mallard 30.11.14, 00:43 demotywatory.pl/4423397/Nie-sztuka-jest-ukonczyc-szkole Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wegatka Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 01:29 Może jutro dokończy, pewnie zasnęła w trakcie pisania Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 01:30 Nie wiem, czy akurat to jest prawdziwe, ale sam fakt, że bardzo wielu nauczycieli to idioci jest zdecydowanie prawdziwy. Dlatego należy chronic dzieci przed złym wpływem szkoły, i uświadamiac, że nauczyciel to pacan, jeśli się na takiego trafi, szczególnie małe dzieci, potem dziecko samo już widzi, że ma do czynienia z idiotą i potrafi go olac. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 08:28 Ale co się dziwisz? Na pedagogikę, przynajmniej kiedyś, szło się jak niewiele się umiało, stopnie słabe a ambicja nie pozwalała zostać sklepową... Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 01:49 No cóż demot słaby - praca niezgodna z tematem. Ptaszka brak. Aczkolwiek jak na 9-latka widac zainteresowanie rysunkiem - cieniowanie włosów, jedoczesnie widac nikłe zainteresowanie twarzą - jak u 3 latka, no ale to chłopak, lekko opozniony z definicji, nawet jesli utalentowany. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 01:59 Nie jestem pewna czy trollujesz, czy naprawdę nie widzisz ptaszka... Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 08:12 Ja tez widze cienie na wlosach , a ptaszka nie. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 08:15 Aaa, juz widze, chociaz troche przypomina "nie wiadomo co". Ale pomysl.jak.na dziecko w tym wieku fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-evans01 Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 14:01 No dobra, ale to raptem 9-letni dzieciak narysował tego ptaszka i twarz zarazem, a nie doświadczony rysownik. Ja tam widzę . Ciekawe, czy to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 09:15 Ptak jest - twarz jest takim pisklakiem jak sie przyjrzysz. A skad w salt lake city Wojtek? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 09:50 No tak teraz ja sie analfabetyzmem wykazalam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 12:54 piepe napisał(a): > No cóż demot słaby - praca niezgodna z tematem. Ptaszka brak. ???? Matko. Czy Ty na prawdę nie widzisz tam ptaszka? Dzieciak za sam pomysł powinien dostać 6. Odpowiedz Link Zgłoś
grave_digger Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 08:29 Wspaniały rysunek! Wspaniały! Ale akurat nie wiem czy ten demot to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 08:30 Czy Wy czytacie komentarze pod tym rysunkiem? To prowokacja. Dodatkowo w II klasie nie stawia się ocen. I nie ma oddzielnej pani do plastyki. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 08:34 U nas jest osobna pani od plastyki (z wychowawczynią tez maja zajęcia plastyczne), w 2 klasie u syna pojawiały sie oceny, w trzeciej większość prc jest oceniania ocenami cyfrowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 08:47 Wiedziałam, że zaraz pojawi się taki komentarz A widziałaś rysunek w komentarzach? I sądzisz, że 8-latek na plastyce odpalił internet w komórce i ściągnął rysunek z internetu? - bo to kopia innego, nie własnoręczna praca. A jeśli nawet namalował to sam to i tak należy się ndst za ściąganie Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 08:51 Odnioslam sie do Twojej wypowiedzi jakoby nie bylo ocen i osobnej plastyczki. To, ze u Ciebie nie ma ocen i osobnej plastyki nie znaczy ze we wszystkich szkołach tak jest. Nie komentuję obrazka, bo akurat demoty sa tak samo wiarygodne jak Fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 08:46 > To prowokacja. Dodatkowo w II kla > sie nie stawia się ocen Jaaasne. Moja córka ma je od 1-ej klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 08:50 koza_w_rajtuzach napisała: > > To prowokacja. Dodatkowo w II kla > > sie nie stawia się ocen > > Jaaasne. Moja córka ma je od 1-ej klasy. Jaasne , kolejna co nie przeczytała komentarzy tylko chce łeb urwać hipotetycznej nauczycielce i łyka bzdury jak młody delfin Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 08:52 Czytaj laska ze zrozumieniem i historii nie dorabiaj. Zarówno ja jak i koza skomentowalysmy Twoje twierdzenia nie odnosząc się jakkolwiek do pierwszego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 08:56 Tak, i ten jednen akurat biedny II-klasista ma tak jak twoje dziecko i kozy. No nie?! Na pewno ma nauczycielkę do plastyki, która jest na tyle głupia, że stawia oceny za cudze prace. Biorąc pod uwagę, że ta nauczycielka NIE ISTNIEJE to nie mamy o czym dyskutować mamypolew.pl/upload/jebzdzidy-ptaszek-czy-kobieta_2014080414013219588uid0.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
lena.ellena Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 08:40 Czy wy lykacie wszystko, co zobaczycie w internetach, jak leci i bezreflekcyjnie? Jesli napisze, ze dzis w ogródku znalazłam statek kosmiczny, zadzwoniłam na policję, a oni mnie splawili, to tez będzie dla was będzie już rzeczywistość. Nic dziwnego, ze ogarniecie instrukcji wypełniania karty do głosowania przerasta możliwości wielu rodaków Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 08:56 nooo... tez jestem szoku. gdyby to bylo jeszcze forum egimbaza, ale tu ponoc ssame inteligentne kobiety, przynajmniej same tak o sobie pisza... Odpowiedz Link Zgłoś
lena.ellena Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 08:56 Wojtek chyba odpowie za plagiat. Widać hipotetyczna nauczycielka prosiła o kreatywność, a Wojtek zaczął od przejrzenia internetu. Należała sie pała za oszustwo www.redbubble.com/people/tlau/works/12535130-bird-and-girl-illusion?p=sticker Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 09:22 kreatywny drugoklasista okazal siie malym przestepca.... Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 09:43 Trudno uwierzyć, ze to prawda, przecież nauczyciel za pracę niegdy nie wystawia ndst gdy dziecko wykonało pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 09:49 Hmmm pytanie czy mozna mowic o przestepstwie w sztuce. Malo artystow rysowalo kopie innych? To zludzenie ktore wykorzystuje ten obrazek jest bardzo znane - inna wariacja to twarz staruszki/sylwetka mlodej kobiety - widzialam kilka wariacji kto pierwszy na to wpadl? Pewnienie wiadomo. Czy to znaczy ze nie moge sobie bamalowac kopii slonecznikow? Moge. Nie moge tylko ludziom wpierac ze to van Gogh Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 09:58 2.bp.blogspot.com/-w69Nt1kiRnU/VC7AYCUEFPI/AAAAAAAAAkU/5hFG2oCMmnQ/s1600/1502518_839724349386795_1417786663_n.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 10:14 Nie ma dla mnie znaczenia czy ten demot jest prawdziwy czy nie. Zapewne nie. Prawdą jest, że nigdzie ale to nigdzie nie jest niszczona indywidualnośc dziecka oraz jego kretywność jak w szkole. Po pierwsze wynika to z równania w dół tak by każdy debil mógł ją skończyć. Po drugie łatwiej jest zapanować nad ciemną bezwolną bezmyślną masą. Po trzecie większość nauczycielek to tępe dzidy bez krztyny charakteru i indywidualności. Dlatego też np taka uległość wobec kleru katolickiego. Kiedyś nauczycielki po liceum pedagogicznym zginały kark przed I sekretarzami ganiając dzieci na pochody. Teraz kończą już niby studia, ale nic się nie zmieniły. Klęczą przed klechami ganiając dzieciaki na msze z okazji swiecenia tornistrow. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 13:46 No niestety popieram " Rodzice nie mają żadnego, podkreślam żadnego wpływu na wybór podręcznika i programu nauczania. I dzięki Bogu... Rodzice dzisiaj mają poprzestawiane w głowach. Czy moja mama kiedykolwiek poszłaby do wychowawcy i sugerowała zmianę podręcznika, czy w jakikolwiek inny sposób wpływać na pracę nauczyciela? Teraz to najchętniej rodzice siedzieliby na lekcji i patrzyli na ręce nauczycielowi bo przecież co on wie o moim dziecku... Ja jestem mamą i nauczycielką i nie wyobrażam sobie, żebym miała pouczać nauczyciela mojego synka, chociaż jest "wyjatkowy". " Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: jeżeli to prawda... 30.11.14, 13:51 Prawda Moja miała za zadanie -opisz obraz Wladysława Ślewińskiego "Morze wiosną ".Nudy.Ja.mimo,że mam lekkie pióro nie umiałabym napisać więcej niz dwa zdania,bo obraz banalny...Moja Emka bezbłędnie napisała na dwie strony,zdania podrzędnie zlożone,świetne ,ani jednego błędu ortograficznego,brak jednego przecinka,stylistycznie ok. Moja napisała to dość oryginalnie,w swoim własnym stylu,komukolwiek bym tego nie czytała-każdy był zachwycony. Po jakimś czasie sprawdzałam jej zeszyt.Miała tylko ten przecinek dopisany przez pania..oraz calą prace PRZEKREŚLONĄ z dopiskiem :napisz jeszcze raz wg wzoru czyli generalnie miała napisać ...Morze jest niebieskie. Niebo ma kolor...itd Cóż..trwa era "POKOLORUJ DRWALA " Odpowiedz Link Zgłoś