taziuta 30.03.06, 07:02 PiS się twardo okopuje, planując rządy na minimum 4 lata. Tak że gadka o przedterminowych wyborach, to tylko taka gadka szmatka :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doktorka1 PiS chce sam sobie dobierać urzędników 30.03.06, 07:03 Przeraża mnie zagarnianie władzuni tymi krótkimi łapkami...do siebie,do siebie,do siebie.... --------- Część z nas zasłużyła na coś lepszego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: PiS chce sam sobie dobierać urzędników 30.03.06, 07:25 Szalony PiSior pożera w amoku kolejne kawałki tego tortu, zwanego władzą, bezpardonowo włażąc w swych słynnych buciorach na stół. Kiedy się udławi? A przynajmniej dostanie torsji... Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus oni nie maja juz zadnych hamulcow. co mnie jednak 30.03.06, 07:55 dziwi ze narod caly czas w jakims otepieniu patrzy sie na ten cyrk. Nie dziwota. Wszak u nas zainteresowanie demokracja i wyborami jest mniejsze niz na ukrainie, w iraku czy nawet w Autonomii Palestynskiej. Ludziom tak wszystko wisi ze nic dziwnego ze ta gromada probuje po prostu zrobic skok na panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
navaira TKTM? 30.03.06, 09:21 Teraz, k... tylko my? A może: Teraz, k... wszystko my? Hmmm, nie jestem tak inteligentny jak Jacek Kurski, muszę się jeszcze zastanowić... Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Skandal! 30.03.06, 09:24 PiS przejechało się na "genialnym strategu" i nie zawarło z nikim koalicji, a teraz się dziwi, że nie może nic zrobić. Stąd te pomysły zawłaszczenia państwa. Apeluję do PO - skróćcie cierpienia PiS i rozwążcie ten beznadziejny parlament! Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki No i nie mówiłem !!! 30.03.06, 12:24 8-10-2005 napisałem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30125602&a=30125602 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - PRZEDE WSZYSTKIM KADRY - no nie towarzysze GW: „Szef służby cywilnej uspokaja. Konkursy czekają na nowy rząd „ … „Nie dostrzega jednak większego "ruchu w konkursach". - Zgodnie z zapowiedziami ustępujący rząd konsekwentnie nie robi już konkursów na kierownicze stanowiska w administracji, zostawia to zadanie nowemu - mówi Pastwa.” … serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2957979.html Pastwa to ideologiczny „styropian” powołany na 5 letnią kadencję przez AWS pod koniec rządów Buzka, którego zadaniem była kontynuacja TKM (i świetnie się z powierzonego zadania wywiązywał). Taka „cwana zapobiegliwość” ludzi, którzy dzisiaj powrócili do władzy. SIC! A jeszcze wczoraj Tusk (a wcześniej Marcinkiewicz i oczywiście Rokita) grzmiał o „skoku na stanowiska” i weryfikacji wszelkich powołań. Jak widać trwa przygotowanie opinii społecznej pod przyszłe nominacje (czystkę kadrową?). W kontekście sformułowanej przez Rokitę w liście do Marcinkiewicza wizji zasad funkcjonowania rządu / państwa (nic o konkursach, odpolitycznienia administracji, służbie cywilnej, a wręcz odwrotnie - zaproponowanie „legalizacji zamachów stanu”), serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,2953739.html to należy się spodziewać, że główną zasadą będzie stara zasada Leninowska: PRZEDE WSZYSTKIM KADRY. A pod koniec urzędowania rząd POPiS-u (a raczej któregoś tam klonu koalicyjnego) wprowadzi kadencyjność stanowisk do sprzątaczek włącznie. To już taka …. mentalność. SIC! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - No i nie mówiłem !!! I to niezależnie czy rządziłby POPiS czy PiS! Przypominam też wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=30018530&v=2&s=0 do tekstu Radomskiego „Jak Rokita widzi władzę” (niestety archiwalny) ... „Najbardziej brakuje mi w projekcie Rokity propozycji radykalnego odpolitycznienia administracji państwowej. Nie ma ani słowa o konkursach na stanowiska szefów różnych urzędów, funduszy i agencji rządowych, …. Tymczasem w Polsce PO i PiS zamierzają przeprowadzić w państwie głębokie zmiany, a to musi oznaczać także czystkę w administracji, wśród urzędników. Po niej przyjdą nowe kadry. Apolityczne? Ależ skąd.” Miało być tak pięknie, a będzie jak zwykle. SIC! No i ta „legalizacja zamachu stanu”. SIC! SIC! i jeszcze raz SIC! Rokity nigdy nie poważałem (ma raczej kwalifikacje na poczytnego dziennikarza, a nie męża stanu), ale straci u mnie resztki szacunku jeżeli ministrami zostaną takie orły intelektu jak 00, Rh+ czy Gosiewski. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - T.Lis o PiSiorkach w TOK FM: „Takiej buty władzy przez 16 lat jeszcze nie było” „Oni wychodzą przed mikrofon i bez zmrużenia oka łżą, łżą, łżą, łżą” Odpowiedz Link Zgłoś
monzie Re: Teraz krótkowzroczni my 30.03.06, 09:29 kolejne rozwiazanie pod siebie, PiS w zaden sposob nie probuje budowac rzetelnej panstwowosci - rozwiazania, dla siebie, dla swoich, my wam pokazemy rzygac sie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Teraz krótkowzroczni my 30.03.06, 12:14 Przecież tak właśnie zachowuje się u nas prawica. Lewica postkomunistyczna zresztą też. Za Belki zaczęło być dobrze. Zaczęła powstawać służba cywilna z prawdziwego zdarzenia. Ale im potrzeba BMW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Domagam sie powrotu SLD do wladzy! 30.03.06, 14:58 Mam juz tego wszystkiego dosyc, a obawiam sie, ze to nie koniec. Tak chorobliwie zachlannego rzadu jeszcze chyba nie mielismy, chociaz moze to dlatego ze do te pory RP byla trzecia a nie czwarta. Ilekroc prawica dobiera sie do wladzy, tylekroc tak sie to konczy. Mam nadzieje ze SLD uda sie to jakos wyprostowac. Panowie macie moj glos! Odpowiedz Link Zgłoś
szwecja11 Re: Teraz krótkowzroczni my 30.03.06, 19:38 monzie napisała: > kolejne rozwiazanie pod siebie, PiS w zaden sposob nie probuje budowac rzetelne > j > panstwowosci - rozwiazania, dla siebie, dla swoich, my wam pokazemy > rzygac sie chce... To koszmar, tragedia demokracji. Ostatnie rzeczy, które były cenne zabił PiS, LPR i Samoobrona. Nie rozumiem, jak ktoś mógł być tak ślepy, żeby na tych ludzi zagłosować. Przecież oni działają tak koszmarnie niszcząco na państwo. Powiedzą ludziom wszystko, każdą bajkę a robią zupełnie co innego. To takie zwycięstwo po zaufaniu ludzi, po trupach. Jak Polki i Polacy mają być moralni, uczciwi? No jak? Jeżeli patrzą na tych kłamców, na to, jak się naszym kosztem ustawiają, okradają nas z czci narodowej. Wstydzę się za Polskę i nigdy tak bardzo nie wstydziłam się... szwecja11.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: oni nie maja juz zadnych hamulcow. co mnie je 30.03.06, 09:23 Niestety masz rację marcus-crassus,że nasze "społeczeńśtwo"(cudzysłów nie przypadkowy)nie rozumie (nie chce?)demokracji.Trzeba jednak robić co się da, nawet jeżeli oznacza to niewiele,by przeciwstawić się pisowskim zamachom na demokratyczne proceduyry i instytucje i zawłaszczaniu pańśtwa. Urzędnicy muszą być apolityczni za to kompetentni. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: oni nie maja juz zadnych hamulcow. co mnie je 30.03.06, 10:00 Jak było SLD i PSL było to samo tylko tzw "wolne media" spały. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: oni nie maja juz zadnych hamulcow. co mnie je 30.03.06, 15:06 Wiekszej bzdury nie slyszalem. Podczas rzadow SLD wyciagano nawet najmniejsze afery z pucybutowa malego na pierwsze strony gazet ogolnopolskich. Powstawaly komisje jedna za druga i sprawy sie rozwiazywalo, w mniejszym lub wiekszym stopniu. Podczas rzadow PiS tylko najwieksze afery maja szanse ujrzec swiatlo dziene, ale to i tak na krotko. Bo za chwile pojawia sie nowy temat na agendzie i stare sprawy sie zapomina. W konsekwencji, nie ma konsekwencji. Jest tylko zmiana tematow, a PiS bierze co raz to nowe kaski. Byla inwigilacja dziennikarzy, natychmiast zastapilo ja wolani PiS o komisje bankowa. Nagle wszystkie gazety zapomnialy o inwigilacji. Przy okazji PiS zdazyl poprosic marszalka o nie dopuszczanie innych komisji niz bankowa. Zrobilo sie za glosno o komisji bankowej, natychmiast zapowiedziano wybory, choc wiadomo ze nic z nich nie bedzie. Za tydzien juz nikt nie bedzie o nich pamietal. Teraz na kilka dni pozywimy sie stanowiskami administracyjnymi, do czasu kiedy PiS rzuci nowy temat na afisz i wtedy wszyscy zapmna o dzisiejszej sprawie. Przy tym wszystkim zapomnialem nawet napisac o KRRiTV, przewodniczacej Kruk, i probach zlikwidowania rady i zastapienia jej jednoosobowym skladem decydujacym. Wole rzady SLD, ktore przynajmniej mozna bylo jakos kontrolowac, a za czasow Belki nawet sie jakos krecilo. W te chwili jedyne co sie kreci to kolo tematow. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: oni nie maja juz zadnych hamulcow. co mnie je 30.03.06, 15:23 Aż się człowiekowi skóra na d..ie marszczy kiedy pomyśli,że lewica,która zrobiła porządek po tym bajzlu odziedziczonym po AWSUW-ie, przerżnełą wybory z powodu jakiegoś merca Pęczaka,pogaduchy Rywina z Michnikiem,telefonu w Starachowicach i arogancji Łapińskiego plus paru innych pomniejzych shitów rozdmuchanych przez media do rozmiarów kij wie jakich afer,a od tego jak wiadomo tylo krok do tego,żeby głupi naród łyknał,że jak nie ma na piwo to wina Pęczaka i Sobotki i Millera, no i Belki rzecz jasna,a Kaczory dadzą im gratis ... Przerżnęła i zostawiła ten kraj na pastwę oszołomów wszelkiej maści... Czy nikt w tych zapchlonych mediach nie raczy zauważyć,ze finanse ma w łapach Gilowska,która - gdyby PO rządziła - takze byłaby na tym stanowisku ? Czy nikt nie raczy zauważyć,że Ministerstwem Zdrowia zawiduje ex-PO Religa (anlogiczna sytuacja do Gilowskiej) ? Czy ktos wierzy ,ze premier Rokita byłby lepszy i mnie pajacowaty od premiera Marcinkiewicza ? Czy ktoś wierzy,ze cała ta zapaćkana PO byłaby mnie pazerna,arogancka i chamska od PiS-u ? Polska prawica tylko syfić potrafi,te same pyski od lat; a te nowe jeszcze gorsze... Szkoda,zę POlacy tak łatwo dają się manipulowac mediom, uwodzić resentymentom i zmieniać opcje w zależności od kierunku wiatru... Niektórzy się oburzają,kiedy pada hasło "przypadkowe społeczeństwo"... tu się nie ma co obrażać, bo to - niestety - fakt ... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodwoz Re: oni nie maja juz zadnych hamulcow. co mnie je 30.03.06, 19:55 grek.grek.-niestety masz rację.Nie brak w Polsce ludzi inteligentnych, wykształconych, wrażliwych na potrzeby innych. Niestety walka o władzę wymaga innych cech. Kłamliwości, bezczelności, tupetu,łamania wszelkich zasad moralnych. To cechuje tych, którzy władzę zdobyli. Kto na nich głosuje? Ludzie niewykształceni, liczący,że ktoś im da czego im trzeba.Oni nie wiedzą,że żeby dać to trzeba najpierw mieć lub wiedzieć jak zdobyć to czego wyborcy oczekują.Niestety po raz kolejny do władzy dochodzi ekipa bez jakichkolwiek zasad. Władza dla władzy to główny cel.No to mamy co mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
szwecja11 Re: oni nie maja juz zadnych hamulcow. co mnie je 30.03.06, 19:34 marcus_crassus napisał: > dziwi ze narod caly czas w jakims otepieniu patrzy sie na ten cyrk. Nie > dziwota. Wszak u nas zainteresowanie demokracja i wyborami jest mniejsze niz na > > ukrainie, w iraku czy nawet w Autonomii Palestynskiej. Ludziom tak wszystko > wisi ze nic dziwnego ze ta gromada probuje po prostu zrobic skok na panstwo. Ja tego nie rozumiem, bo przecież gdzieś są w tym kraju normalni ludzie, którzy uważają, że rządzi nami cyrk polityczny, to dlaczego nie głosujemy. Przecież oni nas niedługo w zoo zakną, jako nieprzystosowane do kłamstwa, okradania państwa dziwolągi... szwecja11.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
braad Mierny, ale wierny 30.03.06, 08:07 nawet się nie kryja z tym, że decydującą cechą będzie lojalność polityczna. Z historii to już znamy.... Natąpi wysyp "Klimentów Woroszyłowów"... Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Re: A nie moglby sam sobie dobrac spoleczenstwa? 30.03.06, 12:20 Nie bój się, niedługo dobiorą. I głosować będą mogli tylko głosować "genetyczni patrioci". A reszta na emigrację. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Nie może, bo społeczeństwo jest 'przypadkowe' :))) 30.03.06, 14:13 co już dawno odkryła Halina Nowina-Konopczyna Odpowiedz Link Zgłoś
doktorka1 Dobór "naturalny" :)) 30.03.06, 07:05 pis niedługo nam będzie dobierać żony/mężów...wyznaczy odgórnie ilość stosunków na miesiąc...i będziemy mieć dobór naturalny :)) Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Dobór "naturalny" :)) 30.03.06, 08:52 Chip we łbie. Liczniki paniom . Alelluja i do przodu. Trzeba siać, siać. Odpowiedz Link Zgłoś
rumpelstilzchen Re: Dobór "naturalny" :)) 30.03.06, 09:30 To już czytałem w opowiadaniu SF "Jawnogrzesznica" - autora niestety nie pamiętam. Mieli tam automatyczne różańce, coś na wzór młynków buddyjskich, tylko że same klepały zdrowaśki. No i były limity: ileś tam zdrowasiek za nieślubny sex itd... Coś mi się zdaje, że autor był jasnowidzem... Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Re: Dobór "naturalny" :)) 30.03.06, 12:21 Tak tak, dobre opowiadanie... o polactwie. Kaczory z reszta holoty sie pieknie wpisuja w ten scenariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
hurikhan Re: Dobór "naturalny" :)) 30.03.06, 09:44 > Trzeba siać, siać. "Istnieją pola, bezkresne pola, gdzie ludzkie istoty już się nie rodzą. Jesteśmy uprawiani. Przez długi czas nie mogłem w to uwierzyć i wtedy zobaczyłem te pola na własne oczy." Matrix Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 [...] 30.03.06, 07:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: Bo urzędnicy mogą być tylko z PO ,demo.pl,SL 30.03.06, 07:33 Skoro tacy są najlepsi i wygrywają konkursy??? A może należy znieść egzaminy na studia, bo tylko dzieciaki PO, PD, itd. zdają je i dostaja sie na renomowane uczelnie??? To takie niesprawiedliwe, no nie? Sprawiedliwość to, gdy prezes miłosciwie nam panujący będzie decydował, kto na jakie uczelnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: Bo urzędnicy mogą być tylko z PO ,demo.pl,SL 30.03.06, 07:45 wan4 napisał: > Skoro tacy są najlepsi i wygrywają konkursy??? Wygląda to tak: Dzwoni Kwas do komisji. ,,Tow.przewodniczący jak tam wyniki'' Tow.Aleksandrze,nasi wygrali wszystkie stanowiska'' ,,No nie tow.przewodniczący dopiszcie punktów paru z PSL,mamy w końcu demokracje i jesteśmy w Europie.,to nie Układ warszawski''. ,,Tak jest tow.Olku a tak nawiasem mówiąć żal'' ,,Zal ,ale my i w demokracji nie zginiemy'' ,,Nie zginiemy tow.Olku dzięki waszemy światłemu kierownictwu i okrągłemu stołowi'' ,,No juz...do roboty do roboty,pisać mi te wyniki'' Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: Bo urzędnicy mogą być tylko z PO ,demo.pl,SL 30.03.06, 08:21 zamien Kwas na pisuar i bedziesz miał aktualna sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
braad Twoja paranoja mnie przeraża 30.03.06, 08:22 Wszyscy są w "układzie". Masz kompletnie "zaPiSiały" mózg, wyprany przez propagandę braci. Aże ich posunięcia są krytykowane w kraju i za granicą?? "to tylko dowód jak dalko sięga układ" Jeżeli twierdzisz, że apolityczny, mający pewność zatrudnienia i dobrze przygotowany urzędnik, który nie będzie się bał utraty stanowiska z powodu różnorakiej "burzy politycznej", jest gorszy od polityka z wyboru politycznego, od tego wyboru zależnego i mogącego być usuniętym w każdej chwili, to przemyśl to na spokojnie. Jeżeli myślisz, że łatwousuwalny urzędnik z politycznego nadania bardziej będzie dbał o interes publiczny niż państwowy, w poruwnaniu z apolitycznym, trudnousuwalnym i mającym pewność zatrudnienia urzędnikiem to na prawdę nie mamy o czym rozmawiać..... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Ponieważ, wychodzi, że przespałeś kilka miesięcy.. 30.03.06, 11:23 ... pozwolisz, że trochę Cię skoryguję: ezpa7z9 napisał - wersja skorygowana: > > Wygląda to tak: > Dzwoni Jarek do komisji. > ,,Tow.przewodniczący jak tam wyniki'' > "Tow. Jarosławie, nasi wygrali wszystkie stanowiska'' > "Świetnie, my w demokracji nie zginiemy'' > ,,Nie zginiemy tow.Jarku, dzięki waszemy światłemu kierownictwu." > ,,No juz...do roboty do roboty,pisać mi te wyniki'' Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Re: Bo urzędnicy mogą być tylko z PO ,demo.pl,SL 30.03.06, 12:23 ezpa, ty to taki glupi jestes czy tobie placa? I kto? Powaznie pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
agunia_29 Re: Bo urzędnicy mogą być tylko z PO ,demo.pl,SL 30.03.06, 22:17 bo tylko dzieciaki PO, PD, itd. zdają > je i dostaja sie na renomowane uczelnie??? i SPRAWIEDLIWOŚĆ też...... nie będę już mówiła gdzie i na jakie stanowiska chociaż chętnie z tej złości posypałabym nazwiskami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dejot7 ezpa7z9, co żeś się tak rozszalał na tym forum? 30.03.06, 09:32 Myślisz, że jak wpiszesz 20 razy te same głupoty, to przez to staną się one mądrością? Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: ezpa7z9, co żeś się tak rozszalał na tym foru 30.03.06, 09:33 on nie mysli.. ale wie co powiedzial goebbels "klamstwo powtorzone 1000 razy staje sie prawda" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ted1951 PiS chce sam dobieraC.... 30.03.06, 07:18 A kiedy PiS dobierze wreszcie nowego PRYMASA Polski??? RYDZYK pewnie by im pasował.... Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Podoba mi się... 30.03.06, 07:22 Czuję się jak w afrykańskim kraju, mimo że nigdy w takim nie byłem. Dziękuje ci PiS! A na poważnie: nie o dyspozycyjność tu chodzi, lecz o fachowość. Przyszłym urzędnikom wpaja się służebnej postawy wobec państwa i dbania o jego dobro, przy zachowaniu neutralności politycznej. Brak tej neutralności i niezależności spowoduje że dobro kraju zastąpione będzie dobrem rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: Podoba mi się... 30.03.06, 07:49 jorge.martinez napisał: > Czuję się jak w afrykańskim kraju, mimo że nigdy w takim nie byłem.Jak małpa z ZOO?Macie już internet w klatkach? Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart ezap, ty kup sobie rozum. 30.03.06, 12:35 ezpa7z9 napisał: > jorge.martinez napisał: > > > Czuję się jak w afrykańskim kraju, mimo że nigdy w takim nie byłem.Jak ma > łpa z > ZOO?Macie już internet w klatkach? Afryka to nie Zoo, pissowski przygłupie. Zamiast trollować, biegnij na drzewo albo do toruńskiego złodzieja pożalić się na antenie Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Podoba mi się... 30.03.06, 11:26 jorge.martinez napisał: > > A na poważnie: nie o dyspozycyjność tu chodzi, lecz o fachowość. Przyszłym > urzędnikom wpaja się służebnej postawy wobec państwa i dbania o jego dobro, > przy zachowaniu neutralności politycznej. Brak tej neutralności i > niezależnosci spowoduje że dobro kraju zastąpione będzie dobrem rządzących. I o to chodzi! Przecież mamy zbudować RP IV, zapomniałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
sobekx Miller i SLD to małe szaraczki przy pisowskim TKM 30.03.06, 07:31 nie ma to jak obłuda polityków - wstyd i hańba pisowcom! krytykowali 3RP za korupcję polityczną, a czym jest niszczenie służby cywilnej i zawłaszczanie państwa przez jedną partię? to samo, tylko jeszcze bardziej bezczelnie Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: Sądzisz innych wg kryteriów PiS? 30.03.06, 07:40 taziuta napisał: > Sądzisz innych wg kryteriów PiS? Kto nie nasz to wróg? Daj spokój :-) Monopol na mądrość,obiektywizm i kulturę polityczną w polskiej polityce mają PO i SLD (+PSL jak d.ZSL,demokraci.pl,Up,SD(k)P(i)L).Reszta to ,,przystawki'',ciemnota,zawistne kaczory i inne głupki. Odpowiedz Link Zgłoś
orinus Re: PiS chce sam sobie dobierać urzędników 30.03.06, 07:48 Przy tej okazji, warto przypomnieć sobie co to była w czasach PRL- u "nomenklatura" - przez całe lata mówiono o "komunistycznej" lub cześciej "pezetpeerowskiej" nomenklaturze. Ale tamta była be, a NASZA bedzie cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 [...] 30.03.06, 07:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
orinus Re: PiS chce sam sobie dobierać urzędników 30.03.06, 09:35 ezap7z9: II Rzeczpospolita to był Piłsudski a nie Kwaśniewski, coś ci sie pomyliło. Owszem, SLD stosowała dobór kadr według klucza partyjnego ale PiS zapowiadał coś dokładnie odwrotnego (o ile pamiętam, to rządy fachowców - kurde, rzecywiście nie mówili, że bezpartyjnych!) Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: PiS chce sam sobie dobierać urzędników 30.03.06, 15:11 Nie byl musial tego mowic. Rzady fachowcow polegaja wlasnie na powolywaniu ludzi bez przywiazywania wagi do ich zaplecza politycznego. Tym wlasnie sie roznia od zwyklych rzadow. Bezpartyjnosc, tudziez brak preferencji partyjnych jest implikacja takiej formy rzadow. Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 niechcacy wybierze miernych biernych ale wiernych 30.03.06, 07:48 Np agentow bezpieki czy KGB bo tacy sa najwierniejsi :DD Odpowiedz Link Zgłoś
horode Brawo Dorn! 30.03.06, 07:50 W naszym kraju urzędnicy m u s z ą być lojalni wobec legalnie wybranych zwierzchników. Tych, którzy stawiają opór w interesie własnej kasty lub duchowych mocodawców należy odesłać do "zamrażarki", a zastępców znaleźć tam gdzie to możliwe. Nie zważać na wrzaski kłamliwych "obrońców demokracji".To po-anarchiści. DEMOKRACJA GŁUPKU! Odpowiedz Link Zgłoś
braad Re: Brawo Dorn! 30.03.06, 08:47 Jak chcesz być tak demokratyczny, to zapewne pozwolisz PiSowi zmieć tylko tylko taki procent urzędników, jaki wynik wyborczy to ugrupowanie, uwzględniwszy fekwencję, uzyskało. Ile to będzie ?? 15%?? Czy mniej jeszcze ?? DEMOKRACJA GŁUPKU Odpowiedz Link Zgłoś
horode Re: Brawo Dorn! 30.03.06, 11:30 braad napisał: > Jak chcesz być tak demokratyczny, to zapewne pozwolisz PiSowi zmieć tylko tylko > > taki procent urzędników, jaki wynik wyborczy to ugrupowanie, uwzględniwszy > fekwencję, uzyskało. Ile to będzie ?? 15%?? Czy mniej jeszcze ?? > DEMOKRACJA GŁUPKU DEMAGOGIA GŁUPKU! Twoja. Kwestionujesz prawo? Stwórz KPP. Masz szansę na karierę. Odpowiedz Link Zgłoś
braad nie mam szans 30.03.06, 11:38 "Kwestionujesz prawo? Stwórz KPP. Masz szansę na > karierę. " nie mam szans konkurować w bolszwiźmie z PiS. To za wysoka liga dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Re: Brawo Dorn! 30.03.06, 12:41 > DEMAGOGIA GŁUPKU! Twoja. Kwestionujesz prawo? Stwórz KPP. Masz szansę na > karierę. > > Horode, czy ty jestes taki glupi czy po prostu wypiles? Jak na razie to ty kwestionujesz prawo. Dalej - gdybys przypadkiem siegnal po ksiazke - sprawdz czym sie rozni demokracja od politei. Pizd proponuje to pierwsze - rzady MOTLOCHU, bez zwazania na innych. Uwazaj tylko, zeby za pare lat ten sam motloch nie przeglosowal, ze do kaczek sie strzela... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Brawo Dorn! 30.03.06, 11:30 braad napisał: > Jak chcesz być tak demokratyczny, to zapewne pozwolisz PiSowi zmieć tylko tylko > > taki procent urzędników, jaki wynik wyborczy to ugrupowanie, uwzględniwszy > fekwencję, uzyskało. Ile to będzie ?? 15%?? Czy mniej jeszcze ?? > DEMOKRACJA GŁUPKU Spóźniłeś się, już zdążyli wymienić więcej. Nawet niż owe wyborcze 27%. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo lojalni wobec kazdego rzadu czy jednej opcji? 30.03.06, 13:25 nie za bardzo wyczulem czy jestes niedorozwiniety czy prowokujesz dlatego zapytam: czy weterynarz albo urzednik skarbowy, pracownik urzedu stanu cywilnego w gminie, w ktorej rzadzi PiS moze nie lubic braci Kaczynskich albo nawet byc w innej partii? Odpowiedz Link Zgłoś
ggczar Re: PiS chce sam sobie dobierać urzędników 30.03.06, 07:55 Czy ktos moze zrobic porzadek z ta "Kacza Zaraza" i posprzatac te kacze gowna. Panie Donaldzie,na milosc Boska,niech sie pan wezmie w garsc i cos z tym zrobi. Moze pan Walesa mialby jakies antidotum na ta zaraze.Panowie zrobcie cos,caly swiat sie z Nas smieje.Sam mieszkam w Bostonie i czasami wstyd sie przyznac,ze sie jest Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: PiS chce sam sobie dobierać urzędników 30.03.06, 07:57 ggczar napisał: > Panowie zrobcie cos,caly > swiat sie z Nas smieje. Nie musisz chodzić do ZOO.Popatrz w lustro ,,bostończyku''. Odpowiedz Link Zgłoś
pampolion Re: PiS chce sam sobie dobierać urzędników 30.03.06, 08:11 Dobry Bóg jeszcze toleruje głupoli ale i na was przyjdzie czas pokuty, przesyłam kaczego buziaczka....ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
artnow Re: PiS chce sam sobie dobierać urzędników 30.03.06, 07:57 A miała być walka z kolesiostwem... Odpowiedz Link Zgłoś
mechowa hucpa PiSu 30.03.06, 07:58 Prawo i teraz zabrania przynależności do partii politycznych urzędnikom państwowym i manifestowania poglądów politycznych więc to nie jest argument Panie Kuchciński .Jak więc wytłumaczy Pan to że wiceminister MF Marian Banaś pracują w NIKu ,urzedzie państwowym ,kandydował do Sejmu z ramienia LPR ,zresztą z miernym wynikiem Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: popros donalda o wybory usuniesz PiS 30.03.06, 08:02 o90 napisał: > a tak 4 lata minimum I Donald Duck Tusk w jednej klatce z HGW Rokitą i Piskorskim (tym z PO).Aj waj giewałt. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Przeciwnicy,,warszawki''larum ja już muszę ... 30.03.06, 08:00 iśc do roboty.Kto mnie zastąpi w walce z ,,układem warszawki''? Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: Przeciwnicy,,warszawki''larum ja już muszę .. 30.03.06, 08:07 Nie lam sie . wyborcy pisu to zazwyczaj bezrobozni i emeryci , maja czas na pisanie glupot . Odpowiedz Link Zgłoś
mechowa Re: Przeciwnicy,,warszawki''larum ja już muszę .. 30.03.06, 08:07 ezpa7z9 napisał: > iśc do roboty.Kto mnie zastąpi w walce z ,,układem warszawki''? Układ stworzył też Kaczka więc ci pomożemy Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: Przeciwnicy,,warszawki''larum ja już muszę .. 30.03.06, 08:14 mechowa napisała: > Układ stworzył też Kaczka więc ci pomożemy. W imieniu gminy żydowskiej dziękuję(chyba nie przegiąłem, dadzą mi upoważnieni?!) Odpowiedz Link Zgłoś
mechowa [...] 30.03.06, 08:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Ezap - ty na to za głupi jesteś. 30.03.06, 12:37 Bo żydowski naród mądry jest - i ty do niego nie pasujesz. ----------------------------------------------------------------------- A btw - Co jest psze admina, nawet takiego osła jak ezap skrytykować nie wolno? Domyślam się, że stad ta cenzura... Odpowiedz Link Zgłoś
leszeksa Polsko, Polacy!!! 30.03.06, 08:01 c"PiS chce sam sobie dobierać urzędników" Polsko, Polacy walczyliście o wolność, demokracje... a wybierając PiS pozwoliliście na powrót stalinizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: Polsko, Polacy!!! 30.03.06, 08:03 leszeksa napisał: > a wybierając PiS pozwoliliście na powrót stalinizmu... Tworki mają urlop?( dla niewarszawiaków-Tworki Zakład psychiatryczny koło Warszawy) Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: Polsko, Polacy!!! 30.03.06, 08:05 ale wszystkich ktorzy glosowali na pis tam nie upchniesz . . Odpowiedz Link Zgłoś
mechowa Re: Polsko, Polacy!!! 30.03.06, 08:09 ezpa7z9 napisał: > leszeksa napisał: > > a wybierając PiS pozwoliliście na powrót stalinizmu... > Tworki mają urlop?( dla niewarszawiaków-Tworki Zakład psychiatryczny koło Warsz > awy) To idz się tam leczyć piesku Kaczy, bo kompletnie zdurniałeś na stare lata Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: Polsko, Polacy!!! 30.03.06, 08:12 mechowa napisała: > To idz się tam leczyć piesku Kaczy, bo kompletnie zdurniałeś na stare lata Donald ,,Duck'' Tusk i jego zwolennicy coraz bardziej przypominają swój pierwowzór z filmoteki Walta Disneya. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Polsko, Polacy!!! 30.03.06, 08:13 > Donald ,,Duck'' Tusk i jego zwolennicy coraz bardziej przypominają swój > pierwowzór z filmoteki Walta Disneya. a w czym ci przypominaja? Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: Polsko, Polacy!!! 30.03.06, 08:20 dundrub napisał: > > Donald ,,Duck'' Tusk i jego zwolennicy coraz bardziej przypominają swój > > pierwowzór z filmoteki Walta Disneya. > > a w czym ci przypominaja? W reakcji na krytykę,pieniactwie ect ect. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Polsko, Polacy!!! 30.03.06, 08:22 no to opisz ta reakcje i opisz jak reagowal np. koaczor donald czy inny pies pluto.. zabaw sie w naukowca - znajdz paralelizm postaw Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: Polsko, Polacy!!! 30.03.06, 08:21 sceptyk40 napisała: > Czyżby neofita ? Frankista? Jeszcze nam tarota postawi? Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Polsko, Polacy!!! 30.03.06, 08:24 eee neofita eee frankista eee tarot? dorzuc jeszcze primavera i dystrybuanta.. czy ty rozumiesz znaczenie slow? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Polsko, Polacy!!! 30.03.06, 11:35 ezpa7z9 napisał: > leszeksa napisał: > > a wybierając PiS pozwoliliście na powrót stalinizmu... > Tworki mają urlop?( dla niewarszawiaków-Tworki Zakład psychiatryczny koło Warsz > awy) A, teraz rozumiem Cię, ezpa7z9! To Ty stamtąd! Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest he he ten leszeksa zdemaskował PIS 30.03.06, 13:40 W tajnym laboratorium w Borach Dolnośląskich PIS pracuje nad wskrzeszeniem Stalina, na podstawie genów zawartych w włosie z wąsa tegoż. Włos ten przechowywany był w głównej kwaterze PIS - zwanej zresztą Wilczym Szańcem. PIS bardzo liczył na zachowanie tajemnicy, ale oto leszeksa zdemaskował te plany. Warto aby GW napisała coś o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks8 Z pracy doktoktorskiej kaczora 30.03.06, 08:03 "Możliwość dążenia administracji zakładu pracy do realizacji postawionych zadań kosztem naruszenia uprawnień pracowników została dostrzeżona już przez Lenina. Odegrała ona pewną rolę w kształtowaniu leninowskiej koncepcji związków zawodowych.Może ona służyć zasadzie socjalistycznej sprawiedliwości społecznej nakazującej przyznawać równe uprawnienia za równe obowiązki". Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: Z pracy doktoktorskiej kaczora 30.03.06, 08:10 kiks8 napisał: > "Możliwość dążenia administracji zakładu pracy do realizacji postawionych zadań... Może zacytujesz coś z notatek z wykładów tow.dr.Balcerowicza z WSNS!Chyba nie spaliłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Z pracy doktoktorskiej kaczora 30.03.06, 08:12 ezpa(...) odnies sie moze jakos do tego pisowskiwgo pomyslu co? jak to widzisz? wazniejsi beda fachowcy czy lojalni? hmm? nie pachnie ci to kolesiostwem? tylko prosze bez tego cytatu z towrzyszami co go tutaj juz wyeksploatowales.. wlasnymi slowami.. wlasnymi.. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: Z pracy doktoktorskiej kaczora 30.03.06, 08:18 dundrub napisał: > ezpa(...) > odnies sie moze jakos do tego pisowskiwgo pomyslu co? > jak to widzisz? wazniejsi beda fachowcy czy lojalni? hmm? Tak fachowcy..tylko nasi fachowcy z PO i SLD fachowcy,a nie jakieś tam pisuary. Co z tego ,że inteligentni i języki znają.W naszej trójcy liberalnej: HGW zna języki ale głupia,Jan maria nie zna języków ale ma gadane a Donald toż to nasze słoneczko-ciemne ale sympatyczne.A te wredne kaczory,kurduple...a fe. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Z pracy doktoktorskiej kaczora 30.03.06, 08:22 przestan pluc ezpa pomysl utworzenia takich "kadr" pachnie partyjnym betonem i "jednoscia" na kilometr.. przyssales sie do tego PO i SLD.. nikt nie sugeruje tutaj, ze tylko w tych partiach sa fachowcy.. za to pomysl utworzenia takiego "centrum" i rezygnacji z konkursow, smierdzi partyjniactwem.. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: Z pracy doktoktorskiej kaczora 30.03.06, 08:30 > pomysl utworzenia takiego "centrum" i rezygnacji z konkursow, smierdzi partyjni > actwem.. Zastanów sie chwilę.PiS przejmuje rządy a ma ,,kadry'' z SLD lub ludzi którzy kariery zrobili dzięki SLD,UW,PO .Kogo będą słuchać?Jak robili Dorna,Urbańskiego innych...I to nie koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Z pracy doktoktorskiej kaczora 30.03.06, 08:34 zastanawiam sie i pamietam jak PIS obiecywal tanie panstwo - jak obiecywal odciecie kryminalistow od wladzy (z pepperem idzie im swietnie!!) wiecej boje sie sobie przypominac bo krew mnie zalewa.. i przypominam sobie, ze pis mowil tez o apartyjnosci urzednikow.. o ich fachowosci.. a jesli tak, to chyba nie ma znaczenia czy kadry sa z sld czy po czy lpr czy pis.. a znaczenie ma kompetencja tak? dla ciebie jak widze kompetencja nie jest wazna.. sam napisales: "Kogo będą słuchać?" wlasnie.. kogo beda sluchac.. to dla ciebie i pisu najwazniejsze - sluchac jedynie slusznej partii.. a gdzie te kompetencje? zalosne... Odpowiedz Link Zgłoś
mechowa Re: Z pracy doktoktorskiej kaczora 30.03.06, 08:41 ezpa7z9 napisał: > dundrub napisał: > > > ezpa(...) > > odnies sie moze jakos do tego pisowskiwgo pomyslu co? > > jak to widzisz? wazniejsi beda fachowcy czy lojalni? hmm? > > Tak fachowcy..tylko nasi fachowcy z PO i SLD fachowcy,a nie jakieś tam pisuary. > Co z tego ,że inteligentni i języki znają.W naszej trójcy liberalnej: > HGW zna języki ale głupia,Jan maria nie zna języków ale ma gadane a Donald toż > to nasze słoneczko-ciemne ale sympatyczne.A te wredne kaczory,kurduple...a fe. A ty poza lizaniem kaczych kuprów znasz cokolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Z pracy doktoktorskiej kaczora 30.03.06, 11:39 dundrub napisał: > ezpa(...) > odnies sie moze jakos do tego pisowskiwgo pomyslu co? > jak to widzisz? wazniejsi beda fachowcy czy lojalni? hmm? > nie pachnie ci to kolesiostwem? > tylko prosze bez tego cytatu z towrzyszami co go tutaj juz wyeksploatowales.. > wlasnymi slowami.. > wlasnymi.. Zdecydowanie za wiele wymagasz. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks8 To jest orginalny cytat 30.03.06, 08:24 z pracy doktorskiej Lecha Kaczyńskiego która pisał w 1979 r.Ciezko przetrawic? po to cytuje zeby przypomnieć że prawicowcy jak ich nazywaja maja komunistyczne korzenie.A wtedy nic dziwnego ze zawłaszczaja wszystko i obsadzaja swoimi wiernymi kundelkami. Odpowiedz Link Zgłoś
likkaon Wyjątkowo obronię i Kaczora i Balcerowicza 30.03.06, 08:50 Panowie/panie wszystkie prace naukowe tamtego okresu dla swietego spokoju i oszukania głupiej cenzury okraszano takimi bzdetnymi cytatami żeby jednak przeszły. Bardziej liczyła się treść właściwa niz takie pierdy. Nie czytałem pracy Kaczki ale widziałem pracę Balcerowicza tytuł i trochę wstawek a reszta normalne studium gospodarki rynkowej. Niby tak się upajaja historią, (zwłaszcza na prawej stronie) a dyletanci nic nie rozumieją albo nie pamiętają? albo nie chcą pamiętać?. Jaki zawodowy historyk musze panów rozczarować taki wymóg wtedy był komniecznością i nie było na to rady albo publikowałeś albo cie nie było. Wykorzystywanie dzisiaj tego do dyskredytowania przeciwników politycznych jest dla mnie śmieszne i tyle. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
kiks8 Tylko ten wstawiał kawałki 30.03.06, 08:59 kto bardzo tego chciał.Poczytaj sobie teczkę ubecką Lecha Kaczyńskiego to też dość ciekawy kawałek,niestety teczke Jarosława "wredna ubecja zniszczyła" pytanie po co? Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Wyjątkowo obronię i Kaczora i Balcerowicza 30.03.06, 08:59 w pelni cie popieram.. ale moim zdaniem wyciagniecie tego z pracy kaczynskiego ma na celu pokazanie czegos innego.. nie tego, ze byl on milosnikiem lenina czy komuny.. ale tego, ze takie byly czasy.. pokazanie tego, ze sam szafujac czyjas przeszloscia - lub co gorsza zrownujac przeszlosc czyjegos dziadka z czyjas terazniejszoscia, moze zostac potraktowany podobnie. slowa sa tak naprawde tylko symbolami. od nas zalezy zas ich interpretacja. moim zdaniem chodzilo o wykazanie niekonsekwencji w kaczynskim czy nawet pisie Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Prawdopodobne ale nie prawdziwe. 30.03.06, 09:01 w tych latach tylko mirni podpierali sie takimi autorytetami Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Prawdopodobne ale nie prawdziwe. 30.03.06, 09:03 zauwaz, ze w calej pracy sa tylko dwa zdania.. i to we wstepie.. zadne to podpieranie sie autorytetem lenina.. zwykla, dosc obowiazkowa w tamtych czasach formulka.. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks8 Kto cudze błędy wspomina, 30.03.06, 09:42 o swych własnych zapomina.Kaczyńscy od wyrzucania i zarzucania błedów innym sa specjalistami w tej dziedzinie.Po Bierucie mamy kolejnych pełnych nienawisci ludzi władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Re: Z pracy doktoktorskiej kaczora 30.03.06, 12:43 ezpa, oj ty durny jestes, oj ty durny... zagrywki jak z przedszkola... Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Pisiorki to oszuści - nie wierzę w żadne ich słowa 30.03.06, 08:11 Najlepiej niech jak najszybciej przyznają się, że rządzenie Polską po prostu ich przerosło. Wszak taka jest obiektywna prawda i widać to na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
tereferekuku5 Re: PiS chce sam sobie dobierać urzędników 30.03.06, 08:16 W kujawsko-pomorskim od dawna są, po SLD polityczne są wszystkie kierownicze stanowiska nie tylko stanowisko wojewódzkiego inspektora weterynarii i jego zastępcy także powiatowego. Wyborcza wykorzystuje brak orientacji społeczeństwa. Zapraszam do kuj-pom i przyjrzenie się kadrom zamiast judzić. Wojewoda Odpowiedz Link Zgłoś
adam_woody Re: PiS chce sam sobie dobierać urzędników 30.03.06, 08:21 PiS najwyrazniej chce wprowadzic w polsce monopartyjnosc,upolitycznienie administracji doprowadzi do wzrostu bezrobocia a ci ktorzy beda chcieli zostac na swoich stanowiskach zmuszeni beda wstapic do partii-sytuacja ta zaczyna przypominac czasy komunizmu,kiedy aby awansowac badz utrzymac swoje stanowisko nalezalo zapisac sie do PZPR.czyzby kaczynski chcisl uwstecznic polske? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: PiS chce sam sobie dobierać urzędników 30.03.06, 11:44 adam_woody napisał: > PiS najwyrazniej chce wprowadzic w polsce monopartyjnosc,upolitycznienie > administracji doprowadzi do wzrostu bezrobocia a ci ktorzy beda chcieli zostac > na swoich stanowiskach zmuszeni beda wstapic do partii-sytuacja ta zaczyna > przypominac czasy komunizmu,kiedy aby awansowac badz utrzymac swoje stanowisko > nalezalo zapisac sie do PZPR.czyzby kaczynski chcisl uwstecznic polske? Ja już dawno to zauważyłam: RP IV = PRL-bis. Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: PiS chce sam sobie dobierać urzędników 30.03.06, 08:26 To jest nic innego jak zaorywanie demokracji lub zwykła łukaszewszczyzna z leprowszczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Taka refleksja mnie naszła... 30.03.06, 08:26 Na forum GW od 6 do 16 jest przewaga zwolenników PO i SLD.Zwolennicy PiS pojawiają się po 16.Wniosek.PO i SLD ,,pracuje''w zawodach gdzie można się cały dzień op...dalać i brać kasiorę a PiS musi naprawdę pracować.Po 16 sytuacja się zmienia .PO i SLD idą do roboty( róg ulicy,tranzakcje w knajpach lub po prostu idą się prostytuować) a PiSowcy w wolnym czasie sobie piszą na forum GW. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Taka refleksja mnie naszła... 30.03.06, 08:28 prowadziles badania? liczyles? wysylales ankiety? czy moze tak pleciesz, tworzac "atrakcyjna" teoryjke? Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: Taka refleksja mnie naszła... 30.03.06, 08:31 dundrub napisał: > prowadziles badania? liczyles? wysylales ankiety? > czy moze tak pleciesz, tworzac "atrakcyjna" teoryjke? Czy wiesz ,,uczony w piśmie''co znaczy w języku polskim słowo refleksja? Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Taka refleksja mnie naszła... 30.03.06, 08:35 "Na forum GW od 6 do 16 jest przewaga zwolenników PO i SLD.Zwolennicy PiS pojawiają się po 16." to nie jest refleksja i o to wlasnie pytalem... Odpowiedz Link Zgłoś
mechowa Re: Taka refleksja mnie naszła... 30.03.06, 08:44 ezpa7z9 napisał: > dundrub napisał: > > > prowadziles badania? liczyles? wysylales ankiety? > > czy moze tak pleciesz, tworzac "atrakcyjna" teoryjke? > Czy wiesz ,,uczony w piśmie''co znaczy w języku polskim słowo refleksja? nie przejmuj się, ty napewno tego nie wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
aaargh Re: Taka refleksja mnie naszła... 30.03.06, 08:47 ezpa7z9 napisał: > dundrub napisał: > > > prowadziles badania? liczyles? wysylales ankiety? > > czy moze tak pleciesz, tworzac "atrakcyjna" teoryjke? > Czy wiesz ,,uczony w piśmie''co znaczy w języku polskim słowo refleksja? Ale może wśród swoich licznych postów jakoś odniesiesz się do zadawanych Ci pytań? Merytorycznie? Może jakieś logiczne argumenty? Zamiast sprawdzania znajomości co trudniejszych (według Ciebie) słów u rozmówców? I obrażania wszystkich, którzy akurat nie zgadzają się z Tobą? Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Re: Taka refleksja mnie naszła... 30.03.06, 12:45 ezpa7z9 napisał: > dundrub napisał: > > > prowadziles badania? liczyles? wysylales ankiety? > > czy moze tak pleciesz, tworzac "atrakcyjna" teoryjke? > Czy wiesz ,,uczony w piśmie''co znaczy w języku polskim słowo refleksja? wiemy idioto. I ja powtorze: liczyles czy tylko sobie ot tak pieprysz bez milosierdzia? Odpowiedz Link Zgłoś
mechowa Re: Taka refleksja mnie naszła... 30.03.06, 08:43 ezpa7z9 napisał: > Na forum GW od 6 do 16 jest przewaga zwolenników PO i SLD.Zwolennicy PiS > pojawiają się po 16.Wniosek.PO i SLD ,,pracuje''w zawodach gdzie można się cały > dzień op...dalać i brać kasiorę a PiS musi naprawdę pracować.Po 16 sytuacja się > zmienia .PO i SLD idą do roboty( róg ulicy,tranzakcje w knajpach lub po prostu > idą się prostytuować) a PiSowcy w wolnym czasie sobie piszą na forum GW. Żeby mogła najść cię refleksja to trzeba myśleć ,a o to trudno klęcząć i liżąc kacze kupry Odpowiedz Link Zgłoś
krecik6982 Re: Taka refleksja mnie naszła... 30.03.06, 09:25 a może to jest tak, że zwolennicy PO, SLD, to ludzie wolnych zawodów, więc mają dużo wolnego czasu, natomiast pisarze godziny 16 to urzędasy i robole co zapie..ją od 8 do 16 Odpowiedz Link Zgłoś
normalny_inaczej Re: Cała władza 30.03.06, 12:24 Cała władza w ręce Rad: Prawych i Sprawiedliwych. ------- Bies. Gorące wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Taka refleksja mnie naszła... 30.03.06, 11:45 ezpa7z9 napisał: > Na forum GW od 6 do 16 jest przewaga zwolenników PO i SLD.Zwolennicy PiS > pojawiają się po 16.Wniosek.PO i SLD ,,pracuje''w zawodach gdzie można się cały > dzień op...dalać i brać kasiorę a PiS musi naprawdę pracować.Po 16 sytuacja się > zmienia .PO i SLD idą do roboty( róg ulicy,tranzakcje w knajpach lub po prostu > idą się prostytuować) a PiSowcy w wolnym czasie sobie piszą na forum GW. To co Ty tu jeszcze robisz?! Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Taka refleksja mnie naszła... 30.03.06, 19:16 ezpa7z9 napisał: > Na forum GW od 6 do 16 jest przewaga zwolenników PO i SLD.Zwolennicy PiS > pojawiają się po 16.Wniosek. ...bo po 16 cenzorzy Agory ida do domu i przestają wycinać posty:) Odpowiedz Link Zgłoś
skipper.j Re: PiS chce sam sobie dobierać urzędników 30.03.06, 08:27 taziuta napisał: > PiS się twardo okopuje, planując rządy na minimum 4 lata. Tak że gadka o > przedterminowych wyborach, to tylko taka gadka szmatka :-) Obserwuję sytuację polityczną Polski od czsu „okrągłego stolu” oczami emigranta. Z czasów wielkiego zachłyśnięcia się demokracją końca lat 80-tych nic nie zostało. Kolejne rządy i kolejne przekręty w kierunku „władzy na zawsze”. Wydaje mi się, że nie ma obecnie na polskiej scenie politycznej „czystych” ludzi. Miałem wielka nadzieję, że w końcu Sejm tej kadencji potrafi wyłonić ze swojego grona silny i uczciwy rząd na miarę europejskich potęg politycznych do jakich pretensje mają przedstawiciele polskiego ludu. Rząd powstał, ale słaby opierający się na jednej partii, która zdobyła jakieś trzydzieści kilka punktów prcentowch przy frekwencji poniżej 50%. Reasumując wychodzi na to, ze ma on /rząd/ jakieś 15 % przyzwolenia społecznego na realizowanie swoich politycznych pomysłów. Dobór urzędników państwowych z klucza PiS wydaje mi się nieporozumieniem. Czy Polska nie może w końcu przyjąć standartów unijnych ? W końcu jest członkiem / UE / tego towarzystwa i mogłaby nauczyć się czegoś od „starych sprawdzonych demokracji” a nie ciągle „wywarzać otwarte drzwi” i popełniać kolejne błędy na niekorzyść swojego społeczeństwa. Po następnych wyborach /protestu błędów/ przyszły rząd obecnych partii opozycyjnch będzie zapewne korygował te posunięcia : „I tak w koło Macieju” jak mawiali starożytni Polacy. Europejczyk Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: PiS chce sam sobie dobierać urzędników 30.03.06, 08:30 echhh.. ale jakie drzwi? jakie otwarte? krwia i bronia musimy je najpierw stwozryc.. tzn.. najpierw zniszczyc te co juz sa.. tzn.. lom i do roboty.. tzn.. jak sie ma lom, to przy okazji mozna komus przyp....ic.. no co ty.. z kosmosu jestes? ;) pozdrawiam z wroclawia ;) Odpowiedz Link Zgłoś