mnb0 26.02.15, 11:29 I dlaczego nigdzie? Dlaczego w ksiegarni internetowej moge sobie kupic audiobooka na mp3 i sciagnac go na swoj komputer, a jak chce kupic film, to musze na plycie DVD? Czy ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feel_good_inc Because DRM 26.02.15, 12:25 ...i wydawcy forsują model fizyczny DVD/BR bądź VoD, w związku z czym nie ma ani podaży ani popytu na tę formę dystrybucji. Odpowiedz Link Zgłoś
mnb0 Re: Because DRM 26.02.15, 12:49 Jak to nie ma podazy? Ja bym chetnie tak kupowala filmy. Po co mi sterta pudelek z plytami DVD? Co to jest DMR? To ze sprzedawcy forsuja model fizyczny to widze, ale dlaczego? Ja chce kupic film przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Because DRM 26.02.15, 13:39 mnb0 napisała: > Jak to nie ma podazy? Ja bym chetnie tak kupowala filmy. Ty i jaka armia? > Po co mi sterta pudele > k z plytami DVD? Od tego masz VoD. > Co to jest DMR? DRM. Digital Rights Management. Możliwość wykasowania twojej zawartości. > To ze sprzedawcy forsuja model fizyczny to widze, ale dlaczego? > Ja chce kupic film przez internet. I żeby właściciel praw nie miał nad nim kontroli? To nie pasuje do strategii biznesowej. Odpowiedz Link Zgłoś
mnb0 Re: Because DRM 26.02.15, 13:47 Jak kupuje audiobooka to tez wlasciciel praw nie ma nad nim kontroli. Wiec dlaczego w ten sam sposob nie moge kupic filmu? Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Because DRM 26.02.15, 13:52 mnb0 napisała: > Jak kupuje audiobooka to tez wlasciciel praw nie ma nad nim kontroli. Wiec dlac > zego w ten sam sposob nie moge kupic filmu? To taki błąd epoki mp3. Teraz pilnują się, żeby go nie powtórzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mnb0 Re: Because DRM 26.02.15, 13:50 Rozumiem ze 'wlascicielom praw' lepiej sie oplaca jak ludzie i tak sciagaja te filmy tyle ze darmo jako torrenty. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Because DRM 26.02.15, 13:52 mnb0 napisała: > Rozumiem ze 'wlascicielom praw' lepiej sie oplaca jak ludzie i tak sciagaja te > filmy tyle ze darmo jako torrenty. Dlatego średnio raz na trzy miesiące widzisz próbę przemycenia pod różnymi nazwami kolejnej wersji CISPA/ACTA, które umożliwiłyby odgórną blokadę po stronie providera. Odpowiedz Link Zgłoś
mnb0 Re: Because DRM 26.02.15, 13:51 Od tego masz VoD. Z Vod nie moge korzystac za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Because DRM 26.02.15, 13:54 mnb0 napisała: > Od tego masz VoD. > Z Vod nie moge korzystac za granica. I co byś jeszcze chciała? Oglądać film tam, gdzie producent nie udzielił licencji? Niedoczekanie! Odpowiedz Link Zgłoś
mnb0 Re: Because DRM 26.02.15, 14:01 No pewnie. Chcialabym ogladac film u siebie w domu. Dobrze ze chociaz jest internet. Nie chca mojej kasy to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Gdzie mozna kupic filmy mp4? 26.02.15, 12:47 Na itunes amazon chyba tez? Odpowiedz Link Zgłoś