Dodaj do ulubionych

Expose Pani Premier

01.10.14, 15:41
Wytknijcie mi moja naiwność, ja znów zaczynam wierzyć kolejnemu politykowi. Co obiecuje Pani Premier, dla każdego cos milego wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16734011,Co_obiecala_Kopacz__Oto_21_najwazniejszych_punktow.html#BoxSlotIMT
Obserwuj wątek
    • guderianka Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 15:46
      Podobało mi się.
      A to dlatego, że były konkrety, bez pitu -pitu (nie jakies tam ogólniki, ale liczby, twarde konkretne zmiany, daty )
      • jamesonwhiskey Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 15:48
        buehhehe zobaczysz konkrety daty i zmiany jak swinia niebo
        • jamesonwhiskey Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 15:54
          Od 2016 roku urlopy rodzicielskie będą dostępne dla wszystkich rodziców - również dla osób bezrobotnych, pracowników na umowach o dzieło, studentów i rolników. Przez 12 miesięcy po urodzeniu dziecka będą oni mogli pobierać świadczenia rodzicielskie w wysokości ok. tysiąca złotych.

no i rewelacja
          patolstwo bedzie sie mnozyc jak kroliki
          • mamaemmy Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 16:18
            jamesonwhiskey napisał:

> no i rewelacja
            > patolstwo bedzie sie mnozyc jak kroliki

dokładnie to samo pomyslałam
          • misiu-1 Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 18:29
            jamesonwhiskey napisał:

> Od 2016 roku urlopy rodzicielskie będą dostępne dla wszystkich rodziców - również dla osób
            > bezrobotnych

Od 2016 roku pani Kopacz może obiecać każdemu po 100 milionów. Bo w 2016 roku rząd pani Kopacz będzie już zamierzchłą historią. smile
      • ewa_mama_jasia Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 15:51
        Mnie się Kopacz od dawna podoba. Konkretnie od czasu, kiedy zaparła się i nie kupiła szczepionek. Mało sledzę zycie polityczne, ale nie słyszałam/nie widziałam jakichś wielkich negatywów jej pracy. Poradziła sobie i w Rosji po katastrofie, i jako marszałek sejmu. Wytykane pierwsze wystąpienie też mi się podobało. Takie konkretne podejście, po babsku/po gospodarsku, ogarniające najpierw własną rodzinę i własny dom a potem resztę. Nie widziałam jeszcze wystąpienia, popatrzę na wiadomości, ale spodziewam isę potwierdzenia moich wrażen.
        • znowu.to.samo Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 15:59
          Mnie też się Kopacz podoba, i nie widzę nikogo lepszego na to stanowisko. Poza tym expose dobre, konketne, dobitne, ale jak dla mnie za dużo obietnic, zwłaszcza z budową sieci dróg- z tym pani premier trochę przesadziła. Poza tym spoko. Skoro po expose nastąpiła wielkopomna chwila, że Kaczyński podał rękę Tuskowi, to dobry znak smile
        • arwena_11 Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 20:07
          z tym poradzeniem sobie po katastrofie to chyba jakaś kpina. Pamiętam jej twierdzenie że była przy KAZDEJ sekcji. Tylko skąd potem tyle zamian ciał problemów z dokumentacją itd? Fajnie dopilnowałasad
          • minor.revisions Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 21:17
            OJP. Trzeba było tam jechać i jej pomóc. Tyko nie wiem, czy byś się dopchała, bo to taka zajebista fucha była, że kolejki były ze Smoleńska do Warszawy.
            • arwena_11 Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 21:20
              Wybacz ale po co kłamała? Przecież mogła powiedzieć, że nie dała rady, nie mogła itd. Ale kłamać? Wiadomo, że będą problemy i rodziny ofiar będą jej patrzeć na ręce. Dopuszczenie do błędów w dokumentacji medycznej dno.
              • kocianna Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 23:23
                Nie kłamała.
                Bardzo jestem ciekawa, jak Ty obejrzysz 96 zmasakrowanych ciał, albo co tam zostało (stewardessa - fragment skóry głowy, jeden, polityk - noga, jedna) w ciągu paru dni, bez snu, dopilnujesz kilkuset innych spraw, i nie dopuścisz do błędów w dokumentacji medycznej. Jak oni, kurna, mieli napisać w sekcji, że gość miał operację woreczka, jak nie znaleziono jego brzucha? Jak mieli napisać, że miał bliznę na udzie, jak udo zgniło przed sekcją? Że miał bypasy, tylko że serce akurat rozerwało się na kawałeczki?

Dobijają mnie ludzie, którzy tak łatwo osądzają innych za coś, o czym pojęcia zielonego nie mają.

I teraz wyobraź sobie, że jej najprawdopodobniej te rozerwane trupy śnią się co noc. Zrobiła wszystko, co było w ludzkiej i ponad ludzką moc, ale nie, zawsze znajdzie się jakaś Arwena, co powie, że kłamała, albo że się nie sprawdziła, albo że zrobiła za mało, nie dopilnowała itd.
                • arwena_11 Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 23:26
                  wybacz, ale jeżeli po ekshumacjach można było dojść że zamieniono ciała to wcześniej tym bardziej. Dopuściła do bałaganu to powinna za to zapłacić. NIe pojechała tam na wycieczkę krajoznawczą tylko do ciężkiej pracy, której nie udźwignęła.
                  • kocianna Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 23:33
                    Wybacz, ale jeśli rodzina się upierała, że to "ich" ciało i nie chciała czekać na DNA, to nie zmuszano jej do czekania. A po ekshumacji w grę wchodziło już tylko DNA.

Ale wiesz doskonale, co tam się działo, więc nie będę z Tobą więcej dyskutować.
                    • kocianna Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 23:35
                      Dodam tylko, że pani Kopacz WIELOKROTNIE prosiła rodziny o czekanie na DNA jeśli mają cień wątpliwości. A ciała do bezpośredniej identyfikacji bez wątpliwości to tam były może trzy. W tym Prezydent.
                      • guderianka Re: Expose Pani Premier 02.10.14, 10:45
                        Na własne oczy widziałam tylko jedno martwe ciało- wyrwany bark, kawałki mięśni leżące luzem, zmiażdżone i obcięte kończyny.
                        NIE WYOBRAŻAM sobie przeżycia jakim jest oglądanie takiej masakry, która została z 96 osób. Zwłaszcza, że były tam osoby, które znała wcześniej osobiście. Widziałam zdjęcia śp. prezydenta- naprawdę -to co pokazywane jest w filmach to pikuś. Dodaj do tego zapachy a raczej SMRÓD, który NIGDY już jej nie opuści...Mój ojciec brał udział w działaniach ratowniczych podczas tej katastrofy-niewspółmniernie mniejszej i "lżejszej' w skutkach ale przez długi czas nie mógł dojść do siebie, nie mógł spać w nocy, był w stanie permanentnego szoku, ciągle prześladował go smród zwłok.
                        Także zamknij paszczę jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia-paszczę, bo kłapiesz głupoty
                        • kietka Re: Expose Pani Premier 02.10.14, 10:59
                          pani Kopacz, to lekarz, wiec nie rozstrzasaj.
                          • guderianka Re: Expose Pani Premier 02.10.14, 11:03
                            No i co , że lekarz ? Lekarz, to cyborg ?
                            • niebieskie.oko Re: Expose Pani Premier 02.10.14, 11:56
                              Lekarz to nie cyborg, prawda. Ale akurat p. Kopacz jako lekarz w rejonowej przychodni lekarskiej pracowala takze w pogotowiu, gdzie miala stycznosc z masakrowanymi cialami ludzkimi przy wypadkach samochodowych na ten przyklad. Poczytaj sobie jej zawodowa przyszlosc. Bedziesz wiedziala lepiej o czym piszesz. Czy ktos wymagal od niej byc przy identyfikacji wszystkich 96 zmasakrowanych ofiar katastrofy smolenskiej?
                              Byc przy kazdej absolutnie kazdej? Nie! Ona tam pojechala nadzorowac i organizowac prace innych, jako najwyzszy urzednik panstwowy wyslany przez Tuska.
                              I co jak to wygladalo??? Ano byle jak. Polscy lekarze -patomorfolodzy stali pod scianami i byli niedopuszczani do identyfikacji. A pani Kopacz miotala sie po korytarzach.
                              Kto jej kazal mowic publicznie, ze przekopano ziemie w miejscu katastrofy metr w dol, jak wiadomo, ze nie przekopano? Kto jej kazal i jej pomagierowi Arabskiemu ( ktory grzeje sie na cieplej posadce ambasadora w Mardycie w tej chwili) zabraniac otwierania trumien w Polsce? I do jakich masakrycznych pomylek doszlo w wyniku tych decyzji?
                              Te dzialania pani Kopacz sa dowodem dla mnie, ze jest to osoba niewiarygodna i niekompetenta. Wybranie jej na premiera RP jest wielka pomylka. Ona zostala premierem w wyniku zagrywek partyjnych a nie demokratycznych wyborow. Na szczescie tylko na rok, jej expose jest poczatkiem kampanii wyborczej i lista poboznych zyczen. Kto ja z tego za rok rozliczy? Kto bedzie o tym za rok pamietal?
                              Obiecywac mozna wszystko, gorzej z realizacja...
                              • kama265 Re: Expose Pani Premier 02.10.14, 14:04
                                czy wy zapomniałyście, jaki był nastrój, klimat - po tej katastrofie?
                                nie można od tego abstrahować. I nie można wymagać rzeczy niemożliwych - to, że Rosjanie nie dopuścili polskich lekarzy to nie jest odpowiedzialność pani Kopacz
                              • kim5 Re: Expose Pani Premier 02.10.14, 14:50
                                Co to za dziwaczne opowiastki o zakazie otwierania trumien w Polsce?? CO ma z tym wspólnego Arabski? Sprawę reguluje prastare rozporządzenie sanitarne definiujące transport zwłok z zagranicy.
                  • kim5 Re: Expose Pani Premier 02.10.14, 14:46
                    Po katastrofie w Lesie Kabackim zidentyfikowano 1/3 ciał. Reszta do zbiorowej mogiły. Jak słyszę o 3 parach zamienionych ciał, to wiem, że mówiący pojęcia nie ma, co tam się działo. Wykonano ponad 300 sekcji...
                • scher Re: Expose Pani Premier 03.10.14, 13:47
                  kocianna napisała:

> Nie kłamała.
                  <ciach sowiecka propaganda>

Jesteś tak zindoktrynowana przez ruskie media, że aż żal komentować. Naprawdę był czas, kiedy miałem cię na dużo mądrzejszą.
      • peonka Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 15:55
        To były OBIETNICE konkretów. Jak już wiele razy wcześniej, i pewnie nie po raz ostatni...
    • kandyzowana3x Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 15:55
      "ale to juz bylo ...." no ile mozna obiecywac
    • gazdzinazdaleka Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 15:57
      Że zacytuję klasyka: "Poznacie ich po ich owocach".
    • eo_n Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 15:58
      Moją sympatię też zyskała niekupieniem szczepionek.
      Najbardziej mi się podoba zakaz sprzedaży śmieciowego jedzenia w szkołach. Mam nadzieję, że zostanie faktycznie wprowadzony, bo za rok córka do szkoły idzie.
      • sameshitdifferetnday Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 19:38
        ooo tak, bo do nauczenia dzieciaków żeby nie żarły gó...anego jedzenie jest potrzebna pani premier, po co rodzice. Sorry, ale ten podpunkt jest tak samo bzdurny i niepotrzebny jak ten o urlopach rodzicielskich dla bezrobotnej patologii...
        • rosapulchra-0 Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 20:34
          Jak ktoś bezrobotny, to od razu patologia, tak? uncertain
          • sameshitdifferetnday Re: Expose Pani Premier 02.10.14, 01:06
            Absolutnie nie! Mam swiadomosc ze znalezienie pracy nie jest najlatwiejsza rzecza! Problemem jest to, ze nie da sie w tych przepisach rozroznic kto np. zaszedl w ciaze i stracil prace(a nie mial odpowiedniej umowy) a kto nie pracuje 'bo nie' a dziecko mimo to sobie funduje, albo -jak we wspomnianej wczesniej patologii-bo bedzie kasa. Uzylam skrotu myslowego w poprzednim poscie, przepraszam smile
    • kocianna Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 16:07
      Mnie się podobało. Widziałam Panią Premier w działaniu. Jestem przekonana, że da sobie radę.
      Choć bardzo mi jej szkoda. Zwłaszcza tego opozycyjnego wycierania sobie gęby Smoleńskiem, które będzie następowało przy każdym potknięciu.
    • gulcia77 Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 16:14
      Kolejne obietnice. Zwiększenie zwolnienia z PIT do 10krotnej wysokości średniej krajowej, załatwienie sprawy VATu, a właściwie nowa ustawa o VAT, deregulacja prawna zawodów, zmiana prawa o spółkach, restrukturyzacja spółek skarbu państwa (załatwienie sprawy górników strukturalne, a nie przy pomocy mglistych obietnic), wprowadzenie nowej ustawy o partnerstwie publiczno-prywatnym, zmiana kryteriów w zamówieniach publicznych. O tych sprawach nie powiedziano nic konkretnego. Jedyne, co mi się spodobało (ale uwierzę, jak zobaczę) to sprawa dziennych domów opieki dla seniorów. Sama wiem, jak trudna jest opieka nad osobą z demencją. Ciekawe, co z obietnic expose okaże się realne. Nie przekreślam na wstępie, czekam.
    • incubus_0 Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 16:24
      I kto w to wierzy?
    • demonii.larua Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 16:59
      Terefere... Kobieta ma u mnie grubą krechę za konwencję Rady Europy o zwalczaniu przemocy wobec kobiet. Może sobie obiecywać co chce. Mnie już nie przekona.
      • triss_merigold6 Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 21:27
        A kogo to obchodzi? Pusty dokument.
        Mnie interesuje wysokość vat i zamówienia publiczne.
    • misiu-1 Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 18:26
      Mnie w expose Pani_Na_Metr_W_Głąb_Kopacz zabrakło następującego zakończenia:
      "Jeśli nam pomożecie, to sądzę, że ten cel uda nam się wspólnie osiągnąć. Jak - pomożecie?"
      • kostruszka Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 22:46
        Obietnice, obietnice, obietnice...
        W dodatku okropnie populistyczne, aż sie niedbrze robi.
        Za ten pomysł z urlopami macierzyńskimi dla wszystkich znowu zapłacą ci, którzy najciężej pracują - jeszcze trochę i będziemy pracowac do 80-tki, by utrzymać całą rzeszę próżniaków i darmozjadów (wg nich po co pracować, skoro w każdej sytuacji "państwo da").

• rosapulchra-0 Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 22:54
      Ponad połowa uprawnionych do głosowania Polaków zostało w domu, to co się dziwić, że tak wygląda polska arena polityczna?
    • martishia7 Re: Expose Pani Premier 01.10.14, 23:02
      W zasadzie koncepcja expose jest bez sensu, taki listek figowy, który niczemu nie służy. Debata jest jeszcze bardziej pozbawiona sensu. Wszyscy odgrywają swoją rolę w tym teatrze, ciekawe czy ktokolwiek z aktorów wierzy, że coś tu się dzieje na serio?
    • izak31 Re: Expose Pani Premier 02.10.14, 04:24
      Podejrzewam, że niewiele jej wyjdzie. 11 i 12 to lipa. To nie rząd finansuje złobki i przedszkola. A 12, lepiej by było gdyby wprowadzili, że 3 miesiące rodzicielskiego MUSI wziaść ojciec dziecka.
    • sonniva Re: Expose Pani Premier 02.10.14, 11:57
      Dla mnie Pani Premier skompromitowała się takim expose.
      Same obietnice w celu pozyskania głosów, a wybory się zbliżają!
      Mogą sobie obiecywać nawet gruszki na wierzbie. Mnie to nie rusza.
    • kama265 Re: Expose Pani Premier 02.10.14, 14:06
      nie możliwe jest spełnienie tych obietnic.
      • kama265 Re: Expose Pani Premier 02.10.14, 14:07
        *niemożliwe
      • feleedia Re: Expose Pani Premier 02.10.14, 14:09
        A ktoś w nie w ogóle wierzy ? big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka