Dodaj do ulubionych

Programy popularnonaukowe dla dzieci

30.09.14, 19:49
Nie mam telewizora i na razie nie planuję zakupu. Dzieciaki oglądają bajki/filmy z płyt. Ponieważ nie jestem na bieżąco, a chciałabym kupić płyty z jakimiś ciekawymi, wartościowymi programami popularnonaukowymi, proszę o radę. Co warto puścić chłopcom 6 i 8 lat.
Obserwuj wątek
    • kanna Re: Programy popularnonaukowe dla dzieci 30.09.14, 20:45
      Większość tego, co BBC wypuszcza.

Moje dzieci oglądają też Animal planet i Discovery.
      "Jak to jest zrobione" to świetny program - o produkcji rożnych rzeczy, od patyczków do lodów po samochody. Syn lubił tez "Szkolę przetrwania" (pan rozpalający ognisko na wodzie i pijący wodę z żołądka i różne "wielkie"; maszyny, budowle.. cała seria taka była.
    • klubgogo Re: Programy popularnonaukowe dla dzieci 30.09.14, 20:58
      Zależy co ich interesuje. Moja 6-latka z zamiłowaniem ogląda NatGeo Wild - wszystko o zwierzętach i discovery historia - głównie pakiety o II wojnie. Historię II wojny uwielbia też bliski znajomy 9-latek. Takich serii jest naprawdę dużo, np. serie BBC - historia nauki, historia świata.
      • anakonda_to_ja Re: Programy popularnonaukowe dla dzieci 30.09.14, 21:20
        Tak o BBC właśnie myślałam, ale nie znałam tytułów. U nas na pewno sprawdzą się filmy o maszynach i zwierzętach. Coś o kosmosie też pewnie by się spodobało o. Czy te serie są dostępne w formie płyt czy raczej zostaje youtube?
        • klubgogo Re: Programy popularnonaukowe dla dzieci 30.09.14, 21:33
          W empiku widziałam coś na płytach, tytułów nie pamiętam, ale zwierzęta na pewno były.
          • anakonda_to_ja Re: Programy popularnonaukowe dla dzieci 30.09.14, 23:47
            Dzięki za pomoc.
    • jamesonwhiskey Re: Programy popularnonaukowe dla dzieci 30.09.14, 21:30
      Hehe kolejna jestem taka fajna nie mam telewizora ale za to wpatruje sie w 14 calowy monitorek kompa. Ja sobie ostatnio sprawilem 58cali I jest ok
      • anakonda_to_ja Re: Programy popularnonaukowe dla dzieci 30.09.14, 21:38
        I super. Cieszę się z tobą smile
        • raczek47 Re: Programy popularnonaukowe dla dzieci 01.10.14, 00:27
          z płyt to nie wiem, ale specjalnie wzięliśmy ofertę w UPC, bo tylko tam mieli kanał DaVinci Learning,jest kapitalny.
          Gdybyście zdecydowali się na tv ,to polecam.
    • ichi51e Re: Programy popularnonaukowe dla dzieci 01.10.14, 06:46
      Bylo sobie zycie i cala reszta. Na yt jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka