Dodaj do ulubionych

Co się dzieje w Niemczech?

27.10.14, 09:40
Czy to początek rewolucji europejskiej przeciwko islamistom?

fakty.interia.pl/raport-panstwo-islamskie/newsy/news-niemcy-zamieszki-po-protescie-przeciw-islamistom,nId,1541953#iwa_item=15&iwa_img=0&iwa_hash=19118&iwa_block=facts_news_small
Tylko nie rozumiem i nie jest to ironia mimo osobistej niechęci do tego narodu dlaczego tych manifestantów nazywa się chuliganami?

https://www.suwaczki.com/tickers/6qdd3x6aoyfk4l3f.png
Obserwuj wątek
    • broceliande Re: Co się dzieje w Niemczech? 27.10.14, 09:54
      Chyba sami się tak nazwali?
    • edelstein Re: Co się dzieje w Niemczech? 27.10.14, 09:54
      Jak pisalam niedawno,ze nastroje w Niemczech sa dalekie od pokojowych.To mnie tu wysmiano.Faktem jest,ze za walke z salafistami wzieli sie chuligani stadionowi,im wisza oskarzenia o rasizm,a przecietny Schmidt za takie podejscie moze wyleciec z pracy.Media jednak pomijaja,ze salafisci sie tam zjawili,by podzegac do burdy.
      Osobiscie jestem za tym by salafistiow wyslac do IS bez prawa powrotu.Aktualnie wyglada to tak,ze pobieraja w Niemczech zasilki,by wspierac IS,a ci co sie tam wybrali walczyc u boku terrorystow,po powrocie beda mieli prawo do zasilkow jak gdyby nigdy nic.Absolutne rozdwojenie jazni u rzadu,z jednej strony walka z terrorystami,z drugiej strony dofinansowanie ich z podatkow poprzez udzielanie socjalu zwolennikom.
      • gazeta_mi_placi Re: Co się dzieje w Niemczech? 27.10.14, 10:09
        Chyba nie tylko w Niemczech, myślę że w innych krajach też powoli zaczynają mieć ich dość.
        Tylko co dalej będzie? Sami z własnej woli się nie wyniosą, boję się, że będzie z tego w przyszłości jakaś większa rozróba, a kraje które ich kiedyś dobrowolnie przyjęły będą sobie pluć w brodę, jednak będzie już za późno sad
        • broceliande Re: Co się dzieje w Niemczech? 27.10.14, 10:23
          To dość skomplikowane, ta dobrowolność.
          Czasem jest to kontynuacja polityki kolonializacji.
          Jako, że tak to nazwę, obywatelce Europy, ciężko mi zaakceptować, że ci ludzie nie skorzystają po prostu z dobrodziejstw demokracji i nie porzucą zabobonów.
        • jusytka Re: Co się dzieje w Niemczech? 02.11.14, 09:27
          gazeta_mi_placi napisała:
          Sami z własnej woli się nie wyniosą,

Oczywiście, ze nie wyniosą się z kraju w którym jest im dobrze, zwłaszcza wielodzietnym rodzinom, co jest typowe dla rodzin muzułmańskich, co zapewnia im atrakcyjny socjal. W Berlinie np są całe dzielnice muzułmańskie (głównie z Turcji), gdzie Niemcy są w mniejszości, a co będzie dalej, skoro u Niemców jest ujemny przyrost maturalny, a w rodzinach muzułmańskich bardzo dodatni?
    • baltycki Re: Co się dzieje w Niemczech? 27.10.14, 10:58
      > dlaczego tych manifestantów nazywa się chuliganami?

Chyba w kazdym kraju uczestnikow nawet pokojowej manifestacji atakujacych policje kamieniami, butelkami, petardami nazywa sie chuliganami, czy sie myle?

"hätten mit Stühlen und Fahrrädern auf sie geworfen."
      Krzeslami i rowerami tez rzucali.
      A gdyby to byl Twoj rower? Twoj ogrodek kawiarniany i Twoje krzesla?
      Wowczas chuligani, czy nadal jeszcze nie?))
      • gazeta_mi_placi Re: Co się dzieje w Niemczech? 27.10.14, 14:11
        Ale chuliganami w dobrej sprawie.
    • woman_in_love to normalna przyszłość Europy za 25 lat 27.10.14, 14:19
      Zamiast zamieszek jednak regularna wojna domowa.
    • fadilla Re: Co się dzieje w Niemczech? 27.10.14, 14:23
      Niestety, klina klinem wybijesz. Jedno i drugie to tałatajstwo, ale jeśli chodzi o wybór mniejszego zła to kibolstwo można wykorzystać. Żeby tylko potem się za bardzo nie rozbrykali nie zagrażali reszcie normalnego społeczeństwa.
    • gazeta_mi_placi Re: Co się dzieje w Niemczech? 01.11.14, 21:11
      Czy te groźby są bardzo realne? Mimo wszystko mam nadzieję, że nie. Mam tam znajomych i rodzinę:

fakty.interia.pl/deutsche-welle/news-niemcy-obawa-przed-zamachami-z-rak-fanatykow,nId,1545645#iwa_item=2&iwa_img=0&iwa_hash=37786&iwa_block=facts_news_small
    • jusytka Islamistom? 02.11.14, 09:22
      Skoro niektórzy wznosili okrzyki "cudzoziemcy won" - to sprawa niekoniecznie dotyczy tylko Islamistów!

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/raport-panstwo-islamskie/newsy/news-niemcy-zamieszki-po-protescie-przeciw-islamistom,nId,1541953#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka