Dodaj do ulubionych

Można pohejtować

10.01.15, 23:27
a nawet trzeba.
Trolle mile widziane. Bardzo proszę o wylistowanie mi wszystkich wad tego oto mieszkania:
wieliczka.sadurscy.pl/mieszkania/sprzeda%C5%BC/Krzyszkowice/Ochota%20okol./oferta-BS2-MS-120391/
żeby mi się odechciało
tylko proszę nie pisać, że w tej cenie dom, bo ja domu nie chcę tongue_out
Obserwuj wątek
    • ceide_fields Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:35
      Kabina prysznicowa taka, że obracając się można łokciem drzwi rozbić smile Mniejszej nie było?
      • stacie_o Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:38
        big_grin my niskiego wzrostu jesteśmy więc byłaby wink
      • andaba Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:39
        Drewniane szafiki w łazience? Idiotyzm.
        Ta złocista ściana jest przytłaczająca, a w sypialni mozna sobie łeb o sufit rozbić.
        Kuchnia paskudna, jakbym miała miec takie meble, to wolałabym pólkę z kretonowa zasłonką.
        I nie wiem, czy to tylko wrażenie, ale wszystkie pomieszczenia wydają sie strasznie niskie.
        I okropnie ciasne.
        • jematkajakichmalo Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:45
          i do tego bardzo ciemne (ja wiem, ze zwsze mozna przemalowac i inaczej urzadzic, ale jak na prawie 100 m2 to takie jakies ciasne sie wydaje. Lazienka mega mala (tylko jedna??), z jednym mini zlewikiem... no chyba, ze sama tam bedziesz mieszkac to co innego.
          • jematkajakichmalo Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:51
            Teraz doczytalam ,ze sa 2 lazienki, ale mimo wszystko te pomieszczenia wydaja sie naprawde male. W kuchni malo miejsca, zero powierzchni do pracy
        • shell.erka Re: Można pohejtować 11.01.15, 16:26
          ??? A jakie niby szafki maja być do łazienki???? Plastikowe???
        • ichi51e Re: Można pohejtować 12.01.15, 20:56
          Teraz cale lazienki robi sie w drewnie lacznie z wannami i zlewami - chyba tylko drewnianego sedesu nie widzialam big_grin
    • mary_lu Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:38
      Kupiliśmy niemal identyczne mieszkanie, z powodu idealnej lokalizacji. Nie cierpię takiego wystroju, rodem z gazetki OBI A.D.2008. Ciemne pśeudodrewniane podłogi doprowadzały mnie do szału, a w kuchni z plastikowego "wengie" z wanilią moja piękna porcelana wyglądała jak brudna. Ale było to moje pierwsze mieszkanie, które podobało się pewnej części znajomych i rodziny, robili prześmieszne miny, jak słyszeli o remoncie.
      • araceli Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:40
        mary_lu napisała:
        > Nie cierpię takiego wystroju, rodem z gazetki OBI A.D.2008.

O - właśnie to! Beżyk z brązikiem - dizajneskie fuj! Pomogłam? wink
    • kkalipso Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:42
      Nie podoba mi się łazienka i sypialnia z tym skosem. Czułabym się przyduszona.. Ale tak ogólnie jest ok.
    • a.va Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:42
      Bez windy, dwupoziomowe (trzeba się nalatać i kręgosłupa szkoda), aneks (cały bałagan kuchenny widać z kanapy), okropna zabudowa kuchenna (wenge, przezroczyste szybki - wszystko w środku widać), ciemna podłoga (każdy pyłek widać i jest ponuro), chyba panele na podłogach, brzydkie drzwi na górze, okna dachowe (deszcz ci będzie walił w okno nocami), ta łazienka z wanną okropna (ciemne kafle brzydkiego koloru, białe kafle zabudowane pod sufit), tapety (kupa roboty przy remoncie ze zdzieraniem), górne pomieszczenia pod skosami - nieustawne, daleko do pracy i w ogóle wszędzie. No, zrobiłam, co mogłam smile.
    • cherry.coke Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:43
      Wystroj paskudny, ale to detal.
      Przy 90+ metrach takiej wielkosci kuchnia i salon? Duzo pewnie schodzi na schody i inne zakatki, wyglada to jak labirynt...
    • kropkaa Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:43
      Ciemne. Zobacz strony świata, bo jak się okaże, że dużo okien północ, to źle.
      Meble w łazience - nie bardzo.
      Różne rodzaje drzwi - mam nadzieję, że idzie piętrami.
      Jeśli pracujecie w Krakowie, to sprawdź dojazd do pracy, ale nie w ndz o 23.
      • kropkaa Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:45
        A,i te "łupki"...
    • slonko1335 Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:45
      Strasznie ciemne i niskie? znaczy nie wiem bo moze to tak na zdjeciach wygląda tylko ale te pomieszczenia to jak komórki, baaardzo ponure dla mnie.
    • kk345 Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:47
      Zdjęcia zrobione strasznie, agent nie zasluguje nawet na 1% prowizji. Powierzchnia niby spora ale salon wygląda na ciasnawy i ciemny, sypialnie pod skosami też nie porażają przestrzenią. No i sporo kasy poszloby u mnie na zmianę tapet, mebli kuchennych,skucie w cholerę cegiełek, oswojenie schodów, ucywilizowanie łazienek itp. Jak ktoś słusznie zauważył- wystrój jak z katalogu Obi czy innej Castoramy.
    • best_bej Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:47
      ciemno wszędzie, mroczno. Mordor.
    • stacie_o Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:51
      Jesteście niezawodne!
      • stacie_o Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:53
        Ale ja lubię skosy i ciemność. Jednak zgadzam się z wami ze ktoś przekombinowal z wystrojem. Mojemu się wystrój właśnie nie podobał ale nie umiał powiedzieć czemu jak mu powiedziałam ze gazetka obi to krzyknął bingo.
        • kropkaa Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:25
          Kiedyś kupowałam meble. Chciałam jasne, ale w salonie zobaczyłam ciemne. Pięknie wyglądały. Kupiłam. I... niestety, w pokoju już tak pięknie nie było. Nie było takiej powierzchni, takiego oświetlenia, takiej mocy i ilości żarówek. Było po prostu zdecydowanie za ciemno. Nigdy więcej ciemnych mebli! No chyba, że do biblioteki/gabinetu +/- 60 m kw.
        • klamkas Re: Można pohejtować 11.01.15, 01:12
          Skosy są ok. Przy odpowiednim doświetleniu i izolacji - tutaj nie masz żadnej kontroli, szczególnie nad tym drugim. I ważna jest wysokość skosów - część dostępnych na rynku mebli wcale się nie zmieści, część będzie wyglądać dramatycznie. Będziesz skazana na długie poszukiwania albo meble na wymiar, u dobrego fachowca.
      • pade Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:55
        Mnie się podoba tylko jedno w tym mieszkaniu: rozkład. Resztę musiałabym wyrzucićsmile
    • daisy Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:51
      Koszmarna kuchnia i jeszcze bardziej koszmarna mikroskopijna łazienka powinny ci wystarczyć.... Te schody jak drabina przemysłowa, kończąca się na środku salonu; ciemno i ponuro; nieustawne skosy; ogólne złe wrażenie nieprzytulności i nieprzyjaznych proporcji. Ciekawa jestem, czemu to mieszkanie w ogóle zwróciło twoją uwagę?
      • stacie_o Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:56
        Chce dwupoziomowe kolo Krakowa z tej strony w miarę nowe ze skosami z miejscami postojowymi i nie więcej niż 100 m. Niby sporo tego ale jak się zacznie szukać to bryndza.
        • cherry.coke Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:57
          A czemu dwupoziomowe ze skosami? Latasz po schodach i z dachu ci cieknie...
          • stacie_o Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:00
            Skosy romantycznie. A dwu poziomowe bo sobie marze ze dzieciaki wygonie spać zamontuje barierki i mi się platac po salonie nie będą ani dzieci ani np dmuchany dinozaur.
            • kk345 Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:01
              A naprawde to będzie tak, ze wszystkie zabawki dzieciaki zaciągną ci do salonu i nikomu nie będzie się chcialo ich wnosic na górę.
              • stacie_o Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:07
                Całkiem możliwe. Zatem inaczej mam fazę na skosy dwa poziomy i ciemny wystrój.
                • zurekgirl Re: Można pohejtować 11.01.15, 12:47
                  Naucz sie na moim bledzie i przemysl. Moich pieknych schodow nie trawie po dwoch miesiacach mieszkania, nie chce mi sie latac ze wszystkim na gore, czy to po sweterek, czy skarpetki czy cos. jak musze cos wniesc, to klade to na schodach i zabieram przy okazji, zeby nie miec pustych przebiegow. Klamoty dzieci placza sie na dole, bo nam sie nie chce co wieczor walczyc, zeby je zatargali na gore. Skosy? Niezbyt toto ustawne, jak postawisz lozko pod oknem, to boisz sie spac, gdy mocniej wieje lub leje. Mowie nie schodom i skosom.
            • cherry.coke Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:06
              Skonczy sie na bajzlu na dole smile
              ja bym przemyslala, bo wtedy placisz za 90m, ale w sensie trojwymiaru kupujesz znacznie mniej przestrzeni - schody i skosy zabieraja.
            • klamkas Re: Można pohejtować 11.01.15, 01:14
              Hahaha! Salon będzie bawialnią i nikomu nie będzie się chciało wynosić zabawek. Albo życie spędzisz w pokoju dziecięcym odcięta barierką od normalnego życia wink. Barierki barierkami, ale dzieci muszą umieć się bezpiecznie poruszać po tych schodach i to w miarę szybko - nie da się ich uwięzić na jednym poziomie, a latanie po drabinie co 3 min może wykończyć.
            • lady-z-gaga Re: Można pohejtować 11.01.15, 11:37
              Kazdy, kto kupił dwupoziomowe mając małe dzieci, powie Ci, że to bardzo głupi pomysł smile pokoj dziecka na gorze, z dala od życia dziennego rodziny, sprawdisię dopiero, jak dziecię stanie się nastolatkiem.
            • gazdzinazdaleka Re: Można pohejtować 12.01.15, 16:03
              Jeśli jedynymi oknami w sypialni są okna dachowe, to jest to koszmar, a nie romantyzm. Przerabiałam, nigdy więcej. Najgorzej, jak jest duszno (gorąco), ale deszcz pada - nie otworzysz, bo leje się do środka, a umrzeć z gorąca można.
        • ophelia78 Re: Można pohejtować 11.01.15, 12:25
          >Chce dwupoziomowe kolo Krakowa z tej strony w miarę nowe ze skosami z miejscami postojowymi i nie więcej niż 100 m

Kochana, zapraszamy do Szczecina big_grin
          Ładnych kilka miesiecy szukaliśmy mieszkania +/- 100 m2, ale BEZ skosów - ni ..uja, wszędzie skosy. A u nas nie wchodziły w grę, bo raz, że nie lubimy, a dwa, że ja mam 181 cm wzrostu, chłop prawie 2 metry, spore ryzyko uszkodzeń ciała smile
          Mieliśmy 4 parametry: ok. 100m2, bez skosów, nowe budownictwo (nie kamienice - bo w takich to owszem, duże mieszkania bez skosów były) i garaż. Jak się okazało, były to parametry wzajemnie się wykluczające. Summa summarum przez prawie rok obejrzeliśmy 4 (słownie: CZTERY) mieszkania. Ale się udało smile Kupiliśmy to, które oglądaliśmy jako pierwsze.
    • thea19 Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:54
      wiesz ile bedzie kosztowowal remont z usunieciem wszystkiego najpierw do golego tynku? i te azurowe schody...
    • cherry.coke Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:55
      Mnie zabilo ze taki labirynt w Wieliczce kosztuje prawie pol banki...
      • simply_z Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:56
        Wszystkie słoiki osiedlają się teraz pod Krakowemwink, sporo call-centerow powstało.
        • cherry.coke Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:08
          To w Krakowie ile kosztuja?.. Wiem moge poguglac smile
          • simply_z Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:16
            zależy gdzie, ale ogólnie ceny nieruchomości są zabójcze....
          • babcia.stefa Re: Można pohejtować 11.01.15, 09:49
            Takie w Krakowie w sensownej lokalizacji i z co najmniej 1 własnym miejscem parkingowym koło 6 stówek.
    • zwariowana_wariatka Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:55
      prosz:
      1) ciemne
      2) wygląda na nieustawne
      3) dizajn a la wczesne lata 90' - wstyd kogokolwiek zaprosić tongue_out
      4) do generalnego remontu, więc przelicz, czy Ci się opłaca
    • dzoaann Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:55
      Eeee, sorki, ale ja sie dziwie, ze ci sie spodobalocrying
      • stacie_o Re: Można pohejtować 10.01.15, 23:57
        wink obecne mi tak obrzydlo ze szukam rozpaczliwie.
    • szeera Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:01
      Wystrój średni, ale to można zmienić, zresztą kto co lubi. Bardziej bym się martwiła tym drugim poziomem, czyli przestrzenią pod skosem. Jeśli jest źle zrobione to może być zimno w zimie, gorąco latem plus przeciekające okna i dach. Zresztą gorąco w lecie prawdopodobnie będzie nawet jak dobrze zrobione, chyba, że dach ocieniony mocno. Pewnie bez klimy się nie obejdzie. Schody raczej nie dla małego dziecka. Mieszkanie wydaje się ciemne, chyba, że to ten wystrój.
      Jeśli zakładasz zmianę wystroju to porządnie to policz i uwzględnij w ostatecznym koszcie mieszkania, bo pozbycie się tych wszystkich czerni w niektórych miejscach nie będzie łatwe ani tanie. Z białego na kolor zawsze dużo łatwiej.
      Ech jak rzadko można krytykować w ramach dobrego uczynku smile
    • bbarbara Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:05
      po lepszej imprezie nie wdrapiesz sie na te schody. Albo jak Cie w krzyżu łupnie. A jak bedziesz w nocy schodzic napic sie wody to mozesz spasc. I zwyczajnie pare razy dziennie sie po nich przejdziesz to je znienawidzisz... no i wstajac z łozka w głowe sie walniesz bankowo..a ksiezyc w pelni bedzie swiecil i nie da spac.smile reszte dziewczyny napisały
    • stacie_o Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:09
      Czyli ogólnie skosy i dwa poziomy są be?
      • cherry.coke Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:11
        Ja bym nie brala, zwariowalabym od latania - zaleta mieszkania jest z reguly jego brak smile
        Chyba ze takie jest znacznie tansze od analogicznego jednopoziomowego?
        • stacie_o Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:19
          Chyba nawet ciut droższe
          • cherry.coke Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:26
            No to kurka cos ty.
            Poguglalam z ciekawosci zabita cena, moze chcez takie pod Dublinem? Skosy sa, widok na plaze i jeszcze ci reszta zostanie smile
            www.myhome.ie/residential/brochure/21-cardy-rock-view-balbriggan-co-dublin/2775138
      • mary_lu Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:13
        Zdecydowanie, w mieszkaniu poniżej 100 metrów to straszny złodziej przestrzeni.

Tutaj zero intymności, każdy musi przejść na górę przez ten malutki salonik.
      • bergamotka77 Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:15
        skosy masakra - mam w domu i narzekam, duzo podlogi, malo pow. uzytkowej, fatalnie z meblami
        lazienki okropne male duszne staromodne
        sypialnia z niskim sufitem nieciekawa
        salon maly i nieciekawy
        kuchnia tylko w miare i fajne schody
      • a.va Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:17
        Nigdy w życiu dwóch poziomów i skosów, lubię mój kręgosłup.
      • lauren6 Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:18
        Ja np. nie znoszę skosow w kazdej postaci.
        Wystrój to rzecz gustu i jeśli sie nie podoba to mozna zmienic. Skosy sa dla mnie klaustrofobiczne i nie kupilabym mieszkania ze skosami.
      • szeera Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:18
        Cztery pokoje na 100 m wolałabym na jednym poziomie. W tym przypadku skosy oznaczają bardzo niskią sypialnię, takich pomieszczeń nie liczy się zazwyczaj jako pełnowartościowe. Okna dachowowe są dodatkowym potencjalnym źródłem kłopotów przy skosach.
      • babcia.stefa Re: Można pohejtować 11.01.15, 10:16
        Dwa poziomy w większości mieszkań są be, bo na niewielkiej powierzchni schody wyżerają dużo miejsca, a i tak są ciasne i niewygodne.
    • solejrolia Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:14
      wystrój- straszny, ciemny,
      zwłaszcza kuchnia- całkiem do zmiany
      do zmiany również podłoga w salonie, stolarka drzwiowa, wszystkie te ciemne, wzorzyste tapety.
      a i łazienka z natryskiem- do przebudowy.
      układ mieszkania nienajgorszy, balkon jest okwink
    • zuleyka.z.talgaru Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:23
      Schody = dyskwalifikacja. Chyba, ze to mieszkanie na parę lat a potem zmienisz na jeden poziom, kuchnia - obrzydliwie obrzydliwa - do wymiany, mieszkanie ciemne - do renowacji, w łazience do wymiany meble i natrysk - w tym co jest - siedlisko bakterii...suma sumarum na sensowny remont wydasz ok 100k - WARTO?!
    • saszanasza Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:26
      Przede wszystkim należy ustalić jaka jest powierzchnia użytkowa. Uważam że cena jest wygórowana, biorąc pod uwagę lokalizację i rzeczywistą powierzchnię, a nawet uwzględniając standard wykończenia, który nie powala.
      • misiekzdzisiek2 Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:38
        Dwupoziomowe, przy czym poddasze z duzymi skosami - problemy w użytkowaniu.
        ciemne sciany
        Strome schody - niebezpieczne.
        Aneks kuchenny przy 90 m - niedopuszczalne
        Brak informacji o wystawie pomieszczen. Jeśli salon jest na pólnoc albo na wschód to do d..py smile
        Powierzchnia całkowita 92 - a jaka użytkowa?
        Własne ogrzewanie - będzie drogo albo zimno
        Brak rzutu budowlanego
    • klamkas Re: Można pohejtować 11.01.15, 00:51
      Dla mnie (ciebie nie musi to przekonać) nieakceptowalne są kuchnia w aneksie oraz dwa poziomy (nie umiem sobie tego wyobrazić przy małych dzieciach! albo przeciwnie - na własną starość) - to drugie szczególnie bije po oczach biorąc pod uwagę drabinkę zamiast prawdziwych schodów (a na te pewnie nie ma miejsca). Kuchnia oprócz tego, że w aneksie, to nieergonomicznie urządzona - zły układ lodówka - miejsce do obróbki - umywalka - kuchenka (po wyjęciu z lodówki powinnaś mieć blat, na którym można ułożyć odpowiednie składniki, potem zlew, w którym można je opłukać, potem dopiero palniki, na których przetwarzasz). Zmywarka powinna być tuż obok zlewu - opłukane naczynia (niektóre tego wymagają, albo chociaż usunięcia resztek) wymagają zlewu i ich transport przez pół kuchni dla mnie jest nieakceptowalny - dla mnie ta kuchnia nie nadaje się do codziennego użytkowania.

Dla mnie panele podłogowe w tej cenie są nieakceptowalne (powinna być drewniana podłoga).

I skosy - płacisz za X metrów, dostajesz X-Y, w dodatku zimne i gorące jednocześnie i zwykle słabiej doświetlone niż przy normalnych oknach (w sypialni nie ma to wielkiego znaczenia, ale w pokoju dziecka, gdzie odrabia się lekcje, a nastolatek spędza 90% czasu wolnego owszem). I okna ścienne na górze (te koślawe) tylko na wymiar - czyli 2x drożej niż przy standardowych oknach - przy ewentualnej wymianie robi różnicę.

Dla mnie - mieszkania z poddaszem są nie do zamieszkania, chyba, że możesz tam zrobić tylko suszarnię i graciarnię wink. Podobnie aneks kuchenny - jeśli nie gotujesz na co dzień to git. I ta drabinka zamiast schodów - nie dałabym za to 450 000, chociaż może granica Wieliczka-Kraków to jak okolice Wawelu.

PS. Ciemne ściany i tapety - wszystko do naprawienia niskim kosztem i małym wysiłkiem.
    • aandzia43 Re: Można pohejtować 11.01.15, 01:15
      To nie jest dla mnie stan do zmieszkania, jak piszą w ogłoszeniu. Wystrój, ściany, meble, podłogi - makabra. Podobają mi się tylko jasne drewniane meble w łazience. Poza tym sprawy zasadnicze na nie: dwa poziomy, okna połaciowe, skosy, inne okna też jakieś takie dziwne, schodki nie dla dzieci. Dwa balkony natomiast sa ok.
    • priszczilla Re: Można pohejtować 11.01.15, 01:29
      Ciemna nora na zadupiu plus schody i skosy. Zrywanie tych okropnych tapet zajmie wieki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka