Dodaj do ulubionych

Pomóżcie, czym...

26.12.14, 16:37
Wyczyścić granitowy zlewozmywak? Stosowałem zalecane preparaty ale i tak po jakimś czasie powstał biały nalot i niczym nie mogę go zlikwidować. Macie jakieś sposoby?
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: Pomóżcie, czym... 26.12.14, 19:45
      misiowamama-2 napisała:

> Wyczyścić granitowy zlewozmywak? Stosowałem zalecane preparaty ale i tak po jak
      > imś czasie powstał biały nalot i niczym nie mogę go zlikwidować. Macie jakieś s
      > posoby?

ja czyszczę tym: www.office-service.com.pl/2644,kret-zel-do-udrazniania-rur-500ml-.html

tez się dziwię, ale działa już od dłuższego czasu, ze zlewem nic się nie dzieje. wystarczy polać, rozetrzeć gąbeczką (nie szorować) i zostawić na 5 minut po czym spłukać
    • black.joanna Re: Pomóżcie, czym... 26.12.14, 21:10
      Ja co prawda z jakiegoś konglomeratu czyściłam domestosem. Tzn. polewałam ścianki, zatykałam korek i nalewałam wody do pełna na 10-15 min. Był jak nowy.
      • saszanasza Re: Pomóżcie, czym... 26.12.14, 22:31
        domestos też działa, ale wolę kretawink
    • buuenos Re: Pomóżcie, czym... 26.12.14, 22:39
      Sprobuj octem z woda. Kurcze matki niby takie eko a tu propozycje kret i domestoossad
      • saszanasza Re: Pomóżcie, czym... 26.12.14, 23:10
        buuenos napisała:

> Sprobuj octem z woda. Kurcze matki niby takie eko a tu propozycje kret i domest
        > oossad

ocet z wodą, albo cytryna, jak kto woli nie wyczyszczą dokładnie. sprawdzone tym sposobem i wieloma innymi eko i nie eko.
        • gaga-sie Re: Pomóżcie, czym... 26.12.14, 23:13
          Można jeszcze spróbować żelu Ajax taki
          • bei Re: Pomóżcie, czym... 27.12.14, 13:38
            Cillit bang kamień i rdza albo taki do kamienia- fioletowa butelka pomarańczowy atomizer
    • misiowamama-2 Re: Pomóżcie, czym... 27.12.14, 22:36
      Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Wyprobowalam prawie wszystkie. I tak:
      Ani domestos, ani ocet z woda, ani cytrynka, ani żaden odkamieniacz nie pomogły.
      Pomógł... olej rzepakowy. Polałam, chwile tarłam dłoniami (po prostu) , po chwili utworzyła się biała maź (kamień się rozpuścił?) , chwile potrzymałam, po jakichś 15min. spłukałam i ... Zlew jak nowy! Nie wiem na jak długo taki zabieg wystarczy ale na chwilę obecną pomógł...
      Wyczytałam jeszcze, ze ponoć kostki do zmywarek są tez dobre. Spróbuje następnym razem wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka