Dodaj do ulubionych

Tak na przekór

02.01.15, 13:28
A które miejsca ogólnie przyjęte jako te najpiękniejsze Wam się nie podobają? Mnie góry „pagórki” lasy, pola, w większości jeziora, pustkowia, odludzia coś w stylu zdjęć kocianny (sorki to nic osobistego), ale przerażają mnie takie odludzia błagałabym o powrót do cywilizacjismile Takie widoki wolę na zdjęciach oglądać. Więc jak .... A no i po latach zmieniło mi się przerażają mnie podróże na statkach na środku morza zwłaszcza w nocy a kiedyś nie spałam, żeby nic nie ominąć.
Obserwuj wątek
    • kkalipso Re: Tak na przekór 02.01.15, 13:36
      A i jeszcze dodam kiedyś uwielbiałam koncerty i mecze piłki nożnej ( można zaliczyć do miejsca prawda?) atmosfera cudowna itd. A teraz z przerażeniem myślę o tych tłumach i nigdy więcej.
      • nowi-jka Re: Tak na przekór 02.01.15, 13:51
        ja uwielbiam emocje sportowe wiec tym samym uwlebiam i stadiony ale jednak wole bezdroża i odludzia dlatego kocham Schronisko w Roztoce w Tatrach. Sporo osób sie dziwi bo tam nawet widoku nie ma a ja uwielbiam własnei za zderzenie tłumów na asfaltówce do Moka a odludzien tego schroniska choc to tylko 5 min drogi
    • edelstein Re: Tak na przekór 02.01.15, 13:56
      Gory,nie znosze gor.
    • latarnia_umarlych Re: Tak na przekór 02.01.15, 14:20
      Ja nie znoszę Bałtyku i nadmorskich miejscowości. Samo myślenie o jego brudnej i zimnej wodzie przyprawia mnie o dreszcze, nie mówiąc o jarmarcznej tandecie i tłumach na lądzie.
      Z miast nie za bardzo lubię Wrocław, Poznań i Gdańsk.
      • sanrio Re: Tak na przekór 02.01.15, 15:28
        zgodzę się, Bałtyk i ten cały kram mnie przeraża. Nie rozumiem też fenomenu wsi i przenigdy nie chciałabym mieszkać z dala od cywilizacji ( z dala czyli min. 20km od rogatekwink)
    • sumire Re: Tak na przekór 02.01.15, 14:53
      Lazur morza, biały piaseczek i palmy. Nie widzę w tym nic, absolutnie nic interesującego.
    • heca7 Re: Tak na przekór 02.01.15, 15:15
      Góry w okolicy Zakopanego. Zupełnie nie rusza mnie ta architektura, góry, stroje góralskie, duże spadki i ostre wzniesienia. Szlag by mnie jasny trafił jakbym musiała tak codziennie zasuwać góra-dół. I ten śnieg zalegający często do wiosny.
      • bi_scotti Re: Tak na przekór 02.01.15, 15:40
        Duza ilosc jezior na zdjeciach i w rzeczywistsosci zawsze mi sie kojarzy z komarami wiec choc bywa pieknie w takich miejscach, moj zachwyt jest zawsze skazony poczuciem bycia czyims obiadkiem tongue_out
        Z kolei gdy widze zdjecia z lub gdy bywam na takich egzotycznych, kolorowych targach to zawsze mnie dopadaja dwie refleksje: pickpockets i higiena/zapachy wink Nothing is perfect, eh big_grin
        • yuka12 Re: Tak na przekór 02.01.15, 17:37
          Kolo nas jest duzo jezior i zbiornikow wodnych. I komarow nie ma. Za zimno w lecie smile i za czysta woda.
          • bi_scotti Re: Tak na przekór 02.01.15, 20:26
            yuka12 napisała:

> Kolo nas jest duzo jezior i zbiornikow wodnych. I komarow nie ma. Za zimno w le
            > cie smile i za czysta woda.

Szczerze mowiac, nie wierze. Zaliczywszy komary przy +7C w lipcu, nie wierze w opcje "za zimno" dla tych bestii - moze po prostu masz szczescie i Ciebie akurat nie lubia. Pozazdroscic!
    • pomidorpomidorowy Re: Tak na przekór 02.01.15, 15:56
      osada czorsztym...sama w sobie bardzo piekna i klimatyczna ale w nocy...strach big_grincicho, glucho, strasznie historycznie a korytarzami chyba biale damy sie przechadzaly...2 noce nie spala wink
      • kkalipso Re: Tak na przekór 02.01.15, 16:02
        Lubię to!
        • pomidorpomidorowy Re: Tak na przekór 02.01.15, 19:05
          bylas? smile
    • joa66 Re: Tak na przekór 02.01.15, 16:02
      Mazury
      • k1234561 Re: Tak na przekór 02.01.15, 16:26
        Mazury latem = stada komarów
    • dziennik-niecodziennik Re: Tak na przekór 02.01.15, 16:27
      szeroko pojęta wieś. jakbym miala na stare lata zamieszkać na wsi tobym sie popłakała.
    • ewa_mama_jasia Re: Tak na przekór 02.01.15, 16:32
      Mnie się nie podobała Wenecja. Przereklamowana, miasto umierające. Na parterze - knajpy i sklepy, drogie jak cholera. Od pierwszego czy drugiego piętra - opuszczone mieszkania, popękane mury...... A z kolei dla mojej koleżanki Wenecja to ukochane miejsce, najchętniej by się tam przeniosła smile
      • segregatorwpaski Re: Tak na przekór 02.01.15, 19:59
        Tak, Wenecja, w dodatku śmierdzi niemiłosiernie!
        I tłumy okrutne!
        I brudno!
        I też żur w kanałach - po gondoli nie byłam w stanie przełknąć obiadu.
        Nie wiem jak tam teraz jest, byłam wieeele lat temu, ale coś mi się nie wydaje by bardziej dbali o czystość big_grin
    • kawka74 Re: Tak na przekór 02.01.15, 17:41
      Tatry i Zakopane. Zakopane jest jednym z ohydniejszych miast w Polsce, a Tatry są męczące już wtedy, kiedy się na nie patrzy.
    • yuka12 Re: Tak na przekór 02.01.15, 17:41
      Kiedys uwielbialam zwiedzac, duze miasta, duzo ludzi, ruch. Podroze w nieznane, autostop, namioty itp.- kochalam takie wakacje. A teraz najchetniej bym lezala na plazy w cieplych krajach na AI. Co na razie w zwiazku z duza aktywnoscia moich dzieci jeszcze dlugo bedzie tylko marzeniem.
    • sfornarina Re: Tak na przekór 02.01.15, 17:45
      Nie podobaja mnie sie zadne przereklamowane miejsca. Stonehenge, Wenecja, Ha Long Bay = masakra, kompletnie zepsute przez natlok turystow, betonowe hotele i wszechobecna komercje.

Kocham odludne zakatki, jeziora wielkopolskie (wszedzie bobry!), gory (Alpy!) i stare puszcze.
    • fadilla Re: Tak na przekór 02.01.15, 18:01
      Masz agorafobie? Jak można nie lubić rozległych, bezkresnych przestrzeni? Toz to sama wolność.
      • bi_scotti Re: Tak na przekór 02.01.15, 20:10
        fadilla napisała:

> Masz agorafobie? Jak można nie lubić rozległych, bezkresnych przestrzeni? Toz t
        > o sama wolność.

Tak zapewne mysleli Ukraincy osiedlajac sie na przelomie XIX i XX wieku w Saskatchewan wink Ja nie podzielam ich punktu widzenia choc bezkresnych prerii tam jeszcze ho ho i ciut ciut big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka