Dodaj do ulubionych

Wymyślamy fajne zawody!

20.01.15, 21:14

Więc wyobraźmy sobie, że nie macie na utrzymaniu rodziny, nie grozi wam głód i nie jesteście Tutsi ani Hutu:

Co byście chciały w życiu robić?

Taki zawód, w którym z całą pewnością byście się spełniły, co sprawiałoby, że słowo "nadgodziny" brzmiałoby w waszych uszach jak najwspanialsza muzyka i wyskakiwałybyście z łóżek co rano jak nakręcone, byle jak najszybciej iść do pracy. W ogóle - coś, czego robienie to czysta przyjemność, za którą jeszcze by wam płacili. Mimo że podobno, jeśli człowiekowi zacznie się za coś płacić, to to przestanie być dla niego przyjemne.

Ja bym chciała być głaskaczem kotów smile Siedziałabym po całych dniach i głaskała futerka. Mogłabym to łączyć z karierą zawodowego oglądacza seriali.
Obserwuj wątek
    • lily-evans01 Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 21:18
      Mogę być degustatorką potraw i win w dobrych knajpach, kucharz po przygotowaniu dawałby mi po trochę wszystkiego... I tak do wieczora wink.
    • yenna_m Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 21:19
      Weterynaria smile
    • elle.hivernale Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 21:22
      Mogliby mi płacić za śpiewanie w samochodzie.
      Pomysł Laski też nie straszy suspicious
    • kkalipso Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 21:24
      Wydział kryminalny-marzenie.
      Reżyser filmowy czy cuś oby za kamerą .
      Wojsko. Armia.
    • morekac Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 21:24
      Kryptozoolog.
    • thea19 Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 21:29
      turystka, tester kanap, obiekt cwiczen dla masazysty zaawansowanego, tajemniczy klient luksusowych hoteli
    • klamkas Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 21:32
      Zabrzmi nudnie, ale byłabym naukowcem. Takim uczelnianym. Niestety nie było mnie to stać... (w sensie finansowym). Ale bardzo się cieszę, że mam pracę ściśle związaną z nauką, która pozwala na stały kontakt, że zdarza mi się brać udział w jakichś projektach, że znajomi konsultują ze mną swoje wyniki. Chociaż tyle mi zostało smile. Jestem urodzonym szczurem laboratoryjnym big_grin.
      • niutaki Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 21:35
        ja bym mogla spac za pieniadzebig_grin od lat o tym marze, na bank bylabym pracoholikiemsuspicious
        • marusia_ogoniok_102 Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 21:40
          Ja też smile Ale jest dobra wiadomość: NASA ma dla nas robotę big_grin
          • niutaki Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 21:42
            big_grin biere te robote w ciemnobig_grin
    • ap.so Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 21:40
      Tester ciepłych kocyków zimą
    • asia_i_p Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 21:44
      Wymyślanie storyline'ów dla seriali, ale bez takich uciążliwości jak pisanie scenariuszy. Generalnie mogłabym wymyślać powieści, byle je kto inny pisał.
      • asia_i_p Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 21:45
        O, i jeszcze ghost hunter. Względnie mogłabym obmyślać duchy dla zamków/ hoteli, które nie mają własnych i wymyślać legendy dla miast ich pozbawionych.
    • sofija_biala Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 21:54
      Tancerka, tworca perfum. Szamanka. Ogrodnik od angielskich parkow. Podroznik . Ostatecznie mogę być z zawodu dyrektorem wink
    • triss_merigold6 Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 22:25
      Mogłabym czytać i recenzować beletrystykę.
      Komentować z offu wystąpienia i debaty polityków - gdyby było zapotrzebowanie na jednoosobową lożę szyderców.
      Tworzyć pudelkowe dossier wybranych celebrytek.
      Być modelką fryzjerską pod warunkiem, że nikt by mi nie ścinał włosów.
      Testerką zabiegów kosmetycznych, najlepiej aplikowanych w seriach.
      • kfffiatek Re: Wymyślamy fajne zawody! 21.01.15, 07:35
        triss_merigold6 napisała:

> Komentować z offu wystąpienia i debaty polityków - gdyby było zapotrzebowanie n
        > a jednoosobową lożę szyderców.

Heh ja już to robię, tylko, kurka, za darmo big_grin

Gdyby nic mnie nie ograniczało, zostałabym ogrodnikiem. Wtedy byłabym szczęśliwa smile
    • cosmetic.wipes Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 22:37
      Hodowla owiec.
      Najlepiej w Australii.
      I to jest bardzo na poważnie.
    • a.va Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 22:38
      Mogłabym być recenzentką gazet - dostawać wszystkie możliwe numery na każdy możliwy temat do czytania i mówić, co zrobili źle, a co dobrze.
      I poprawiaczem mieszkań - chodzić do ludzi i mówić, co mogą sobie zmienić w wystroju, żeby mieli lepiej (bo uwielbiam oglądać mieszkania i zawsze mi się wydaje, że ja bym to lepiej urządziła).
      I wychowawcą psów - uczyć je wszystkiego, bawić się z nimi, tłumaczyć świat.
      Głaskaczem kotów już jestem, to jeden z moich codziennych obowiązków wink
      • olinka20 A.va 21.01.15, 11:32
        Mozesz sie przekwalifikowac, coraz wieksze zapotrzebowanie jest na nowy zawód:
        pl.wikipedia.org/wiki/Home_staging
    • mid.week Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 22:45
      Robol introsterowny.
      Tzn taki co robi to na co ma aktualnie ochotę. Dziś muzeum, jutro kanapa, pojutrze wędkowanie, popojutrze gotowanie, za tydzień fakturowanie i robienie zestawień, potem wyjazd do klienta (koniecznie w garsonce i koniecznie w góry), potem 2 dni zwiedzacz gór pospolity etc etc. Byłoby cudownie!
    • kj-78 Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 22:59
      Zjadacz niezdrowych pysznosci (ktorego waga nigdy nie rosnie!)
    • olga_jaga Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 23:01
      Śledczym kryminalnym 😊 Nie spałabym po nocach, póki bym nie odkryła "kto zabił"!
      A! I jeszcze sportowcem.
    • beataj1 Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 23:04
      Gdyby mi brak talentu i kasy nie przeszkadzał chciałbym ale to bardzo zajmować się kupowaniem starych zaniedbanych domów remontowaniem urządzeniem ich od nowa a następnie sprzedażą z zyskiem.
      Tak by mnie nic w tym urządzaniu nie ograniczalo...
      A i ewentualnie piosenkarka na statkach wycieczkowych pływających po Karaibach... Zakładając że umialabym ładnie śpiewać
    • b.bujak Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 23:10
      marusia_ogoniok_102 napisała:

> Co byście chciały w życiu robić?

to, co robię smile
      zawód mam niemal wymarzony i idealny dla mnie; czynnikami zniechęcającymi są tylko niektórzy współpracownicy i niektóre korpo zasady
    • mag1_k Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 23:25
      leśnik, rolnik, właściciel pensjonatu/hoteliku w Bieszczadach, przedszkolanka
      • corka.bossa Re: Wymyślamy fajne zawody! 20.01.15, 23:44
        Testowałabym materace do spania smile
      • ja_tylko_na_raz Re: Wymyślamy fajne zawody! 21.01.15, 11:20
        mag1_k napisała:

> leśnik, rolnik, właściciel pensjonatu/hoteliku w Bieszczadach, przedszkolanka

no i tu nie jest tak kolorowo wink
    • peonka Re: Wymyślamy fajne zawody! 21.01.15, 00:22
      Zabawiaczka kotów smile
    • lioka Re: Wymyślamy fajne zawody! 21.01.15, 03:07
      Dubbing pod bajki, jak się czasami wygłupiamy ze znajomymi to nawet całkiem nie źle mi wychodzi takie podkładanie głosu, najlepiej śmiesznej postaci smile zabawne teksty, to mogłoby być fajne doświadczenie.
    • helka.pentelka Re: Wymyślamy fajne zawody! 21.01.15, 07:25
      Monarcha absolutnym w monarchii oswieconej. Uwielbiam rządzić wink
      Mamą i panią domu - płatne od dniowki.
      Przytulaczem smutnych ludzi. Bez podtekstow erotycznych
      • ja_tylko_na_raz Re: Wymyślamy fajne zawody! 21.01.15, 11:21
        helka.pentelka napisała:

> Monarcha absolutnym w monarchii oswieconej. Uwielbiam rządzić wink
        > Mamą i panią domu - płatne od dniowki.
        > Przytulaczem smutnych ludzi. Bez podtekstow erotycznych

no to ja tez tak smile

i jeszcze nianią malućkich bobasków(bez kolek) tongue_out
    • morgen_stern Re: Wymyślamy fajne zawody! 21.01.15, 10:40
      Lubię zajmować się zwierzętami, więc.... tongue_out
      https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2015/01/41a30dbcce26eeaeec034c2e494e8396.gif
    • inguszetia_2006 Re: Wymyślamy fajne zawody! 21.01.15, 10:50
      Witam
      O! Już mnie ubiegłyście;-P Ja bym chciała być opiekunem kociąt i szczeniąt. Pomasować po brzuszkach, wyściskać, wygłaskać, wycałować, wymiętolić, pobawić się. Albo opiekunem roślin domowych. Przesadzać, podlewać, psikać wodą, walczyć ze szkodnikami, przycinać, gadać do nich. Taaak... rozmarzyłam się...
      Pzdr.
      Ing

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka