Dodaj do ulubionych

Pierwszy taniec - walc angielski

24.10.14, 21:09
Bo jak głosi legenda, emama wie wszystko.

Muszę znaleźć utwór do którego można przygotować łatwy układ jako pierwszy taniec weselny. Podobno jednym z najłatwiejszych do opanowania tańców jest walc angielski. I tu pojawia się pewien problem bo jest on łatwy głównie przez swoje wolne tempo. Przesłuchałam popularne utwory jakie są do niego polecane i niewiele mi się podoba. To często ładne, romantyczne ballady, ale wydają mi się one troszeczkę zbyt smutne jak na początek zabawy. Nie chodzi o klimat nocy w klubie, ale też nie chcę, żeby goście zasnęli.

Moim marzeniem był walc z "Ziemi Obiecanej" lub popularny ostatnio Walc numer 2 Szostakowicza, ale to walce wiedeńskie i możemy sobie nie poradzić z tymi szybkimi obrotami.

Czy znacie może jakiś utwór do którego da się zatańczyć wolny walc i który nie jest bardzo smętny?
Obserwuj wątek
    • nickbezznaczenia Re: Pierwszy taniec - walc angielski 24.10.14, 21:13
      Bardzo proszę:

Dana Glover – It is you ( I have loved)
      Whitney Houston - You Light Up My Life
      Natalia Kukulska – Zakochani
      Zbigniew Wodecki - Oczarowanie
      Nat King Cole- Fascination
      Curtis Stigers - I wonder why
      Norah Jones- Come away with me
      Frank Sinatra – Moon river
      Secret Garden – Nocturne
      Edyta Górniak i Mieczysław Szcześniak – Dumka na dwa serca
      Lionel Richie - Three Times A Lady
      Simply Red- If You Don't Know Me By Now
      Olivia Newton John – Sam
      Girls Aloud See the day
      Soraya Arnelas - Mi gran Amor
      Take That - Love Ain't Here Anymore
      Kenny Rogers - If I Were A Painting
      4 united - Don't close your eyes
      Leo Sayer - When I Need You
      Jackie DeShannon –What the world need now
      Elton John – Can you feel the love tonight
      Anna Karwan - What the world needs now
    • una_mujer Re: Pierwszy taniec - walc angielski 24.10.14, 22:48
      Walc angielski jest dość trudny do zatańczenia, tzn. kroki oczywiście można opanować bardzo szybko, ale taniec nie stanie się przez to walcem 😊. Trzymania ramy ludzie uczą się latami...
      Jak dla mnie łatwiejsza i bardziej efektowna jest rumba. Też nie jest szybka i repertuar może Ci bardziej odpowiadać...
    • iliri Re: Pierwszy taniec - walc angielski 24.10.14, 23:22
      My tańczyliśmy do what the world needs nowsmile. Latwo się do tego tańczy. W przeciwieństwie do Come away with me i innych,które rozważałam. Ale ja jestem beztalenciewink
    • malgosiek2 Re: Pierwszy taniec - walc angielski 24.10.14, 23:26
      Tak moja instruktorka tańca uczy na tę okazję.
      www.youtube.com/results?search_query=anna+kowlaska+pierwszy+taniec
    • aamarzena Re: Pierwszy taniec - walc angielski 24.10.14, 23:32
      Jeśli macie jeszcze trochę czasu to zapiszcie się na kurs tańca. My chodziliśmy przez jakieś pół roku przed ślubem, na koniec kilka spotkań indywidualnych, by opracować układ. Tanczyliśmy walc wiedeński, nie jest taki trudny jak się początkowo wydaje. Angielski wcale nie jest łatwy, często na weselach widać, że jest "chodzony" a nie zatańczony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka