Dodaj do ulubionych

No gdzie te tanie przeloty ? ;-)

22.01.15, 11:36
Zachęcona wczorajszymi podpowiedziami nt pobytu w Hiszpanii ( dziękuje dziewczyny) zarezerwowalam mieszkanie . Wyszło tanio bo za dwa tygodnie , licząc ze euro podrożeje , wyszło ok 3 tys.
No i schody zaczęły sie przy samolocie bo we wszystkich wyszukiwarkach nic taniego nie moge znaleźć. Kombinowałam z trzema lotniskami w okolicy rezerwacji, z przesiadka ( ale tu dochodzi koszt noclegu) i najtaniej to moge poleciec za prawie 7 tys. Nie wiem moze to tanio jest? Za 3 dorosłe i dziecko -sie nie znam - tak tez moze być.

No i pytanie - czy wy macie jakieś patenty na znalezienie taniego lotu?
Obserwuj wątek
    • kadfael Re: No gdzie te tanie przeloty ? ;-) 22.01.15, 11:40
      Patent jest taki, że najpierw szukasz taniego lotu, a dopiero później rezerwujesz mieszkanie/hotel/pokój. Tanie loty nie zawsze są takie, trzeba szukać terminów i do nich dostosowywać resztę.
      • wielkafuria Re: No gdzie te tanie przeloty ? ;-) 22.01.15, 21:02
        dokładnie wink
    • d.wludyka Re: No gdzie te tanie przeloty ? ;-) 22.01.15, 11:45
      Sprawdź sobie tu:
      samolotemtaniej.pl/tanie-loty/z-Polski/do-Hiszpanii
    • edelstein Re: No gdzie te tanie przeloty ? ;-) 22.01.15, 11:48
      Najpierw szukasz tanich przelotow,potem rezerwujesz hotel.Jesli wybralas daty w pelni sezonu to szanse,ze znajdziesz cos tanio sa minimalne.
    • kamykwskarpecie Re: No gdzie te tanie przeloty ? ;-) 22.01.15, 11:52
      Na przełomie sierpnia/września lecisz Ryanairem do Alicante z Krakowa za 2500 zł rodzina 2+2 tam i z powrotem.
    • maeve_binchy Re: No gdzie te tanie przeloty ? ;-) 22.01.15, 11:54
      za 3 doroslych i 2 dzieci na Majorke placimy za loty ca. 5000pln i wg mnie to NIE jest tanio. Ale to sa regularne linie i jednak sierpien, wiec liczylam sie z taka cena (aczkolwiek tanie linie w tym okresie na razie kosztuja z 1000 pln mniej, bez ekstra bagazu). 7000 za twoja konfiguracje - to b. duzo...
      szukaj okazji na fly4free czy mlecznepodroze...
      • maeve_binchy Re: No gdzie te tanie przeloty ? ;-) 22.01.15, 11:56
        Za to w zeszlym roku przelom maja i czerwca za lot 2+2 regularna linia na Cypr zaplacilismy 1600 pln.
    • thea19 kayak.pl 22.01.15, 11:56
      • hanka20074 Re: kayak.pl 22.01.15, 12:01
        fly4free
    • butch_cassidy Re: No gdzie te tanie przeloty ? ;-) 22.01.15, 14:02
      W zeszłym roku miałam więcej szczęścia niż rozumu, bo zarezerwowałam okazyjnie apartamenty we Włoszech i potem dopiero lotu szukałam. Udało się, ale więcej tego błędu nie popełnię. Najpierw przelot, potem nocleg. Nie masz chyba wyboru, jak śledzić oferty - jeszcze trochę czasu jest. Pewnie się uda coś namierzyć.
    • fragile_f Re: No gdzie te tanie przeloty ? ;-) 22.01.15, 17:13
      Za 7000 mozna poleciec w 3 osoby do Azji wink

Kiedy dokładnie lecisz, skad i dokad?

Gdzie rezerwowalas mieszkanie? Tzn za posrednictwem booking.com czy czegos innego? W wiekszosci przypadkow mozna bezplatnie odwolac rezerwacje, kupic bilety i dopiero wtedy lot.
      • myfaith Re: No gdzie te tanie przeloty ? ;-) 22.01.15, 18:35
        mam bezpłatne odwołanie rezerwacji datę początkowa i końcowa tez moge modyfikować - ale delikatnie bo z kolei z okazji tzw czynników wyższych to musi być koniec czerwca- początek lipca
        Mieszkanie mi sie podobało bo spełniało nasze wymarzone kryteria i było ostatnie. - wie stad szybka rezerwacja
        • fragile_f Re: No gdzie te tanie przeloty ? ;-) 22.01.15, 18:55
          No dobra, ale daj znac z jakiego miasta lecisz do jakiego smile Bo bez tego będzie cięzko pomoc. Np. Wizzair ma bardzo fajne ceny do Barcelony i do Alicante - ale z Warszawy. Czasami są fajne promocje w Airberlin albo w Turkish Airlines. W locie sa szalone srody - mozna cos wyhaczyc. A czasami oplaca sie wizzem skoczyc do Londynu czy Budapesztu i przesiasc.

A generalnie to ja sprawdzam zawsze na www.skyscanner.pl/ i kupuje bezposrednio u przewoznika.

Jedna uwaga - niektore linie (np. Wizzair) maja stale ceny, niezaleznie od tego czy kupujesz w jedna, czy dwie strony. Ale lot, klm, finnair itp maja czesto lot w dwie strony za 800 pln a w jedna za 1500 wink Wiec uwazaj na to, bo czasami wyszukiwarki przy lotach przesiadkowych proponuja wlasnie cos takiego i cena jest z kosmosu.
          • myfaith Re: No gdzie te tanie przeloty ? ;-) 22.01.15, 19:37
            Najbliżej w Polsce do Wwy a patrzyłam na lotniska Malaga/Grenada /Almeria bo tam byłoby najbliżej w Hiszpanii
            Allicante odpada bo to jakieś kilkaset km (tak koło 400)
            • d.wludyka Re: No gdzie te tanie przeloty ? ;-) 22.01.15, 23:08
              No to przecież masz z Modlina Ryanaira za 616 zł od osoby
              • d.wludyka Re: No gdzie te tanie przeloty ? ;-) 22.01.15, 23:13
                do Malagi oczywiście
            • fragile_f Re: No gdzie te tanie przeloty ? ;-) 22.01.15, 23:15
              Kochana, z Okecia do lotniska Malaga lata Norwegian - za 600 pln smile
              • myfaith Re: No gdzie te tanie przeloty ? ;-) 22.01.15, 23:39
                Noo tez już to zauważyłam😀 ....dzisiaj
                Dzięki
    • julnick Re: No gdzie te tanie przeloty ? ;-) 22.01.15, 18:25
      Tak, jak piszą dziewczyny. Najpierw szukam lotu, potem rezerwuję nocleg. Nigdy odwrotnie. Raz, kilka lat temu, będąc "zielona" w temacie zaklepałam całkiem tanio hotel na Malcie, ale lot w datach rezerwacji hotelu kosztował nas ponad 5 tysięcy PLN za dwie osoby. Nie dalej jak wczoraj szukałam lotu do Aten (bez czarterów). Nie znalazłam nic rozsądnego. Sprawdziłam więc loty do Rzymu. U jednego przewoźnika cena za 3 dorosłe osoby i 1 dziecko to 8,5 tysiąca PLN, u innego w tych samych datach 2,6 tysiąca PLN za wszystkich (rejsówka, bagaż rejestrowany wliczony).
    • beverly1985 Re: No gdzie te tanie przeloty ? ;-) 22.01.15, 19:22
      Ryan air 25.06-02.07, Warszawa Modlin- cos pod Barcelona, 4 osoby, 2156 PLN.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka