Dodaj do ulubionych

praca dla leni...

04.11.14, 17:33
...Empiku.Takie mam skojarzenia po dzisiejszej rozmowie( z kobitą do której zostałam skierowana przez innych pracowników sklepu, którzy też nie umieli odpowiedzieć na moje trudne pytania dotyczące ichniego asortymentu).
-Czy ta książka jest w promocji?
-Nie wiem.
-Czy ta książka łapie się na akcję 3 za 2?
-Nie wiem?
- W jakiej cenie jest ten kalendarz?
-Nie wiem.
-Wie Pan, w tym sklepie nikt nic nie wie i gdybym ja opowiadała swoim klientom ciągle "nie wiem", to mój szef byłby niezadowolony.
-Całe szczęście nasz szef, taki nie jest i my nie musimy wszystkiego wiedzieć smile
Ciekawe ,czy szefostwo sieci byłoby zadowolone z takiego luzackiego podejścia pracowników...
Obserwuj wątek
    • bei Re: praca dla leni... 04.11.14, 17:38
      Nie wiem to klasyczna odpowiedź, czasami pracownik sklepu dluuugo tlumaczy dlaczego nie wie sad i na tym koniec jego działań.
      • konsta-is-me Re: praca dla leni... 04.11.14, 17:43
        Nie wiem czy lenistwo.
        Moze nie ma jak sie dowiedziec, to raczej bledy w zarzadzaniu.
        • scarlett74 Re: praca dla leni... 04.11.14, 17:46
          Chodzi mi o to, że nie musisz nic wiedzieć o tym co się w danym miejscu sprzedaje, co gdzie się znajduje , jakie są promocje , no i ta spychologia od jednego do drugiego . Nie wiem i już.
      • scarlett74 Re: praca dla leni... 04.11.14, 17:43
        U mnie było tylko krótkie "nie wiem", bez żadnego tłumaczenia. Kobita(i reszta empikowskiego teamu) nie wykonali żadnego pozytywnego ruchu...
        • elf1977 Re: praca dla leni... 04.11.14, 18:10
          U mnie podobnie, w Empiku pracuje jakaś socjopatka, nie dość, że niczego nie wie, to patrzy na potencjalnych klientów jak niedoszła zabójczyni.
          • najma78 Re: praca dla leni... 04.11.14, 18:15
            Na ksiazce (z tylu przy pasku kodowym) nie ma ceny? Na polkach nie ma oznaczen czy sa promocje?
            • elf1977 Re: praca dla leni... 04.11.14, 18:17
              Nie zawsze, a nawet jeżeli by były, pani w informacji musi moje wątpliwości rozwiać. Praca z klientem wymaga również pewnych starań, choćby zwykłej uprzejmości.
            • scarlett74 Re: praca dla leni... 04.11.14, 18:48
              Gdyby wszystko było oznaczone jak należy ,to bym nie zadawała tych trudnych pytań...wink
    • berdebul Re: praca dla leni... 04.11.14, 18:38
      Ostatnio obsługa się bardzo pogorszyła, unikam empiku jak się da. Zwłaszcza po akcji, kiedy 3 osoby nie mogły sobie poradzić z wpisaniem kodu z książki na kasę, bo popsuł im się skaner.
    • joa66 Re: praca dla leni... 04.11.14, 18:45
      Empik jest beznadziejny , na wielu poziomach, imho najlepiej go unikać.
    • kanna Re: praca dla leni... 04.11.14, 19:02
      "Rozumiem, więc proszę się dowiedzieć, ja poczekam".
      • scarlett74 Re: praca dla leni... 04.11.14, 19:10
        wink dobre
    • olinka20 Re: praca dla leni... 04.11.14, 19:35
      Dlatego kupuje tam głownie gazety.
      Jak chce kupic ksiazke to tuptam do matrasa. Tam są duzo lepiej zorientowani ( a ja mam słabą pamięc do nazwisk i czasem pamietam, ze na okładce było to i to, ksiązka jest mniej wiecej o tym. Zawsze znajdują smile )
    • solejrolia Re: praca dla leni... 05.11.14, 09:12
      OOOOooo...
      no to jestem zaskoczona, jak dla mnie obsługa w empiku to jedna z lepiej "wytresowanych" załóg. i nawet zbyt dużej rotacji nie ma.

A w ogóle to (w różnych sklepach, nie tylko w empiku) czasem czuję się jak spodziewany "tajemniczy klient"
      big_grin
      i uważam, że obsługa i podejście do klienta bardzo zmieniła się na plus,
      tzn. rozumiem, że teraz (poza sezonem) a na przykład w grudniu przed świętami, czy w styczniu (wyprzedaże)- to może różnie wyglądać, że w tygodniu a w wekendy w CH, że Solar a Biedronka- też jest to roznica.
      ale mimo wszystko uważam, ze jest bardzo dobrze w tym zakresie.
    • ewa_mama_jasia Re: praca dla leni... 05.11.14, 09:20
      Nie tylko w Empiku. Ale to jest efekt zatrudniania studentów lub osób z wyższym wykształceniem, które idą do takiej pracy "na chwilę", zanim nie trafi im się nic lepszego. Mści się rozwalenie kształcenia zawodowego - absolwentki handlówek były przyuczane porządniej.
      • lafiorka2 Re: praca dla leni... 05.11.14, 10:03
        nie moge narzekac.Jak idę do "mojego" empiku to baardzo fajni ludzie tam pracują i zawsze pomogą.
      • joa66 Re: praca dla leni... 05.11.14, 10:07
        Empik zawala nie tylko sprawę zatrudniania, itd. Nie mówiąc o tym, że chce się powoli wycofywać z rynku książek.
    • bea-2 Re: praca dla leni... 05.11.14, 11:08
      Słyszałam o tym upadku, ale Empik zaprzecza, także myślę, że tanie szukanie sensacji. U mnie też obsługa bardzo sympatyczna i pomocna. Myślę, że to kwestia charakteru i chęci danego pracownika, a nie zarządzania czy wymagań. Wszędzie spotkasz takich, którzy mają dobrą energię i takich, z którymi nie chce się przebywać, czy to w restaracji, czy sklepie czy nawet u fryzjera. Ja staram się być miła i uśmiechnięta i zazwyczaj dostaję to samo w zamian.
      • olewka100procent Re: praca dla leni... 05.11.14, 11:10
        a w empiku nie ma naklejonych cen na towarach ?
        • ewa_mama_jasia Re: praca dla leni... 05.11.14, 11:38
          Są, ale empik ma sporo akcji promocyjnych. Ostatnio kupowałam młodemu dużą dawkę Tytusa (5 małych książeczek i 4 duże) i załąpałam się na promocję obniżenia rachunku o 15 zł przy wysokości minimum 50. Gdybym płaciłam bez promocji, wydałabym prawie 250 zł, a tak zapłaciłam trochę więcej niż połowę tego. Fakt, ze to ja sprawdziłam warunki promocji i podeszłam do kasy z gotowym planem płacenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka