Dodaj do ulubionych

cholerna patologia!

19.10.14, 17:44
dzieci przywlekły wszy ze szkoły i tak oto przyjemnie spędzamy niedzielę tępiąc to k...
Mamy szampon Sora forte.
Starszy ma sporo gnid i dłuższe włosy, bardzo ciężko to wyczesać. Czy to jest tak, że te jaja jakoś umierają i z czasem same odpadną, czy bezwzględnie trzeba wyczesać co do jednego? Bo już się zastanawiam czy po maszynkę nie jechać i go nie opitolić jak większość chłopaków a la poprawczak.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: cholerna patologia! 19.10.14, 17:54
      Trzeba wyczesac - chyba nie chcesz zeby ci dzieciak z martwym nawet syfem po domu chodzil? Jak mu to nie przeszkadza to skroc wlosy - to ze ty wybierzesz nie znaczy ze inni rodzice tez wlasnie wyczesuja...
    • mamma_2012 Re: cholerna patologia! 19.10.14, 17:57
      Zupełnie mylisz sie uważając, ze to przypadłość tylko "patologii". Przytrafiło sie to cos koleżance mojej córki, ktora przenigdy nie kontaktowała sie z "patologia", superzadbana, idealnie czysta dziewczyna.
      Obstawialismy, ze to prezent z kina, bo innej możliwości chyba nie ma.
      Co ciekawe mimo, ze akurat w newralgicznym okresie spała u nas, to jednak nam sie upiekło.
      • kochamruskieileniwe Re: cholerna patologia! 19.10.14, 17:58
        bo wszy to wolą czyste łebki od tych zapuszczonych...
    • mynia_pynia Re: cholerna patologia! 19.10.14, 17:58
      W dzisiejszych czasach wszy nie należą tylko do patologi.
      Ostatnio nawet był artykuł, że wszy są wszędzie, nie ważne czy szkoła/przedszkole prywatne czy państwowe, miasto czy wieś. Najwięcej wesz jest po wakacjach i feriach.
    • aurinko Re: cholerna patologia! 19.10.14, 18:01
      I tak oto stałaś się patologią...
    • rhaenyra Re: cholerna patologia! 19.10.14, 18:06
      no patologia
      elita to dzieci do szkoly nie wysyla tylko ma guwernantke suspicious
    • eilian Re: cholerna patologia! 19.10.14, 18:08
      No ja wiem, że każdy się może zarazić, właśnie w domu mam to dziadostwo a myjemy głowy codziennie, ale ktoś jest pierwszy chyba i to raczej z czystości nie powstaje, prawda?
      • rhaenyra Re: cholerna patologia! 19.10.14, 18:11
        wszy powstaja z szamponu z biedronki, a myszy z brudnych szmat
        • niutaki rhaenyra 19.10.14, 19:57
          myszy cale zycie ze slomy!suspicious
          • bei Re: rhaenyra 19.10.14, 23:04

Pchły z trocin a z błota ŻÓŁWIE smilesmilesmile

olaromanska.blox.pl/html

www.dlaleszka.cba.pl/
            • rosapulchra-0 Re: rhaenyra 20.10.14, 01:31
              A pająki z zapałek!
              • sueellen Re: rhaenyra 20.10.14, 20:07
                o czym wy do siebie rozmawiacie???
    • demonii.larua Re: cholerna patologia! 19.10.14, 18:15
      Wyczesać? big_grin Z długich włosów to czasem trzeba ściągać. Gnidy się trzymają włosa tak, jakby był przyklejone. Same nie odpadną, mimo że będą martwe.
    • kaka-llina Re: cholerna patologia! 19.10.14, 18:30
      Ja mojej córce myje włosy samą woda (ewentualnie żółtkiem raz na kilka miesięcy), wiec jestem brudna, syfna patologiabig_grin
      Alarmy odnośnie wszy były w szkole już kilka razy, młoda nigdy niczego nie przywlekła... Moja koleżanka, która dzieci traktuje szamponem codziennie, taka przyjemność miała już kilka razy...
      No to może wszy faktycznie te pachnące szamponikiem główki lubiąwink
      (nie moje dziecko nie ma brudnych, tłustych, zaniedbanych włosów, wręcz odwrotnie, odkąd przestałam używać szamponu 3 lata temu znacznie się poprawiły)
      • edelstein Re: cholerna patologia! 19.10.14, 19:18
        > Ja mojej córce myje włosy samą woda (ewentualnie żółtkiem raz na kilka miesięcy

Zaraz sie porzygam.
      • madzioreck Re: cholerna patologia! 20.10.14, 01:30
        Umieram wprost z ciekawości, co jeszcze myjesz samą wodą suspicious
        • rosapulchra-0 Re: cholerna patologia! 20.10.14, 01:35
          Madziorek, niedawno czytałam artykuł na ten temat i udowadniano w nim, że mycie włosów samą wodą jest znacznie zdrowsze niż szamponami czy mydłami. Był tam opisany przypadek dziewczyny, która przestała używać wszelkich środków do mycia włosów, tylko właśnie samą wodę. Pierwszy miesiąc był udręką, bo lasce włosy się tragicznie przetłuściły. A po miesiącu gospodarka chemiczna skóry uległa zmianie, włosy się nie przetłuszczają, wyglądają zdrowo i świeżo. No i właśnie taka higiena głowy jest naturalną metodą antywszową.
          • madzioreck Re: cholerna patologia! 20.10.14, 01:40
            Pytanie, udowadniano, czy udowodniono suspicious O dziewczynie czytałam. Ja bym straciła włosy... Sorki, ale nie przemawia to do mnie zupełnie, podobnie jak orzechy "piorące", i jak pranie zakupanych pieluch w 40 stopniach, a jakże, w orzechach, i inne tego typu "powroty do natury". Nie wierzę w domycie czegokolwiek samą wodą.
            • kaka-llina Re: cholerna patologia! 20.10.14, 10:48
              Osób , które przestały używać szamponów jest mnóstwo! Ja sama bym się nie zdecydowała, nie cierpię mieć tłustych włosów.
              Jeśli chodzi o żółtko to moja mama tez mi tak myła włosy z tym ze znacznie regularniej i co jak co ale włosy zawsze miałam świetne. Niestety jako nastolatka przeszłam na szampon i już nie ma odwrotuwink (jedyne co mi się udało, to to ze myje włosy co drugi dzień a nie codziennie jak kiedyś).
              Dla twojej informacji piorę w proszku , pieluchy na 60 stopni i wystarczabig_grin
              Córce przestałam myć włosy jak miała dwa lata, tłuste miała dosłownie przez kilka dni. I z piórek , które posiadała od tego czasu zrobiły jej się całkiem fajne włoski...
              plus.google.com/photos/103601940778516527682/albums/6072199799584994801?authkey=CJCahJXX3PXD0AE
              • little_fish Re: cholerna patologia! 20.10.14, 17:08
                to że pięciolatka ma fajniejsze włosy niż dwulatka to żaden argument i wcale nie musi być zasługą mycia żółtkiem - moi synowie do roku byli łysi, w wieku 2 lat mieli piórka a teraz mają piękne, gęste włosy, mimo iż myte szamponem - włosy z wiekiem się wzmacniają
                • kaka-llina Re: cholerna patologia! 20.10.14, 17:23
                  Oczywiście masz racje, włosy się zmieniają "same z siebie" ale u niej różnice było widać już po dwóch tygodniach...
                  Nie chce się kłócić, nie mam zamiaru nikogo przekonywaćsmile
                  Mycie włosów żółtkiem (z dodatkiem soku z cytryny np.) to sposób jeszcze naszych babć... Olanie mycia w ogóle (sama woda) wydaje mi się dość nowy... Nie jest to dla mnie istotne, młodej porządnie płucze włosy, drapię po skórze i wystarcza.. włosy nie są tłuste, lśnią i dobrze się układają.
                  Zaczęłam tak robić trochę z ciekawości, czy naprawdę działa, trochę bo miałam dosyć histerii przy myciu szamponem. No i działa... Nie wiem, pewnie jak dojdzie do wieku nastolatki, to przez hormony może coś się zmienić, może sama pod presja znajomych zacznie myć... Nie moja sprawa, jak na razie nam tak dobrzesmile
                  aaa i tydzień po odstawieniu szamponu małej zniknęła ciemieniucha, z której nie mogłam się pozbyć właściwie od urodzenia..
                  No i faktem jest wszy nie łapiesmile ale nie wiem, czy to z tego powodu, czy po prostu miała szczęściesmile. Jak złapie to potraktuje oczywiście odpowiednio (nie sama wodawink)
                  • edelstein Re: cholerna patologia! 20.10.14, 20:17
                    Tak,pomysl nowy ,byl Reportaz o tym,ze gwiazdy stosuja i maja super wlosy,tak wiec Reporterka sprawdzila na sobie i przez miesiac nie myla wlosow niczym procz wody.Efekt byl tragiczny.Zbadano rowniez skore glowy przez Dermatologa przed i po.I coz wyszlo,ze jakosc skory sie pogorszyla i ilosc nowych wlosow zmalala.Efektu wow tez nie bylo,smetne przetluszczone straki.Woda nie jest w stanie poradzic sobie z zanieczyszczeniami.
                    • kaka-llina Re: cholerna patologia! 22.10.14, 10:55
                      Ale ja nie mówię o dorosłych... (zresztą miesiąc to za mało podobno), wyżej dałam link do zdjęcia włosów mojej córki...na specjalne życzenie mogę zrobić zbliżenie skóry, jest czyściutka.
                      Nikogo nie chce przekonywać, u nas się sprawdza i tylesmile
          • cosmetic.wipes Re: cholerna patologia! 20.10.14, 08:42
            > że mycie
            > włosów samą wodą

Samą wodą to nie mycie, tylko opłukanie. A spróbuj spłukać zółtko (tłuste) samą wodą.

> A po miesiącu gospodarka chemiczna skóry uległa zmia
            > nie, włosy się nie przetłuszczają, wyglądają zdrowo i świeżo

Oraz nie osiadają na nich żadne zanieczyszczenia, kurz, martwy naskórek, pot itp. suspicious
            • figrut Re: cholerna patologia! 20.10.14, 20:49
              > Samą wodą to nie mycie, tylko opłukanie. A spróbuj spłukać zółtko (tłuste) samą
              > wodą.

Żółtko jak najbardziej daje się spłukać samą wodą. Przetestowane setki razy na moich i mojej rodziny włosach w czasach komuny, kiedy to szampon był towarem za którym stało się w długich kolejkach. Muszę przyznać, że nie tylko ja jako dziecko i nastolatka miałam wtedy piękne włosy (cienkie, ale błyszczące i zdrowe), ale i moja mama która nastolatką już rzecz jasna nie była.
          • agni71 Re: cholerna patologia! 20.10.14, 10:14
            >Pierwszy miesiąc był udręką, bo lasce włosy się tragicznie przetłuściły. A po miesiącu gospodarka chemiczna skóry uległa zmianie, włosy się nie przetłuszczają, wyglądają zdrowo i świeżo.

a co sie stało z tłuszczem z pierwszego miesiąca? Tajemniczo zanikł?
            • cosmetic.wipes Re: cholerna patologia! 20.10.14, 11:19
              Wsiąkł w poduszkę
              • wegatka Re: cholerna patologia! 20.10.14, 20:38
                I w ręcznik
            • nanuk24 Re: cholerna patologia! 20.10.14, 18:08
              Sciaga sie palcEmi do gara na frytki.
      • attiya Re: cholerna patologia! 20.10.14, 21:06
        fakt, patologia uncertain
        właśnie wyobrażam sobie te strąki śmierdzące na głowie twojego dziecka uncertain
    • fadilla Re: cholerna patologia! 19.10.14, 18:31
      Wiesz, że zanim się zorientowałaś, że twoje dzieci mają wszy mogły zarazić pół klasy, dla nich to wy jesteście patologią. Jaki wstyd, jaki wstyd!
    • sonia-3 Re: cholerna patologia! 19.10.14, 19:15
      Nie tylko w szkole Twoich dzieci panuje wszawica. U na też apel o sprawdzanie dzieciakom głów. U koleżanki córki w klasie dzieci mają wszy. Dzwonią mamy do siebie i informują, po to , aby sprawdzać swoim pociechom. Dobrze, ze mi przypomniałaś, idę sprawdzić swojej.
    • eilian Re: cholerna patologia! 19.10.14, 20:11
      Kiedy będzie można ich do szkoły posłać? Dopiero jak się wszystkie gnidy wytępi?
      • 71tosia Re: cholerna patologia! 19.10.14, 20:31
        jezeli uzylas wlasciwego szmponu (musi byc napisane ze tepi i wszy i gnidy, bo wiele dziala tylko na wszy) to moga isc nawet w poniedzialek. Kuracje trzeba powtorzyc za kilka dni. Najlepiej zawiadomic szkole ze jest problem.U mojego dziecka w szkole wszy przestaly sie pojawiac dopiero gdy wszyscy rodzice umowili sie tepimy w ten sam weekend.
        ps problem powszechny, nie tylko w Polsce, nie ma nic wspolnego z patologia. Dawniej w szkolach pielegniarki sprawdzaly dzieciom glowy i szybko wylapywano problem, dzis niestety wszawica to prywatny problem rodzicow i ich dziecka.
        • a.n.a0 Re: cholerna patologia! 23.10.14, 10:00
          71tosia napisała:

> jezeli uzylas wlasciwego szmponu (musi byc napisane ze tepi i wszy i gnidy, bo
          > wiele dziala tylko na wszy) to moga isc nawet w poniedzialek. Kuracje trzeba po
          > wtorzyc za kilka dni. Najlepiej zawiadomic szkole ze jest problem.U mojego dzi
          > ecka w szkole wszy przestaly sie pojawiac dopiero gdy wszyscy rodzice umowili s
          > ie tepimy w ten sam weekend.
          > ps problem powszechny, nie tylko w Polsce, nie ma nic wspolnego z patologia.
          > Dawniej w szkolach pielegniarki sprawdzaly dzieciom glowy i szybko wylapywano p
          > roblem, dzis niestety wszawica to prywatny problem rodzicow i ich dziecka.

to jest patologia!
          jesli dziecko am wszy to rodzic tepi! ja moge wytepić i dziecko juz nie niesie do szkoły na głwoie nic. Za to inny rodzic nie tepi bo jest brudasem. Normalny rodzić brzydziłby się chodowac w domu wszy. Kazdu u nas w szkole wie że sa wszy i one sa pół roku. To chyba każdy już dawno by wytępił, ale ostatnio był problem, zeby rodzice wyrazili zgode na sprawdzenie głów dzieciom, to nie patologia?
    • figrut Re: cholerna patologia! 19.10.14, 20:52
      Stare metody są chyba skuteczniejsze od nowych szamponów. Jak dzieciaki przyniosły wszy do domu, to wytępiłam wszystko wodą z dużą ilością octu (polałam, zawinęłam głowy na mniej więcej godzinę w sklepowe reklamówki) . Wszyscy śmierdzieliśmy octem strasznie, ale żadna wesz ani też żadna gnida się nie uchowała. Po takiej kuracji nawet gnidy łatwo schodzą z włosów podczas mycia.
    • saszanasza Re: cholerna patologia! 19.10.14, 21:07
      Nie nazywaj nikogo patologią, bo póki co to ty swoim zaniedbaniem dopuściłaś do wszawicy u swojego dziecka. Jedna wesz jest w stanie dziennie znieść od 4 do 8 sztuk jajek. Nie sądzę by dzieciak zaraził się kilkoma wszami jednocześnie, raczej to ty nie sprawdzając systematycznie głowy spowodowałaś stan w którym twoje dziecko obecnie się znajduje. Dzieciak od kilku dni co najmniej musiał mieć przynajmniej jedną wesz na głowie. Jeżeli wszy było więcej oznacza, że nie kontrolujesz tego.
      Wybacz ale dla mnie to Wy jesteście patologią. Wiedząc że w szkole jest wszawica należy systematycznie sprawdzać dzieciakom głowy. Ty tego najprawdopodobniej nie robiłaś i jeszcze masz pretensje...uncertain
    • bellatri.x.lestrange Re: cholerna patologia! 19.10.14, 22:43
      Wiadomo, że żadne robactwo z czystości się nie bierze, ale ja wszy są w szkole, to każdy może złapać. Rodzice różnią się podejściem do tematu, na tych co sprawdzają systematycznie głowy i reagują natychmiast i na tych co olewają temat. W szkole mojej córki niektórzy rodzice muszą mieć przypominane, że dziecko ma wszy i żeby użyć szamponu i grzebienia, bo dziecko chodzi kilka dni do szkoły i rozsiewa. A nie ma jakiś odgórnych standardów dotyczących izolacji dziecka z wszawicą. Ja profilaktycznie stosuję sora lotion, psikam przed wyjściem i tfu odpukać, kolejny sezon wszawicy jakoś mija
      • a.n.a0 Re: cholerna patologia! 23.10.14, 10:02
        bellatri.x.lestrange napisała:

> Wiadomo, że żadne robactwo z czystości się nie bierze, ale ja wszy są w szkole,
        > to każdy może złapać. Rodzice różnią się podejściem do tematu, na tych co spra
        > wdzają systematycznie głowy i reagują natychmiast i na tych co olewają temat. W
        > szkole mojej córki niektórzy rodzice muszą mieć przypominane, że dziecko ma ws
        > zy i żeby użyć szamponu i grzebienia, bo dziecko chodzi kilka dni do szkoły i r
        > ozsiewa. A nie ma jakiś odgórnych standardów dotyczących izolacji dziecka z wsz
        > awicą. Ja profilaktycznie stosuję sora lotion, psikam przed wyjściem i tfu odpu
        > kać, kolejny sezon wszawicy jakoś mija

u nas to samo. Nikt nie zmusi rodziców żeby czyściły głowę, to jest męczące. Ja czyszczę a u źródła tego nie robią.
    • kitka05 Re: cholerna patologia! 19.10.14, 22:53
      U nas w zeszłym roku w szkole były wszy i słyszałam, że szampon Sora jest do dupy. Podobno wszy po nim dalej chodzą żywe i mają się dobrze. Niestety nie wiem jaki jest skuteczny, bo moje dziecię wszy ominęły.
      • kremka2014 Re: cholerna patologia! 19.10.14, 23:10
        Kitka, "niestety"??? 😊
        Do autorki: mam tak gęste wlosy,ze nie dalam rady wyczesać. Zadne szampony nie wybijaly w 100 proc gnid. Syn mial wlosy na pazia. Codziennie przez godz. przez tydzień wyczesywałam i udali sie. Siebie niestety musialam potraktować denaturatem. Gnid to nawet wyczesywac nie musialam. Ale wlosy po tym bidne dlugo były... Reasumujac- nie ufaj szamponom ze wszy-stko😉tępią. Wyczesuj wyczesuj wyczesuj aż do utraty tchu😊
      • aurinko Re: cholerna patologia! 20.10.14, 08:33
        To ciekawe jakim cudem Sora zabił wszy u mojej córki big_grin
    • malwa51 Re: cholerna patologia! 20.10.14, 00:19
      szampon sora jest w istocie do d
      preparatem na gnidy&wszy jest np hedrin once, ale uwaga, dziecko nalezy usadzic na miejscu na te 20 czy tam iles minut dzialania preparatu - jest bardzo tlusty i moze zasyfic otoczenie

moje w zeszlym roku zlapaly, potraktowalam hedrinem i na wszelki wypadek opitolilam maszynka - ale ja jestem zwolennikiem radykalnych rozwiazan, takze zapobiegawczych. Lysa lub prawie lysa leb latwiej kontrolowac tongue_out
      • agni71 Re: cholerna patologia! 20.10.14, 10:17
        córkę opitoliłaś?
        • malwa51 Re: cholerna patologia! 22.10.14, 23:40
          glupio sie mi napisalo: moje [dzieci] mialam na mysli, mam synow. Siebie tez na wszelki wypadek, ale siebie i tak opitalam mniej wiecej na 1 cm co pol roku ze wzgledow wygodnicko-oszczednosciowych. Maz jest calkiem lysy sam z siebie, wiec problemu z wszami nie ma big_grin
    • totorotot Re: cholerna patologia! 20.10.14, 01:06
      trzeba było dziecka nie wysyłać do Warszawy, a teraz maż Ci los
    • czar_bajry Re: cholerna patologia! 20.10.14, 01:32
      szampon szamponem ale najważniejsze jest wyczesanie specjalnym grzebieniem.
      Mój przez całą klasę drugą miał wszy 5 razy.
    • depompadur Re: cholerna patologia! 20.10.14, 08:22
      Przefarbuj syna na platynowy blond. Tego nie jest w stanie przeżyć żadna istota wędrująca po głowiebig_grin
    • mamakarolla Re: cholerna patologia! 20.10.14, 08:43
      zamiast szamponu są specjalne preparaty na bazie silikonu, gdzie nie trzeba wyczesywać gnid.
      • korolla-x Re: cholerna patologia! 20.10.14, 10:36
        Wszy odżywiają się krwią, a nie brudem na włosach, dlatego lubią głowę czystą. A pchły biorą się z kocich sików, jakby ktoś nie wiedział.
    • ailia Re: cholerna patologia! 20.10.14, 11:06
      dla osób o mocnych nerwach

www.dailymail.co.uk/health/article-2793976/watch-extreme-case-head-lice-video-certainly-make-skin-crawl.html
    • chipsi Re: cholerna patologia! 20.10.14, 11:36
      Dziękuje za uświadomienie że szkoła mojej córki to wylęgarnia (nomen omen) patologii, bo był problem z wszami. I moją córka nie złapała wszy czyli klasa wyższa jesteśmy, dziękuje. No tylko jak tu męża traktować, skoro włosy krótkie i z poprawczaka pewnie....
      Napisz jeszcze jakąś mądrość o innych dolegliwościach, o grzybicy np - podobno jeno ladacznice to łapią big_grin
      • eilian Re: cholerna patologia! 20.10.14, 12:01
        My też uchowaliśmy się przez 3 lata szkoły i wcześniej przedszkola. A tym razem chyba uśpiła moją czujność kontrola w szkole właśnie, bo młody mówił, że pielęgniarka im sprawdzała, więc ok. Ale coś mnie wczoraj tknęło.
        Tak wiem, że to pasożyty, że się przenoszą, że każdy może się zarazić, ale chyba przenoszą się od kogoś, prawda? To pytam kto jest tym pierwszym? Bo nie sądzę, żeby to czyścioch był.
        A, i jeszcze syn mi opowiedział jak jego przygłupi kolega ostatnio bawi się w nakładanie innym dzieciom swojej czapki znienacka. No to się wyjaśniło...
        • kietka Re: cholerna patologia! 20.10.14, 14:40
          no, coz, wstan i walcz, my na razie historie znamy z opowiadan, ale tyle tych opowiadan, ze zaczynam sie bac.
        • saszanasza Re: cholerna patologia! 20.10.14, 17:54
          Co to za znaczenie kto pierwszy? To przez takie matki jak ty, które myślą że są z wyżyn społecznych i ich problem nie dotyczy, więc głów dzieciakom nie sprawdzają szerzy się wszawica. Pomyślałaś ile dzieci zaraziły się od Twoich? Twoje dzieci stanowią takie samo zagrożenie dla innych, jak i zawszone dzieci "patologii". Tu i tu widać zaniedbanie, tyle że przyczyny są różneuncertain
        • mamula_to_ja Jajko czy kura - wesz czy człowiek? 20.10.14, 21:19
          Odkąd są ludzie są i wszy.
          I te wszy nie mają nic wspólnego z brudem.
          One po prostu są - wesz nie potrzebuje lat by wzrosnąc i sie rozmnozyć.
          Wystarczy chwila. Kto później zauważy - tym wiecej wszy na jednej głowie się namnoży.
          A wesz nie jest tak superłatwo zauważyć.
          One nie pojawily się w dniu w którym je znalzłaś.
          Odpowiadając na pytanie - nikt nie był pierwszy - do klasy wszy mogło swobodnie przynieść "czyste dziecko" - bo tak właśnie jest zazwyczaj. Wszy współistnieja z człowiekiem i po prostu są. Jak komary, muchy czy kleszcze.
          A czapka mogła być oczywiście znakomitym nośnikiem - co nie oznacza że tym kto wszy przyniósł był owy "przygłupi kolega".
          Ale w ogóle zastanawianie się "KTO?"jest całkiem bezsensowne i bezcelowe.
    • premeda Re: cholerna patologia! 20.10.14, 17:26
      Potraktuj włosy naftą kosmetyczną, nawet później profilaktycznie można nią włosy płukać. Sprawdzone osobiście na swoim kudłatym łbie, nigdy wszy nie miałam. Podejrzewam, że po tej nafcie gnidy też łatwiej wylecą.
    • nanuk24 Re: cholerna patologia! 20.10.14, 18:00
      Ano wlasnie, gdybys nie byla patologia, wszy by was ominely. A teraz placz i poleruj.
      • czarna_kita Pozwolę sobie zacytować... 20.10.14, 19:31
        ... z innego forum ale temat ten sam :

ananiasza napisała:

> Witam,
        > U córki w przedszkolu juz którys raz z kolei pojawiły się wszy. Czy u was tez s
        > ie to zdarza? Zastanawiam się w XXI w, , gdzie wszyscy maja dostep do wody, sza
        > mpony tez raczej drogie nie są i takie atrakcje??? Córcia ma dugie włosy i prze
        > raża mnie fakt, że mogłaby zarazic się tym paskudztwem. Niby wiekszość dzieci i
        > rodziców wydaje sie być, że tak powiem na poziomie, część wręcz bogata a tu ws
        > zy :\

kwiat_w_kratke napisał(a):

> Nie rozumiem, dlaczego Cię to przeraża. Przecież Ty i Twoje dziecko możecie być
        > absolutnie spokojne. XXI wiek. Masz na pewno dostęp do wody i szamponu. A poza
        > tym Ty na pewno jesteś "że tak powiem na poziomie" albo "wręcz bogata", więc ż
        > adna wesz Ci nie straszna.
        > Jak bowiem powszechnie wiadomo, wszy padają martwe natychmiast po zetknięciu si
        > ę z ludźmi "że tak powiem na poziomie, wręcz bogatymi".
        >

big_grin
        • bbuziaczekk Re: Pozwolę sobie zacytować... 20.10.14, 20:14
          A czy ty wiesz ze wszy można zlapac w autobusie naprzyklad ?
          Siedza na tapicerce. Wiec takie weszki możesz zlapac w autibusie ty. I tez potem cie patologia nazwa tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka