greg_skce 22.02.06, 10:09 Nowy wątek, dla łatwości "obsługi". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominig Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 10:10 Mi tez nie jest do smiechu, 0,98 to juz brzydko sie robi. Ciagle jednak wierze w to, ze to cisza przed wielkim bum w gore ! Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 10:12 Widze ze niektorzy nadal traca cierpliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 10:13 Dominig, zobacz jak na 0,98 ustawiaja sie na K, mają apetyt na taniego sanwilka, mysle ze nie bez powodu. Chcą duzo i tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 10:18 Witajcie! Zauważcie, że przez 1-sze 45 min sesji SNW zrobił 700k obrotu - jak na ten papier do dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.pilsudski Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 11:03 Witam! Po kilkudniowej przerwie... "trochę smutny jestem dzisiaj..." :( Ale wierzę jednak, że ostatnie spadki są tylko po to by wzrost z początku marca mógł być bardziej spektakularny!!! ;) Coś mi mówi, że w piątek 10.03 będzie już 1.10 a z chwilą wejścia do MIDWIG nawet boję się pomyśleć :O pozdrawiam Mówię Wam to jako Wódz Naczelny, Pierwszy Marszałek Polski, Naczelnik Państwa ps. no niech spróbuje teraz nie ruszyć na północ Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 11:12 Wodzu! Jesteśmy z Tobą. Do boju!!! :-) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 11:26 Greg, jak w tych warunkach idzie malowanie pokoju? Malujesz na zielono? Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 11:32 ide sobie stąd na pare godzin, wracam i widze ziolone sciany. Tak ma być! Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 11:47 Na jasny beż, ale i tak przewiduję w wiadomym miejscu kolor zielony :-) PS. Uśmiałem się z Twojego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
salos1 Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 12:01 Ten Beż skojarzył mi się z kawałem: Myśli kobiet patrzących w sufit: Kochanka: - Przyjdzie mąż, czy nie przyjdzie? Kurtyzana: - Zapłaci, czy nie zapłaci? Żona: - Beż. Beż. Pomaluje sufit na beż? Odpowiedz Link Zgłoś
g2118 Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 12:29 Dziękuję wszystkim osobom, którzy są tak mocni w swojej wierze, że tak długo utrzymywali kurs powyżej 1 zł. Zarobiłem na tym papierze prawie 8 mln zł, może kiedyś kurs wzrosnie, w końcu ten papier jest taki tani...kosztuje tylko 3 razy więcej niż kilka miesięcy temu. Jeszce raz dziękuję.. Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 12:47 Bez cienia żalu żegnamy "wielkiego" inwestora, mając nadzieję, że wreszcie się obudzi, a siotra poda stosowną tabletkę zdejmując kaftanik. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
k.pop Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 13:35 Oj dzisiaj Sanwilek wypadł z torów i nie wiadomo gdzie pojedzie. Dawno nie widzieliśmy ceny poniżej 1zł. Chyba wyłączę notowania dzisiaj i zajrzę przed samym zamknięciem. Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 14:05 Oj wypadł, wypadł, nie da się ukryć. Jestem jednak dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 14:59 Nigdy nie wierzylem w sny, ale poraz kolejny, to prawda. W moim snie Sanwil, dzis mial byc -4,7%, a jak naraznie jest -4%. Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 15:02 -4.7% to niemożliwe przy takiej cenie. Albo -4 albo -5, miejmy jednak nadzieję, że Twoje snysię nie sprawdzą, mam wrażenie, że pod koniec sesji kurs się odbije. Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 15:10 Ja tez mam taka nadzieje ! Greg jak myslisz, co moglo spowodowac takie przebicie w dol ? Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 15:22 DT ostatnio nie mieli pola do popisu, jak zmniejszyła się liczba zleceń, to łatwiej manipulować kursem. Nie widzę innych racjonalnych czynników, które mogły spowodować spadek o kilka procent. Może też być tak, że zniecierpliwieni mniejsi gracze wyrzucają papier, żeby inwestować w coś innego. W każdym razie w spółce nie dzieje się nic niepokojącego. Taka jest moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 15:25 Dominig - zabraniamy Ci źle śnić o Sanwilu, jeśli już, to tylko dobrze. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 15:30 HEHEHE :) Chcialbym, tylko to i tak nic nie da, dobre sny zazwyczaj i tak sie nie sprawdzaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 15:13 dominig, czy nie zechciałbyś codziennie przed sesją publikować swoich snów ??? Coś w tym jest !! ( Nostradamus jakiś czy co ) Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 15:31 :) Nie rozsmieszajcie mnie hehehe, bo juz pekam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 15:32 Ale wiecie co naprawde jestem pod wrazeniem, kurs Sanwila stoi mozna powiedziec w miejscu juz od dluzszego czasu, a tu nagle taki spadek i to do tego ponizej zl. Odpowiedz Link Zgłoś
maecki Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 17:07 dominig, moze ty chlopie nie kladz sie dzisiaj spac, co? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 17:28 albo polóż sie przy kimś, przy kim nie bedziesz mial koszmarów;))) Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.pilsudski Co się dzieje??? 22.02.06, 15:16 Czy to tylko panika? Czy może jakieś złe info? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaz4 Re: Co się dzieje??? 22.02.06, 15:51 ech, nie wiem po ile wy, ale ja kupilam po 1,02 wiec dla mnie to juz spora strata, teraz musze czekac, nie mam innego wyjscia, Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: Co się dzieje??? 22.02.06, 15:54 Nie łam się Ania, jedno dobre info i będzie wzrost o kilkanaście procent. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszenko_77 Re: Co się dzieje??? 22.02.06, 20:00 Witam wszystkich. Ja niestety nie czekałem tylko odpłynąłem dzisiaj w stronę Piasta. To nie na moje nerwy, kupowałem nawet po 1,05. Strata więc jest ale może gdzie indziej ją odrobię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koonek Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 20:06 dalej bedzie spadał czy się odbije? jak myslicie? jeśli bedzie spadał to do ilu? Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 20:33 Jutrzejsza sesja będzie decydująca, czy ruch w dół będzie kontynuowany. Być może odbije się od średniej 45-dniowej, być może pojawi się rano jakaś informacja,na razie to pytanie do szklanej kuli. Na pewno niecierpliwi gracze już wywalili, nawet nasz "Marszałek Piłsudski" wywalił. Sanwil obecnie jest tak nerwowym papierem, że zarówno dobre info, jak i nerwowe ruchy ze strony podaży mogą pociągnąć kurs w jedną lub drugą stronę. Kiedyś Racheela pisała, że zarekomendowała forum Prezesowi Sanwila, jeśli nas czyta, to chyba już wie, że takie milczenie ze strony spółki, to przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 20:41 a jesli chodzi o info to nie wierze ze jutro bedzie, ani pojutrze ani za tydzien ani do 17 marca. A potem ukarze sie komunikat ze sanwil znalazl sie w midwigu i to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.pilsudski Protestuję i żadam satysfakcji!!! 22.02.06, 20:43 Stanowczo protestuję!!! To pomówienie. Denerwuję się a i owszem... bo wysoko kupiłem pierwszą partię... ale nic nie wywaliłem!!! I nie wywalę!!! Wręcz przeciwnie - dokupiłem dziś i to sporo w promocyjnej cenie ;) Żądam więc "satysfakcji" bo czuję się urażony z poważaniem i sympatią dla wszystkich sanwilowców OSTATNI ZEJDĘ Z TEGO OKRĘTU JP Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Protestuję i żadam satysfakcji!!! 22.02.06, 20:47 heh, Greg Cie pomylił z lukaszenko. No nie wiem jak On z tego teraz wybrnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: Protestuję i żadam satysfakcji!!! 22.02.06, 21:01 Cholera, rzeczywiście pomyliłem, dzięki Racheela za sprostowanie. Pana Marszałka serdecznie przepraszam za spowodowanie niepotrzebnych stresów. Nie umiem strzelać, pojedynek odpada, chyba, że w walce wręcz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: Protestuję i żadam satysfakcji!!! 22.02.06, 21:08 Podajcie swoje ip i niech każdy przeprowadzi atak np. D-Dos. Kto komu pierwszy zawiesi kompa wygrał ;)) Pozdro bracia i siostry. Na 80 groszy będzie silne oparcie! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Protestuję i żadam satysfakcji!!! 22.02.06, 21:14 może jutro walka na pączki? Odpowiedz Link Zgłoś
koonek Re: Protestuję i żadam satysfakcji!!! 22.02.06, 21:23 do ilu może jeszcze spaść? Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 21:32 Witam wszystkich.Dopiero teraz mogę chwilkę poświęcić na napisanie kilku uwag na temat sanwila.Dzisiejsza sesja nie była zbyt udana dla posiadaczy tego papiera,lecz wydaje mi sie ,że nie ma jednak większego powodu do niepokoju.Prawie na wszystkich forach dotyczących giełdy sieje sie panikę wśród drobnych inwestorów,którzy są znudzeni 14-to dniowym marazmem i nudą na papierze.Znudzeni brakiem jakiejś pozytywnej informacji ze spółki,niezadowoleni z osiągniętych przez spółkę wyników,bombardowani plotkami typu /Karkosik przejmuje sanwil\ ,powodowani chęcią szybkiego zarobku na innych spółkach zaczynają po prostu wywalać akcje za tyle ile im dyktuje ktoś, kto nadal je zbiera z rynku,tylko na wiele niższym poziomie cenowym.Kurs nie obronił dzisiaj psychologicznej bariery zlotówki ,co spowodowało lekką panikę i dalszą wysprzedaż.Panika była potrzebna temu,kto systematycznie zbiera akcje ,gdyż po tygodniach stagnacji postraszenie "drobnicy" spadkiem kursu i zjazdem w dół pozwoliło kupić akcje poniżej 1zł.Wiemy doskonale,jak wygląda akcjonariat sanwila i jak bardzo łatwo tak nerwowo reagującym akcjonariatem można sterować.Po za tym dzisiaj cała giełda nie zachowywała się rewelacyjnie,a wiemy przecież jak w takiej sytuacji reaguje sanwil.Jutrzejsza sesja może bardziej wyraziście pokazać kierunek w którą strone pójdzie kurs.Ja myślę,że 0.96 /lub nie wiele niżej/ to już dołek od którego nastąpi tylko odbicie ,akcjonariat się ustabilizuje ,gdyż pozostaną w nim w większości Ci,co wierzą w spółkę i w to ,że będą mieli jeszcze większą stopę zwrotu na akcjach niż dotychczas.Myślę,że Ci co kupowali spółkę w granicach 0.40-0.70 są mniej skorzy są do sprzedaży akcji niż Ci co je kupowali powyżej 1zł,co zresztą można wywnioskowac czytając niektóre wypowiedzi.Każdy jednak inwestuje w taki sposób,jaki uważa za najlepszy dla siebie.Ja nabrałem zaufania do sanwila i wierzę,że nadal sporo na nim będę mogł zarobić.Nie widzę tu także jakiś manipulacji kursem,czy sprzedażą pakietów ze strony właścicieli spółki o których można przeczytać na różnych forach.Uważam,że nie narażliby oni dobrze rozwijającej się spółki na utratę zaufania inwestorów do niej ,co zmniejszyłoby jej wiarygodność i póżniejsze zainteresowanie jej akcjami.Dobrej nocy .Mario Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 21:38 Mario, a ja myslalam ze Ty juz sprzedales sanwila i Cie nie ma. Zwracam honor:) Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 21:46 Nie nie sprzedałem,o większość akcji sanwila jestem spokojny myślę,że do spadku na 0.57 to im bardzooooo daleko.W tym tygodniu nie mogę zbyt wiele czasu poświęcic na giełdę,co nie znaczy ,że o Was zapomniałem.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 21:40 No nareszcie jakiś skondensowany post z chłodną analizą faktów. Dzięki Mario. Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: Sanwil [22-II-2006] 22.02.06, 23:24 Nic dodac, nic ujać ! Powiem tylko tyle, ze sie zgadzam :) A panika zawsze jest, była i będzie, taka natura kazdego z nas ;) Pozdrawiam, spijcie slodko :) Jutro tez bedzie dzien niepewnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
maecki Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 01:32 Mario, ok. Ale ja mam taka mala prosbe. Czy moglbys stawiac spacje po znakach interpunkcyjnych, a nie przed (albo w ogole nie stawiasz!), bo mnie strasznie mozg boli, i oczy, i bog wie co jeszcze, czytajac Twoje posty. Ja rozumiem, ze to moze byc element Twojego stylu i imagu forumowego, ale miejze litosc - i tak merytorycznie widac i czuc, ze to Mario pisze. Pozdrawiam, maecki Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 09:39 maecki ,jak nie możesz mnie czytać,to po prostu tego nie rób.Na ból głowy najlepsze prochy, albo kielisze koniaku.I nie zawracaj głowy Tym , którzy na forum giełdowym piszą o giełdzie, a nie próbują zabłysąć w dziedzinie o której zupełnie nie mają pojęcia.Jak już chcesz pouczać innych jak mają pisać ,to sam zastanów się nad stanem Twojej pisowni.Zastanawiam się ,czy aby nie jesteś byłym "słabym" polonistą z jakiegoś gimnazjum w Koziej Wólce, któremu kiedyś ktoś założył kosz na głowę i teraz zostało Ci tylko pouczanie kogoś o zasadach pisowni na internetowych forach.Wnioskuje tak, po przeczytaniu kilku twoich postów,co polecam innym.Na piętnaście Twoich postów na forum dotyczącym giełdy żaden nie dotyczył jej tematu.Może fora Ci sie z lekka pomyliły? Mario, ok. Ale ja mam taka mala prosbe. Czy moglbys stawiac spacje po znakach interpunkcyjnych, a nie przed (albo w ogole nie stawiasz!), bo mnie strasznie mozg boli, i oczy, i bog wie co jeszcze, czytajac Twoje posty. Ja rozumiem, ze to moze byc element Twojego stylu i imagu forumowego, ale miejze litosc - i tak merytorycznie widac i czuc, ze to Mario pisze. Pozdrawiam, maecki Co do zasad pisowni, to wypadałoby w tym tekście Bóg jednak napisać z dużej litery,tym bardzie,że do mnie zwracasz się pisząc dużą literą.Pisz więcej o giełdzie,a nie o tym, o czym zupełnie nie masz pojęcia.Witam wszystkich.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
maecki Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 10:08 ales nerwus. ja nie o pouczam, ja prosilem, i tylko zn.interpunk., ale nie, to nie, ok ;) tak, ja mam male pojecie o gieldzie, dlatego czytam to forum, zeby miec wieksze. a ze 15 postow napisalem, qrde, sam sie zdziwilem haha. ok, to nara. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaz4 Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 09:15 witam :) na moment podnosi sie, stoi, opada, hehe to by moglo byc nawet zabawne gdyby nie dotyczylo akcji, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
k.pop Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 16:01 aniaz4 napisała: > witam :) > na moment podnosi sie, stoi, opada, hehe to by moglo byc nawet zabawne gdyby > nie dotyczylo akcji, > pozdrawiam Ciekawe skojarzenia hehehehe. Coś czuję że niezłe z ciebie ziółko Aniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 09:58 troche sie uspokił. Moim zdaniem spadnie w okolice 0,80 (nie dzisiaj oczywiscie) i dopiero wtedy zacznie sie odbijac, ewentualnie wczesniej przy jakims info. Ale sanwil jakos nie lubi przekazywac informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 10:28 Racheela nie zgadzam sie na 0.80 i już.Zgodzę się z Tobą ,że przydałoby się jakieś info,bo to jego brak jest przyczyną ostatnich spadków.Ludziska są zniechęceni i wywalają papier.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 10:36 Mario, ja tez sie ze soba nie zgadzam na 0,80 ale sanwil sie ze mna zgadza i tu tkwi problem. Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 10:45 Rachela, Ty mnie tu kurcze nie prorokuj na 0,80, bo wylysieje :) Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 10:49 Doming, ale od 0,80 sie odbije, a w ogole to ja sie czesto myle, wiec sie nie martw:) Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 10:51 no dobra, robie to dla Ciebie i wszystko odwołuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 10:47 Widze ze Nasz Greg, az zaniemowil z wrazenia ? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 10:50 mysle ze pączkami sie zajada i popija spokojnie kawą a sanwil nawet Go nie wzrusza :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 10:51 Wiecie co, Greg siedzi cicho, bo pewnie ma Capital, cholera jedna hehehe :) I sobie mysli, mam ten Wasz Sanwiek gleboko, huuuura dzis +100% :)) Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 11:10 Niestety nie mam Capital'a, dzisiaj mam w pracy dość napięty harmonogram stąd dochodzę do komputera rzadko. Sytuacja jest niepokojąca, technicznie niedobrze i wywalanie na całego, dlatego ani nie jest mi do śmiechu, ani dokomentowania :- ( Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 11:13 Ja mam dobry humor i wcale sie nie przejmuje, zobaczysz za 3 tygodnie co bedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 11:16 Ja też nie tracę humoru, pieniądze rzecz nabyta, zdrowie najważniejsze. Zajadam pączki (teraz) popijając kawką. Pokój pomalowany, zakwasy w rękach mnie męczą :- ), koniecznie wieczorkiem zarządzę winko, albo drinki jakieś na poprawę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 11:22 Ja też nie tracę humorku,z drugiej strony troszkę się cieszę z wcześniej umówionej wizyty u kardiologa.Nie wiem,czy to przypadek,czy znów dobrze trafiłem z tym terminem.:)Mario Odpowiedz Link Zgłoś
vavder Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 11:25 Też się cieszę że poleciał w dół a my razem z nim, taki wniosek wypływa z tego co piszecie... dziwne to co piszecie Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 11:31 Vavder radość z tego że spada a nie tracenie humoru to dwie różne sprawy.Uwierz w spółkę,a będzie ci łatwiej.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
vavder Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 11:20 Witam Wydaje się że jednak Rachela ma rację, może nie do tych 80gr. ale do naszego sposobu myślenia. Zbyt zajęci byliśmy wspieraniem siebie i stwierdzeniami że to mocny papier aby przewidzieć to co właśnie się dzieje. Szkoda że to zostało przeoczone, oczywiście błąd należy do każdej i każedego z osobna, konsewencje zresztą też... Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 11:30 Przestan tu mowic juz o konsekwencjach, jeszcze nic sie takiego strasznego nie dzieje, Sanwil przewiduje najlepszy kwartal od 10 lat, wiec dlaczego ma byc zle ? Odpowiedz Link Zgłoś
vavder Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 11:49 Do Mario i Dominiga. Ktoś jakiś czas temu żartobliwie napisał że graczem długoterminowym jest ten kto był graczem krótkoterminowym a stracił i chce się odbić, nie wiem jak wy ale ja takim graczem się staję, co mnie bardziej martwi niż cieszy. To chyba zrozumiałe. Chodzi mi o niezachwianą wiarę i brak krytycznego stosunku, co też mnie martwi. Dziwi mnie natomiast Wasz entuzjazm i stwierdzenie że nic się nie stało, stało się właśnie i ciągle się dzieje. Rozumiem że wiara i intuicja na giełdzie jest wskazana, a nawet niezbędna, ale niech ona nie przysłania racjonalnej oceny tylko ją wspira. Nie wiem jak to jest z wami ale w moim przypadku widzę powiększającą się przepaść między tymi sposobami oceny. Tylko tyle. Swoją drogą mam właśnie nadzieję, że macie rację a ja się mylę... Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 11:58 Vavder, ja podzielam Twoją opinię, ale rozumiem też poglądy Mario i Dominig'a. Inwestowanie na giełdzie często polega na stosowaniu nieracjonalnie wyglądających posunięć. Zapewne codziennie widzisz je obserwując notowania. Zrozum tych co wczoraj na zamknięciu kupili Capital, którego fundamenty niczym nie uzasadniają ogromnej kapitalizacji dzisiaj. Jeśli jednak udaje się komuś na tym zarobić - OK, ktoś przy tym wtopi - też OK. "Life is brutal and full of zasadzkas, and sometimes kopas w dupas" mówi stare góralskie przysłowie. Ja często końcówkę zmieniam na "... allways kopas w dupas". Optymistyczne nie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
vavder Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 12:06 No dobra szczerze mówiąc rozbawiłeś mnie :), co znaczy że też nie tracę poczucia humoru... poza tym pojawia się duże oparcie tragedii nie ma, kopas w dupas czasami jest potrzebny, odświerza i nie pozwala stracić kontaktu z rzeczywistością. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 12:08 Vavder z tego co piszesz,wynika chyba,że cały swój portwel zainwestowałeś w sanwila.Jeżeli tak jest to już był pierwszy i podstawowy błąd.Piszesz,że wiara może przesłaniać racjonalną ocenę faktów,ale podaj mi racjonalne przyczyny tych lekkich spadków na sanwilu.Wiesz dlaczego nie tracę dobrego humoru,nie z tego bym się cieszył że sanwil spada o kilka procent,lecz z tego,że nie spadł o np 30%.Popatrz na jego ostatnie wzrosty,to w samej drugiej połowie stycznia wzrósł o jakieś 80%.To co się teraz dzieje to według mnie dalszy ciąg odleszczania tylko na innym poziomie i to pokaże jaki jest naprawdę akcjonariat sanwila.Jak nie chcesz być graczem długoterminowym,to zaryzykuj DT na sanwilu i wtedy w ciągu dnia możesz odrobić stratę.Hubi74 w swoim poście zwrócił na to właśnie uwagę.Trzymaj się.Spadam do Pana doktora .Mario Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 11:34 Ja nie zamierzam sie wysprzedawac, nawet jesli mialbym czekac pol roku, bo i tak wiem ze warto ! Odpowiedz Link Zgłoś
hubi74 Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 11:54 Hej. Mowiac szczerze te spadki mnie nawet ciesza ,choc jestem w plecy, bo moze cos sie zacznie ruszac. Ale najbardziej boje sie, że ta sama zabawa co byla na poziomie 1.01-1.04 zacznie sie teraz na poziomie 0.94.0.97. A widzac co sie dzieje na to sie zanosi niestety. Kupuja po 0.93 a potem sprzedaja po 0.96 i mamy powtorke z rozrywki. Ciekawe jak długo? Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 12:24 Ci co mieli kupic po 0,93 juz kupili. Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 12:28 No to Rachela, obstawiamy dzisiaj zamkniecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 12:37 jak śpiewała Anita Lipnicka: wszystko sie moze zdarzyc, gdy głowa pełna marzeń... :) Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 12:42 A TAK SWOJA DROGA, GDZIE JEST TEN, KTORY MIAL INFORMACJE, ZE SANWIL W TYM TYGODNIU DOJDZIE DO 1,5 ? Odpowiedz Link Zgłoś
jozef.pilsudski Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 13:26 Pewnie sprzedał po 1.04 i cicho siedzi... gdybym wiedział że to dziś jeszcze poleci nie kupowoałbym wczoraj :( a tak w ogóle to DZIEŃ DOBRY :) Co do SNW podjąłem dziś postanowienie - daję mu czas do końca marca, czyli do wejścia do MIDWIG i raportu za I kwartał... a potem uderzam do prezesa... z żądaniem satysfakcji rzecz jasna z pozdrowieniami JP Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 14:31 Jezeli chodzi o raport za I kwartal, to te twoje oczekiwania bedziesz musial przedluzyc do maja! Pozdr ! Odpowiedz Link Zgłoś
matczukm Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 16:41 Chcialbym zeby dzisiejszy wykres pod wzgledem japonskich swiec mozna bylo potraktowac jako mlot, no bo w sumie tak by to wygladalo. Co wrozy odbicie i start ku polnocy. No oby. Pozdrawiam Sanwilowców Odpowiedz Link Zgłoś
jupil Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 19:17 to jak jutro obstawiacie? bedzie jeszcze spadać czy sie odbije, jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
micwie Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 19:45 witam szanowne grono .... obstawiam na delikatny wzrost - coprawda MACD nie wygenerował sygnału kupna, ale proszę zwrócić uwagę na świecuszki - czyż nie jest to gwiazda sugerująca odwrócenie trendu? może ktoś bardziej doświadczony w AT ze świeczuszek rzuciłby okiem.... tak czy inaczej, swojej "paczki" nie zamierzam szybko sprzedawać - to jest papier na którym, wcześniej czy później wszyscy zarobimy. dzisiejsza korekta powinna wyjść nam wszystkim na zdrowie, a walor nabrać sił na dalsze, zasłużone wzrosty....... pozdrowienia dla sanwilowców ... i nie tylko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
micwie Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 20:05 dodam, że CCI - wygenerował dziś sygnał kupna ;)) zobaczymy jutro, na ile są warte, te wszystkie sygnały... (albo umiejętność do ich prawidłowego odczytywania ;P Odpowiedz Link Zgłoś
koonek Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 20:41 kurcze spadło już prawie 20%, powinno sie już lada dzień odbić , jak myslicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
koonek Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 21:42 te pierwsze pakiety poszły po 0,96 więc powinien być spory opór na tym poziomie i chyba dużo więcej już nie powinno spaść, jak myslicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 22:00 Nie wiem ale jak się nie mylę,to jeden z pakietów poszedł po 0.85.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
koonek Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 22:01 Mario a jak Ty widzisz sanwilka przez najbliższe dni? Odpowiedz Link Zgłoś
mysliwy2006 Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 23:35 mario juz dawno nie widzi sanwila! Odpowiedz Link Zgłoś
h4 Re: Sanwil [22-II-2006] 23.02.06, 23:39 Witam, czytam was od pewnego czasu (brzmi jak list do bravo girl) :) i musze przyznac ze tak jak sanwil mnie wkurzy kurcząc mi portfel, tak mi to forum nadzeją napełni, i straty choć duze, nie kłują mnie w oko Odpowiedz Link Zgłoś