kaamilka Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 21:19 Taka mloda... Male dzieci... Takie rzeczy uswiadamiaja jak kruche jest zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 21:21 Ona była taka wesoła, dowcipna, zdystansowana, z poczuciem humoru, rodzinna, miła, sympatyczna, piękna i pełna życia. Jak po kogoś takiego może przyjść śmierć, podczas gdy na świecie snuje się tylu ludzi dla których śmierć byłaby wybawieniem. To wszystko jest beznadziejnym bezsensem i niesprawiedliwością. Wielki żal. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 21:24 taaaaaak i co z pieniędzy, pozycji, piękna fizycznego...jedna chwila i wszystko może zostać odebrane kolejny smutny dowód na to, by nie kusić losu pełnymi zadufania, pewności siebie ocenami i podłym traktowaniem innych żal.. Odpowiedz Link Zgłoś
ertyla Re: Zmarła Anna Przybylska 06.10.14, 17:03 uważasz że była zadufana i podle traktowała innych? i ze karę dostała jeszcze moze za to? nie ma to jak prostota myślenia Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Zmarła Anna Przybylska 06.10.14, 17:15 Mogłabym to samo napisać pod Twoim komentarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Zmarła Anna Przybylska 06.10.14, 20:15 nie, nie uważam, to nie było o Ani P, nie znałam jej przecież ot, taka ogólna refleksja.. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Zmarła Anna Przybylska 07.10.14, 03:47 ertyla napisała: > uważasz że była zadufana i podle traktowała innych? > i ze karę dostała jeszcze moze za to? > > nie ma to jak prostota myślenia Nie o Przybylskiej Gude napisała, ale o forumkach i ich wpisach. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Zmarła Anna Przybylska 06.10.14, 21:30 Moze to, ze dzieki temu miala fajne zycie? Krótkie, ale dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
malwi.4 Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 21:28 Po internecie krążyło zdjęcie, na którym Ania leży obok trzyletniego, śpiącego synka. Jej wzrok jest pełen czułości dla małego chłopczyka. Nie wyobrażam sobie, co musi czuć matka, która wie, że za chwilę opuści swoje dzieci na zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 21:28 nie wierzę. to jakas masakra. naprawde wierzyłam ze jej sie jakos moze uda... Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 21:31 Okropnie smutne, naprawde sadzilam ze jej stan sie poprawia ( Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 21:34 Dramat, miałam nadzieję że z tego wyjdzię. Płakałam jak się dowiedziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 21:37 Jeszcze niedawno był wątek tutaj o jej stanie zdrowia, ktoś pisał, że jest w hospicjum i jest bardzo źle. Miałam nadzieję, że to plotki Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 21:50 Bo te "szczegółowe" informacje to były tylko plotki. Hieny nie potrafiły się powstrzymać. Zostawiła takie małe dzieci, była tak pozytywną osobą... Ogromna strata. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 21:58 ponis1990 napisała: > Jeszcze niedawno był wątek tutaj o jej stanie zdrowia, ktoś pisał, że jest w ho > spicjum i jest bardzo źle. Miałam nadzieję, że to plotki To nie były plotki.Mam znajomą ktora mieszka blisko nich, mówiła że jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 22:48 A gdzie oni mieszkają? Kiedyś na Karwinach teraz w Orłowie? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 22:09 Biedny jej partner (dla ematek konkubin). Mam nadzieję, że ma teraz przy sobie życzliwe osoby, które pomogą mu z tym żyć i wychowywać dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 21:46 Mialam nadzieję że z tego wyjdzie. Przykre że odeszla teraz kiedy potrzebna jest dzieciom i rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
pole_koniczyny Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 21:54 Nie chce mi się wierzyć. Sama piękna zazwyczaj grała atrakcyjne, pełne życia bohaterki - z takich ról ją zapamiętałam. Po prostu to zderzenie światów, ten szok. Tak samo czułam się, gdy po długiej chorobie zmarła Gabriela Kownacka. Najpierw jest niedowierzanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 21:51 Poryczałam się jak przeczytałam tą wiadomość. Miałam nadzieję, że jej się uda, że z tego wyjdzie. Szok. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
aga_martusia Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 21:56 W czerwcu widziałam Panią Anię na plaży w Gdyni, byli całą rodziną na rowerach, wyglądała słabo ale myślałam że skoro ma siłę jeździć rowerem, to znaczy że zdrowieje. Kurcze, nie mogę sobie znaleźć miejsca - jak pomyśle jak muszą się czuć jej dzieci i mąż. Najgłębsze wyrazy współczucia dla Rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 21:56 Mój rocznik. Strasznie współczuję rodzinie. I to jeszcze bardziej mnie utwierdza w przekonaniu, żeby korzystać z każdego dnia, bo życie niestety szybko może się skończyć.. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 22:02 Szkoda dzieci, które straciły matkę i męża który teraz będzie musiał sam wychować 3 małych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 22:01 Wierzyłam, że będzie żyła jeszcze długo... Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 22:04 nie wierze....Nie wierzę.... Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 22:08 potwornie mi smutno. wierzyłam, ze jej się uda... Odpowiedz Link Zgłoś
anna_geras Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 22:12 Poryczałam się strasznie to smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 22:42 Spieszmy sie kochac ludzi,tak szybko odchodza... Biedne dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 22:43 Jak powiedzieć trzylatkowi, że jego mama umarła i jak powtarzać mu to codziennie, bo takie dziecko żyje teraźniejszością i nie dociera do niego tak naprawdę, co to znaczy, że mamy już nie będzie? Trójka małych dzieci - los jest czasami niesamowicie okrutny. Ogromny smutek i żal. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 22:47 hermenegilda_zenia napisała: > Jak powiedzieć trzylatkowi, że jego mama umarła i jak powtarzać mu to codzienni > e, bo takie dziecko żyje teraźniejszością i nie dociera do niego tak naprawdę, > co to znaczy, że mamy już nie będzie? Trójka małych dzieci - los jest czasami n > iesamowicie okrutny. Ogromny smutek i żal. Wiesz akurat 3 latek to spoko ogarnie, gorzej z tą najstarszą dziewczynką. Wiem, bo miałam taką sytuacje w rodzinie - umarł tata 10 latki i 5 latki. Widzialam jaka jest róznica w ''przezywaniu''. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 22:48 źle sie wyraziłam z tym ''spoko ogarnie'' po prostu im mniej rozumie, tym lepiej przezyje Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 23:28 Dokładnie tak, 3 latek przejdzie nad tym do porządku dziennego prędzej niż 12 latka i 9 latek oni będą mamę pamiętać Z drugiej strony na pewno jemu będzie trudniej wytłumaczyć, one już rozumieją że więcej mamy nie zobaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
kremka2014 Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 22:54 Mój kolega mówil,ze jest źle - jego ciocia pracuje u nas w Bydgoszczy w hospicjum...... Młodsza ode mnie o rok. Niewyobrażalne co czula myśląc o dzieciach. Niewyobrażalne co czują dzieci..... Moj dziadek zmarl na to cholerstwo Mialam jednak nadzieje,ze jej się uda.....😞 Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 22:48 piekna i skromna kobieta, ktorej nigdy woda sodowa nie uderzyla do glowy. Ciepla i taka normalna, bez parcia na szklo. Rak trzustki - straszna choroba, ktora nikogo nie oszczedza...W 2004r. Darii Trafankowskiej tez nie dal szansy... Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 23:00 śliczna, radosna, pogodna...taką będę ją pamiętać.....całe życie było przed nią....aż trudno uwierzyć że już jej nie ma..... Odpowiedz Link Zgłoś
solange123 Re: Zmarła Anna Przybylska 05.10.14, 23:04 Niech jej ziemia lekką będzie ... Pamiętam jak jakiś czas temu, po omyłkowym opublikowaniu przez Pudla informacji o jej śmierci napisałam tutaj, ze jej śmierć jest tylko kwestią czasu waśnie z powodu raka trzustki. Zostałam zmieszana z błotem, ze niby czekam na jej śmierć... tyle, ze taka prawda - z tego się nie wychodzi. Rak trzustki = wyrok. Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Zmarła Anna Przybylska 06.10.14, 00:39 Zostalas zmieszana z blotem za plotkarstwo a nie za wiedze medyczna o raku trzustki. Nie ty jedna wiedzialas co u Ani, ale inni potrafili uszanowac ze z wysilkiem chroni swojej prywatnosci w temacie smiertelnej choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
solange123 Re: Zmarła Anna Przybylska 06.10.14, 00:43 "Zostalas zmieszana z blotem za plotkarstwo a nie za wiedze medyczna o raku trzustki. Nie ty jedna wiedzialas co u Ani, ale inni potrafili uszanowac ze z wysilkiem chroni swojej prywatnosci w temacie smiertelnej choroby." Napisałam wówczas, ze to tylko kwestia czasu - to jest wg Ciebie plotkarstwo? Bo wg mnie trzeźwa ocena sytuacji. I jak widać, nie myliłam się. Szkoda - wolałabym się mylić. Jeszcze jedno - nie masz absolutnie żadnego pojęcia, czy mam wiedzę na temat raka trzustki czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
karla.on Re: Zmarła Anna Przybylska 06.10.14, 04:41 solange123 napisał(a): > "Zostalas zmieszana z blotem za plotkarstwo a nie za wiedze medyczna o raku trz > ustki. > Nie ty jedna wiedzialas co u Ani, ale inni potrafili uszanowac ze z wysilkiem c > hroni swojej prywatnosci w temacie smiertelnej choroby." > > Napisałam wówczas, ze to tylko kwestia czasu - to jest wg Ciebie plotkarstwo? B > o wg mnie trzeźwa ocena sytuacji. I jak widać, nie myliłam się. Szkoda - wolała > bym się mylić. > Jeszcze jedno - nie masz absolutnie żadnego pojęcia, czy mam wiedzę na temat ra > ka trzustki czy nie. Sluchaj solagne, u kazdego to jest kwestia czasu, kiedy stad odejdzie, bez wyjatku, sek w tym, ze nikt nie wie kiedy to nastapi, kto bedzie pierwszy, a kto ostatni. Wiec nie mialas prawa wyrokowac czyjejs smierci, rozumiesz? Co do Ani, to wciaz mam wrazenie, ze jutro nastapi sprostowanie, trudno uwierzyc, bardzo szkoda dzieciaczkow. Co do medycyny XXI wieku, to coz, wiedza w temacie raka taka sama jak 100 lat temu, nic sie nie zmienilo. Wzrost liczby zachorowan wciaz rosnie, wczoraj uslyszalam takie zdanie, ze kazda kobieta mojego pokolenia (lata 70) zachoruje na raka, niestety to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
crises Re: Zmarła Anna Przybylska 06.10.14, 07:44 Przeczytaj może jakąkolwiek popularną publikację na temat raka (może być "Cesarz wszech chorób" albo "Kroniki raka"), może coś do Ciebie dotrze i nie będziesz się kompromitować publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
karla.on Re: Zmarła Anna Przybylska 07.10.14, 02:44 z czym sie kompromitowac, tyle wynalazkow ostatnich czasow, nowych technologii, lotow w kosmos, natomiast w kwestii raka medycyna lezy i kwiczy. Tyle w temacie, rozwijac nie ma co! Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Zmarła Anna Przybylska 06.10.14, 11:47 > Co do medycyny XXI wieku, to coz, wiedza w temacie raka taka sama jak 100 lat t > emu, nic sie nie zmienilo. co Ty bredzisz?... Odpowiedz Link Zgłoś
karla.on Re: Zmarła Anna Przybylska 07.10.14, 02:50 nic nie bredze, mamy XXI wiek i zadnego lekarstwa na raka, jestesmy bezradni w tej kwestii, liczba chorych powieksza sie w zastraszajacym tempie tak jak i liczba zgonow, bredze? Odpowiedz Link Zgłoś
shige Re: Zmarła Anna Przybylska 07.10.14, 10:38 Lekarstwa na raka nie ma i nie będzie i nie dlatego, że na temat raka wiemy mało ale dlatego, że u każdego nowotwór szczególnie trzustki przebiega inaczej. Nie można więc stosować uniwersalnych leków i szczepionek.Dlatego tak dużą uwagę naukowcy przywiązują do genowej terapii celowanej, szytej na miarę konkretnego pacjenta. Stosuje sie taką w leczeniu np. białaczek. Co do leczenia raka trzustki to prawda że pacjent dziś ma takie same szanse na przeżycie jak pacjent 100 lub 200 lat temu. Ok. 1/4 pacjentów umiera nie wiedząc w ogóle że choruje na raka trzustki, mimo zaawansowanego postępu medycyny. To jest cholernie trudny przeciwnik do pokonania. Podobnie jak glejak wielopostaciowy. Są też takie rodzaje nowotworu jak szpiczak mnogi, czy czerniak, z którym możemy żyć nawet kilkanaście lat. Jest wiele rodzajów nowotworów całkowicie uleczalnych w dzisiejszych czasach. Nie można generalizować. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Zmarła Anna Przybylska 07.10.14, 11:36 > nic nie bredze, mamy XXI wiek i zadnego lekarstwa na raka bredzisz. zapoznaj sie z klasyfikacją ATC, kategoria L01. jest wiele skutecznych leków. kluczowe jest podjęcie leczenia w odpowiednim momencie. Odpowiedz Link Zgłoś