3lato 28.10.14, 12:59 Możecie jakiś polecić? Dzieciak ma 10 lat, ogólnie niebojący się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misterni Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 13:03 Jak niebojący się to wszystko. Moja jedenastolatka ma za sobą chyba wszystkie klasyczne pozycje horrorów i filmowe, i książkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 13:06 zabierz mu zebrane słodycze. Będzie horror. Odpowiedz Link Zgłoś
3lato Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 13:08 Ring, Lalka Chacky , Koszmar z ulicy Wiązów tego typu? Odpowiedz Link Zgłoś
3lato Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 13:10 > Ring, Lalka Chacky , Koszmar z ulicy Wiązów tego typu? To było do Misterni Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 14:36 Czyta głownie S. Kinga Oglądała kilka adaptacji tego pisarza, poza tym Ring, Obecność, Mgła, Egzorcysta Odpowiedz Link Zgłoś
lily-evans01 Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 19:05 Z panem Freddiem Krugerem zapoznałam się mając lat 12. Wskutek tego nie mogłam spokojnie spać przez ponad rok, no wiesz klimaty typu "One, two, Freddie's coming to you" . Przez pierwsze dwa tygodnie to w ogóle spałam z wyciągniętym skądś tam medalikiem od I komunii . Tak więc byłabym ostrożna. Dla dziesięciolatka "Sok z żuka" to świetny horror. Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 13:11 My w piątek zamierzamy wciągnąć "Poltergeista" Spielberga. Ten film mnie przeraził dawno temu. A młody (10 lat) już po nowej "Carrie" i " Istnieniu" Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 13:14 Ja bym polecił "Omen" z 1976 roku z Gregory Peck-iem. Najlepszy horror, jaki znam. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 17:14 Jest niezły rimejk Omena - podobnej jakości, w mojej ocenie. Dziesięciolatkowi proponuję Koralinę. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp nie ma dla Was znaczenia wiek dopuszczający 28.10.14, 13:19 tak to nazwę? Żaden chyba z ww filmów nie jest przeznaczony dla 10 latka? Jakkolwiek nie byłby bojaźliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
newnick0 Re: nie ma dla Was znaczenia wiek dopuszczający 28.10.14, 13:21 halloween Odpowiedz Link Zgłoś
eve-lynn Re: nie ma dla Was znaczenia wiek dopuszczający 28.10.14, 13:23 z 10-latniem w halloween to ja bym simsonów halloweenowe edycje oglądała Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: nie ma dla Was znaczenia wiek dopuszczający 28.10.14, 13:25 zdziwiły mnie te propozycje zwłaszcza Omen, który może zryć psychę nawet dorosłemu poprzez nastrój, muzykę. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: nie ma dla Was znaczenia wiek dopuszczający 28.10.14, 14:50 Albo Carrie czy lsnienie Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: nie ma dla Was znaczenia wiek dopuszczający 28.10.14, 16:42 eve-lynn napisała: z 10-latniem w halloween to ja bym simsonów halloweenowe edycje oglądała Serio? Z sygnaturki wynika, że masz dwulatka w domu. Więc poczekaj, bo może się okazać, że na Twoją propozycję Simsonów dziesięciolatek zabije Cię śmiechem Moja była na tym etapie w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
eve-lynn Re: nie ma dla Was znaczenia wiek dopuszczający 28.10.14, 13:24 a poza tym to tego też nie kapuję, tak jak mojego męża, który niespełna 3-latce na prośbe o bajkę o potworze włączył gwiezde wojny... nie dociera i już... Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: nie ma dla Was znaczenia wiek dopuszczający 28.10.14, 13:26 a fil o miłości to niemieckie bunga bunga. Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: nie ma dla Was znaczenia wiek dopuszczający 28.10.14, 13:31 Na Star Wars nigdy nie jest za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: nie ma dla Was znaczenia wiek dopuszczający 28.10.14, 13:40 Ani nie za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
eve-lynn Re: nie ma dla Was znaczenia wiek dopuszczający 28.10.14, 14:36 No wiesz... ale to potem mama wołana jest w środku nocy, bo "jak zamykam oczka to tam jest ten potwór to teraz mi opowiedz bajkę o wróżkach, to jak zamknę oczka to tam będzie wróżka" i ja siędzę jak ta pipa pół nocy i opowiadam o wróżkach. Tylko po to, żeby kolejnego dnia mądry tatuś - jak się tylko odwrócę - włączył małej władcę pierścieni. A jak była jego mama i siostra z córką (8 lat.) to im grę o tron włączył - znaczy mamie i siostrze - i był zdziwiony jak mu wszystkie powiedziałyśmy, że to może jak dzieci pójdą już spac. Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: nie ma dla Was znaczenia wiek dopuszczający 28.10.14, 14:45 Ja powiem tak: Władek jak najbardziej, ale "Gra o tron" to hardcore nawet dla mnie. Mój dziesięciolatek ma nocne jazdy z zombie, ale grać sam chciał... Odpowiedz Link Zgłoś
eve-lynn Re: nie ma dla Was znaczenia wiek dopuszczający 28.10.14, 14:57 Hehe - moja córka (i dzieci innych znajomych, których mój mąż chciał władcą uszczęśliwić) wymiękły już po kilku minutach jak zobaczyły saurona. I to by było na tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: nie ma dla Was znaczenia wiek dopuszczający 28.10.14, 15:03 Jeszcze mają czas... warto zobaczyć, jak Sauron ostatecznie przegrywa. "Hobbita" czytałam już czterolatkowi, więc już był "osiedlony" w tym świecie jak przyszło do filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Nie 28.10.14, 14:43 Ponieważ w tym gatunku nie tyle wiek się liczy, co psychika oglądającego. Ja np większości z tych filmów bym nie obejrzała, po Egzorcyście przez miesiąc bałam się zostawać sama w domu. Ale moje dziecko uwielbia horrory, ona je po prostu przyjmuje, tak jak powinno się przyjmować ten gatunek - jako bajki. Nie boi się w ogóle. mx3_sp napisała: tak to nazwę? Żaden chyba z ww filmów nie jest przeznaczony dla 10 latka? Jakkolwiek nie byłby bojaźliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Nie 28.10.14, 14:48 potrafisz odpowiedzialnie potwierdzić, że psychika 10 latka gotowa jest na horrory wszelakiego rodzaju? Smarzowskiego też ogląda jak bajki? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Nie 28.10.14, 14:53 Potrafię odpowiedzialnie powiedzieć, że psychika mojego dziecka jest gotowa na horrory. Smarzowskiego nie ogląda, bo jej nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Nie 28.10.14, 14:56 pilnuj tylko żeby za kilka lat z gnatem do szkoły nie poszła. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Nie 28.10.14, 15:28 Jasne, jasne Jakby to było takie proste przełożenie, to wszelkie zbrodnie można by przewidzieć i im zapobiec. A moje dziecko poza tym, że lubi horrory, jest grzeczne, koleżeńskie i wrażliwe na cudzą krzywdę. Także daruj sobie i zajmij się wychowaniem swojego. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 13:47 A moze jakis klasyk typu Beetlejuice czy Gremlins? Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 14:03 Laleczka Chucky. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Repertuar 28.10.14, 14:19 aktualny: Anabellee od lat 15, Dracula Historia Nieznana lat 15 Diabelska plansza Ouija 15 Zaginiona dziewczyna a co tam 18 weź inne dzieci i zróbcie sobie miłe popołudnie rodzinne. Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Repertuar 28.10.14, 14:51 To są chyba nowości. Lepiej jakieś sprawdzone klasyki obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 14:52 Chronos? Devils backbone? Odpowiedz Link Zgłoś
grave_digger Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 15:05 Ten film jest taki młodzieżowy Nie ma krwi ale straszy Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 15:25 ludzka stonoga Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 15:33 Może "Straszny dom"? Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 16:10 kiedy byłam dzieckiem, kochałam "Sok z żuka" Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 18:57 Jak ja czytam jakie horrory polecacie dla 10-latka, to aż sama się boję... Nie wierzę, że oglądanie takich filmów nie ma wpływu na psychikę. Bardziej przeraża to co niewidoczne i skryte, niż cała armia orków z Sauronem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 18:58 I jestem za-któraś z was tu już wspomniała- za "horrorami" typu Sok z żuka, czy Gremliny. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosieczek Re: horror dla dzieci na halloveen 29.10.14, 00:20 mnie się też słabo robi jak czytam tę listę, ja w wieku 10 lat po horrorach nie spałam miesiącami. Moim zdaniem na Halloween dla dzieciaków najlepszy jest Tim Burton - cokolwiek, Gnijąca Panna Młoda, Beetlejuice, Edward Nożycoręki, Miasteczko Halloween, pierwszy z brzegu jego film Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 19:29 Koralina - NIEEEEEEEEEEEE, to jest bardzo starszny, smutny film Hotel Transylwania ! polecam. Scobby doo, na pewno jest coś z hallowen (w któreś halowen oglądałam, więc wiem, że jest) i Shrek- REWELACYJNY !!!! ja shreka na hallowen uwielbiam! Adamsowie! (mój mąż ma dzwonek na telefon z Adamsów ) a może Ghostbusters? ewentualnie Gnijąca Panna Młoda i jeszcze Nieustraszeni Bracia Grimm- O! koniecznie. Nie widziałam, ponoć fajny- Sklepik z horrorami. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 20:31 Tak mi sie skojarzylo z bracmi grimm Nie polecam - jas i malgosia (hansek&gretchen) w tym roku czy w zeszlym wyszlo? Niby nic i tytul mylacy a bezdennnie glupi i pelen zbednej przemocy To juz sleepy hollow czy inna tworczosc (nighmare bedore christmas?) lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: horror dla dzieci na halloveen 29.10.14, 08:56 > Koralina - NIEEEEEEEEEEEE, to jest bardzo starszny, smutny film Nie ma co się wydzierać - horror, to straszny. I oglądałam właśnie z wrażliwym dziesięciolatkiem, któremu dla odmiany nie pokazałabym przedstawianych tu propozycji w rodzaju Freddiego, Sierocińca itp. - Koralina jest przeznaczona dla dzieci, tamte nie. I jeszcze Gnijąca panna młoda oraz różne Scooby Doo - też z duchami itp. w tle, a oglądają i młodsze, z uśmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 20:02 www.youtube.com/watch?v=2UUMsInka2s Hokus-pokus. Z Bette Miedler Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 20:09 Właśnie Hokus pokus! tez polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 20:31 www.youtube.com/watch?v=vntAEVjPBzQGhosbusters! www.youtube.com/watch?v=DSmE-0A5B8AMonsterhouse Odpowiedz Link Zgłoś
girl.anachronism Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 20:36 Zdecydowanie "Koszmar z ulicy Wiązów" - można zrobić maraton i puścić kilka części. Albo inny klasyk - "To". "Laleczka Chucky". "Sierota" - chociaż główny wątek historii jest dosyć niesmaczny, dzieci chyba wolą potwory niż psychopatów. "Sierociniec". Jest masa fajnych horrorów Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: horror dla dzieci na halloveen 28.10.14, 20:50 Fredi jak najbardziej. Pamietam jak miałam z 11 lat i oglądałam bojąc się i zakrywając głowę kołdrą. Przez tydzień spałam z zapalonym światłem, ale kolejne części obejrzałam. Uwielbiam się bać. Ale na fajny wieczór, to właśnie Sok z żuka, Hokus-Pokus czy Gremliny jak najbardziej To nie dla dzieci. Obejrzałam jako dorosła i nie pamiętam, żebym kiedykolwiek bardziej się bała. A klaunów od tamtej pory nie trawię. Odpowiedz Link Zgłoś
girl.anachronism Re: horror dla dzieci na halloveen 29.10.14, 14:05 Serio? Ja "To" obejrzałam niedawno jako ciekawostkę, bo wiedziałam że film z tych kultowych. Nie bałam się, po prostu miło się oglądało. Chyba w ogóle inaczej trochę postrzegam kategorię "horroru" i "nie bania się" niż autorka Wiem, że mowa o 10-latku i że to trochę inna historia niż z dorosłymi, ale przy "Soku z żuka" czy "Miasteczku Halloween" nie brałabym pod uwagę czy dziecko z bojaźliwych czy nie, bo to filmy familijne i fantasy, a nie horrory. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: horror dla dzieci na halloveen 29.10.14, 07:53 Taaak, Sierociniec to bardzo fajny horror dla 10-latka. A zaraz po nim włącz mu Labirynt Fauna.Głupota niektórych sięga nieskończoności... Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: horror dla dzieci na halloveen 29.10.14, 07:58 Brrr..boję się na samą myśl o obejrzeniu wymienionych horrorów - ale wiem, że prześmiewczo piszecie. Kurcze, na prawdę przeciętny 10-latek byłby w stanie obejrzeć Omena, Sierociniec, Labirynt Fauna, Ring??? one dorosłemu ryją głowę... Odpowiedz Link Zgłoś
maj18-98 Re: horror dla dzieci na halloveen 29.10.14, 08:22 Wiedzmy, ekranizacja ksiazki R.Dahla Sok z zuka, Hokus Pokus ParaNorman FrankenWeenie Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: horror dla dzieci na halloveen 29.10.14, 09:17 Omen obejrzałam mając naście lat i bałam sie bardziej niż po Freddim. To zupełnie inny typ. Tu się liczy nastrój muzyka. Sierociniec leży w szafce i boję się podejść do niego. Ringu nie obejrzałam. Labirynt Fauna dobry ale nie dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: horror dla dzieci na halloveen 29.10.14, 09:24 arwena_11 napisała: > Omen obejrzałam mając naście lat i bałam sie bardziej niż po Freddim. To zupełn > ie inny typ. Tu się liczy nastrój muzyka. no właśnie! > Sierociniec leży w szafce i boję się podejść do niego. to jest film -walec. A jeśli ma się dzieci, to już w ogóle nie widzę sensu w katowaniu się nim. Ringu nie obejrzałam. Też jedzie po człowieku. La > birynt Fauna dobry ale nie dla dzieci Pytanie: czy 10-latki na prawdę oglądają takie filmy??? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: horror dla dzieci na halloveen 29.10.14, 09:51 z całą pewnością nie są to filmy dla dzieci. No poza Freddim, bo jak się go ogląda będąc starszym, to już się człowiek tak nie boi Dla dzieci to rodzina Adamsów Scooby doo Sok z Żuka Hokus-Pokus. Trochę strachu ale w odpowiedniej dawce dla 10 latków. Można się i przestraszyć i pośmiać. Po prostu tak akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: horror dla dzieci na halloveen 29.10.14, 14:12 Ale im starsze del Torro tym lagodniejsze i subtelniejsze - wlasnie Chronos czy Devils backbone. Ale dladziecka one moga byc nudne... A Goonies? Labirynt? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: horror dla dzieci na halloveen 29.10.14, 15:12 Sierociniec jest fajny,owszem ma swoje momenty,ale ogólnie przesłanie jest ok Dzieci-duchy -są w sumie przyjaznie nastawione Odpowiedz Link Zgłoś
3lato Re: horror dla dzieci na halloveen 29.10.14, 11:52 Dzięki dziewczyny. Trochę jestem przerażona tym co Wasze pociechy oglądają . Pytając o filmy miałam na myśli właśnie tego typu jak Sok z żuka, Edward Nożycoręki, Miasteczko Halloween. Odpowiedz Link Zgłoś
wispar1 Re: horror dla dzieci na halloveen 29.10.14, 14:17 Myślę, że jak mu zabierzesz na ten dzień komórkę, tablet i internet, to będzie odpowiednio dobry horror Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: lub 29.10.14, 14:26 niespodziewanie poinformuj, że idzie do dentysty lub na pobranie krwi lub to i to. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: horror dla dzieci na halloveen 29.10.14, 14:49 Po przeczytaniu co niektorych powyzszych propozycji proponuje maraton z "The Walking Dead". Co nas nie zabije, to nas wzmocni . Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: horror dla dzieci na halloveen 29.10.14, 14:59 A mnie co innego zastanawia, Mamuska chce syna zrobic cool and trendy a w sumie nawet nie ma pojecia jak prawidlowo sie pisze Halloween Wiesz wogole jak brzmialaby nazwa Halloveen ? Mieszkam 14 lat w USA I nie mam takiego parcia jak co niektore laski w dalekim kraju za oceanem, ktorym sie poprzewracalo w glowach z checi uzurpowania sobie bycia swiatowcem Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Znajdź błąd: 29.10.14, 15:09 Wiesz wogole jak brzmialaby nazwa Halloveen ? Odpowiedz Link Zgłoś