego modelu kupione w firmowym sklepie)
          I co ciekawe nity w podróbkach były "niezadziorne" , pieknie, gładko wykończone.
          • aurinko5 Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 19:59
            Ja bym nie panikowała . Markowe rzeczy często są made in China, Tajwan czy Kambodża wink
            • best_bej Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 20:10
              Ciekawe czy gdyby sklep wysłał towar z Trójmiasta (wczesniej sprowadzony z Chin) to zorientowałabyś się że to podróby? Ja obawiam się że nie. No chyba że okulary byłyby wykonane z tandetnego plastiku z wielgachnym logo z cyrkoniamismile
              • mia_siochi Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 20:23
                Gdyby miały choć jedną cyrkonię to byłabym bardzo rozczarowana wink
            • mia_siochi Re: okulary z Hong Kongu 16.09.14, 20:22
              E tam, nie panikuję, to nie są jakieś straszne pieniądze.
    • mia_siochi przyszły 20.09.14, 20:25
      Nie mam zastrzeżeń.
      Ale może się nie znam?
      Sama nie wiem...
      • elle.hivernale Re: przyszły 20.09.14, 23:08
        Poka. Sprawdzałaś czy ten model w ogóle został wypuszczony?
        • white_swan Re: przyszły 21.09.14, 00:14
          Przecież większość marek produkuje swoje rzeczy w Azji ...
        • mia_siochi Re: przyszły 21.09.14, 09:35
          www.google.pl/search?q=3180+2764&client=firefox-a&hs=D9x&rls=org.mozilla:pl:official&channel=fflb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=en8eVLbaM-GgyAOVh4DIAg&ved=0CAkQ_AUoAg&biw=1024&bih=471
      • fanny Re: przyszły 21.09.14, 04:18
        Mia, smialo mozesz przestac rozkminiac. Moze to oryginaly a moze podrobki. Grunt, ze jestes zadowolona smile
        A mowi Ci to ktos, kto mieszka w Hongkongu i zakupy robi i w tutejszych sklepach designerow i w Shenzhen w Chinach.
        Jesli bardzo Cie to meczy, to wejdz sobie na hk.taobao.com/ (mozesz uzyc automatycznego tlumacza a nazwe wpisac po angielsku). Twoje okulary beda mialy rozne ceny u roznych sprzedawcow - rule of thumb jest, ze te drogie od sprzedawcy z wieloma transakcjami to beda oryginaly, te tanie od sprzedawcow z wieloma transakcjami to beda dobre podroby. Zdjecia zwykle sa zamieszczane w duzej rozdzielczosci i sa zdjeciami prawdziwego przedmiotu, ktory dostaje odbiorca. Mozesz sobie porownac te zdjecia ze swoimi okularami i wyciagnac wlasne wnioski.

f.
        • mia_siochi Re: przyszły 21.09.14, 09:37
          Porównałam ze zdjęciami, jeśli to podróby to doskonałe wink

I jeszcze różne gratisy dostałam big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka