Dodaj do ulubionych

Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin

22.10.14, 20:23
Widziałyście? Podoba wam się to? W ostatnich dniach widziałam naprawdę sporo lasek, które mają właśnie takie tatuaże zrobione zazwyczaj na nadgarstku. Jak dla mnie to szczyt tandety, klientka musi sobie wytatuować tą datę, bo....? Inaczej zapomni???? A jakie jest wasze zdanie?
Obserwuj wątek
    • elle.hivernale Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 20:28
      Tandeta.
    • eraz-lilipop Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 20:30
      Raczej chwali się światu. Mi nie przeszkadza, a jak ktoś lubi to niech se ma.
    • anika772 Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 20:32
      Nie, nie zrobiłabym, zresztą żaden tatuaż nie wchodzi w grę.
    • moofka Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 20:35
      moja babcia miala tatuaz z cyframi, nie kojarzy mi sie dobrze, ladny tez nie byl
    • eulalia_przecietna Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 20:35
      W pewnych kregach to jest cool, ale do kompletu koniecznie musisz miec karnet na solarium, ceratowe kozaczki ze zlotym zamkiem z tylu i manikiur w panterke z salonu Andżela Nails and Her (serio taką nazwe widzialam lod Lublinem). Tatus dziecka moze sobie wytatuowac pasujący tatuaz na karku albo na bicepsie, co go ze szwagrem ćwiczą w silowni Pyton Strong. Generalnie dla mnie kazdy tatuaz to wioska, ale jak juz ma robic to lepsze imie dziecka niz jakies chinskie znaki czy motylki na kostkach lub nad tylkiem.
    • pomidorpomidorowy Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 20:36
      a te laski to raczej takie tandeciary? te ktore widzialas?
      • vi_sovari Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 22:02
        Większość wypisz, wymaluj dokładnie takie, jak to opisała eulelia_przecietna, ale niektóre wyglądały na "normalne": żadne tipsy ani białe kozaki.
        • goodnightmoon OT 23.10.14, 13:11
          vi_sovari napisała:

> niektóre wyglądały na "normalne": żadne tipsy ani białe kozaki.

Kurcze, mając ok. 15 ... 16 lat tak bardzo marzyłam o białych kozakach! Do tego krótka jeansowa spódniczka i czerwona kurtka wydawały mi się szczytem stylu http://emots.yetihehe.com/1/buja_w_oblokach.gif

Może na 40 urodziny zafunduję sobie taki zestaw smile
    • niebieskie.kwiatki Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 20:37
      O rany, a ja przez lata próbowałam znalezc nietandetny tatuaż, widzialam tysiące wzorów w najlepszych polskich i zagramanicxnych salonach i żaden nie był nietandetny.
    • mynia_pynia Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 20:38
      Jedyny tatuaz jaki bym mogla miec to swoj pesel np pod pacha wink do tego flage Polski winkEwentualnie wspolzendne geograficzne tylko czego?
      • annajustyna Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 21:32
        jak pod pacha, to moze od razu runy? wink
    • mid.week Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 20:41
      vi_sovari napisała:
      klientka musi sobie wytatuować tą datę, bo....?

Bo to dla niej ważna data?
      • moofka Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 20:43
        > Bo to dla niej ważna data?

to chyba pamieta?
        • aneta-skarpeta Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 21:31
          ale ona sobie nie po to tauuje datę, żeby nie zapomnieć, tylko zeby uwiecznić, zaakcentować ten moment- tak jak inni stawiają sobie zdjęcie ze slubu na komodzie ( a inaczej to by zapomnieli o tym, że mają slub?) lub grawerują cos sobie na obrączce- a co zapomną, że biorą slub z milosci, albo kiedy brali slub?

ps. sama akurat takiego tatuazu bym sobie nie zrobiła
          • fadilla Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 12:46
            Ale dla kogo zaakcentować? Bo zdjęcie stoi dla przychodzących oglądających.

Wojciechowska ma wytatuowane szerokości geograficzne, które odwiedziła. Hmm... mozna porównać obie panie. Sfiksowane obie, z tym ze jedna na pokazaniu swiatu jak dobra jest podróżniczką, druga na tym jak dobra jest matka (choc ta pierwsza tez matka )
            • aneta-skarpeta Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 18:51
              Moje zdjęcia stoją dla mnie. Nie wiem jak inni
    • kkalipso Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 20:44
      Nie uważam że tatuaż to wioska. Jednym pasuje innym nie. Są brzydkie i ładne. Idealnie zrobione i takie u kolegi w piwnicy. Jednak daty czy imion nigdy bym sobie nie zafundowała. A najgorsze są tatuaże (czy też miejsca w których są robione) pod modę : kupi sobie człowiek sukienkę najmodniejszą-przestanie być modna wyrzuci! A co z tatuażem?

Nie mam tatuażu-strach że będę żałować jest większy niż ochotatongue_out
    • sl-14 Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 20:45
      Biorąc pod uwagę, jakie dziwne rzeczy ludzie potrafią sobie tatuować, to taki tatuaż nie jest jakiś wyjątkowo obciachowy.
    • eilian Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 20:47
      z tej samej półki co tablice rejestracyjne z imieniem dziecka na wózku
      • gocha500 Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 20:53
        są lepsze motywy na tatuaż ja nigdy bym sobie nie wytatuowała daty urodzin dziecka!po co???przecież o dziecku zawsze pamietam. Mam jak naazie 3 tatuaże i zaden nie ma zwiazku z dzieckiem.
        • aneta-skarpeta Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 21:34
          no ale te 3 tatuaze sa związane z czyms innym lub z niczym- a dla kogos akurat urodzenie dziecka było powodem zrobienia tatuazu
          powód dobry jak kazdy inny

sama najchętniej byłabym wytatuowana calutka- bez powodu- bo lubię i też niektórzy tego nie rozumieją, bo dla nich tatuaz musi miec głębokie znaczenie

ludzie są różni, ale czy tak wielkie znaczenie ma tatuaz ze znaczeniem " nie boję się smierci", a tak małe " moj syn urodził się... i w domysle to dla mnie najwazniejsza data w zyciu"
          ?
    • edelstein Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 21:23
      Widzialam.Musi sobie wytatuowac date, by debile mieli o co pytac.
    • krecik Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 21:32
      Ojtam, to jeszcze mozna zrozumiec. Najwazniejszy dzien w zyciu i takie tam.

A znam/znalam dziewczyne, co sobie imiona i facjaty swoich pieskow na lydce machnela. Nie, nie biele kozaczki. Ktos, kto teoretycznie ma olej w glowie sadzac po karierze.

No i niesmiertelne imiona dziewczyn. Poznalam kiedys kolesia, ktory sobie dziargnal takie cudo na nadgarstku. Jakis miesiac pozniej - kiedy wlasnie go poznalam - ow nierozerwalny zwiazek sie juz byl spektakularnie zakonczyl...

Ag
      • maggi9 Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 21:36
        Imiona dziewczyn/chłopaków/mężów/żon to co innego. Partnera zawsze można zmienić. Dziecka raczej nie.

Dla mnie neutralne. Lepsza data i imię dziecka niż nieśmiertelne znaki nieskończoności, ptaszki, piórka i inne. Poza tym w tatuażu ważne jest wykonanie a jeśli data i imię jest zrobione dobrze to czemu nie? Ja nie jestem fanką ale nie myślę, że takie tatuaże mają tylko tandeciary/tipsiary.
    • demonii.larua Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 22:13
      Moje zdanie jest takie, że nie rozkminiam kto i co sobie dał wytatuować. Nie zwracam uwagi na rysunki, które mi się nie podobają wizualnie i tyle. Tym fajnym lubię się przyjrzeć i tyle. Oraz lubię się przyglądać pracy tatuatora tongue_out Zwłaszcza jak wychodzi mu spod maszynki coś fajnego.
    • bbuziaczekk Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 22:19
      Znajoma kilka dni temu wytatuowala sobie imie swojego dziecka "Natalia"
      Jak dla mnie to tandeta i nie rozumiem jaki w tym jest cel.
    • guderianka Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 22.10.14, 22:29
      tongue_out
      pięknie
      chodzi za mną myśl o wytatuowani dookoła stopy imion dzieci i męża
      ale wiocha
      tongue_out
      • fadilla Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 12:50
        Stopa z imieniem dziecka? Dzieci?
    • shumi-mi-las Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 06:10
      To chyba raczej rodzaj podkreślenia tego, ze ta data jest szczególna dla niej...
      Chyba o to wogole chodzi w tatuazach. Nie o sama ozdobke, tylko o podkreślenie czegoś.
      • feleedia Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 07:42
        Co podkreśla orzeł nad dooopą? Albo kurczak słodko-kwaśny po chińsku na kostce?
        • tabakierka2 Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 07:56
          dla mnie wioska...to na prawdę najważniejsza data w życiu?
          • edelstein Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 08:56

• tabakierka2 Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 09:14
              żadna, nie przywiązuję uwagi do dat jakoś szczególnie.
              Wiem, kiedy bliscy mają urodziny, imieniny, ale nie jest to dla mnie powód, żeby taką datę uznać za najważniejszą w życiu.
              • aneta-skarpeta Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 10:19
                no ale chodzi o to , że tego dnia przyszedł na świat nowy członek rodziny, który zmienia wszystko

dla mnie- jak juz mam wybierac, który moment w zyciu był najwazniejszy to własnie poród
                • guderianka Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 10:25
                  pamiętam wszystkie daty-nawet datę pierwszej @. Datę utraty dziewictwa, planowanej daty porodu, rzeczywistej daty porodu, zabiegów, operacji, wydarzeń szkolnych, pierwszego spotkania z M, daty ślubu i ślubów znajomych, daty urodzin bliskich i dalszych
                  • tabakierka2 Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 10:27
                    guderianka napisała:

> pamiętam wszystkie daty-nawet datę pierwszej @. Datę utraty dziewictwa, planowa
                    > nej daty porodu, rzeczywistej daty porodu, zabiegów, operacji, wydarzeń szkolny
                    > ch, pierwszego spotkania z M, daty ślubu i ślubów znajomych, daty urodzin blisk
                    > ich i dalszych

nooo...to teraz tylko kawał ciała musisz 'wygospodarować' żeby to wszystko pomieścićwink
                    • guderianka Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 10:30
                      wink nie wszystkie odmieniły moje życie
                      • tabakierka2 Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 10:31
                        guderianka napisała:

> wink nie wszystkie odmieniły moje życie

na pewno?
                        no, może ślubami i urodzinami znajomychsmile
                        • guderianka Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 10:33
                          Na pewno
                          Mimo , że wiele dat pamiętam, tylko niektóre z nich mają najwyższą rangę . I są to daty narodzin dzieci.
                • tabakierka2 Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 10:26
                  aneta-skarpeta napisała:

> no ale chodzi o to , że tego dnia przyszedł na świat nowy członek rodziny, któr
                  > y zmienia wszystko

analogicznie:
                  - dzień własnych narodzin
                  -dzień poznania męża
                  - dzień ślubu
                  - nowa praca
                  - dzień wyprowadzki/przeprowadzki
                  - dzień śmierci członka rodziny
                  to wszystko są dni, które zmieniają życie.
                  Dlaczego dzień narodzin dziecka miałby być dla mnie najważniejszą datą w życiu?
                  nie pytam złośliwie - jesli dla kogoś tak jest, to OK.
                  Dla mnie chyba nie. Owszem, pamiętam każdy z porodów, mam sentyment do każdego, ale pamiętam też wiele innych dni, które również są dla mnie mega ważne.

>
                  > dla mnie- jak juz mam wybierac, który moment w zyciu był najwazniejszy to własn
                  > ie poród

rozumiemwink
                  dla mnie chyba niewink
                  • guderianka Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 10:32
                    Dlaczego dzień narodzin dziecka miałby być dla mnie najważniejszą datą w życiu?

A tego to nie wiem, to Twoje życie, Twoje dzieci i Twoje postrzeganie

Ja wiem, dlaczego dni , w których moje dzieci przyszły na świat, są dla mnie najważniejszymi-wyjątkowymi-kluczowymi. I nie każę Ci zachwycać się -a tym bardziej oceniać- czy ktoś , dla kogo ten dzień jest tak istotny opowiada bzdury czy nie. Trzymaj się swojego życia, swoich ważnych wydarzeń i nie deprecjonuj ich w przypadku innych. Nie masz takiego prawa.
                    • tabakierka2 Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 10:41
                      guderianka napisała:

I nie każę Ci zachwycać się -a tym bardzi
                      > ej oceniać- czy ktoś , dla kogo ten dzień jest tak istotny opowiada bzdury czy
                      > nie.

Czy ja TO robię???

Trzymaj się swojego życia, swoich ważnych wydarzeń i nie deprecjonuj ich w
                      > przypadku innych. Nie masz takiego prawa.

Czy ja to zrobiłam???
                      pisałam, że rozumiem, że dla kogoś tak jest, ale dla mnie chyba nie, nie wiem, z resztą. Nie zastanawiam się nad tym. Mogę? mam takie chociaż prawo?
                      nie rozumiem dlaczego mnie atakujesz?
                      • guderianka Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 11:48
                        przepraszam tabakiera, poniosło mnie
                        • tabakierka2 Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 11:55
                          no spoko, nie ma sprawy.
                      • edelstein Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 12:01
                        Napisalas,ze to wioska.Wystarczy.Nick pasuje do ciebie,jestes ciemna jak Tabaka w rogu.
                        • tabakierka2 Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 12:04
                          edelstein napisała:

> Napisalas,ze to wioska.

dla mnie tak.
                          Ale co kto robi sobie, to jego sprawa.
                          Opinii mieć nie mogę?

Wystarczy.Nick pasuje do ciebie,jestes ciemna jak Tabaka
                          > w rogu.

a Ty nudna jak flaki z olejem...i przewidywalna.
                          • edelstein Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 12:12
                            Nie wychodzi ci ripostowanie,jak zwykle.
                            • tabakierka2 Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 12:15
                              przynajmniej wiem, jaka jest różnica między tabakierą, a tabaką...
                              edel, ty widzę tkwisz w przekonaniu, że jesteś 'miszczem ciętej riposty'? otóż - nie jesteś, uświadom to sobie, bo widzę, że własne aspiracje projektujesz na mnie.
                              • edelstein Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 19:15
                                Tez wiem,tabakiera bez tabaki jest pusta,zupelnie jak ty.
              • edelstein Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 11:59
                No to ty,przyjmij,ze inni maja prawo miec inne zdanie.Dla mnie Data urodzin syna byla b.wazna,Data poznania mego faceta rowniez.
                • tabakierka2 Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 12:03
                  edelstein napisała:

> No to ty,przyjmij,ze inni maja prawo miec inne zdanie.

no co Ty powiesz...

Dla mnie Data urodzin syn
                  > a byla b.wazna,Data poznania mego faceta rowniez.

dla mnie też - obie daty, plus data narodzin mego męża, data naszego ślubu, data zaręczyn...
                  Ale: nie wytatuowałabym ich sobie.
                  A co kto sobie tatuuje, to już mnie nie interesuje. Nie moje ciało, nie moja sprawa.
                  • edelstein Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 12:14
                    Nie twoje cialo,nie twoja sprawa,ale nie przeszkadza ci to nazwac tatu owania waznych dat "wioska"
                    Dopiero co twierdzilas,ze nie przywiezujesz wagi do dat.
                    • tabakierka2 Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 12:16
                      edelstein napisała:

> Nie twoje cialo,nie twoja sprawa,ale nie przeszkadza ci to nazwac tatu owania w
                      > aznych dat "wioska"

a nie wolno mi? może mi się tatuowanie generalnie nie podobać?

> Dopiero co twierdzilas,ze nie przywiezujesz wagi do dat.

nadal tak twierdzę...Pamietam o ważnych dla mnie datach, ale nie przywiązuję do tego wielkiej wagi.
                      • edelstein Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 12:27

• tabakierka2 Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 12:30
                          tak, edel, pogadaj sobie...
                          • edelstein Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 12:48
                            Biedna tabaka,znow nie wie co napisac.Ciasny umysl to znak rozpoznawczy moherow.
    • depompadur Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 09:04
      Są ludzie, którzy robią tatuaże bez większego namysłu. A sa też ludzie, którzy tatuuja sobie imienia i daty (oraz inne rzeczy) jako chęć podkreślenia waznego momentu w ich życiu. nie widze w tym żadnej wiochy. Sama mam dwa tatuaże i myślę nad trzecim: portretem mojego syna. Na łopatce. Czy to wiocha? Mam to w d...
      • konsta-is-me Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 09:51
        Wiocha jest ogladanie sie na opinie innych lub mode, w trakcie podejmowania decyzji o tatuazu.
    • mozambique Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 12:09
      to jeszce nic

jak pokazywali w faktach aktualnie w modzie jest pismo przez pół ciała "jestem wierną suką Leszka" lub "na zawsze bedę kochać Daniela "
      • konsta-is-me Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 18:33
        To nie bylo o prostytutkach zmuszonych do tego ?
    • goodnightmoon Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 13:07
      vi_sovari napisała:

> klientka musi sobie wytatuować tą datę, bo....?

Jest to najradośniejsza data w jej życiu i chce się tym pochwalić, upamiętnić.
      Uważam, że to słodkie.

Ale ja osobiście, gdybym chciała zrobić tatuaż, to byłaby to moja grupa krwi na nadgarstku w oznaczeniach europejskim i rosyjskim.
    • zona_mi Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 14:11
      Moja znajoma ma wytatuowane na przedramionach imiona swoich dzieci i swój - nie wiem, pseudonim artystyczny chyba, czy jak to nazwać.
      Nie przeszkadza mi.
      Nie wiem, jak będzie to wyglądało za kilkanaście/dziesiąt lat... Pewnie mniej estetycznie.
    • zwariowana_wariatka Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 17:54
      ogólnie nie przepadam za tatuażami, ale wlaśnie imiona, daty czy portrety (sic) są szczególnie wieśniackie.
    • semihora Re: Tatuaż z imieniem dziecka i datą urodzin 23.10.14, 18:01
      A co mi tam, co kto lubi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka