Dodaj do ulubionych

fałszywe masło

22.01.15, 15:26
www.bankier.pl/wiadomosc/UOKiK-ponad-1-4-mln-zl-kary-dla-Masmal-Dairy-za-falszowanie-masla-3274404.html
Obserwuj wątek
    • guderianka Re: fałszywe masło 22.01.15, 15:33
      w końcu się dopatrzyli
      piszę w końcu, bo pewnie większość ludzi, która go spróbowała wiedziała, ze jest oszukane. Po pierwsze-cena, po drugie- masło "skraplało się", pokrywało się wodą
      • zana781 Re: fałszywe masło 22.01.15, 15:43
        O masmalu widziano juz wczesniej, duzo wczesniej,Mieszkam w tym regionie i u nas regionalne gazety pisaly o tym od kilku lat, tylko nie podawano nazwy, ale my wszyscy wiedzielismy, ze chodzi o nich.Zreszta tam ciagle wykrywano rozne nieprawidlowosci.
        • butch_cassidy Re: fałszywe masło 22.01.15, 15:48
          A ja nic nie wiedziałam i je kupowałam sad Wkurzyłam się.
      • priszczilla Re: fałszywe masło 22.01.15, 16:12
        Akurat prawdziwe masło ma prawo "wydzielać" wodę. Robiłam własnoręcznie, więc wiem.

Ale to bez związku oczywiście z tym oszustwem.
    • 1matka-polka Re: fałszywe masło 22.01.15, 15:52
      Też czasem kupowałam to masło, ale złodziejstwo.
    • przeciwcialo Re: fałszywe masło 22.01.15, 15:59
      Ciekawe kiedy zaboirą się za śmietany zagęszczane skrobią.
    • madzioreck Re: fałszywe masło 22.01.15, 16:01
      No i właśnie, można sobie czytać składy, a co faktycznie składa się na produkt, wie tylko producent uncertain
      • priszczilla Re: fałszywe masło 22.01.15, 16:13
        Oni mieli w składzie napisane zdaje się "82% tłuszczu" i parę razy kupując mruknęłam sobie pod nosem "ciekawe jakiego". uncertain
        • oqoq74 Re: fałszywe masło 22.01.15, 16:17
          Otóż to. Ja jestem z innego regionu i tego masła nie kupowałam.
          Ale zawsze zastanawiam się czytając składy, na ile to co jest napisane na etykiecie to prawda?
        • iwoniaw Re: fałszywe masło 22.01.15, 21:46
          Ale oszuści.
          Staram się kupować masło z podanym składem "100% śmietana pasteryzowana", ostatecznie "82 % tłuszczu mlecznego", no ale faktem jest, że mogę jedynie wierzyć, że ten napis to prawda. Takich etykietowanych z niedomówieniami unikam jak ognia, jak widać słusznie.
          • purple.sky Re: fałszywe masło 22.01.15, 22:54
            Ktore masla maja takie napisy?
            • naomi19 Re: fałszywe masło 23.01.15, 04:42
              informacja ta jest szkodliwa dla wielu uczciwych producentów, gdyż Bankier wyeksponował w swoim tekście masło bez żadnej firmy na etykiecie, tymczasem wielu polskich producentów produkuje Masło Ekstra w stylistyce etykiety nieuczciwej firmy, np. SOT Mleczna Rodzina, która jest formą porozumienia mleczarskiego polskich producentów:
              "Razem walczą o rynek": www.iap.pl/?id=wiadomosci&nrwiad=479224

Jest to dość uniwersalny motyw graficzny wśród polskich producentów, który wzięła także i nieuczciwa firma. Dlatego czytajcie uważnie etykiety producentów - nie tylko sam design czy nazwę masła.

Ukarana firma znana była od pewnego czasu z różnych kwiatków, np. "zatrudnianie" do swoich maszyn stażystów: pomaranczowewsparcie.pl/?p=276

Co więcej, dwa tygodnie temu media poinformowały, że dawny Masmal ma już nową markę: grudziadz.7dni.pl/325351,Dawny-Masmal-z-nowym-prezesem-i-nowa-marka.html

Nie linkujcie materiału Bankiera - nie róbcie szkód uczciwym polskim producentom, gdyż ludzie w większości kierują się niestety tylko okładką i nazwą masła a nie tym, kto je wyprodukował.

Informację główną można przeczytać tutaj: www.bankier.pl/wiadomosc/UOKiK-ponad-1-4-mln-zl-kary-dla-Masmal-Diary-za-falszowanie-masla-3274404.html
            • mika8001 Re: fałszywe masło 23.01.15, 08:23
              Ostatnio jak kupowałam to masło polskie z mlekovity miało taki wlasnie napis. Tez mnie to zawsze wkurza jak nie podają jaki ten tłuszcz. Co mi z tego, ze to jest 82%.
    • paul_ina Re: fałszywe masło 23.01.15, 08:12
      Ja kupuję Łaciate albo Mlekovita, jak się uda to z OSM z Filipowa. Coś co się nazywa Masmal Diary nawet nie zauważyłam na półce, thx God.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka