Dodaj do ulubionych

Wasz styl na codzień

08.03.15, 19:25
Jaki jest Wasz codzienny styl? Poza tym, gdy musicie w pracy przywdziać elegancki garnitur i biała koszulę.

Ja najczęściej chodzę w rurkach (materiałowych lub czasem dżinsowych). Do tego na ogół luźniejsze tuniki lub koszule. Czasem jakaś bluzka lub bluzka +marynarka. Na nogach jakieś botki na płaskim lub lekkim podwyższeniu.
W spódnicach praktycznie nie chodzę.
Obserwuj wątek
    • beataj1 Re: Wasz styl na codzień 08.03.15, 19:45
      Latem głównie sukienki i spódnice. Rozkloszowane albo szerokie. Kolorowe - im bardziej tym lepiej. Góra zwykle przy ciele. Najczęściej z dekoltem w serek. Do tego balerinki - też kolorowe. Bardzo też lubię kocie okulary przeciwsłoneczne.
      Zimą płaszcze i kurtki - też kolorowe. Z mocnymi kolorami w szalikach (kominach) i czapkach które sama robię na szydełku lub drutach. Bardzo często w trampkach bo trudno mi marzna nogi. Jak kozaki to też raczej na płaskim obcasie. Do tego rurki albo bryczesy. Jeansów nie noszę i nieznosze. Bardzo lubię wszelakie sweterki na guziki z kontrastowym spodem. I koniecznie wariackie kolorowe skarpety.
    • agaja5b Re: Wasz styl na codzień 08.03.15, 19:56
      Proste ciemne jeansy i bawełniany t-shirt z długim lub kótkim rekawem albo bawełniana sukienka, do tego jakis szal na szyję na nogach jak ciepło to płócienne espadryle na płaskim lub jak chłodniej to skórzane balerinki.
    • rosapulchra-0 Re: Wasz styl na codzień 08.03.15, 19:58
      Legginsy i mini dżinsowa albo jakaś tunika, albo dresiara ze mnie pospolita lub dżinsowa wink Czasem zdarza mi się w piżamie do sklepu wyjść.
    • ichi51e Re: Wasz styl na codzień 08.03.15, 20:06
      W domu pracy szkole lesie zawsze w dresie
    • anorektycznazdzira Re: Wasz styl na codzień 08.03.15, 20:17
      Prawie się nie maluję- tylko tusz. Włosy raczej rozpuszczone, długie, rude.
      Lubię spódnice do kolan, płaszcze do kolan, wszystko wcięte w pasie. Kolory stonowane, bo do tych włosów to najlepiej wygląda. Bardzo często noszę rajstopy we wzory, faktury, kolory. Swetry i bluzki "przy ciele" ale nie obciskające. Zero dekoltów- nienawidzę. Mogą być jeansy, ale nigdy zwężane. Buty albo prawie płaskie albo koturny (mogą być wysokie)- mam alergię na typowe "obcasy".
      I tak samo łażę do pracy, bo nie mam garniaków w dresskodzie. W ogóle nie mam dresskodu.
    • 18lipcowa3 Re: Wasz styl na codzień 08.03.15, 21:15
      ostatnio umiłowałam styl sportowy
      ale taki fajny
      joggersy albo rurki, zwykłe bluzki, jako narzuta bluza albo bezrękawnik
      do tego adidasy new balance albo conversy
      sportowe torebki
      z dziecmi mi tak najwygodniej
    • dziennik-niecodziennik Re: Wasz styl na codzień 08.03.15, 21:23
      to czym sie zdecydowanie wyróżniam to spodnie - nie nosze rurek, najczesciej dzwony lub chociaz bootcuty. lubie dekolty glębokie, czesto noszę. lubię luźne, powiewne "góry". razem jakos tak w stylu a la hippe/boho, choc zauwazylam ze mniej kolorów mam ostatnio.
      latem lubie lużne bluzki i cienkie spodnie, płócienne lub bawełniane.
      rzadko nosze spódnice i sukienki, bo sie zacieram uncertain
    • tryggia Re: Wasz styl na codzień 08.03.15, 21:24
      Blog Ubieraj sie klasycznie jest o mnie smile
    • murwa.kac Re: Wasz styl na codzień 08.03.15, 21:25
      dzinsy wszelakiego typu - najczesciej rurki i boyfriendy. ostatnio sie wkrecilam w podarte - mam juz kilka par.
      joggersy tez lubie.
      mam tez kilkanascie par fajnych materialowych spodni (uwielbiam pstrokate, kolorowe, przesadzone wrecz), dresow, alladynek.
      kurtki, bluzki ze skorzanymi wstawkami (spodnie tez)
      t-shirty z popkulturowymi, bajkowymi czy marvelowskimi nadrkami.
      baleriny, newbalance, conversy, trampki wsuwane (te ostatnie pokochalam w zeszlym roku i na ten mam juz 3 pary}, latem japonki wszelkiej masci i koloru.
      spodnice roznej dlugosci ale na luzie.

mam kilka wizytowych strojow, sukienek, garsonek. czasem do pracy musze sie w nie ubrac, ale rzadko.
    • angazetka Re: Wasz styl na codzień 08.03.15, 21:48
      Nie mam eleganckiego garnituru i białej bluzki tongue_out
      Styl mam dziewczęcy. Góra przy ciele, na dole spódniczka do kolan, rozkloszowana, chętnie kolorowa. Pantofle na obcasie.
    • solejrolia Re: Wasz styl na codzień 08.03.15, 21:59
      ja akurat odwrotnie- w pracy mam ogrodniczki i koszulę w kratę, do tego bluzę z kapturem, czy inny polar. kalosze/martensy/trekingowe.

za to na co dzień mam leginsy i bluzę, albo jeansy rurki plus koszulka. na spotkanie zakładam coś w stylu żakiet czy kardigan, jakaś chustka i jest ok. lubię chodzić w balerinkach, mam kilka par trampek (żółte, zielone, inne)
      ubieram się zawsze wygodnie.

spódnice mam może dwie- na wyjątkowe wyjście.
    • klubgogo Re: Wasz styl na codzień 08.03.15, 22:00
      Uwielbiam sukienki o każdej porze roku, raczej luźne, np. taką mam byinsomnia.com/kategoria/sale/tina-dress-3?variant_id=6264

Oprócz sukienek lubię dżinsy, rurki lub zwężane do dołu z luźną górą, raczej tiszerty, bluzki niż koszule. Z butów conversy, botki, baleriny, japonki. Kolory stonowane, biel, beże, szarości. I musi być duża torba, bo w torbie mieszczę cały mój świat i pół świata córki (drugą połowę ma w swojej).
    • zuleyka.z.talgaru Re: Wasz styl na codzień 28.04.15, 13:29
      Jakaś sukienka. Nie trzeba kombinować. big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka