Dodaj do ulubionych

zgnila bluza

15.10.14, 10:28
Drogie Bravo.
Dzis syn ujawnil, gdzie podziala sie jego bluza. Otoz pani na swietlicy spakowala ja pare tygodni temu do reklamowki zawiazujac na supelek. Problem? Otoz oprocz bluzy w reklamwce znalazlo sie pare kasztanow, ktore w powyzszej sytuacji (tj braku powietrza) splesnialy, plesniac i zasmradzajac przy okazji bluze tongue_out
Pytanie wink da sie to wyprac? Wygotowac solo? Oplaca sie? - w sensie, czy zejdzie. Bluze moge bez wiekszego zalu spisac na straty jakby co.
Obserwuj wątek
    • loqia Re: zgnila bluza 15.10.14, 10:31
      Wywalić i nie zawracać sobie głowy
    • bambzgrozja Re: zgnila bluza 15.10.14, 10:32
      po prostu wypierz i jak nie będzie efektu to wywal
    • lelija05 Re: zgnila bluza 15.10.14, 10:39
      Octem ją.
    • dziennik-niecodziennik Re: zgnila bluza 15.10.14, 10:56
      wypierz, jak mozna to wygotuj, podczas schnięcia spryskaj spirytusem - ulotni się wraz z zapachami zgnilizny i zbutwienia.
      a jak Ci sie nie chce to wywal.
      a czemu syn jej przez pare tygodni nie wypakował z reklamówki??
      • malwa51 Re: zgnila bluza 15.10.14, 13:45
        Znasz smerfa Ciamajde? wink Upchal gdzies w kacie szatni w szkole i zapomnial tongue_out
        choc bardziej nurtuje mnie to, czemu pani wpakowala lekko ublocona bluze do reklamowki i zawiazala, zamiast wsadzic do suszarki....
        • sarah_black38 Re: zgnila bluza 15.10.14, 16:09
          malwa51 napisała:

> czemu pani wpakowala lekko ublocona bluze do rek
          > lamowki i zawiazala, zamiast wsadzic do suszarki....

A to w szkole są są suszarki do ubrań?
          • malwa51 Re: zgnila bluza 15.10.14, 18:39
            Nie mieszkam w PL. Kazda szkola i pl-le tutaj ma szafy suszace, po 2 sztuki na kazdy oddzial. Wynika to z tego, ze dzieci przerwy musza spedzac na podworku, niezaleznie od pogody. Natomiast swietlica zalezy troche od pan. Jak leje i jest dzien dobrocí dla zwierzat wink to zamiast wyjscia w ulewe moze byc film.
    • cosmetic.wipes Re: zgnila bluza 15.10.14, 11:14
      Zam smrodek idzie usunąć. Ale plamy nie zejdą.
    • drosetka Re: zgnila bluza 15.10.14, 11:28
      jak są plamy pleśni na bluzie to mozesz się pozegnać, przerabiałam wszystko w przypadku pleśni, szorowanie mydłem, proszkiem, vanishem i innymi odplamiaczami- nic nie działa.
      • malwa51 Re: zgnila bluza 15.10.14, 13:44
        Sa. Biale takie.
    • aurita Re: zgnila bluza 15.10.14, 16:31
      nie usuniesz plam i wybarwien
    • asia_i_p Re: zgnila bluza 15.10.14, 18:48
      Jeżeli zrobiły takie małe czarne plamki, to nie spierzesz ich niczym.
      • magdagg2 Re: zgnila bluza 15.10.14, 23:56
        ja wystawialam ostatnio wozek do sprzedania, po upraniu tapicerki pojawily sie wlasnie male czarne plamki plesni. wiec doczytalam ze na wozkach pojawiaja sie w miejscu gdzie rece czy nogi sie stykaja, i tak wlasnie bylo, plamki byly na podnozku i na palaku. probowalam spirytusem woda utleniona, nic nie pomoglo. to znowu doczytalam ze ace w proporcji 2:1 z woda ( 2 wody, 1 ace) i zejdzie. drżącą ręka sprobowala, bo balam sie ze sie odbarwi. ale nic sie takiego nie stalo i plamy zniknely smile nie wiem jak na bluzie ale jak i tak trzeba bedzie wywalic to warto sprobowac, pamietajac o malym stezeniu tego ace wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka