Dodaj do ulubionych

Być kosmetyczką dla siebie

01.11.14, 21:18
Co możecie polecić do stosowania w domu zamiast chodzenia do gabinetu kosmetycznego kiedy czasu lub pieniędzy brak ?
Wyczytałam ze do zluszczania domowego dobry jest Pharmaceris z 10% kwasem migdalowym. Znalazłam tez Iwostin Pefrectin profesjonalne peelingi na noc .
Czy jest coś co chociaż w części zastąpi profesjonalne zabiegi kosmetyczne / dermatologiczne ?
Sama nigdy takich nie stosowałam , może kiedyś ,
Pytam z ciekawości i zeby pomoc w wyborze potrzebującej mamie
M
Obserwuj wątek
    • konsta-is-me Re: Być kosmetyczką dla siebie 01.11.14, 21:25
      Wszystkie profesjonalne , ktore mozna kupic (bo niecwszystkie mozna) dzialaja silniej niz drogeryjne.
      Pytanie, dlaczego akurat uparlas sie na peelingi.
      • morwa23 Re: Być kosmetyczką dla siebie 01.11.14, 21:29
        Bo tylko z "niby" profesjonalnych znalazłam w internecie , i nie wiem jak szukać dalej crying
    • morwa23 Re: Być kosmetyczką dla siebie 01.11.14, 21:30
      Tylko to znalazłam zamiast gabinetowych zabiegów
    • pomidorpomidorowy Re: Być kosmetyczką dla siebie 01.11.14, 21:48
      maseczki z algami. W salonie kosmetycznym za zabieg z algami zapłacimy od. 50 zł nawet do 200 zł. Natomiast w hurtowniach kosmetycznych czy w internecie opakowania od 150 ml nawet do 1 litra w cenach od 35 zł do 100 zł. Wystarczą nawet na 10 / 15 zabiegów
      • konsta-is-me Re: Być kosmetyczką dla siebie 01.11.14, 22:27
        Szukaj na stronach gdzie sprzedaja produktu dla salonow kosmetycznych.Albo wszelkich z dopiskiem"profesjonalne"(kosmetuki)
        • morwa23 Re: Być kosmetyczką dla siebie 05.11.14, 09:22
          nie znam się na tyle na profesjonalnych zabiegach żebym wiedziała co jest bezpieczne do używania samodzielnie w domu , szukam więc bezpiecznych zamienników , lub sprawdzonych przez Was w domu profesjonalnych
          co jeszcze ?
          m
          • olewka100procent Re: Być kosmetyczką dla siebie 05.11.14, 11:17
            mikrodermabrazja - możesz sobie zrobić sama, kup zamiast tradycyjnego peelingu korund
            złuszczanie kwasami- kup zestaw , kwas+ neutralizator , krem z kwasami nie ma takiego działania
            algi - robisz sama w domu
            kawitacja- są tanie urządzenia do domowego użytku
            • asiarol Re: Być kosmetyczką dla siebie 12.11.14, 14:16
              ja stosuje 2 razy do roku(wiosna/jesien) zestaw :
              www.doz.pl/apteka/p22095-Isis_Glyco-a_peeling_kosmetyczny_z_kwasem_glikolowym_30_ml w polazceniu z tym serum z wit. c 15% www.doz.pl/apteka/p14717-Flavo-C_Forte_serum_przeciwzmarszczkowe_15_ml, jestem bardzo zadowolona
              na all i w innych aptekach mozna kupic te kosmetyki w zdecydowanie nizszych cenach

poza tym zamiast pilingu polecam korund, mozna kupic za grosze , rowniez na all
    • emka_uk Re: Być kosmetyczką dla siebie 12.11.14, 17:41
      Ja kupuję kwas glikolowy 70 %( bo akurat ten mojej cerze odpowiada) i stosuje oczywiście w mniejszym stężeniu jako tonik i peeling. Przeczytałam internet wzdłuż i wszerz jak go stosować i jak do tej pory nie zaliczyłam żadnej wpadki w postaci poparzenia etc. Miałam pietra za pierwszym razem ale wypróbowałam najpierw na ramionach- z dwojga złego stwierdziłam, że lepiej sobie zrypać tą część ciała niż twarz. Teraz już po kilku razach stosuję bez obaw i przyznam, że cera rewelacyjna. Ja kupuję w sklepach internetowych z półproduktami do robienia kremów etc.
      • paliwodaj Re: Być kosmetyczką dla siebie 12.11.14, 18:12
        w zyciu nie bylam u kosmatyczki, stosuje regularnie peeling, tonik i kremy - najlepiej Clinique , czasami ichniejsze serum. Nic poza
        Dla mnie kluczem to odzywienie skory od wew, dieta i ruch. Uwazam ze efekty sa satysfakcjonujace na moje potrzeby
        Zdjecie mam wkleic? wink
      • best_bej Re: Być kosmetyczką dla siebie 12.11.14, 22:01
        Moglabys podesłać link do sklpu? Plus jakis sprawdzony link do tego jak go używać?
        • emka_uk Re: Być kosmetyczką dla siebie 14.11.14, 12:39
          Nie pamiętam z jakiego sklepu ostatnio zamawiałam ale przeważnie kupuję na mazidła.pl, zrób sobie krem albo na biochemia urody- choć kwasy w jednym z tych dwóch pierwszych. Oni też mają opisy jak się tonik czy peeling robi i jak używać. Oprócz tego jest fajne forum laboratorium urody- które namiętnie czytałam w celu zgłębienia tematu i uniknięcia wizyty u dermatologa gdybym coś jednak spartoliła. Najlepiej jest zaczynać od małych stężeń i gdzieś na początek na takiej części ciała -żeby w razie czego było mniej żal niż twarzy wink . Aaaaa... i jak np. kupisz sobie np. kwas mlekowy i twojej cerze nie spasuje (jakieś podrażnienie etc) to się nie zrażaj-może inny kwas będzie lepszy dla ciebie- ja kupiłam na początek mlekowy do twarzy i jednak nie dla mnie- używam do pielęgnacji włosów tylko, do twarzy glikolowy mi bardzo pasuje. Jak skończę z glikolem to migdałowy zaczynam używać. Żałuję tylko, że nie mam więcej wolnego czasu bo bym sobie chyba większość kosmetyków sama robiła.

www.zrobsobiekrem.pl/
          www.biochemiaurody.com/
          mazidla.com/
          www.laboratoriumurody.pl/forum/
    • daisy Re: Być kosmetyczką dla siebie 12.11.14, 18:39
      Polecam szczoteczkę soniczną do mycia twarzy, rewelacja. Efekty znacznie lepsze niż po klasycznie inwazyjnych zabiegach u kosmetyczki (kawitacja, niemedyczne kwasy, maski). Jestem zachwycona.
      Na przykład taką:
      https://images2.beautyheaven.com.au/article_images/0033/7768/best-cleansing-brushes-clarisonic-mia-philips-visapure-_article_new.jpg?1386823490

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka