24.11.14, 10:51
Pamietam watek z zeszłego roku w którym jedna z nas zachwycała się kurtkami typu parka. Pamietam ze wtedy patrzyłam na zdjęcia i sie dziwiłam jak mozna sie zachwycać zwyczajną kurtką na dodatek zazwyczaj w kolorze zielonym wink
W tym roku patrząc na te kurtki mam podobne do objawy do tych które maja kobiety rozczulające się nad dziećmi w wozkach, albo nad małymi kotkami.
No chcę ja mieć.
tylko do czego ja nosić? tylko do sportowych stylizacji? bo chyba do niczego innego nie pasuje?
Macie? Polecacie? Rzuciło się wam cos w oczy w sieciówkach?
Obserwuj wątek
    • demonii.larua Re: parka 24.11.14, 11:19
      Mam, noszę właściwie od nastolęctwa smile
      Pierwszą zakupiłam w lumpiarni, ostatnią w butiku właściwie pierwsze miesiące żałując jej zakupu (szukałam dalej nowej i jednak ciemniejszej) - wydawała mi się zbyt nowabig_grin big_grin
      Moja nie ma futrzanego kaptura, nie lubię i mam nieofutrzony. Ma za to ściągane rękawy (mogę je skrócić do łokcia) i noszę ją od wczesnej wiosny do późnej jesieni. Właśnie zastanawiam się czy zimowej sobie nie kupić, ale... jakoś żadna mi się nie podoba, rozglądam się jeszcze z budrysówką wink
      Noszę ją do jeansów z glanami czy trampkami, do chinosów... widziałam całkiem fajne stylizacje do spódniczek czy rurek i butów na obcasie, ale to już nie moja bajka smile
    • solejrolia Re: parka 24.11.14, 11:22
      nie mam. nie pragnę. moja szafa ledwo domyka się.
      za to córce dwie parki kupiłam.
      Ale ona młoda jest i nosi do wszystkiego, to znaczy do luźnych bluz lub koszuli w kratę, i leginsow/spodni rurek (tak się ubiera po prostu.) teraz zimno, więc szal lub komin, i czapa, zwykle z pomponem. a na mrozy chyba kupię jej uszatkę. buty ma kozaki coś ala motocyklowe na płaskim.

oglądałam fajne parki w Vero moda, i tańsze i droższe, i bardziej przejściowe i typowo zimowe. Ale to było na początku jesieni, więc idź zobacz co jest w sklepach.

Generalnie w sklepach jest wszystkiego od ciorta, nic tylko mieć kasę.
    • mozambique Re: parka 24.11.14, 11:42
      na jesien i zimę kupilam sobie kurtki - parki wlasnie

z czysto prozaicznego powodu - zeby w tyłek nie wiało
      od kiedy jest zimno uwazam ze to bardzo dobry wybór był

i pomyslec ze za młodu czlowiek ubierał sie tak zeby jak najkrócej było smile
    • totorotot Re: parka 24.11.14, 11:45
      Mam, polecam. Trampki, jeansy, tshirt z nadrukiem, rozpuszczone włosy, czarna torebka. Wygladasz jak mln usd.
      Nie mam jeszcze pomysłu na czapke, bo mi ta zeszloroczna sie znudziła i znielubiła. Szukam inspiracji.
    • kropkaa Re: parka 24.11.14, 11:49
      Mam czarną, pseudo futro od kaptura można odpiąć, ale dla mnie to cały urok parki wink Przystanek Alaska i te klimaty smile Kurtka jak kurtka, po prostu bardzo ciepła jest. Jeszcze nie chodzę teraz, ale koleżanki już noszą.
    • kamilakania Re: parka 24.11.14, 11:59
      Ja mam podobnie z różnymi rzeczami, początkowo kiedy wiele dziewczyn się czymś zachwyca, to ja nie pojmuje fenomenu takiego stroju, a po jakimś dłuższym czasie, często, gdy moda na nią przemija, ja wtedy zaczynam mieć na to ochotę, z parką miałam podobnie jak ty smile teraz mam póki, co w kolorze granatowym z only, i brązową z lumpka, oczywiście cały czas choruje też na zieloną, ale póki co kurtek mam sporo więc tylko choruję wink
    • fadilla Re: parka 24.11.14, 12:02
      Mam i uwielbiam, mój najlepszy uniwersalny zestaw. Kupiłam w butiku po przecenie. Wprawdzie moja tylko na jesń/wiosnę, ale noszę dokładnie jak babka na zdjęciu. Wąskie spodnie, buty za kostkę, torebka typu listonoszka, jak chłodniej to chusta. https://moniqueinfashionland.blog.pl/files/2012/12/IMG_4566.jpg
    • sfornarina Re: parka 24.11.14, 12:13
      Parki sa genialne i uniwesalne. Poza eleganckimi stylizacjami pasuja w zasadzie do wszystkiego.
      Ja moja nosze juz od 6 czy 7 lat i nie moge sie z nia rozstacsmile
      • sfornarina Re: parka 24.11.14, 12:17
        Z sieciowek chyba najlepsze kurtki ma Zara. Mam od nich kilka plaszczy/ kurtek (kazda ma co najmniej 4-5 lat) i sa nie do zdarcia.
      • puellae_2007 Re: parka 24.11.14, 12:19
        Mam 3 i wielbię je miłością wielką, dwie wiosenno-jesienne - fajne, zielone oczywiściesmile Zimową nabyłam w ub. roku z takim kożuchem jakby, cieplutka jest i ma wypinaną podszewkę więc dochodzi jako trzecia na wiosnęsmile Mam też taką cieniutką, letnią, zakładam jak np. pada deszcz, ale jest ciepło, ma podwijany rękaw itp. Noszę do trampek, martensów, botków motocyklowych, jeansów, chinosów i co tylkosmile Komin plus czapa na zimę i mróz mi nie straszny. Kup i nośsmile
        • wielkafuria Re: parka 24.11.14, 14:20
          dziaisja widziałam w lidlu, kobietki przymierzały i powiem wam ze całkiem niezle wygladały. moze jutro jak jeszcze beda to sobie przymierze
          • nelamela Re: parka 24.11.14, 20:55
            Mam dwie-obie uwieeeeeeeeelbiam smile. Jedna zielona już niezle sprana,służy od wiosny do jesieni.Ostatnio przeglądając zdjęcia doszłam do wniosku że na każdym "plenerowym" zdjęciu jestem właśnie w niej.Druga granatowa kupiona ostatnio w h&m za śmieszne pieniądze(zajrzyj,może jeszcze są) jest zimowa z odpinaną podpinką i kołnierzem.Ja polecam bardzo.Pozdrawiam smile.
            • mania11111 Re: parka 25.11.14, 09:23
              Hej,córka uwielbia ,teraz jęczy ,żeby kupić taką ;
              ww.bershka.com/pl/pl/bershka/bershka/płaszcze-i-kurtki/parka-bershka-na-podszewce-z-odpinaną-aplikacją-z-futerka-c1132019p4126826c800.html

Ja się żle w nich czuję ,ale ta mi się strasznie podoba ,tylko ,że tak młodzieżowa .I cena trochę za duża dla mnie crying
              www.zara.com/pl/pl/kobieta/p%C5%82aszcze/budrys%C3%B3wka-z-futerkiem-przy-kapturze-c269183p2093504.html
              • bei Re: parka 25.11.14, 09:30
                Tchibo smile
                Mam jedną, noszę do jeansów, traperów itp.
    • asia_i_p Re: parka 25.11.14, 09:35
      Nosić można ze wszystkim, ale dla mnie elementami najlepszej stylizacji jest łąka na skraju lasu, spódnica, kalosze i duży mokry pies.
    • fiona854 Re: parka 19.07.15, 11:30
      Mnie się niesamowicie podoba ta kurtka depare.pl/kurtka-damska-typu-parka.html, w ogóle depre ma dużo ładnych parek, ciężko się zdecydować smile

One są dość uniwersalne, można nosić praktycznie do wszystkiego, pooglądaj stylizacje na takich stronach internetowych i na pewno ci coś wpadnie w oko wink
    • bufo.bufo Re: parka 19.07.15, 12:04
      Kocham parki.
      Swoją kupiłam w H&M. Kurtka jest w kolorze khaki, jesienno-zimowa, taka 0-10 stopni, poniżej to by trzeba już więcej swetrów wkładać.
      Chodziłam w niej także w ciąży, luzując całkowicie pasek-sznurek, bo dość długo dopinała mi się na brzuchu.
      Na wiosnę-lato zamówiłam sobie wariację nt. parki, cienką, granatową. Ma fason parki. Zdecydowanie wolę toto od trencza, bo ma kaptur i zapięcie pod szyję.
    • ophelia78 Re: parka 19.07.15, 13:18
      Ja nie pomoge, nie mogę się przekonac.... Nie widziałam nikogo, kto by dobrze w tym wyglądał.
      Dla mnie to zawsze będzie kurtka a'la kloszard lub student z póżnego PRLu. Albo: szłam na grzyby, narzuciłam na grzbiet ten chałat, oj, ups, jestem w centrum miasta....

Mama mi kupiła parkę w TK Maxx, powisiała 2 dni w szafie, oddałam do sklepu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka