Dodaj do ulubionych

Assassin's Creed

25.01.15, 19:27
Grałyście? Mam ochotę kupić (oczywiście sobie). Warto?
Obserwuj wątek
    • memphis90 Re: Assassin's Creed 25.01.15, 19:34
      Kup, ale Black Flag. Jeśli zupełnie nie kręcą Cię statki (chociaż i tak jest tam sporo "klasycznego" skakania z dachów na stogi siana i podrzynania gardeł z zaskoczenia), to bierz wcześniejsze części. Nie kupuj najnowszej, słaba jest.
      • lily-evans01 Re: Assassin's Creed 25.01.15, 20:19
        Myślałam, żeby zacząć od jedynki. Nie znam się kompletnie wink.
    • eliszka25 Re: Assassin's Creed 25.01.15, 21:19
      nie moje klimaty, ale moj maz ze swoim synem grali. mlody przeszedl wszystkie czesci chyba nawet po kilka razy. nie wiem, czy maja najnowsza. moim facetom sie podobalo. najbardziej zafascynowani sa najmlodsi, choc nie grali oczywiscie, ale czasem najstarszy w dzien cos tam sprawdzal i go podpatrywali. choc gra nie jest w uzyciu juz jakis czas, to mlodziaki wciaz biegaja z bluzami od dresu zalozonymi tylko za kaptur i sa "asasynem" wink

szczerze mowiac, to nie wiem, czy ci w czymkolwiek pomoglam big_grin
    • zuleyka.z.talgaru Re: Assassin's Creed 26.01.15, 01:35
      Najnowsza część jest słabiutka. Poprzednie - ok.
      Chyba, że masz na myśli planszówkę- odradzam, droga a wykonanie mizerne.
    • feel_good_inc A lubisz naleśniki? 26.01.15, 02:55
      lily-evans01 napisała:
      > Grałyście? Mam ochotę kupić (oczywiście sobie). Warto?

Bo to pytanie mniej-więcej tego kalibru wink
      Jeżeli kręci cię symulator parkour w historycznych lokacjach, z bonusem w postaci dźgania ludzi stalowym prętem, to pewnie ci się spodoba.
      • lily-evans01 Re: A lubisz naleśniki? 26.01.15, 14:46
        Dzięki.
        ... i wszystko jasne wink.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Assassin's Creed 26.01.15, 02:59
      Taaaaak smile Spędziłam nad tym ostatnie trzy miechy, super zabawa big_grin Polecam dwójkę, według fanów najlepsza.
      • lily-evans01 Re: Assassin's Creed 26.01.15, 08:41
        Dzięki, bo jedynki już dzisiaj nie uda mi się zamówić, spóźniłam się i wczoraj w nocy magicznie wyparowała z magazynu wink.
    • martishia7 Re: Assassin's Creed 26.01.15, 13:03
      Konsola czy PC? W przypadku jedynki polecam zwrócić uwagę, żeby była z polskim dubbingiem, gdyż jest dość godny. Jeżeli chodzi o klimat, to lubię jedynkę, ale oczywiście na dzień dzisiejszy wydaje się ona dość "biedna", chociaż w czasie swojej premiery to było coś. Dwójka jest bdb, Brotherhood i Revelations takoż, chociaż troszkę za szybko się kończą jak dla mnie. Dalej to raczej odcinanie kuponów, sporo wpadek. Trójka z dość nieczytelnym menu. Czwórka, jeśli Ci nie podejdzie element marynistyczny, nie będzie przyjemna. Najnowsza to wielki bug smile
      Tym niemniej mam słabość do serii, jak wielu jeleni.
      Jeżeli lubisz element skradankowy i lekki steampunk, to polecam Dishonored.
      • lily-evans01 Re: Assassin's Creed 26.01.15, 14:37
        Tylko PC. Zamówiłam sobie dwójkę, skoro już 2 osoby polecają, a jedynka "wyparowała" w nocy z księgarni internetowej wink.
        Pełno tam jeszcze było książek z serii AC - przydaje się to na coś? (i nie myślę o tych cieniutkich typu, jak poprawić osiągi).
        Zobaczymy, co dalej wink.
        • martishia7 Re: Assassin's Creed 26.01.15, 14:47
          Dwójka jest bardzo ok, a Ezio jest bohaterem bardzo do polubienia smile Brotherhood i Revelations takoż. Czytałam jedną książkę, ale bardziej o Altairze (bohaterze jedynki). Generalnie nędza i szkoda prądu moim zdaniem, chociaż ładnie zbiera historię Altaira, która w grach jest rozrzucona.

W Wiedźminie 2 jest taka piękna scena, jak Geralt mija wóz z sianem, obok którego leży rozsmarowany na bruku mężczyzna w stroju Asasyna i mruczy pod nosem - "Nigdy się nie nauczą".
          • marusia_ogoniok_102 Re: Assassin's Creed 26.01.15, 15:53
            Ezio Auditore da Firenze <3

> W Wiedźminie 2 jest taka piękna scena, jak Geralt mija wóz z sianem, obok które
            > go leży rozsmarowany na bruku mężczyzna w stroju Asasyna i mruczy pod nosem - "
            > Nigdy się nie nauczą".

big_grinbig_grinbig_grin
        • feel_good_inc Re: Assassin's Creed 26.01.15, 14:49
          lily-evans01 napisała:
          > Tylko PC. Zamówiłam sobie dwójkę, skoro już 2 osoby polecają, a jedynka "wyparo
          > wała" w nocy z księgarni internetowej wink.

Masz jakieś strasznie słabe łącze, czy może jesteś jakoś mocno uprzedzona do dystrybucji cyfrowej?
          Bo na alledrogo i bezpośrednio u resellerów leży pełno kluczy do steam czy uplay do dowolnej części.

> Pełno tam jeszcze było książek z serii AC - przydaje się to na coś? (i nie myśl
          > ę o tych cieniutkich typu, jak poprawić osiągi).
          > Zobaczymy, co dalej wink.

Jeżeli bardzo spodoba ci się uniwersum gry, to pewnie i książki ci się spodobają.
          Tu krótka charakterystyka: en.wikipedia.org/wiki/Assassin%27s_Creed_%28book_series%29
          • lily-evans01 Re: Assassin's Creed 26.01.15, 15:05
            Jestem uprzedzona do dystrybucji cyfrowej, w rzeczy samej wink
            • feel_good_inc Re: Assassin's Creed 26.01.15, 15:11
              lily-evans01 napisała:
              > Jestem uprzedzona do dystrybucji cyfrowej, w rzeczy samej wink

Zaprawdę powiadam ci, grzeszysz przeciwko Panu naszemu, Gabenowi!
              https://media.moddb.com/cache/images/groups/1/3/2933/thumb_620x2000/gaben.gif
            • marusia_ogoniok_102 Re: Assassin's Creed 26.01.15, 15:52
              Przybij piątkę, ja też big_grin I boleję strasznie nad tym, że prawdopodobnie w końcu w ogóle się odejdzie od wydawania gier na płycie. Jednak co w ręku, to w ręku.
              • tak_to_nowy_nick Re: Assassin's Creed 26.01.15, 16:01
                > Jednak co w ręku, to w ręku.

A wiesz, że jeśli to co w ręku (na płycie) wymaga aktywacji na platformie typu Steam czy uPlay, to i tak możesz stracić możliwość grania w to, jeśli złamiesz ich zasady?

Bo dzisiaj to się kupuje 'licencję na korzystanie z produktu' a nie sam produkt, nawet jeśli w sklepie za realne pieniądze dostaniesz realne pudełko z realną kopią gry big_grin
    • wagab_unda Re: Assassin's Creed 26.01.15, 14:39
      Tez dwójkę polecam na początek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka