Dodaj do ulubionych

Podwójne standardy jematek

01.03.15, 11:16
Jak kobieta nie potrafi spuścić na drzewo faceta- na pewno cieszą ją zaloty i w głębi duszy ich pożąda, a poza tym daje przyzwolenie.
Jeśli facet-wiadomo, biedny nie wie jak odmówić, żeby nie sprawić przykrości.
Kobiety wysyłają sygnały. Faceci nie.
Kobieta ledwo zdąży się przyjacielsko uśmiechnąć- wysyła sygnały, wredna, namolna baba podrywa misiaczka.
Facet składa propozycje seksualne łącznie z obietnicami cudów na xuju- on tylko chciał być miły dla koleżanki; ach te baby, miłe słowo od razu interpretują jako chęć romansu i wyobrażają sobie nie wiadomo co.
Kobieta jest miła- uwodzi chłopa. Reaguje krótkim sp...laj na zaloty pana- też uwodzi (na wredną sukę). Nie zwraca uwagi- to samo (bierze na obojętność).
Faceci nie uwodzą nigdy.
Pan zdradza żonę- kochanka szmata. Pani zdradza męża- sama jest szmatą.
Wszystko wyczytane na ematce.
Naprawdę daje wam coś takie samooszukiwanie się?
Dlaczego od kobiet wymagacie większego stopnia moralności? Pytam serio.
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:22
      I to wszystko pisze ta sama osoba?
      • wyznawczyniiwielkiegoczerwia Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:23
        Owszem, w większości tak. Przoduje taka jedna mieszkająca we Włoszech i taka druga z Warszawy.
        • nisar Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:28
          Chcę wierzyć, że ma to związek z faktem, że kobiety są mądrzejsze, a od mądrzejszych - wiadomo - więcej się wymaga.
        • kota_marcowa Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:29
          Ja bym dodała jedną, która wyzywa kochanki od najgorszych, używając wyjątkowo wulgarnych słów, a sama wyrwała żonatego, którego żona na dodatek była w ciąży. To dopiero podwójny standard.
          • wyznawczyniiwielkiegoczerwia Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:34
            Ale ona zaszła w ciąży (pierwsza żona znaczy) bez jego wiedzy, cokolwiek to oznacza.
            • triss_merigold6 Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:40
              I tak siedem razy.
            • kota_marcowa Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:42
              No tak, biedny miś, a jak w końcu drugą żonę walnął po rogach (cóż karma wraca), to on biedny pijany i prawie zgwałcony, no to żona przylała kochance.
            • lauren6 Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:45
              Jak się zachodzi w ciążę bez wiedzy męża? Gwałt małżeński?
              • kota_marcowa Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:47
                Nie wiem, ale na pewno takie tłumaczenie poprawia samopoczucie kochance.
              • kota_marcowa Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 12:11
                A tak na poważnie, to pan zapewne radośnie pukał na dwa fronty, ale dopuszczenie do siebie takiej myśli nie jest przyjemne.
                • gazeta_mi_placi Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 12:34
                  Żal tylko śmierci dziecka, bo poronienie (jak to delikatnie ujęła pewna Pani) w szóstym miesiącu ciąży to realnie jest niestety poród martwego dziecka sad
                  Musi jej się nieprzyjemnie żyć z krwią cudzego dziecka na rękach, może między innymi stąd rozliczne jej problemy z psychiką.
        • edelstein Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:31
          Jakies dowody?
          • wyznawczyniiwielkiegoczerwia Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:36
            Wyszukiwarka nie gryzie.
            • edelstein Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:51
              To ty rzucasz teze,wiec to ty powinnas udowodnic jej prawdziwosc.
          • rasowa_sowa Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:40
            edelstein napisała:

> Jakies dowody?

WWC nie potrzebuje udowadniać swoich tez, one po prostu są prawdziwe, a jak nie wierzysz to masz problem. I wszy smile
            • wyznawczyniiwielkiegoczerwia Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:42
              A ty to kto? Przedstawisz się prawdziwym, dotychczasowym loginem, czy się boisz?
              • rasowa_sowa Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:45
                Ja, nie pamiętasz? tępa dzida jestem bo poprosiłam o cytat o którym tyle pisałaś, a w końcu nie znalazłaś i się zdenerwowałaś smile

Nie boję się wulgarnych bab o mentalności gimnazjalistki, cieszą mnie one smile
                • wyznawczyniiwielkiegoczerwia Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:47
                  wiedziałam, że się cykasz
                  poza tym jeśli już śmiałaś udzielić się w moim wątku pisz na temat albo wypad smile
                  • rasowa_sowa Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:48
                    Piszę pod jednym nickiem. Nie mój problem że masz tylu wrogów, że nie pamiętasz komu jaki epitet sprzedałaś.
                    • wyznawczyniiwielkiegoczerwia Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:49
                      Wrogów big_grin big_grin big_grin
                      Popłaczę się big_grin
            • czar_bajry Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:43
              naprawdę brak ci jakichkolwiek argumentów ?
              • rasowa_sowa Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:46
                A w jakiej konkretnie sprawie?
                • czar_bajry Re: Podwójne standardy jematek 02.03.15, 01:33
                  a ktoś ci powiedział że to do ciebie?
    • kkalipso Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:28
      Nie wiem jak dzisiejsza młodzież ale ogólnie kobiety uważam za wyjątkowo podstępne istotkitongue_out
      • wyznawczyniiwielkiegoczerwia Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:44
        Cenię szczerość.
    • czar_bajry Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:28
      Wrednej teściowej za próg nie wpuszczą, od dzieci odetną i wredny watek na ematce wysmarują a jak jedna z forumek n chce by jej przyszły zięć na własnym weselu zajmował się swoją nowo poślubioną małżonką a nie niepełnosprawną babcią to obłuda wprost wali z wątku.
      Jestem ciekawa jak te nadęte baby zachowałyby się w takiej sytuacji.
    • azile.oli Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:30
      Bo ogólnie od kobiet wymaga się więcej i to nie tylko w sferze damsko - męskiej.
      Zwróć uwagę, jak jest oceniana pijana kobieta, a jak mężczyzna . Przy różnych sytuacjach z dziećmi też najpierw obwinia się matkę, że nie dopilnowała. Gdyby po rozwodzie zostawiła dziecko ojcu - uznana byłaby za wyrodną. Jeśli dziecko przyjdzie do szkoły brudne/bez śniadania/ nieodpowiednio ubrane - też się wini matkę.
      W opisywanych przez Ciebie przypadkach nie dziwię się, że zdradzana kobieta nie znosi swojej rywalki i nawet rzuca pod jej adresem ostre słowa, bo to psychologicznie uzasadnione.
      Natomiast głównym winowajcą jej tu jej mąż, który niezależnie, czy podrywany, czy adorowany powinien być żonie wierny. Nie wierzę, że został do zdrady zmuszony.
      I tak, to prawda, zdradzająca kobieta osądzana jest surowiej, niż zdradzający facet.
      Bo rozbija rodzinę, robi krzywdę dzieciom. Taką samą krzywdę robi im zdradzający tatuś.
    • mid.week Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:30
      spuźcizna kulturow-religijna obecna nie tylko w tym kraju.
    • rasowa_sowa Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:35
      Pocieszna jesteś smile
    • lauren6 Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:47
      Bo takie wredne baby jesteśmy big_grin
    • kira02 Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:49
      Cyt. "Naprawdę daje wam coś takie samooszukiwanie się?"

Jak to co? Bo kiedy facet odejdzie po 20 latach z nową, łatwiej jest stwierdzić, że uwiodła go wredna szmata, niż przyjąć do wiadomości fakt, że ukochany człowiek okazał się ostatnim s..., który zmarnował Ci 20 lat.
    • cherry.coke Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 11:53
      Mentalny harem, rany kota, co tu rozkminiac. Pana sie nie dosiegnie, to chociaz rywalce klaki wyrwie albo oplotkuje.
      • konwalka Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 12:01
        Naprawdę daje wam coś takie samooszukiwanie się?

naprawde
        w ierwszym odruchu szokowym lepsze dla naszej psychiki jest autoprzekonanie, ze baba pojechała z naszym samcem na ostro i ponetnie niż zaakceptowanie faktu, ze przestałysmy kogos kręcić (kogokolwiek, a męża w szczególności)
        zresztą sama zobaczysz
        • triss_merigold6 Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 12:19
          W sumie nie bardzo rozumiem komu to przeszkadza.
          • konwalka Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 12:24
            ale co przeszkadza?
          • cherry.coke Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 12:27
            Samej zdradzonej powinno. Bo jesli przyjmie, ze za lojalnosc partnera odpowiedzialne sa osoby trzecie, to takich bezwolnych partnerow bedzie sobie brala.
            • azile.oli Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 12:50
              Bo to jest tak - jeśli zdrada dotyka kogoś osobiście, to on reaguje emocjonalnie, obwinia i chłopa i kochankę, a może i na pierwszym miejscu ją, bo rzeczywiście łatwiej zrzucić winę na osobę obcą. Co nie znaczy, że męża się nie wini. Po prostu niektóre kobiety tak wolą i tyle.
              Natomiast jak się patrzy na to z boku i to nie mój chłop zdradza, tylko znajomej - to owszem, myślę, że kawał gada i to on jest winien. Natomiast jego kochanki, tak na zimno , też nie ocenię pozytywnie i nie stwierdzę, że to niewiniątko, bo moje standardy moralne nie akceptują romansu z osobą, która pozostaje w związku małżeńskim , lub innym stałym związku.
              Winien wobec żony jest mąż. Rodzinę rozbił mąż. Natomiast kochanka postępuje dla mnie niemoralnie i koniec i w dodatku wiąże się z osobą, która zrobiła świństwo innej osobie, własnej żonie.
              Oczywiście wyjątkiem jest sytuacja, gdy pani nie miała zielonego pojęcia, że pan jest żonaty.
        • kkalipso Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 13:26
          W przypadkach które znam osobiście większość panów odchodziło od żon/partnerek do kobiet lepiej sytuowanych (choć źle nie było) wizja nowego teścia biznesmena czy dom z basenem były nie do odrzucenia. Odchodzili ze "łzami w oczach" jeden wydzwaniał do byłej w wieczór kawalerski prosząc o zostanie nadal kochankami. Dobry układa, co? Panowie lubią życie o wysokim standardzie a jeszcze jak poczuję ten smak - hmmm i "pasztet" stanie się godny uwagi.
    • wyznawczyniiwielkiegoczerwia Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 13:53
      chyba cię poniosło
      w życiu bym na żonatego nie spojrzała, nie mam też koleżanek, które świadomie weszły/by w związek z żonatym mężczyzną
      nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem osób, które od kobiet wymagają wyższego stopnia moralności niż od mężczyzn
      koniec i kropka
    • wyznawczyniiwielkiegoczerwia Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 13:55
      i jeszcze jedno
      nie wiem czemu uczepiłaś się tylko podejścia do zdrady
      kobieta jest obwiniana zazwyczaj za wszystko, na facetów spogląda się z pobłażaniem
      ma prawo mnie to denerwować i tyle
      • kota_marcowa Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 14:13
        No mnie np wkurza to, że facet bzykający wszystko co się rusza, to taki jurny macho, jeszcze go po plecach z uznaniem poklepią, natomiast kobieta, która wystarczy, że z raz się prześpi z facetem dla przyjemności, to ostania qwa i dzi*.
        • kota_marcowa Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 14:15
          Albo facet dowala się nachalnie mimo protestów, czy tam jakoś inaczej molestuje, to też winna baba, bo skoro się ubiera jak dzi*, to znaczy, że sama chciała.
          Albo ten facet sobie po męsku żartuje, a kobieta to obrażalska, przewrażliwiona mimoza.
          • konwalka Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 14:28
            kurna, kota, ja nie wiem
            mam chyba jakies za wysokie poczucie wartości (wiem, niemiłe to), żeby kombinować i rozdzielac- a facet, akobita, amówia, adziwka, ajurny
            nawet jesli mówią o kobicie, to kompletnie nie czuje sie tak, jak gdyby to mialo mnie dotknąć czy, niedajborze, ubóść (ubóźdź? ubodnąć? nie wiem)
            • kota_marcowa Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 14:33
              Bezpośrednio cię nie bodą, ale pośrednio już tak. Np gdybyś miała nieszczęście stać się ofiarą molestowania. Wystarczy poczytać wątki o Durczoku.
              • konwalka Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 15:12
                wiesz, ja akurat znam taka panne, dla której fakt, ze Durczok to takie ruchadle, było baaaardzo na rękę
                ale zgadzam się- przestepstwo a zdrada i jej ogony to dwie oddzielne kwestie
                z tym, ze nie rozgraniczam płciowo konsekwencji
                kazdy, kto popełnił przestepstwo powinien ponieść karę ustalona przez niezawisły sąd
                mężczyzna molestujący
                kobieta molestująca
                i zdecydowanie nie skłaniam się do wymawiania na jednym wydechu kwestii: zdradzana zona, molestowana pracownica
                to dwa światy
          • semihora Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 14:52
            Zgadzam s
    • rosapulchra-0 Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 17:04
      Poczekamy. Zobaczymy, choć wiemy, że w życiu się nie przyznasz.
    • memphis90 Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 21:18
      > Dlaczego od kobiet wymagacie większego stopnia moralności? Pytam serio.
      Bo pokutuje w nas atawistyczne przekonanie, że ostatecznie to kobieta będzie chodzić z brzuchem i niańczyć bękarta. Z tego samego powodu to kobiety przede wszystkim ostrzega się przed pigułką gwałtu- chłop najwyżej się bez portfela obudzi.

A poza tym ematka budzi we mnie ducha przekory wink Szczególnie jak czytam, że mężatka obściskująca się z obcym chłopem w pokoju hotelowym tylko "testuje", a chłop odczytujący to jako zachętę do seksu jest "łatwy" i "niewierny". To już nie jest podwójna moralność?
    • guderianka Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 21:25
      Masz rację. Też na tym czasami się łapię i przyznaję , że to nie jest dobre-bo to schematyczne myślenie. Przez wychowanie, przez podejście kulturowe i społeczne mam większe oczekiwania wobec kobiety-wiesz etos matki , żony, westalki domowego ogniska. Jedyne co może mnie tłumaczyć to może to, że oczekuję wiele od kobiet, bo sama jestem kobietą i oczekuję wiele od siebie,
    • memphis90 Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 21:28
      Za to facetom nie wolno bać się pająków. Ja i tak jestem moralna, więc wyższe wymagania mi nie przeszkadzają. Nie zamienię obowiązku zabijania pająków na możliwość bzykania z kim popadnie.
      • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 21:37
        Pająki zabijają tylko tępi psychopaci. Normalny człowiek wyniesie je poza dom.
        • memphis90 Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 21:41
          Ok, zamień sobie "zabijają" na "wynoszą za dom". Tak czy inaczej się nie zamienię.
        • guderianka Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 21:45
          Mój M ma arachnofobię i nie ma opcji by pająk przeżył. Zabijam-najczęściej odkurzając, bo mendy łażą poza zasięgiem kapcia
          Ale muchy-zabijam. On wypuszcza
          No cóż, jestem tępą psychopatką.
          Ematka uczy-radzi-nigdy nie zdradzi wink
        • bi_scotti Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 21:49
          wyyznawczyyniwielkiegoczerwia napisała:

> Pająki zabijają tylko tępi psychopaci. Normalny człowiek wyniesie je poza dom.

U mnie do wczoraj bylo nonstop -20C, czasem jeszcze zimniej, dzis jest balmy -5C - to tak a propos utrzymywania pajaka przy zyciu poprzez wyniesienie go poza dom, eh. I w ogole w kwestii posiadania jednowymiarowych odpowiedzi i rozwiazan na skoplikowane problem swiata tego. It doesn't work like that.
          • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 22:08
            Dopsz, doprecyzujĘ. Wynosi poza dom lub wykonuje inne czynności w celu zapewnienia przetrwania pająka.
          • rosapulchra-0 Re: Podwójne standardy jematek 01.03.15, 23:10
            Dajcie spokój, z trollem naprawdę trudno się dogadać.
    • siebiatynska_m Re: Podwójne standardy jematek 02.03.15, 07:38
      Niestety,owa podwójność na ematce występuje także w innych relacjach,nie tylko damsko-meskich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka