Dodaj do ulubionych

Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja...

• obrus_w_paski Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 17:17
      Ten watek to żart jest.
      Normalnie człowiek by sie wczuł, empatyzowal sam z sobą i jakoś reagowal na te wasze odpowiedzi, a tu ozi odpowiada bardzo wyrywkowo i właściwie wciaz nie wiadomo o co chodzi, bo sukienka kupiona wiec założy i tak.

Swoją droga myślałam ze ten ślub juz sie odbył?
      • heca7 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 17:28
        Nieeee wink jakby się odbył to dostałybyśmy wątek o zachowaniu gości, teściowej, matki teściowej i rodziny zięcia na weselu. Oczywiście w krytycznym tonie. Potem byłby wątek prezentowy wink
      • cherry.coke Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 18:12
        obrus_w_paski napisała:

> Ten watek to żart jest.
        > Normalnie człowiek by sie wczuł, empatyzowal sam z sobą i jakoś reagowal na te
        > wasze odpowiedzi, a tu ozi odpowiada bardzo wyrywkowo i właściwie wciaz nie wia
        > domo o co chodzi, bo sukienka kupiona wiec założy i tak.

Ona tak zawsze odpowiada, wiec jesli troll to totalny smile
        My sie mamy zgodzic i tyle. Rodzina juz jej pewnie nie chce wysluchiwac, jesli to nie troll.
    • nanuk24 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 17:24
      A ja mysle, ze Ty sie swietnie bawisz przy tym watku.
    • 18lipcowa3 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 19:09
      Cudny wątek. Umieram ze śmiechu.
    • edelstein Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 19:23
      Ta kiecka kojarzy sie mi z nia:
      www.google.pl/search?q=drag+queen+olivia+jones&client=ms-android-hms-vf-pl&biw=360&bih=615&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=iVkQVf_wI8TdasHXgMAJ&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgrc=gu2fPuFM4BsdhM%253A%3B8crAqneFHOVbAM%3Bhttp%253A%252F%252Fcdn3.photos.erdbeerlounge.de%252Fimages%252Fcms%252Farticle%252F1%252F0%252F3%252F103937%252FAICS%252Frtl%252F400%252F400%252Fg%252F0%252Fcrop%252F375%252F521%252F%252B25%252F%252B48%252Fr%252F468%252F650%252FOlivia-Jones-auf-dem-Roten-Teppich_103937.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.erdbeerlounge.de%252Fstars-entertainment%252FDschungelcamp-Olivia-Jones-ist-dabei-29057%252F%3B468%3B650
      W klubach i dyskotekach nawet nastolatek nie widuje ubranych w takie cudatongue_out
      • aka10 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 20:30
        edelstein napisała:

> Ta kiecka kojarzy sie mi z nia:

Edel, polecam: tinyurl.com/
    • anorektycznazdzira Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 20:40
      A dajże Ty spokój, jestem zachwycona Twoim pomysłem z samego opisu, nad czym Ty się zastanawiasz?!
    • kota_marcowa Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 20:49
      Przedni wątekbig_grin

a łyżwy pod kolor już kupiłaś? big_grin
    • rhaenyra Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:05
      a szanowny małżonek w takim idzie ?
      https://bi.gazeta.pl/im/3/6079/z6079033X.jpg
      • kota_marcowa Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:13
        Dobrze, że zdążyłam przełknąć, to co miałam w ustach big_grin
        • mania11111 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:20
          azile jaja sobie robisz ,przypomnial mi się twój post i jakoś wtedy miało to ręce i nogi
          forum.gazeta.pl/forum/w,567,156022294,,sukienka_na_slub_i_wesele_.html?v=2
          • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:24
            Bez zartow, ile autorka ma w koncu lat, w tamtym watku inny wiek podaje, ze niby starsza?
            • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:27
              A to biedne dziecko, co za mąż jest wydawane ma 20 lat, masakra jak można w tych czasach w tym wieku wychodzić za mąż, dobra troskliwa matka powinna w takiej sytuacji slub dziecku z glowy wybic !
              • kota_marcowa Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:29
                E tam, podobno pan młody dużo starszy i majętny wink
              • przystanek_tramwajowy Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:41
                smarabis napisała:

> A to biedne dziecko, co za mąż jest wydawane ma 20 lat, masakra jak można w tyc
                > h czasach w tym wieku wychodzić za mąż, dobra troskliwa matka powinna w takiej
                > sytuacji slub dziecku z glowy wybic !

Pewnie jest w ciąży i trzeba szybko za mąż wydać, żeby we wsi plotek nie było i żeby sąsiadki nie spluwały na jej widok. Potem się powie, że wcześniak. Taki 4,5 kg. big_grin

---
                Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek).
                • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:49
                  A tego nie rozumiem, co ma wiek mojej córki do mojej kreacji weselnej?
                  I nie, nie jest w ciąży. Nie wiem, dlaczego czepiacie się dziewczyny.
                  • zuleyka.z.talgaru Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:50
                    Bo skoro TY chcesz założyć taką kreację to ona musi wyglądać JESZCZE komiczniej....
              • klamkas Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:26
                Matka musi wydać jak najszybciej, co by w wymarzonej sparkliwej kiecce "dobrze" wyglądać wink.
                • anomalia_pogodowa81 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 17:03
                  Sparkliwa kiecka!!!!
                  Umieram ze śmiechu, ten wątek jest wspaniały!
                  <3
          • lady-z-gaga Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:29
            No i co, nie mówiłam, że kryzys wieku średniego? jeszcze trzy miesiące temu kobieta była przytomna smile
          • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:29
            Miało ręce i nogi, póki nie przeszłam się po sklepach i nie przymierzyłam tego i owego.
            Ale ogólnie zaskakuje mnie co innego - otóż fakt, że ten wątek ma tyle postów. I mam jakoś wrażenie, że to ''dzięki'' wcześniejszym ślubnym wątkom. Tyle, że w tym w zasadzie poruszam tylko kwestię własnej osoby, nie piszę nic o złej teściowej, nie chcę nikogo sadzać na końcu stołu.
            Ogólnie, nie narzekam, nie przeżywam, jestem bardzo wyluzowana.
            No i rozczaruję te z was, które czekają na relację ze ślubu , wesela. Na ten temat nic nie napiszę
            tak, jak już kiedyś zaznaczyłam.
            • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:34
              Na ten te
              > mat nic nie napiszę
              > tak, jak już kiedyś zaznaczyłam.

Nawet jeśli ładnie poprosimy?
              • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:36
                Nawet. Bo o ile nie przeszkadza mi to, że większość z was bawi się moim kosztem, na co się oczywiście zgadzam, produkując taki wątek, o tyle nie zamierzam wystawiać na żer własnego dziecka. Po prostu.
                • klamkas Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:30
                  Na forum nie zamierzasz. A na weselu? Myślisz, że na niej się twoja "wieczorowa sukienka" nie odbije? Że JEJ goście nie będą szeptać plotkować i współczująco mówić "wesele się udało, ale mamie warto doradzić w kwestii ubioru"?
                  • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:38
                    Nie sądzę, aby akurat te osoby plotkowały na mój temat. A już na pewno żadna nie wyjechałaby z tekstem o doradzaniu komuś w kwestii ubioru.
                    A tak serio - idziesz na wesele, żeby ze współczuciem i kiwaniem główką obgadywać cudze kreacje?
                    • zuleyka.z.talgaru Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:39
                      Wiadomo big_grin między zakąską a wódeczką.
                    • klamkas Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:45
                      A nie idę - ale jak ktoś się wyjątkowo wygłupi, to zdarza mi się skomentować. A ta sukienka wraz z matką młodej na taki "wyjątkowy wygłup" pretenduje.
            • beauty_agadir Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:35
              Bo robisz wszystko, by skupić na sobie uwagę! Czy sukienka nie jest rekompensatą za fakt, że nie Ty będziesz najważniesza na tym ślubie? Wiele postów sugeruje, by jednak zmienić kreację, póki nie jest za późno tongue_out
              • triss_merigold6 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:37
                Wiele? Powiedziałabym, że wszystkie.
                • incubus_0 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:41
                  Nie, dlaczego wszystkie? Część bardzo życzliwie usiłuje autorce dać do zrozumienia, że nie najlepiej wybrała.
              • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:38
                Dla mnie najważniejsza na tym ślubie będzie moja córka i zięć. Dokładnie w takiej kolejności.
              • beauty_agadir Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:38
                Ja proponuję jednak iść na całość:
                https://wizaz.pl/szafa/pics/x600/23683_2.jpg

lub:

https://wizaz.pl/szafa/pics/x600/23683_3.jpg
            • incubus_0 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:35
              Azile, weź pod uwagę, że świat jest mały, nie napiszesz Ty, może się okazać, że napisze ktoś inny, kto też tam był. I nic nie zrobisz.
              • triss_merigold6 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:39
                Wiocha.pl jest pełne zdjęć osób, którym też się zdawało że wyglądają fantastycznie.

Autorka ma gwarancję, że zdjęcia ze ślubu córki jej młodziutcy rówieśnicy natychmiast wrzucą na shitbooka, instagram i inne więc link za linkiem i trafi na ematkę.
                • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:52
                  Młodziutcy rówieśnicy mojej córki raczej takich głupot nie robią. Z pewnej przyczyny, której nie podam.
                  No i oczywiście z powodu tego, że z cha...mi się nie zadaje.
                  • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:56
                    Ci rówieśnicy też tak szybko żenią się i wychodzą za mąż?????
                    • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:02
                      Ale to jest coś niewłaściwego? Dwudziestolatka nie ma prawa wyjść za mąż? Źle to o niej świadczy? Nie rozumiem.
                      Nie, jej rówieśnicy nie wychodzą masowo za mąż/ nie żenią się. Natomiast kilka koleżanek szkolnych ma już dzieci.
                      Nie wiem, czemu ślub w wieku lat 20 miałby być szkodliwy, zwłaszcza, jeśli jest własną decyzją mądrej dziewczyny.
                      • zuleyka.z.talgaru Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:05
                        Kiedyś też tak było big_grin

Ona 12 on 30 big_grin
                      • incubus_0 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:06
                        Azile, niewłaściwego nic. Myślę, że dlatego wiek Twojej córki wzbudza tyle emocji, bo jednak w obecnych czasach młodzi ludzie chcą najpierw skończyć kształcenie się, popróbować życia, pobawić albo odwrotnie, bez obciążenia rodziną zacząć karierę zawodową. Poz tym jednak rzadko zdarza się, żeby 20-latka/20-latek byli tak pewni wyboru partnera, żeby od razu brać ślub.
                      • memphis90 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:15
                        >Młodziutcy rówieśnicy mojej córki raczej takich głupot nie robią.
                        > Nie, jej rówieśnicy nie wychodzą masowo za mąż/ nie żenią się.
                        Natomiast kilka
                        > koleżanek
                        szkolnych ma już dzieci.
                        Co to za środowisko, w którym normą jest rodzenie pozamałżeńskich dzieci <20 r.ż.?
                        • a1ma Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:18
                          Oazowe.
                          • memphis90 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:42
                            Oazówki- bez ślubu?
                        • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:21
                          No wlasnie to samo pomyslalam ale nie chcialam pisac zeby nie bylo ze sie czepiam.....
                        • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:23
                          To nie są przyjaciółki mojej córki, tylko dziewczyny , z którymi chodziła do podstawówki.
                          I nie, ja nie uważam, że to norma, ani tego nie pochwalam, zwłaszcza ze względu na dzieci, które wychowywane są w większości przez te matki, bo ojcowie się ulotnili.
                          Różnica chyba, między dziewczyną, która urodziła w wieku 17 lat, a taką, która wychodzi za mąż w wieku 20 lat, nie będąc w ciąży.
                          Głupie pytanie, co za środowisko - takie dziewczyny są wszędzie.
                          Odpowiadasz za wychowanie i życiowe wybory wszystkich osób, z którymi twoje dzieci miały styczność od przedszkola do liceum?
                          • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:29
                            Ale czemu napisalas o tych kolezankach rodzacych dzieci, jak by to one byly mentorkami twojej corki?
                            • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:41
                              Nie, chodziło mi o to, że ślub, to po prostu wybór. A urodzenie nieślubnego dziecka i wychowywanie go samej, bez pieniędzy i wykształcenia to wpuszczanie się w kanał.
                              A jest to zjawisko znacznie powszechniejsze, niż wychodzenie za mąż 20 - latek, nie będących w ciąży.
                          • memphis90 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:43
                            > Głupie pytanie, co za środowisko - takie dziewczyny są wszędzie.
                            Ale pojedyncze i nie są normą!
                            • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:48
                              Nie twierdzę, że są normą, napisałam kilka. Na 300 dziewczyn z rocznika kilka to tłumy. To pojedyncze osoby, ale jak najbardziej znane córce i mnie.
                      • klamkas Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:35
                        Ślub w tym wieku nie musi być szkodliwy. Założenie takiej sukienki na ślub córki mus. Chyba, że jesteś Romką i planujecie "Moje wiejskie cygańskie wesele". I o tym jest wątek, czym zdajesz się nie przejmować.
                  • zuleyka.z.talgaru Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:56
                    Tak na pewno są dziećmi posłów itp. itd.

• azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:04
                      Nie, nie są, ale zadziwiająco blisko jesteś. Nawet nie przypuszczałam, że akurat ty możesz wpaść na bardzo bliski trop.
                      • zuleyka.z.talgaru Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:08
                        Więc tym bardziej dziwi, że chcesz wyglądać jak łyżwiarka figurowa. Zniewaga dla gości jak diabli.

Ale nic big_grin stwierdzam, że ten wątek to podpucha.
                      • incubus_0 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:09
                        Azile, żebyś się nie rozczarowała. Nawet najwyższe sfery nie są wolne od plotkarstwa i głupich pomysłów.

A swoją drogą tym bardziej namawiałabym Cię na zmianę koncepcji stroju.
                      • anomalia_pogodowa81 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 17:11
                        A to akurat niespecjalnie trudne było, jak napisałaś, że Z PEWNYCH WZGLĘDÓW goście są nauczeni niewrzucania zdjęć na fb. Od razu widać, że to dzieci VIPów albo same VIPy. Zaprawdę nic niezwykłego w tym nie ma, muszę Cię rozczarować wink
                        Ale jak piszą dziewczyny - tyma bardziej powinnaś zastanowić się nad tą kiecką. Jesteś jedną z głównych postaci na weselu a będziesz wyglądać jak wariatka.
              • kota_marcowa Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:40
                nie napiszesz Ty, może się okazać, że
                > napisze ktoś inny, kto też tam był. I nic nie zrobisz.

Potencjalni goście z forum emama rozpoznają ją po sukience big_grin
              • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:46
                Gdyby nawet... No, to napisze. Nazwiskami raczej rzucał nie będzie.
                Przecież tu wiele wątków o tym, że ktoś kogoś nie zaprosił, albo jest sknerą. I też mogą to czytać osoby, o których napisano.
                Myślisz, że ruszyłby mnie wątek, że ktoś był na weselu i matka panny młodej była idiotycznie ubrana i wszyscy z niej się śmiali?
                Wiesz, jak się chce o kimś coś niemiłego napisać, to nawet o takiej odpowiedni ubranej też można : że gruba, że wyglądała staro itd.
                Naprawdę, mam nadzieję, że goście zaproszeni przez córkę i zięcia mają tyle taktu, żeby nie obrabiać tyłka tym, którzy ich zaprosili, ugościli, zadbali, aby dobrze się bawili...
            • lady-z-gaga Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:40
              > Miało ręce i nogi, póki nie przeszłam się po sklepach i nie przymierzyłam tego
              > i owego.

A coż takiego przymierzyłaś, co odebrało Ci zdrowy rozsądek?
              Nagle zapragnęłaś byś seksownym, prowokującym dziewczęciem, chociaż wesele własnej córki jest ostatnim miejscem na tego typu ekscesy? babski wypad do wakacyjnego kurortu z koleżanką, albo nawet impreza w gronie znajomych z własnym męzem, niech się puszy, że ma wciąż gorącą żonkę..... niech będzie, skoro musisz. Ale wesele dziecka, na ktorym występujesz w jednej z głównych rol, gdzie poznajesz znajomych panstwa młodych, ich rodzinę - to naprawdę nie jest dobry moment na demonstrowanie złego gustu i braku umiaru.
              • zuleyka.z.talgaru Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:44
                Dobra, jak matka pana młodego będzie ubrana w panterkę, to jestem w stanie zrozumieć zamysł autorki big_grin big_grin
        • rosapulchra-0 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:04
          kota_marcowa napisała:

> Dobrze, że zdążyłam przełknąć, to co miałam w ustach big_grin

Chłop zadowolony?
          • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:12
            Rosa, świetne !
          • kota_marcowa Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:16
            >
            > Chłop zadowolony?

Bardzo, bo jednak się napracował nad tymi mielonymi.
            • rosapulchra-0 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:48
              Mientolone, powiadasz? Podobno też dobre big_grin
              • kota_marcowa Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 23:01
                Zapytaj swojej rywalki, czy jej twojego męża smakowały big_grin
                • rosapulchra-0 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 05:50
                  Nie posiadam żadnych rywalek. I choćbyś nie wiem, jak się wysilała, to ten mnie już w ogóle nie rusza tongue_out
      • zuleyka.z.talgaru Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:42
        Zaraz urodzę big_grin płaczę ze śmiechu big_grin big_grin big_grin
        • beauty_agadir Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 21:49
          Noo dawno się tak dobrze nie bawiłam. Czytam ten wątek od rana big_grin
      • claudel6 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 23:36
        kocham ten wątek! smile)
    • kadfael Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:02
      A tak z ciekawości, bo piszesz, że droga. Ile ta kreacja kosztowała? 2, 3, 5 tysięcy?
      • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:09
        Nie napiszę, bo mi zarzucą, że założyłam wątek, żeby się pochwalić. Oczywiście ceną sukienki.
        I własnym bezguściem .
        • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:11
          A nie ma ceny na stronie sklepu?
          • kadfael Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:19
            Ja nie widzę. Być może po zalogowaniu, ale tego nie zrobiłam. W ogóle tak sobie oglądam zdjęcia z tej strony i tam większość kreacji jest raczej problematycznej urody. I wyglądają raczej tanio, stąd moje zastanowienie nad ceną.
            • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:27
              A nie mozna sie tego jakos dowiedziec? Ja tez nie widze....autorko jak sie kupuje w tym sklepie skoro cen nie widac, i dlaczego nie chcesz podac ceny, co w tym takiego wstydliwego?
              • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:35
                Nic wstydliwego. Nie podam ceny mojej, ale ceny tych kostiumów dla matek panien młodych to ok.3 tysiące.
                A w sklepie kupuje się normalnie - idzie do salonu, wybiera , mierzy , cena jest na metce.
                Te kiecki są drogie i możecie mi nie wierzyć, ale to widać. Tylko trzeba je obejrzeć na żywo, a nie oceniać na podstawie zdjęć.
                I nie, nie mówię tu, czy są odpowiednie, czy się komuś podobają. Po prostu widać , że nie są tanie.
                • beverly1985 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 23:46
                  Wierzę, ze sukienka jest z dobrego materiału, że sie dobrze uklada, ze te kryształki nie odpadaja itd. Ale i tak to jest sukienka sylwestrowa (jak zresztą napisano na stronie) a nie weselna.
                • a1ma Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 23:47
                  I naprawdę uważasz, że w dobrym guście są rzeczy, po których "widać, że nie są tanie"?
                  • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 00:00
                    A nie, tak nie uważam. Natomiast odpowiadam na zarzut, że sukienka wygląda tanio.
                    • rhysmeyers22 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 01:33
                      Bo wyglada mega tanio.jako całość,nie rozpatruje jakości materiału ect,jako całość wyglada jak tania karnawałowa kiecka stojąca Na wystawie wiejskiego sklepiku ,pretendującego do high faszyn.3tys to trzeba mieć halo w bani żeby za coś takiego dać,200zl by mi było szkoda.coz,moje otoczenie ze tak ujmę ze swadą otworzyło by na takie coś szeroko oczęta,a imprezuje nie w Polsce zazwyczaj i w środowisku mmmm ze sobie pozwolę teraz xd ,tzw bananowej młodzieży 😃 z dobrych domów.naprawde nie rozumiem cię ,dobra kobieto.
                    • sumire Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 08:35
                      Bo wygląda. W H&M znalazłabyś bardziej stosowną za 1/10 tej absurdalnej ceny.
                • sanciasancia Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 01:00
                  Za te 3 tysiące można sobie uszyć na miarę kreację u projektantki.
                • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 09:12
                  azile.oli napisała:

> Nic wstydliwego. Nie podam ceny mojej, ale ceny tych kostiumów dla matek panie
                  > n młodych to ok.3 tysiące.

A mozesz jasniej, zaplacilas wiecej niz 3000 czy mniej bo kompletnie nie rozumiem tego porowniania?

Poza tym ciekawe, gdybys zmienila zdanie i chciala wymienic na cos bardziej stylowego, i zaniosla do sklepu wydrukowany ten watek z miazdzacymi opiniami, ciekawe czy firma by sie poczula i wymienila ci sukienke....
                  • atena12345 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 09:42
                    asmarabis napisała:

> Poza tym ciekawe, gdybys zmienila zdanie i chciala wymienic na cos bardziej sty
                    > lowego, i zaniosla do sklepu wydrukowany ten watek z miazdzacymi opiniami, ciek
                    > awe czy firma by sie poczula i wymienila ci sukienke....

nie sądzę.
                    Jednak osoba, która jej tą sukienkę doradziła powinna wylecieć z pracy
                  • kota_marcowa Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 13:34
                    >
                    > Poza tym ciekawe, gdybys zmienila zdanie i chciala wymienic na cos bardziej sty
                    > lowego, i zaniosla do sklepu wydrukowany ten watek z miazdzacymi opiniami, ciek
                    > awe czy firma by sie poczula i wymienila ci sukienke....

Wejdź na stronę tego sklepu, tam są same takie sukienki, nie wiem czy byłoby na co wymienić big_grin
                    • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 16:02
                      Ale moze chociaz taka na ktora zuzyto wiecej materialu....
    • ally Ej! 23.03.15, 22:09
      A może tak naprawdę azile wszystkich wkręca i tak naprawdę to jest kreacja przyszłej teściowej córki, czyli złej kobiety? big_grin
      • zuleyka.z.talgaru Re: Ej! 23.03.15, 22:12
        Tak, z pewnością za 20 postów stwierdzi,że ona chciała odwrócić sytuację, żeby nie było ,że znów jedzie na matkę pana młodego itepe.
      • a1ma Re: Ej! 23.03.15, 22:18
        To byłby ciekawy zwrot akcji, nie powiem. Ciekawe, jakby ematki wybrnely z tego ambarasu, ale jestem przekonana, ze gdzieś koło setnego wpisu okazałoby sie, ze kiecka nie taka zła wlasciwie i o co chodzi wink
        • zuleyka.z.talgaru Re: Ej! 23.03.15, 22:27
          E nie, już raz pisała w ten sposób. smile Nie nabierzemy się drugi raz na jej gierki.
    • anika772 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:19
      Sukienka jest niestosowna na ślub i wesele dla matki panny młodej. Przebolej jakoś tę wysoką cenę i kup inną, ponieważ istnieją rzeczy ważniejsze od pieniędzy.
      • leann32 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 22:53
        Honor na przykład tongue_out
        • el-li Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 23:03
          azile, kupiłaś suknię w evicie. Czy rzeczywiście mają tam duży wybór, tak? Czy wszystkie kreacje są bardzo drogie.
          • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 23:21
            Tak , większość kreacji jest drogich, najtańsza sukienka, jaką przymierzałam, kosztowała 700 zł.
            I w zasadzie była odosobniona, jeśli chodzi o cenę.
            Rzeczywiście, wybór mają bardzo duży, aczkolwiek nie wszystko, co jest na stronie internetowej, jest w każdym salonie, ale mogą sprowadzić z innego miasta.
            Każda sukienka dostępna jest tylko w jednym egzemplarzu, co za tym idzie - w jednym rozmiarze.
            Obecnie mają całe mnóstwo sukien długich, niektóre są naprawdę piękne, wiosenne i eleganckie zarazem. No, niestety, długie suknie nie dla mnie. Przynajmniej nie te, szyte na kobiety co najmniej 170 cm.
            • snakelilith Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 23:38
              azile.oli napisała:

> Obecnie mają całe mnóstwo sukien długich, niektóre są naprawdę piękne, wiosenn
              > e i eleganckie zarazem.

Dziewczyno, te sukienki mogą być drogie ale i tak są koszmarne. Faszyn From Raszyn, impreza w remizie, księżniczka z Disneya dla ubogich. Nie byłoby problemu, gdyby były tylko kiczowate, nie każdy musi mieć wysublimowany gust, ale one usiłują być dodatkowo seksi i to połączenie zapewni ci ubolewające uśmieszki na weselu córki. Będziesz murowanie gwiazdą dnia i będziesz przyciągać największą uwagę i już tylko zasygnalizowana tutaj możliwość takiej opcji powinna być dla matki panny młodej ostrzeżeniem, że może schrzanić córce imprezę. Nawet jak młoda i naiwna córka tego teraz jeszcze nie zauważa.
              • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 23:48
                Zacznę od końca. Moja córka jest młoda, ale nie naiwna. Mało tego, może to śmieszne, ale ona nigdy naiwna nie była. Po prostu cudze opinie mało ją obchodzą, o ile nie dotyczą merytorycznej oceny jej osoby.
                Możesz sobie pisać, że moja sukienka jest koszmarna, ale niech ci będzie, choć nie widziałaś jej na żywo.
                Natomiast tam była cała masa pięknych, naprawdę niepowtarzalnych sukienek, tyle, że długich.
                Idealnych na letnie wesele dla wysokiej kobiety.
                • snakelilith Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 00:01
                  azile.oli napisała:

> Zacznę od końca. Moja córka jest młoda, ale nie naiwna. Mało tego, może to śmi
                  > eszne, ale ona nigdy naiwna nie była. Po prostu cudze opinie mało ją obchodzą,
                  > o ile nie dotyczą merytorycznej oceny jej osoby.

Osoba, które nigdy niczym się nie przejmuje i nigdy nie bierze pod uwagę cudzych opinii jest nawina. Chociażby tylko dlatego, że jest to także ślub jej narzeczonego i on oraz jego rodzina też mogą mieć pewne wyobrażenie o tym, jak ta impreza powinna wyglądać. A tu matka panny młodej wyskakuje z tortu w sukience jak tancerka burleskowa. Większego fauxpas zrobić nie możesz, bo takie rzeczy, czyli widowisko z indywidualnego podejścia do ślubu, może robić tylko osoba główna, czyli panna młoda. Tylko jej można coś takiego wybaczyć. No, chyba, że umówiliście się wszyscy, że każdy wygląda jak drag queen.
                  • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 00:11
                    Merytoryczna ocena jej osoby to dla niej ocena tego, co ma w głowie, a nie stylu ubierania.
                    Szczerze mówiąc córka ma wizję, jak impreza ma wyglądać, narzeczony też ma wizję. I zapewne jego rodzina też ma wizję, ale szczerze - moją córkę mało ta wizja obchodzi w kwestii ubioru jej, czy jej matki.
                    Myślicie, że już tak od początku ma przeżywać, czy aby jej suknię teściowa uzna za odpowiednią, a w razie, gdyby nie, to powinna liczyć na wybaczenie?
                    Ona się ludziom do prywatnych wyborów nie wtrąca i tego samego oczekuje od innych.
                    • el-li Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 00:22
                      Widziałaś tam garsoni też? duży wybór??
                    • snakelilith Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 00:22
                      azile.oli napisała:

> Ona się ludziom do prywatnych wyborów nie wtrąca i tego samego oczekuje od inn
                      > ych.

Ale ciebie to chyba coś interesuje, prawda? Bo asertywny człowiek nie zakłada wątku "czy to bardzo niestosowne" i nie zasłania się nawiną społecznie córką. A gdyby przy ślubach chodziło tylko i wyłącznie o merytoryczność, to by nikt nie robił tego cyrku, tylko poszłoby się do urzędu w dżinsach, podpisało akt i po ptokach. I przede wszystkim nie zapraszało na to widowisko rodziny. Zaczynam jednak podejrzewać, że jara cię ekshibicjonizm i chciałaś się tylko upewnić, czy jesteś na dobrej drodze do odpowiedniego show.
                      • el-li Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 00:28
                        Azile zapytała się, dostała odpowiedzi no i cóż ...o to chodziło. teraz musi to przemyśleć ....i zdecydować. Nie trzeba wyśmiewac się i szydzić. Tak ogólnie piszę nie do Ciebie akurat....
                  • zuleyka.z.talgaru Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 09:48
                    Półtora roku temu mieliśmy niezły ubaw na weselu kuzynki, gdzie matka pana młodego miała komplet (bluzka+spódnica) w panterkę - jak lamparcica wyglądała. smile Pan młody był zdegustowany, ale co miał zrobić - matka się uparła i nie poradzisz.
              • buuenos Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 00:00
                A ja uwazam,ze dla autorki ta sukienka to szczyt elegancji.Calosc wyobrazam sobie tak: cialo azile.oli spalone wieloletnia solarka, czupryna albo platyna,albo kruczoczarna,koniecznie fest natapirowana,pazury dlugie z diamencikami i do tego azurowe kozaki na 10cm obcasie.Biale.Pomadka bladorozowa,perlowa.Zlote lancuszki na nadgarstkach i kostkach.W uszach tez zloto,dlugie,dyndajace.
                A wy tu probujecie wcisnac sexy woman w nudne,plebejskie kreacje.Bez efektu WOW. Wstyd doprawdysmile
                • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 00:04
                  Tu trochę pojechałaś, bo ja się w ogóle nie opalam. Włosy - naturalny blond, aczkolwiek muszę farbować od czasu do czasu, bo widać siwe, niestety.
                  Na co dzień nie noszę wysokich obcasów. W uszach maleńkie, złote kolczyki - to na co dzień.
                  Ale najlepiej głupią solarę z kogoś zrobić.
                  • buuenos Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 00:45
                    Ja z nikogo nie probuje glupka zrobicsmilePo prostu watek pojechal w taka strone,ze juz nic tylko sie smiacsmileNie z ciebie autorko! Z sytuacji przez ciebie wywolanejsmile
                    Ale i tak jestem pewna,ze jestes trollemsmile
            • a1ma Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 23:43
              Bardzo duży wybór? Chyba kolorów, bo styl wszędzie ten sam - wesele w remizie. Ale co kto lubi.
              • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 23:55
                Żeby nie było, jedną rzecz uściślę, wesele nie będzie w remizie, tylko w hotelu, 4 gwiazdki.
                Najwyżej remizową kreacją zepsuję całość imprezy, bo zapewne większość kobiet będzie ubrana jak na audiencję u królowej.
                A tak na poważnie - dobrze wiem, że kreacje kobiet będą różne i najważniejsze, by się w nich dobrze czuła.
                Teściowa mojej córki jest po 60., a wystąpi w długiej czarnej sukni na cieniutkich ramiączkach.
                Nie zgłaszam sprzeciwu. Jej sprawa, jeśli tak chce, to niech jej będzie.
                Akurat jej strój mi wcale nie przeszkadza i może nawet boa z piór marabuta do tego założyć.
                Wesela nikt strojem nie zepsuje. Jeden wyjątek - gdyby inna kobieta przyszła w sukni ślubnej.
                • pani.jezowa Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 02:27
                  Nawet jak teściowa córki założy to boa z marabuta to i tak ma marne szanse żeby przebić Twoją kreację.
                  I zdaje się, że o to właśnie chodzi.
                • aurita Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 11:09
                  niestety mylisz sie, niewlasciwy stroj moze zepsuc uroczystosc.
                  powiedz szczerze nie bedziesz sie wstydzila stac tak ubrana w kosciele? ja bym sie niezmiernie niekomfortowo czula.
            • el-li Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 23:59
              dziękuję za szybka odpowiedź Azile, dzięki. Szukam tez coś na ślub.(jestem mamą) Z netu już wcześniej dowiedziałam się o tym sklepie i muszę się tam wybrać. Tutaj myślę, że piszą dziewczyny bardzo młode i wydaje im się że 40 letnia kobieta to już staruszka. Tez tak kiedyś myślałam. jednak z perspektywy lat myslę, że po 40 kobiety sa bardziej wypoczęte, na luzie....są inne obowiązki z racji duzych(większych) dzieci, pewności siebie itp.Atutem tych młodych kobiet jest młodość...i dobrze bo tak jest i niech korzystają z niej bo trwa krótko. Jeżeli chodzi o Twoją kreację to myslę, że na ślub córki to ona nie pasuje. Jest za skapa. chyba że będzie do niej żakietopłaszczyk a dopiero jak zabawa się rozkręci to go sciagniesz. Ja bedę poszukiwała raczej garsonek (sukienka +płaszczyk moze) Myslisz, że coś tam dostanę ?Jestem dużooo starsza od Ciebie ale nie ubieram się ciotkowato ale sportowo. I w tym sęk, że taka elegancja w stroju żle dobrana może spowodować ciotkowatość. Pozdrawiam
              • snakelilith Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 00:10
                el-li napisała:

> Tutaj myślę, że piszą dziewczyny bardzo młode i wydaje im się że 40 letnia kob
                > ieta to już staruszka. Tez tak kiedyś myślałam. jednak z perspektywy lat myslę,
                > że po 40 kobiety sa bardziej wypoczęte, na luzie..

Ała. Niedługo dobije mi 50-tka, figurę mam też nie najgorszą i mogłabym na luzie i w samej bieliźnie nawet w nocnym klubie zarywać 30-latki (młodsi są zwykle słabi w łóżku), ale na Boga, my mówimy tu o poważnej imprezie i to wcale nie na luzie, w Las Vegas na przykład, albo na plaży w Tajlandii, a w polskim kościele i jakimś tam eleganckim hotelu. Teściowa w stonowanej czerni, jak hiszpańska matrona, a mamusia gra niedojrzałą Ariellkę z bajki dla dzieci. Good luck i namaste. wink
              • el-li Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 00:10
                jestem w wieku tesciowej Twojej córkismile no cóż ..w sukni na ramiaczkach bym nie poszła, w czarnej też nie...muszę mieć ramiona przykryte i to nie rękawkiem motylkiem...tak juz mam. gdybym na te ramiączka nałożyła szyfonowa narzutkę to co innego...Nie mam co pokazywac w tej partii rąk smile (jak miałam 40 to nie miałam problemu...)ale dekolt już prędzej....
              • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 00:23
                Myślę, że bez problemu coś dostaniesz, najbardziej polecam długie sukienki, ale to wtedy, gdy masz odpowiedni wzrost i jednak na wesele latem.
                Co do tych garsonek - płaszczyki są rewelacyjne, natomiast co do sukienek - można by je ''odmłodzić'' przeróbkami, co oczywiście jest w cenie.
                Zaletą tych sukienek jest generalnie to, że praktycznie nie ma szans, żeby ktoś miał taką samą i przyznam, że tego też się bałam.
                Ja płaszczyk zdejmę po oficjalnej części uroczystości, czyli myślę, że po obiedzie, potem będzie zabawa. To taki płaszczyk, że gdybym nie tańczyła, to mogłabym w nim całą imprezę przetrwać, na dodatek eksponując też w części suknię, bo ma on fason mniej więcej taki, jaki miała prezydentowa na ślubie córki.
                Oczywiście, że będę miała drugą sukienkę, na wszelki wypadek po prostu - raczej prostą, w jakimś wiosennym kolorze.
                Powodzenia w poszukiwaniach.
                Pozdrawiam.
                • el-li Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 00:35
                  dzięki azile. Właśnie o to mi chodziło.O taki płaszczyk prezydentowej dla Ciebie i bedzie ok. a kiedy go zdejmiesz to sama zobaczysz. ja jestem niska, szczupła w pupie i w nogach +duży biust czyli trudna do ubrania. Tobie życze wszystkiego najlepszego pap
                • nowi-jka Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 08:28
                  nie umiem sobie wyobrazic płaszczyka pasującego do tej sukienki w dodatku płaszczyka eksponujacego w czesci sukienkę
                  jakis kosmos stylowy prezentujesz
                  płaszczyk prezydentowej do TEJ sukienki?

• beverly1985 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 09:31
                  Bedziesz jeść obiad w płaszczyku??
                  • wioskowy_glupek Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 00:43
                    OJP big_grin
              • evee1 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 03:15
                > Tutaj myślę, że piszą dziewczyny bardzo młode i wydaje im się że 40 letnia kobieta
                > to już staruszka.
                Nie, pisze tu sporo kobiet w okolicy 50tki (mnie wlaczajac), i zadna z nich nie popiera zakladania tej akurat sukienki. A Ty sama tez zreszta napisalas:
                > Jeżeli chodzi o Twoją kreację to myslę, że na ślub córki to ona nie pasuje. Jest za skapa.
                No i to chodzi wlasnie! Nie to miejsce, nie ten przekaz.
    • joa66 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 23.03.15, 23:07
      Jeżeli chcesz, żeby goście powiedzieli/pomyśleli " matka panny młodej wygląda pięknie i wygląda na góra 35 lat" kup sobie inną sukienkę.

Paradoksalnie ta doda Ci co najmniej 10-15 lat. Chyba efekt przeciwny do zamierzonego.
    • a1ma Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 00:04
      Te kiecki to w ogóle niezły ubaw jest big_grin

Ta jest rzekomo odpowiednia na studniówkę:
      https://evita.com.pl/minifotka.php?f=http://evita.com.pl/userfile/5085e79e07def.jpg

A to niby ma być suknia wieczorowa (i te buty z planu porno, wtf?):
      https://evita.com.pl/minifotka.php?f=http://evita.com.pl/userfile/519a78358f35b.jpg
      • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 00:29
        Obecnie jak najbardziej. Dziewczyny noszą tego typu sukienki na studniówkach.
        Moja córka też tam kupowała, ale rozczaruję was - to była czarna, dość prosta w fasonie kiecka, za to super eksponująca zalety sylwetki.
        No, ale tu was nie uraduję, bo akurat zdjęcia jej kiecki nie ma w katalogu.
        • a1ma Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 00:41
          To, ze noszą, nie oznacza jeszcze, ze cos jest odpowiednie.

Słuchaj, zadałam pytanie w temacie, dostalas odpowiedzi. Nie, ta sukienka nie jest odpowiednia. I to bynajmniej nie dlatego, ze bedziesz w niej tak super wyglądać, ze przycmisz pannę młoda i ktos pomyśli, ze jestes jej starsza siostra. Ale jest tez dobra wiadomość - póki co nikt nie wsadza do więzienia za nieodpowiedni strój, wiec możesz sobie zakładać, co chcesz.
        • rhysmeyers22 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 01:39
          Wiesz,ja mam 23lata i żadnych dziewczyn na swojej studniówce tak ubranych nie widziałam ,a myśle sobie ze nie miałam tej studniówki tak dawno temu 😃 to jest tak małomiasteczkowe bezguście ze serio nie miałam pojęcia ze w ogóle jeszcze ktoś może lecieć w klimat dynastii ,blake carrington ect ,ewentualnie królowa disco polo.
        • sumire Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 08:37
          Obecnie ludzie tatuują sobie również gałki oczne.
          Jakoś nie mogę skumać, po co w ogóle ten wątek. Skoro uważasz, że sukienka jest okej, po co pytać, czy jest niestosowna? Żeby mieć co czytać i zarobić +100 do ego kolejnym wątaskiem na 400 wpisów?
        • kali_pso Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 08:50

Gdzie? Kiedy?
          Oglądam mnóstwo zdjęć studniówkowych moich uczennic i uczniów z rożnych regionów Polski i NIGDY nie widziałam takiego kuriozum na parkiecie...
          • landora Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 08:55
            W wyższych sferach, w których autorka się ponoć obraca big_grin
            • kali_pso Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 08:56

No chyba tongue_out
        • atena12345 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 09:30
          azile.oli napisała:

> Obecnie jak najbardziej. Dziewczyny noszą tego typu sukienki na studniówkach.

Bzdura!
          • ichi51e Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 16:36
            Nie nosza - wiem z pierwszej reki bo widzilam w co byly ubrane dziewczyny u siostrzenicy. Male czarne.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 09:44
        Może do Rosji szyją...

Ja bym żadnej z tych kiecek nie założyła, nawet jakby mi chcieli zapłacić.
    • ruda.anka2 Dajcie spokój 24.03.15, 03:40
      Z poprzednich wątków wychodziła pozbawiona kultury szukająca dymów wredna zazdrosna teściówka, teraz wiemy, że pani ma gust z remizy. Nie ma co jej doradzać - ona w swój gust wierzy i jest w tej sprawie równie nieprzemakalna jak w poprzednich. Przecież jak sukienka za 3 tysie to i do królowej angielskiej się nada! Chamowi nie przetłumaczycie że cham, głupiemu że głupi, a osobie o guście prowincjonalnie bazarowo łyżwiarskim, że sukienka ma wielki napis: obciach i brak stylu.
      Ciekawe jest dla mnie kolejne zakładanie wątków prowokacyjnych. W sumie nie wiem czy wyobrażam sobie sukienkę bardzej nieodpowiednią na wesele a Wy? No chyba, że ten wątek jest dla jaj i wkrętu - azile znalazła najokropniejszą świecącą kieckę rodem z zabawy w remizie i teraz się chacha czytając poważne odpowiedzi?
      • kozica111 Re: Dajcie spokój 24.03.15, 05:30
        Musisz mieć niezła figure do takiej sukienki smile
      • lady-z-gaga Re: Dajcie spokój 24.03.15, 07:29
        No chyba,
        > że ten wątek jest dla jaj i wkrętu - azile znalazła najokropniejszą świecącą k
        > ieckę rodem z zabawy w remizie i teraz się chacha czytając poważne odpowiedzi?

Jestem przekonana , że wątek nie jest dla jaj i ze autorka naprawdę liczyła na odpowiedzi w stylu "najważniejsze, żebyś TY się dobrze czuła i nic nikomu do Twojej kreacji". W końcu wielokrotnie forum wykazywało się sporą tolerancją w kwestii stosowności ubioru smile
        Niestety tym razem skumulowało się: brak sympatii do Azile po jej poprzednich wątkach i tragiczna kiecka, ktora po jednym rzucie okiem morduje tolerancję i nikogo nie pozostawia obojętnym smile
        • anusia_magda Re: Dajcie spokój 24.03.15, 09:10
          i właśnie utwierdziłam się że to jednak trolling, każdy wątek ma ok.300postów i jest dziwny, więc trzeba odpuścić watki z tą pania ( jesli naprawde istnieje)...
    • pomidorpomidorowy Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 08:17
      sukienka sama w sobie jest ladna ale wg mnie do studyjnego zdjecia na mlodziutkiej, szczuplutkiej modelce, tanca na lodzie... smile
      Skoro juz zdecydowalas o tym ze w niej wystapisz to ok, Twoj wybór...bawcie sie dobrze bo to najwazniejsze.
      Ja bym chociaz jakis szal dopasowala do tej sukienki.
      Jesli sie nie wstydzisz to wklej swoja postac bez glowy smile jakies zdjecie z wakacji w kusym odzieniu etc to poprostu dziewczyny Ci napisza juz nie o sukience bo o niej masz mase komentarzy tylko czy wogole bedzie pasowala do sylwetki. Tak to niestety czesto jest ze porownujac sie do rownolatek ( Ty, córka czy maz) wyglada sie rzeczywiscie dobrze co nie znaczy ze calkowicie brak cellulitu ( przy tej sukience nie wyobrazam sobie grama na udach czy ramionach bo efekt bedzie kompromitujacy), jakichs faldek...ta sukienka jest wg mnie do idealnej, wysportowanej sylwetki i tylko na takich osobach bedzie ozdoba w przeciwnym wypadku wlasciciel bedzie szpecil suknie i bedzie obiektem kpin.
      Mozesz przy np wieku 45 lat wygladac swietnie ale nie jak 20 latka i juz klops do tej kreacji - wg mnie.
      • lady-z-gaga Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 08:40
        Na gładkich ramionach i figurze bez fałdek ta sukienka nadal będzie nieodpowiednia.
        Tak, jak wiele osob pisało, ona jest nieodpowiednia na wesele nawet dla bardzo młodej kobiety. Ponieważ jest cała ZBYT i ZANADTO, i dlatego jest kiczem. A miejsce kiczu jest na kostiumach sportowych, cyrkowych i tanecznych, stąd tak wiele osob miało skojarzenia z łyżwiarką.
        Gołe ramię by uszło w wąskiej, prostej i gładkiej sukni do kolan (a najlepiej długiej), bez ozdób.
        Kryształki by uszły ( w małej ilości), gdyby materiał nie był świecący.
        Mini by uszło, gdyby góra była zabudowana i spokojna. I tak dalej....
        Klasa, umiar, dobry gust, to jest to, czego niestety autorce wątku brakuje. Gdyby go miała, po pierwszym rzucie oka na ofertę tego sklepu uciekłaby z krzykiem.
        • pomidorpomidorowy Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 08:44
          ja juz nie pisalam o adekwatnosci stroju do okazji smile ale o tym czy wogole pasuje do sylwetki...zreszta doczytalam ze autorka watku jest niska wiec dla mnie juz wogole bedzie dziwnie wygladala...
        • afro.ninja Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 08:46
          Autorka tu przytacza plaszczyk Kwasniewskiej
          https://s1.kozaczek.pl/2012/09/lub-aleksandry-kwasniewskiej-i-kuby-badacha-05.jpg

No i super, tylko, ze ty bedziesz miec cekinowa sukienke do pol uda, to bedzie dosc odwazne jak na msze w kosciele. Nie moglas juz sie an tej Kwasniewskiej do konca wzorowac??
        • lady-z-gaga korekta 24.03.15, 08:47
          > Klasa, umiar, dobry gust, to jest to, czego niestety autorce wątku brakuje.

Bardzo przepraszam, powinnam napisac "...czego autorce zabrakło."
          Nie powinnam wyciągac pochopnych wnioskow na podstawie jednej sukienki smile
        • kadfael Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 10:01
          Bo tak naprawdę to nie jest sukienka, wg mnie - tylko - kostium, przebranie - właśnie na rewię na lodzie, konkurs tańca, cyrk, no ewentualnie karnawał, ale też na specyficzną imprezę.

Natomiast nie oszukujmy się - skoro istnieje sklep z drogimi kreacjami w tym stylu, w podobnym guście, to znaczy, że jest na nie popyt i taka moda trafia do jakiejś grupy odbiorców. Ktoś je nosi i komuś się podoba.
          • pomidorpomidorowy Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 11:14
            ile wogole taki "kostium" na rewie kosztuje? wink
            • kadfael Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 15:08
              Podejrzewam, że czasem może całkiem sporo. Wydaje mi sie, że np. kostiumy na turnieje tańca, ale takie profesjonalne, mogą być drogie.
    • kali_pso Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 08:55

Czy na hasło " sukienka dla matki panny młodej" wskazałabym na wybraną przez Ciebie? - Nie.

Ta sukienka niebezpiecznie trąci kreacją dla kobiety 20 lat młodszej idącej na bal sylwestrowy. Byc może wygląda tak na tym zdjęciu jedynie ale wygląda.
      • sandrasj Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 09:27
        Jak ktoś tak jak autorka twierdzi że we wszystkich sukienkach poza tamtą wygląda jak własna babcia to ma chyba krzywy sufit. Mam mamę w podobnym wieku (trochę starszą) i np taką sukienkę m.zalando.pl/young-couture-by-barbara-schwarzer-sukienka-koktajlowa-szary-yc021c00i-c11.html?wmc=COM48_1881709
        zakłada a figurę ma daleką od ideału i wygląda młodo i ślicznie. No ale trzeba widzieć coś poza tandetą. Jakieś zniżki macie w tej Evicie że nie mogłaś tej kiecki kupić w normalnym sklepie? ( a na zalando można kupić i przymierzyć a jak nie pasuje to darmowego odeslac)
        • atena12345 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 09:39
          ładna sukienka smile
          ale pewnie nie była niestety "bardzo droga" uncertain
        • nowi-jka Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 09:43
          takich dziewczęcych sukienek jest zatrzęsienie teraz bo moda na odcinane w pasie a one daja taki efekt delikatnosci i młodosci
          tylko jesli autorka chce wygladac jak lafirynda to bedzie chodzbysmy tutaj naprodukowały jeszcze milion postów
        • landora Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 09:51
          Jaka ładna!
          Z resztą na Zalando roi się od naprawdę pięknych sukienek, wcale nie babciowych, a odpowiednich na taką okazję.
          Na stronie tej Evity co jedna sukienka, to gorsza. Nie ma znaczenia, że te ciuchy kosztują po 3 tysiące złotych - nadal to jest kicz i bezguście, i nadal wyglądają tanio. Cena nie gwarantuje klasy, niestety, a gustu nie można kupić.
    • priszczilla Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 09:43
      Azile ma chyba udziały w sklepie, z którego pochodzi ta sukienka i cały ten wątek jest po to, żeby podkręcić im licznik na stronie. wink
      • beauty_agadir Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 10:54
        Mi nie pasuje postawa autorki: do znudzenia szczyci się 20 letnią córką oraz faktem,że obie mają w doopie zdanie innych a na ślubie nie chodzi o wygląd i nikomu nic do tego.Z drugiej strony zalewa nas ekshibicjonizmem w kolejnych wątkach i pierdylionem spraw z wesela w 4**** hotelu.Azalie - albo przyjmij do wiadomości i chociaż przemyśw co tu radom albo daj spokój z wątkami bo sama sobie zaprzeczają. I wkurza mnie że jednostkowe doświadczenia ze swojego sosu towarzyskiego przenosisz na ogół - że wszyscy chodzą w tak tandetnych sukienkach na studniówkę albo że ślub i dzieci zaraz po 20 to norma.Nie to nie jest normą.
      • aankaa Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 11:22
        wydawało mi się, że sklep zarabia na sprzedaży a nie na liczbie odwiedzających...
      • cosmetic.wipes Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 11:31
        Sądząc po opiniach (zaskakująco jednomyślnych, jak na to forum) klikalność nijak nie przełozy się na obroty tongue_out
        • kota_marcowa Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 13:36
          big_grin
    • ewekub Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 18:56
      Azile.oli po co Ty w ogóle odpowiadasz na te złośliwe komentarze??

Dziewczyny, powinnyście się wstydzić za te chamskie uwagi, wklejanie zdjęć sukienek barbie, a przede wszystkim za obrażanie córki azile.

Czy nie wystarczyłoby napisać grzecznie, co sądzicie o tej sukience, bez tych wszystkich szyderstw i kpin??!

Ehh, podłość ludzka nie zna granic uncertain
      • ailia Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 21:40
        A o czym w ogóle jest ten wątek? Gdzieś na poziomie starterowego postu historia jakoś mało klarowna się stała.
        • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 21:51
          Wątek jest teraz głownie o tym, jak mi dowalić. Bo merytorycznie wypowiedziało się w tym wątku kilka osób, mimo, że były to wpisy odradzające mi tę sukienkę.
          Generalnie, jak ktoś się wypowiada w takim wątku, gdzie nie ma o czym dyskutować za bardzo kilkanaście razy, w dodatku każdy post bardziej jadowity, to nie ma o czym mówić.
          W dodatku, nie wiem, co ma do tego wiek mojej córki, przypuszczenia, że na pewno jest w ciąży i sugerowanie, że żyjemy w patologicznym środowisku, bo kilka rówieśniczek córki ma dzieci.
          • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 21:57
            A przepraszam, zapomniałam - zasugerowano mi jeszcze, że jestem chora psychicznie.
            I zrobiła to na dodatek forumka, którą podejrzewałam o wysoką kulturę osobistą i takt.
            Ale spokojnie, ja do tego wątku emocjonalnie nie podchodzę, po prostu dziwię się, że niektórym osobom chciało się wpisać nawet kilkanaście razy.
            • rhaenyra Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 22:02
              >I zrobiła to na dodatek forumka, którą podejrzewałam o wysoką kulturę osobistą i takt.
              wiec może jest cos na rzeczy ...
              • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 22:12
                No, widocznie jest - bo przecież istnieje obowiązek pisania o wszystkich swoich, nawet obraźliwych przypuszczeniach.
                Takt polega na tym, że po prostu pewne rzeczy można przemilczeć.
                Wyszło na to, że po prostu niepotrzebnie ją o pewne walory podejrzewałam.
                • klamkas Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 22:14
                  Takt polega też na tym, że własnemu dziecku nie robi się obciachu w dniu jego ślubu wink.
                • totorotot Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 00:04
                  Powiem tak: na Twój widok wszyscy panowie będą mieli za ciasne majtki i nie licz na chwilę wytchnienia od parkietu smile Natomiast większość pań (głównie tych nienachalnie atrakcyjnych) będzie siedzieć pod ścianami, przy stołach i wspólnie posykiwać: "nie wypada, sysysy, świeci tyłkiem, sysysy, sucho ma ta palma, sysysy".

Jeśli jednak zmienisz zdanie i postanowisz ubrać się jak "wypada" wg stylistek z ematki matce panny młodej to służę popularnymi stylizacjami: smile

https://img09.olx.pl/images_tablicapl/50691033_3_644x461_sukienka-koktajlowa-bolerko-rozm46-ubrania.jpg

https://suknie.wieczorowe.pl/photos/garsonka-letnia-3-czesciowa-rozmiar-48-2493045343.jpg

https://suknie.wieczorowe.pl/photos/garsonka-zakiet-kostium-rozmiar-54-3213675108.jpg

https://img31.olx.pl/images_tablicapl/52198179_2_644x461_sukienka-koktajlowarozm-46-dodaj-zdjecia.jpg

Well, jak na moje jeśli fajnie się w tej sukience czujesz to go for it i tyle. Emocje wzbudzisz na pewno, zawiść u płci pięknej - murowana smile
                  Miłej zabawy i fajnie, że idziesz na wesele córki dobrze się bawić, pokazać jej szczęśliwą jej szczęściem, wesołą mamę.
                  • sanciasancia Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 00:09
                    Dla mnie zarówno "droga sukienka" wybrana przez azile jak i te pokazane przez ciebie są równie urodziwe. Różnica tylko w walorach modelki.
                  • rosapulchra-0 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 06:18
                    Totorotot, popieram w 100%!
                  • lady-z-gaga Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 07:00
                    Totorotot, masz Ty dzieci? to wylecz wreszcie te swoje kompleksy, zanim dorosną - nie będziesz musiała robic im wstydu ciągłym liczeniem "bananow w spodniach" (Twoje własne słowa z innego wątku) i ciasnych majtek. Niestety, slub i wesele córki to nie najlepsze miejsce na podboje, a widzę, że Ty na miejscu autorki do obciachu związanego z sukienką dodałabys drugi - zachowanie.
                    • totorotot Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 07:43
                      No cóż, lubie fajnie się bawić, ładnie wyglądać i wzbudzać podziw u płci przeciwnej. Jeszcze dodam że wzbudzam tez sympatię u kobiet i pewnie nawet by na mnie nie sykaly o taką sukienkę smile

Pewnie w realu większość ludzi wolałaby spędzać wesele ze mną niż z Tobą. Potomkowie pogodnych matek mają lepsze życie niż tych złośliwych i zgryzliwych. smile
                      Miłego dnia szczerze życzę smile
                      • lady-z-gaga Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 08:09
                        Niestety, to co piszesz (nie tylko w tym wątku), wskazuje na duzy problem. Problem polega na tym, że nie widzisz alternatywy między smętną podomką, a kiczowatymi kreacjami rodem z podmiejskiej dyskoteki. I że za swój (i innych kobiet) święty obowiązek uważasz wyglądanie "seksi". Bo kto nie jest "seksi", ten na pewno jest zgryźliwy, nie ma powodzenia, siedzi pod ściana i plotkuje o innych, ładniejszych kobietach wink
                        Za 5 lub 10 lat, albo póxniej, będziesz musiała zmierzyć z tym problemem - bo styl wulgarny i "seksi" nie wzbudzi podziwu, a politowanie. Dlatego polecam Ci sąsiedni wątek o kreacjach dla matki młodej, bo tam dziewczyny linkowały sporo świetnych sukienek i Twoja sugestia odnośnie gustu ematek jest jak kulą w płot.

> No cóż, lubie fajnie się bawić, ładnie wyglądać i wzbudzać podziw u płci przec
                        > iwnej.

Nie tylko Ty. A niektore kobiety mają w pakiecie jeszcze dobry gust i potrafią się fajnie ubrać, odpowiednio do okazji. I myslę, że zabawy im to nie psuje smile
                        • totorotot Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 11:23
                          Oj Lady, Lady, po prostu się różnimy od siebie, to nie znaczy ze ktoś ma problem gdy myśli inaczej niż my.
                      • snakelilith Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 10:59
                        totorotot napisała:

> No cóż, lubie fajnie się bawić, ładnie wyglądać i wzbudzać podziw u płci przec
                        > iwnej.

No cóż, atrakcyjne kobiety z dużą porcją naturalnego sexappealu wyglądają ładnie i wzbudzają podziw u płci przeciwnej nawet w sukience zapiętej pod szyję. Jeżeli musisz więc rozbierać się do półnaga i obrzucać błyszczącymi szkiełkami, by zwrócić na siebie uwagę, to rozumiem desperację. Nie rozumiem jednak, do czego potrzebny ci akurat wzwód podpitego wujka Kazia na ślubie własnej córki. Jeżeli to ma być definicją fajnej zabawy, to ja wolę być ponurakiem.
                        • totorotot Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 13:00
                          Nie rozumiem jednak, do czego
                          > potrzebny ci akurat wzwód podpitego wujka Kazia

Kolekcjonuje wzwody smile
                  • ichi51e Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 07:38
                    "Sucho ma ta palma" big_grinDDD
                  • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 08:09
                    Dziękuję za żartobliwe podejście do tematu, takie bez kija w tyłku.
                    Bo nie przypuszczałam, że czyjaś kiecka na wesele może wzbudzić aż takie zainteresowanie, żeby pisać po kilkanaście razy, jaka ona okropna, ja śmieszna, a córka za młodo za mąż wychodzi.
                    Głównie chodziło mi o to, czy sukienka , która rzeczywiście odbiega mocno od kanonów kiecek na tę okazję, jest mimo to warta włożenia, bo świetnie się w niej czuję.
                    Jeszcze raz - dzięki, poprawiłaś mi humor tym opisem, choć absolutnie nie idę na wesele córki w celu podrywania facetów - w końcu mój ślubny będzie mi towarzyszył.
                    • totorotot Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 12:58
                      Mąż będzie zadowolony, że u jego boku kroczy atrakcyjna kobieta.
                      Jego opinia jest ważna, nie pan z tego wątku.
                    • wasp20 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 13:02
                      Bo nie przypuszczałam, że czyjaś kiecka na wesele może wzbudzić aż takie zainteresowanie

Oooj przypuszczałaś wink Właśnie dlatego założyłaś ten wątek big_grin
                      • rosapulchra-0 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 26.03.15, 08:31
                        wasp20 napisał(a):

> Bo nie przypuszczałam, że czyjaś kiecka na wesele może wzbudzić aż takie zai
                        > nteresowanie

>
                        > Oooj przypuszczałaś wink Właśnie dlatego założyłaś ten wątek big_grin

Następna, która wie lepiej od kogoś, gdzie go swędzi.
            • menodo Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 10:35
              azile.oli napisała:

> A przepraszam, zapomniałam - zasugerowano mi jeszcze, że jestem chora psychicz
              > nie. "

Zasugerowano ci również, że jesteś trollem.
          • czar_bajry azile.oli 26.03.15, 00:33
            Zakładasz wątek z góry przeznaczony pod jadowity ostrzał, a potem się dziwisz...
            sukienka wybrana przez ciebie nie jest sukienką wizytowo-wesolno-wieczorową, jest typowo kabaretowa , przeznaczona do występów na scenie. W tańcu z gwiazdami śmiało można odtańczyć w niej rumbę lub inne latino ew możesz wziąć w niej udział podczas parady w Rio....
            Choćby skały się zesrały to nie zrobisz z niej sukienki eleganckiej, nadal pozostanie tandetą.
            Nie wiem w jakich kręgach i w jakim środowisku taka kiecka uchodziłaby za wzór szyku i elegancji... chyba tylko w brazylijskiej telenoweli wśród służby.
      • rosapulchra-0 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 06:15
        ewekub napisała:

> Azile.oli po co Ty w ogóle odpowiadasz na te złośliwe komentarze??
        >
        > Dziewczyny, powinnyście się wstydzić za te chamskie uwagi, wklejanie zdjęć suki
        > enek barbie, a przede wszystkim za obrażanie córki azile.
        >
        > Czy nie wystarczyłoby napisać grzecznie, co sądzicie o tej sukience, bez tych w
        > szystkich szyderstw i kpin??!
        >
        > Ehh, podłość ludzka nie zna granic uncertain

Przeca to pospolity hejt jest. Dziwię się, że moderatorzy do tej pory nie zareagowali. A jedna z modek się przecież bardzo mocno udziela w tym wątku i co? Oślepła nagle? suspicious
    • notting_hill Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 23:04
      Ktoś tu pytał czy można znaleźć coś jeszcze bardziej niestosownego?
      Proszę, wczorajszy odcinek "Żon Hollywood", ta pani też ma dobrą figurę i uważa najwyraźniej, że jest mega sexy:
      zonyhollywood.tvn.pl/wideo,2956,v/kinga-jest-gwiazda-obojetnie-gdzie-sie-pojawi,1404521.html
      • claudel6 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 24.03.15, 23:52
        ta nie może być, jest biała. jakieś zasady sv na slubie obowiązują! wink
        • wioskowy_glupek Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 00:56
          Azile powiem Ci szczerze, w poprzednich wątkach się nie wypowiadałam ale akurat uważam że miałaś w nich rację.Tutaj natomiast dziewczyny słusznie ci mówią, to nie dla Ciebie, nie na tą okazję. To ładna sukienka ale dla 20 latki na sylwestra ewentualnie na lodowisko wink
          • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 08:12
            Tobie również dziękuję, bo o ile rozumiem, że sukienka może się wydawać nieodpowiednia i po prostu przyjmuję tę opinię do wiadomości, o tyle w tamtych wątkach powalały mnie opinie pań idealnych, troszczących się na dodatek o moją córkę, jej układy z rodziną męża, a przy okazji dowalających dziewczynie z racji wieku.
            • dzikka Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 09:07
              Nie wiem co pisały inne, odpowiadam na Twoje pytanie: to jak najbardziej niestosowne. Na zabawę karnawałową czy sylwestrową ok. Ma ślub w żadnym wypadku i to nawet, gdyby był to np. ślub córki koleżanki sąsiadki. Jedno jest pewne, ten ślub będzie długo wspominany a zdjęcia zrobią furorę. Każdy będzie pokazywał znajomym jak się wystawiła mama panny młodej. No sorry, jakiej byś nie miała figury i wyglądała młodo, to będąc matką panny młodej wiadomo, że nie masz 30. Otrzymasz zasłużone miano kiczowatej mamuśki.
              • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 09:32
                Jednego zrozumieć nie mogę - w jakich środowiskach wy się obracacie, że tak się tam kontempluje zdjęcia z cudzego wesela i omawia kreacje, w tym młodych, rodziców i gości.
                Szczerze mówiąc , nawet o kreacjach panien młodych nikt nie dyskutował w ten sposób, żeby jedni przekazywali to drugim w ramach jakiejś sensacyjnej wiadomości.
                • nowi-jka Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 09:38
                  o zwykłych, stosownych zazwyczaj sie zapomina o takich wydziwionych sie pamieta latami
                • arwena_11 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 09:52
                  Wiesz co, niezależnie od tego w jakim towarzystwie byłam na weselu, zawsze komentowało się stroje innych, również państwa młodych. Różnica polegała na tym, że raz było to otwarcie a innym razem między sobą po cichu.
                  Pamiętam jedno wesele. Fajne, ale jakaś starsza kuzynka rodziców młodego dała popis ze strojami. Do dzisiaj, mimo że minęło kilka lat, wszyscy to pamiętają i z politowaniem się uśmiechają.
                  Pani na oko ok 70. Figura świetna, no ale jednak ciało nie 30latki. W ciągu wesela zmieniła 3 razy kreacje, jedna lepsza od drugiej.
                  Pierwsza wściekle różowa długa falbaniasta z dużym dekoltem, druga zielona tak obcisła, że ledwo w niej szła ( córka moja zapytała się mnie dlaczego ta pani przebrała się za Arielkę wink ), ostatnia ok 2 nad ranem żółta z trenem. No Pani ewidentnie spełniała jakieś swoje marzenia. Tyle że wyglądała śmiesznie. Oczywiście nikt jej tego nie powiedział, ale każdy się patrzył z politowaniem. No i nikt nie pamięta jaką suknię miała młoda ( chociaz pamiętamy ze wyglądała ślicznie ) a kiecki tamtej kobiety pamiętają wszyscy, bo po prostu wyglądały jak kiepskie stroje teatralne
                  • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 10:07
                    A mnie takie rzeczy u ludzi nie bulwersują. Pani jakoś się tam poprzez stroje wyrażała i tyle.
                    Może bym nawet i pamiętała o kimś takim przez lata, ale na pewno bym nie komentowała publicznie, tzn, mogłabym np szepnąć córce, ale już na pewno nie ciotce i w szerszym gronie będąc po weselu na pewno bym tego nie omawiała.
                    A już ostatnią osobą, do której bym skomentowała czyjkolwiek ubiór, byłby mój mąż, bo on ma na to jedną odpowiedź: co cię to obchodzi, każdy ubiera się, jak chce.
                    • nowel1 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 10:15
                      To niespójne jest, co piszesz.
                      Albo Cię opinia innych nie obchodzi, zakładasz co chcesz i o zdanie nie pytasz, albo jednak Cię obchodzi - zakładasz wątek i podtrzymujesz go przez kilkaset postów.
                    • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 10:28
                      > A już ostatnią osobą, do której bym skomentowała czyjkolwiek ubiór, byłby mój
                      > mąż, bo on ma na to jedną odpowiedź: co cię to obchodzi, każdy ubiera się, jak
                      > chce.

No wlasnie czy to cie nie niepokoi, zdalas sie na jego opinie przy wyborze kreacji, jemu jest obojetne czy przyjdziesz w krysztalach czy w worku na ziemniaki, ale mysle ze wiekszosci gosci nie jest. Tak samo twoja corka, to jeszcze dziecko, wiec chyba nie ma wyrobionego smaku co do strojów na odpowiednie okazje. Nie myslalas zeby za nim bedzie za pozno i wielka wtopa na weselu, zapytac o opinie na temat sukienki jakies obeznane przyjaciolki, znajome itp ?
                      • zuleyka.z.talgaru Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 10:30
                        Zapytała na forum. Widocznie nie ma w realu ciała doradczego.
                      • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 11:14
                        A, nie nie - mojego męża obchodzi mój strój, natomiast nie komentuje go u innych.
                        Spokojnie, gdyby mu się coś nie podobało, czy uznał to za nieodpowiednie, to by mi o tym powiedział.
                        Co do córki - mimo, że młoda, ma wyrobiony gust. Przeważnie słyszy, że wygląda jak milion dolarów. Po prostu - ona mnie zna, widziała mnie w niejednej kreacji i po prostu doskonale zdaje sobie sprawę, że mimo dobrej figury w niektórych rzeczach dobrze nie wyglądam.
                        Żeby nie było - sporo wrzuconych przez was sukienek było fajnych - ale mam zasadę - nie uznaję sprzedaży wysyłkowej, zagranicznej tym bardziej, nie chce mi się bawić w odsyłanie tego potem.
                        • iwles Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 11:21

ale zrozum wreszcie, że jest zasada: uwydatniamy albo dół, albo górę
                          bo w przeciwnym razie jest za dużo i strój nosi tytuł "kto ma na mnie ochotę". Chcesz tego na imprezie, która ma być najważniejszym dniem w życiu twojej córki ?
                          • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 11:28
                            Górę akurat mam zakrytą, bo nie wygląda jak na modelce dzięki przeróbkom i chyba po prostu ta sukienka na zdjęciu jest na dziewczynę za mała/krótka, i tak obciągnięta, żeby tyłka nie było widać.
                            Wstawiać swojego zdjęcia nie będę. W każdym razie dekolt w mojej sukience kończy się trochę pod obojczykiem.
                            • iwles Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 11:38

nie chodzi o to, że góra to tylko pokazywanie piersi, ale że jest bardzo odkryta.

I jakoś tak przez te wszystkie Twoje wątki mam wrażenie, że uważasz (podświadomie, nawet jeśli sie do tego na głos nie przyznasz) tę imprezę na swoją. A szkoda.
                              • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 11:44
                                Nie, nie uważam tej imprezy za swoją. Choćbym nawet była wredną matką, chcącym skraść córce ten dzień (a nie jestem), to nic i nikt nie zdoła odwrócić w tym dniu uwagi od mojej córki.
                        • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 12:03
                          > Co do córki - mimo, że młoda, ma wyrobiony gust. Przeważnie słyszy, że wygląda
                          > jak milion dolarów

Mysle ze strasznie koloryzujesz, akurat dziewczyna ktora ma 180 cm wzrostu musi strasznie uwazac na to co ubiera na siebie....nie wiem wiec co ci komentujacy jej stroje maja na mysli?
                          • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 12:07
                            Możesz sobie uznać, że koloryzuję.
                            Natomiast nie rozumiem, z czym tak musi uważać dziewczyna , która ma 180 cm wzrostu, 66 cm w talii, 92 w biuście i 86 w biodrach. Na dodatek ma długie nogi (nie tylko dlatego, że jest wysoka, po prostu ma długie).
                            • menodo Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 12:22
                              O matko, dlaczego podajesz w necie wymiary swojej córki?
                              • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 12:23
                                Po wymiarach ją ktoś rozpozna, czy co?
                                • menodo Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 12:34
                                  Tyle już innych szczegółów podałaś, że to bardzo możliwe sad
                                  • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 12:37
                                    No coś ty, przecież nikt nie chodzi za nią z centymetrem i jej nie mierzy.
                                    Poza tym, kto miałby ją rozpoznać - inna ematka? Niewielkie szanse.
                                    Nigdzie w sieci nie ma ani moich, ani jej zdjęć.
                                • atena12345 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 12:38
                                  azile.oli napisała:

> Po wymiarach ją ktoś rozpozna, czy co?

Podałaś w tych wszystkich wątkach już tyle szczegółów, że ani Ty, ani Twoja córka nie jesteście już anonimowe.
                                  Na prawdę, czasem warto milczeć.
                              • wasp20 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 13:09
                                menodo napisała:

> O matko, dlaczego podajesz w necie wymiary swojej córki?

No dlaczego? wink
                            • zuleyka.z.talgaru Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 26.03.15, 08:25
                              Nieidealne wymiary.
                    • sko.wrona Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 26.03.15, 11:03
                      Ciekawa czy też byś tak uważała, gdyby to Twoja teściowa (przepraszam, teściowa córkiwink ) zachowywała się tak na Twoim weselu?

Znaczy się, na córki weselu wink
                    • anusia_magda Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 26.03.15, 11:22
                      no to po co kobieto pytasz na forum o opinie skoro i tak uważasz że jest ok. i każdy powinien się ubierać jak chce ? po cooo????
                • latonakombajnie Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 10:00
                  Mnie też dziwi to komentowanie strojów. Naprawdę. Byłam wielokrotnie na weselach i naprawdę nie mówiono ani wprost, ani nie szeptano po kątach. Strój panny młodej też raczej komentowany nie był - poprzestawano na stwierdzeniu, że panna młoda wygląda pięknie/ ładnie/korzystnie. I jużsmile
                  • nowi-jka Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 10:04
                    raczej sie tego tematu nie porusza ze źle ubranymi albo w tak zjawiskowych kreacjach jak autorka
                    i nie ma chyba gorszej rzeczy niż usłyszeć "wyglądasz korzystnie" błahaha
                  • menodo Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 10:11
                    Byłam wielokrotnie na weselach i naprawdę nie mówiono ani wprost, ani nie szeptano po kątach. Strój panny młodej też raczej komentowany nie był - poprzestawano na stwierdzeniu, że panna młoda wygląda pięknie/ ładnie/korzystnie. "

Ciekawe, skąd wiesz, że nie szeptano o czymś po kątach smile

• totorotot Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 11:30
                      Generalnie zasada jest taka, żeby takie baby szeptuchy mieć głęboko w zadzie, albowiem nigdy do niczego się nie przydają, ani do miłego spędzenia czasu, ani nie ma w nich życzliwości, ani nic ciekawego nie wynika z kontaktu z nimi. Nie mój świat, szkoda czasu, życia i energii na kontakty z takimi zmijami.
                      Fajna, życzliwa osoba będzie nadal ok nawet jak przyjdziemy na wesele w doniczce na głowie i kaloszach.

Tu niespodzianka: po tym właśnie poznajemy klase człowieka, że nie pytluje po kątach na temat nóg cioci Kasi, nie po zbyt bujnym dekolcie.
                      • przystanek_tramwajowy Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 11:37
                        totorotot napisała:

> Generalnie zasada jest taka, żeby takie baby szeptuchy mieć głęboko w zadzie, a
                        > lbowiem nigdy do niczego się nie przydają, ani do miłego spędzenia czasu, ani n
                        > ie ma w nich życzliwości, ani nic ciekawego nie wynika z kontaktu z nimi.

Szkoda, że chcąc zabłysnąć, używasz słów, których znaczenia nie znasz.

pl.wikipedia.org/wiki/Szeptun
                        ---
                        Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek).
                        • totorotot Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 12:42
                          Fajnie, że taki znawca polszczyzny jak Ty mnie poucza smile)
                          Znam znaczenie słowa, które użyłam, miałam jednak bardziej na myśli jego brzmienie, stad szeptucha jako onomatopeja. Ale i synonim wiedźmy, choć w istocie słowo szeptucha częściej na wydźwięk pozytywny. Z całości mojej wypowiedzi można łatwo wnioskować, iż użyłam go jednak z nacechowaniem pejoratywnym.
                      • dziennik.odchudzania Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 11:42
                        Generalnie to masz rację. Byłam na ślubie, na którym pan młody miał glany do garnituru i mnie to serdecznie bawiło, podejrzewam że innych też. No fajne to było, stary chłop, ale kiedyś obiecał sobie, że do ślubu pójdzie w glanach i słowa dotrzymał. Albo takie wesele, na którym pantofelek panny młodej był dorodnym kozakiem. Ale to są dwie różne sprawy: 1. życzliwość wobec "dziwactw" innych, 2. świadome "dziwaczenie" na ważnej uroczystości dziecka nie w związku z głęboką wiarą w słuszność tego, co się robi, ale po to, żeby było widać. I gdyby azali napisała: zakochałam się w tej sukience, nie mogę się doczekać kiedy ją włożę, wiem, że kompletnie nie pasuje do uroczystości, ale no muuuuuszę, a dzieci nie mają nic przeciw, to człek zamyka gębę i myśli w skrytości ducha to, co tam chce. Ale tu to takie diabli wiedzą co. Bezdyskusyjne jest, że sukienka nie jest na tę okazję i jest dosyć hmmm specyficzna (nie czynię z tego zarzutu, stwierdzam fakt) - jeśli mimo to uważam, że warto, to warto i tyle. Ten wątek to po co? On naprawdę jakoś intensywnie przypomina mi wątki zii.
                      • rosapulchra-0 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 26.03.15, 09:38
                        Totorotot, zauważyłaś, jakie prostactwo i chamstwo wylazło z niektórych forumek? Normalnie szok.
                • miss_fahrenheit Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 10:13
                  Myślę, że w dobrym towarzystwie nikt nie skomentuje Twojego stroju. Zwykle popis złego smaku raczej zbywa się milczeniem. Co nie znaczy, że nie zostaniesz zapamiętana od nie najkorzystniejszej strony.
                  Jeśli masz tzw. warunki do noszenia takiej sukienki - zostawiłabym ją na zabawę sylwestrową. Wtedy zrobisz furorę. Na ślubie raczej wzbudzisz niesmak brakiem klasy.
            • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 10:59
              > jej układy z rodziną męża, a przy okazji dowalających dziewczynie z racji wiek
              > u.

Ja jednego nie rozumiem, piszesz ze obracacie sie w prestizowym srodowisku, a wydajesz za maz dziecko jak Cyganka, jakos mi sie kojarza takie wczesne sluby z ludzmi z wiosek zabitych dechami, u ludzi ktorzy po skonczeniu szkoly nie maja zadnych innych perspektyw jak tylko stac przy garach i wychowywac dzieci. Tymczasem z tego co sie orientuje akurat osoby wysoko postawione dzieci w takie malzenstwa nie motaja, tylko akurat w tym wieku wysylaja je gdzies na prestizowe studia w polsce czy za granica....znacie jakiegos vipa znanego z TV ktory wydawal takie malusienkie dziecko za maz/zenil je, bo ja nic nie slyszalam?
              • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 11:23
                Mam w nosie, co robią Vip-y ze swoimi dziećmi. Moja córka wychodzi za mąż, to jest jej sprawa.
                Czy małżeństwo przeszkadza w studiach? Ja tak nie uważam. A córka studiuje prestiżowy kierunek, na prestiżowej uczelni, dziennie.
                Perspektywy ma, jak najbardziej i małżeństwo w niczym jej nie przeszkodzi. Mnie też nie przeszkodziło w ukończeniu studiów, założeniu własnej firmy, mimo, że 3 tygodnie po obronie pracy magisterskiej urodziłam drugie dziecko.
                A jeśli chodzi o motanie się w małżeństwo, cóż, z dwojga złego wolę poukładane życie osobiste, niż oglądanie własnych dzieci, jak się lansują w TV z nowym facetem/dziewczyną. Z komentarzami, po kim przejęły ten ''spadek''.
                • shell.erka Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 11:33
                  Azile. Wydajesz sie na serio bardzo fajna, tym bardziej posluchaj sie nas i nie idz w tej sukience.
                  Przebierz sie w nia po polnocy, albo chociaz po 22.

Niewazne czy kosztowala 1000 czy dwa czy nawet piec tysiecy.
                  Nastepnym razem przejedz sie do wiekszego miasta. W poznanskim Browarze masz spory wybor ekskluzywnych marek w tym rowniez rowniez polskich typu boho boco iszyjacych dla kobiet. Nie dla dziewczynek, nie dla matron, tylko dla kobiet. Nowoczesnych i MODNYCH.

I za 3 tys. Kupilabys naprawde fajna kreacje. Ktora zrobilaby efekt woooow, ale w pozytywnym znaczeniu.
                  Bo jest wow i wowwink
                  • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 11:41
                    O, widzisz, tego typu posty, jak twój, są konstruktywne, kulturalne i na poziomie.
                    Oczywiście ja będę mieć inną sukienkę, na razie nie kupioną, co prawda, ale mam ze 3 upatrzone i zobaczę, być może zrobię tak właśnie, że się przebiorę.
                    Płaszczyk zostaje, bo do każdej sukienki o prostym kroju pasuje, więc problemu nie ma.
                    • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 12:06
                      Czu dobrze czytam ze postanowilas jednak zrezygnowac z lyzwiarskiej sukienki??????
                • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 12:05
                  Jak dla mnie spoko, zyjecie po swojemu, zadne tam reguly nie maja zastosowania czy chodzi o styl zycia czy stroj na wesele....mnie to razi bo nie lubie sie tak wychylqc z tlumu....
                  • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 12:20
                    No, to masz problem, moim zdaniem, musząc wpasowywać się w obecnie panujące trendy, żeby przypadkiem się nie wychylać.
                    Ja się zbytnio nie przejmuję, co ktoś pomyśli o mnie, czy mojej rodzinie - uczciwie pracujemy, żyjemy na takim poziomie, żeby zapewnić dzieciom odpowiedni start, a w dodatku te dzieci samodzielne i nie oczekują, aż tatuś czy mamusia wyłoży kaskę, tylko studiują na dobrych uczelniach, córka dość ciężki kierunek, a na dodatek pracuje już, żeby mieć lepszy start w branży.
                    Szczerze - czemu mam się przejmować ludźmi, którzy nic mi nie dadzą, niczego od nich potrzebować nie będę , bo się nauczyłam, że trzeba liczyć na siebie.
                    Nic nikomu do tego, kiedy moja córka wychodzi za mąż - pracują na siebie, społeczeństwo ich utrzymywać nie musi, oboje się rozwijają, córka po skończeniu studiów będzie mieć dobry zawód, a że jest przedsiębiorcza, nie wróżę jej problemów. Zięć skończył dobrą uczelnię.
                    Na co mają czekać?
                    A jeszcze jest opcja, że może zostanę babcią, nim córka skończy studia i dziewczyna bez obciążenia wkroczy na rynek pracy. Zresztą, akurat przed nią jeszcze wiele nauki, na studiach się nie skończy.
                    Na co ma czekać? Aż skończy 30? I na dylemat, czy dzieci, czy praca ?
                    • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 12:22
                      Co do sukienki - nie wiem jeszcze, czy zmienię zdanie. Jak kupię tę drugą, przymierzę obie razem z dodatkami, to zadecyduję.
                      • iwles Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 12:26

a swoją drogą, jakie zamierzałaś dodatki do tej sukienki ?
                        • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 12:35
                          Z biżuterii tylko małe kolczyki, bo włosy będą zebrane do tyłu. Buty mam - szpilki w takim gołębio-szarawo srebrnym kolorze, nie są błyszczące. Maleńka torebeczka.
                          • edelstein Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 12:50
                            Krolowo disco z lat 90.Nie przerasta mnie svarowski,Mini czy dekolt,ale wszystko na raz to za duzo.
                      • wasp20 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 13:09
                        "Jak kupię tę drugą, przymierzę obie razem z dodatkami, to zadecyduję."

Obie z dodatkami? To do tej planujesz jeszcze jakieś dodatki? OMG uncertain
                      • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 13:14
                        Mysle, ze kilkaset osob ci kibicuje zebys zmienila zdanie wink Napisz koniecznie jaka ta druga sukienka....
                    • nowi-jka Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 12:39

20 lat i sie same otrzymuja studiując na ciezkich kierunkach?
                      cos przekoloryzowałas

• azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 13:00
                        Oczywiście, że nie utrzymują się same (jeśli chodzi o moje dzieci), ale też nie wyciągają ręki po kasę, tylko swoją też mają. Z racji tego, że oboje mieszkają jeszcze z nami , to normalne, że nie ponoszą kosztów wyżywienia, czy opłat. Natomiast spokojnie na ciuchy i książki oraz rozrywkę im wystarcza.
                        W momencie, gdy moja córka wyjdzie za mąż, to będą żyli z dwóch pensji + jej stypendium.
                        Owszem, moje dzieci dostały od nas samochody, córka i zięć będą mieszkali w naszym mieszkaniu, ale to nasza wola. Natomiast nie będą jakąś patologią, wyciągającą rękę po socjal.
                        A czy córka wychodziłaby za mąż teraz, czy za 10 lat, to i tak by to mieszkanie dostała, więc tu nie widzę problemu.
                        O samodzielnym utrzymaniu pisałam, mając na myśli córkę i zięcia po ślubie, razem, jako rodziny.
                        • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 13:12
                          > e wyciągają ręki po kasę, tylko swoją też mają. Z racji tego, że oboje mieszkaj
                          > ą jeszcze z nami ,

O ludzie, przerazasz mnie, to oni nawet nie pomieszkali razem zeby zobaczyc jak sie im ulozy???? Jakos bylam PEWNA ze mieszkaja i juz sie dotarli, moj boze co to za sredniowiecze i taka gonitwa z tym slubem.....jeszcze napisz, ze sexu nie uprawiali..
                          • zuleyka.z.talgaru Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 13:24
                            Wszystko pod czujnym okiem mamusi. smile
                            A za rok - dwa wątki rozwodowe.
                          • arwena_11 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 14:01
                            wiesz, tak jak nie zawsze się zgadzam z tym co Azali pisze, nie mam pojęcia dlaczego mieliby mieszkać sami bez ślubu? Co to da? Miałam znajomych tak mieszkających było super, kłopoty zaczęły się po ślubie jak pojawiało się dziecko. Czyli to mieszkanie razem wcześniej nic im nie dało.
                            Ja zamieszkałam z mężem po ślubie, mieliśmy po 24 lata, jesteśmy razem 15 lat. Co by nam dało mieszkanie razem wcześniej?
                            • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 14:16
                              Ja bym raczej zapytala co stoi na przeszkodzie u 20letniego dziecka, zeby zamieszkac i zobaczyc jak to wspolne zycie wyjdzie w praniu niz na przyklad po tygodniu po klotni wracac do mamusi albo zaraz skladac pozew o rozwod? 15 lat temu to chyba byly inne czasy i nie bylo tyle rozwodow, tez bys namawiala teraz swoja corke zeby bron boze nie mieszkala z narzeczonym przed slubem?
                              • arwena_11 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 14:24
                                oczywiście że tak. Zarówno córkę jak i syna. No wybacz ale co oni mają sprawdzać? A jak się się nie sprawdzą to co? Zabieram zabawki i idę do innej piaskownicy? Zakładasz, że najmniejsze potknięcie i się rozstajesz? Nic nie ratujesz, bo masz drogę wolną?
                                • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 14:35
                                  A mieszkasz w duzym miescie czy na prowincji?
                                  • arwena_11 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 14:47
                                    Warszawa
                                    • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 15:01
                                      Serio? nigdy bym nie pomyslala ze wlasnie w Warszawie mozna jeszcze kogos spotkac z takimi pogladami, bardziej typowalam jakies miejsce w maksymalnym oddaleniu od duzego miasta....
                                      • aurita Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 26.03.15, 11:45
                                        ja tez mieszkam w Warszawie a z mezem zamieszkalam po slubie (dopiero po slubie kupilismy mieszkanie) i jestesmy razem od 16 lat

• ichi51e Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 14:53
                                  Zalezy co rozumiesz przez najmniejsze podkniecie. Zreszta wspolne mieszkanie to male miki najbardziej kryzysowy moment to pojawienie sie dziecka - czyli rownie dobrze mogliby czekac az dzieciaka odchowaja.
                                  • arwena_11 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 15:00
                                    no właśnie o to mi chodzi. Że mogą mieszkać razem i będzie ok, wezmą ślub, pojawi się dziecko i problemy. Dlatego po co mieszkać razem bez ślubu?
                                    • zuleyka.z.talgaru Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 26.03.15, 08:27
                                      Po to, żeby uwolnić się od toksycznej matki.
                              • zuleyka.z.talgaru Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 26.03.15, 08:26
                                Jak to co? Mamusia smile
                                • rosapulchra-0 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 26.03.15, 09:56
                                  Nie masz zielonego pojęcia jaką ona jest matką. Na podstawie dyskusji na forum i wzajemnego się szczucia na autorkę wątku piszesz teraz totalne bzdury. Pamiętam, gdy mnie, moją córkę i jej chłopaka hejtowano, bo napisałam, że mieszka z chłopakiem. Wątek został zamknięty przez moderatora, bo panie dały taki popis, że głowa mała.
                                  Dlatego serdecznie ci radzę - nie popełniaj dętologii, jak niektóre forumki. Uwierz mi, to się potem zwraca z nawiązką.
                                  • ichi51e Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 26.03.15, 18:09
                                    akurat z watkow slubnych Azile bije po oczach ze sa z corka bardzo blisko dzieciak ma duze wsparcie i ze bardzo sie kochaja - gdyby tak nie bylo normalna babka nie dostawala by takiego kota. big_grin Wszystko bedzie dobrze - byle ten slub przetrwac.
                              • rosapulchra-0 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 26.03.15, 09:49
                                Asmarabis, gdy napisałam na forum, że moja córka mieszka z chłopakiem, to nie masz zielonego pojęcia jakie powody forumki wymyśliły, dlaczego córka zamieszkała z facetem, a nie mieszka nadal w domu. Forumkom nie dogodzisz. Zapewniam cię.
                                • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 26.03.15, 13:13
                                  A mozesz wymienic chociaz jeden taki powod, czym szkodzi wspolne mieszkanie przed slubem? Normanie ja widze tylko same plusy,az ciekawa jestem cego mozna sie przyczepic? No chyba ze chodzi o typowy polski model- z chciwosci zostajemy u mamus a po slubie tez zmarnujemy najlepsze lata zwiazku siedzac na kupie u mamusi albo tesciowej, po to zeby odlozyc kilka groszy na dom, ktory zbudujemy sposobem gospodarczym za 10 lat......to jakas wegetacja a nie zycie....
                                  • rosapulchra-0 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 26.03.15, 15:08
                                    Nie znam żadnego. Sama mieszkałam z facetem siedem lat przed ślubem i zdążyłam mu w tym czasie urodzić troje dzieci. I nigdy nie mieszkałam ze swoją rodziną u mojej matki, a tym bardziej u mojej teściowej.
                                  • arwena_11 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 26.03.15, 17:38
                                    zasady wiary?
                                    • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 26.03.15, 17:48
                                      O ludzie, jakie zasady jakiej wiary? Zaraz mnie pewnie zlinczujecie, ale dla mnie osoba ktora pisze cos takiego to przeszla porzadne pranie mozgu i stracila poczucie rzeczywistosci.....
                                      • arwena_11 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 27.03.15, 19:12
                                        Czytam twoje wypowiedzi w kolejnym wątku i coraz bardziej mam wrażenie że jesteś trollem.
                                        No ale jeśli nie to zastanawia mnie dlaczego wyśmiewasz czyjeś zasady, wiarę? Co tobie do tego, ze ktoś chce wziąć ślub w młodym wieku? Albo nie chce bez ślubu mieszkać? Boli cię to? Z iloma ma zamieszkać i "się sprawdzić" zanim stwierdzi że jest ok? 1,2-10? Ma czekać do 30 ze ślubem, albo i dłużej? Potem będzie płacz, że problemy z ciążą, z facetem itd.
                                        Znałam wiele tzw przechodzonych związków. Mieszkali razem rok, dwa czy pięć. Po co ślub jest super. I nagle rozstanie panna zostaje na lodzie a facet w 3-6 miesięcy bierze ślub z inną. I nie musi z nią wcześniej mieszkać.

Dajesz głowę, że mieszkanie razem przed ślubem zagwarantuje dobry związek? Bo chyba nie.
                                        • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 27.03.15, 19:53
                                          Jak rozumiesz slowo "troll" ?bo nie wiem co mi zarzucasz tak w ogole....
                                          • arwena_11 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 27.03.15, 22:27
                                            Proszę bardzo :
                                            pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie
                                            • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 27.03.15, 22:48
                                              Nic nie widze, zeby tam bylo napisane ze troll to osoba ktora ty tak nazywasz, bo ci sie cos uwidzialo, brak ci arguemntow, ta osoba pisze rzeczy z ktorymi masz podswiadomie problem i reagujesz w zwiazku z tym histerycznie ipt itd. Wkleilas inna definicje......
                                        • azile.oli Re: Arweno... 27.03.15, 22:19
                                          Po prostu niektórzy nie są w stanie zrozumieć, że ktoś może kierować się wiarą. I że nie chodzi o to, że para nie może spać jakiś czas pod jednym dachem, tylko o to, że nie chcą tworzyć rodziny na próbę. Na zasadzie - jak mi się spodoba, to zostanę, a jak nie, to się rozstaniemy.
                                          I wydaje mi się to bardziej dojrzałym podejściem, jeśli obie strony tego chcą.
                                          Tu nie chodzi o utrzymanie pozorów, że się nie uprawia seksu do ślubu - przecież do tego nie trzeba mieszkać razem.
                                          Tu chodzi o to ''ufamy sobie'' zamiast ''wypróbujemy, jak to będzie''.
                                          Mnie nie przeszkadza , że ktoś mieszka ze sobą przed ślubem. Co więcej, rozumiem, że czasem tak wychodzi ze względów organizacyjnych.
                                          Natomiast nie chciałabym, gdyby ktoś podchodził w ten sposób do mojej córki - że lepiej najpierw spróbować, a jak nie, to spadaj.
                                          Bo tego typu rady tu padają. Nie dlatego mają zamieszkać razem, że się kochają, ale dlatego, żeby sprawdzić, jak będzie, a ona młoda, to pewno nie wypali.
                                          • arwena_11 Re: Arweno... 27.03.15, 22:25
                                            Dokładnie o to chodzi. Jak się jest pewnym tego czego się chce to na co czekać?
                                          • asmarabis Re: Arweno... 27.03.15, 22:43
                                            No ale co jesli im nie wyjdzie po slubie ?
                                            • klamkas Re: Arweno... 27.03.15, 22:56
                                              Zdradzę ci tajemnicę - istnieje coś takiego jak rozwód (nie mówiąc o środkach zapobiegawczych, które stosują kochające się pary, którym się nie najlepiej układa - np. terapia).

A co jak zamieszkają razem i im nie wyjdzie? Rozstaną się, ojej!

Małżeństwa się rozpadają niezależnie od mieszkania razem. Ważniejsze jest podejście do związku i odpowiedzialność za drugą osobę.

PS. Znam parę, która po wielu latach mieszkania razem zdecydowała się znienacka na ślub - po roku się rozwiedli (z perspektywy czasu oboje mówią, że ślub miał być ratunkiem dla kończącego się związku). Ja wyszłam za mąż po pół roku znajomości, bez mieszkania razem - jesteśmy 17 lat po ślubie i rozwodu nie przewidujemy. A i publikowane statystyki wcale nie dowodzą, że mieszkanie razem przed ślubem jest lepsze.
                                              • asmarabis Re: Arweno... 27.03.15, 23:01
                                                Argumenty zywcem wyjete z watku o porodach- po co sobie upraszczac zycie jak mozna isc na calosc a dopiero potem sie zastanawiac nad konsekwenscjami......
                                                • arwena_11 Re: Arweno... 27.03.15, 23:17
                                                  Ale w czym upraszczać? Jak dla mnie to jest gmatwanie życia. Nie ufasz na tyle drugiej osobie, żeby się z nią związać na zawsze.
                                                  Trzeba złamać swoje zasady, odejść od wiary, żeby było trendy i łatwiej? Życie nie jest bajką. Nikt nie mówił, że ma być łatwo.
                                                  Małżeństwo to zawierzenie drugiej osobie swojego życia. Mnie związek bez ślubu nie dałby poczucia bezpieczeństwa.
                                                  Jestem prawie 15 lat po ślubie. Zaręczyny odbyły się jakieś 2 miesiące po 1 randce ( co prawda znaliśmy się wcześniej ok 14 lat ), ślub po pół roku. Byliśmy dorośli, pracowaliśmy, mieliśmy gdzie mieszkać, więc na co mieliśmy czekać?
                                            • arwena_11 Re: Arweno... 27.03.15, 23:05
                                              Może rozstanie, a może będą ratować małżeństwo? Ciężko powiedzieć. Na pewno człowiek w małżeństwem 3 razy się zastanowi zanim rozstanie. W związku bez ślubu dużo łatwiej podjąć decyzje typu "zabieram swoje zabawki i idę do innej piaskownicy"
                                              • totorotot Re: Arweno... 28.03.15, 11:13
                                                >W związku bez ślubu dużo łatwiej podjąć decyzje typu "zabieram swoje zabawki i ide

Zapomniałaś dodać 'wydaje mi się, że...'
                                              • asmarabis Re: Arweno... 28.03.15, 11:56
                                                To powiedz mi czemu jest teraz tyle rozwodow i te liczby rosna, nawet slysze o malzenstwach ktore trwaly 3 miesiace? Mi sie nie wydaje ze papierek tak wiele zmienia w nastawieniu, bardziej pewnie wspolny kredyt na mieszkanie itp...
                                                • azile.oli Re: Arweno... 28.03.15, 12:55
                                                  Jeśli chodzi o pary, które zawarły ślub kościelny i była to przemyślana decyzja, a nie , bo to ładnie wygląda , to owszem, nastawienie jest zupełnie inne. I właśnie o to chodzi, że to nie tylko papierek, ale i przysięga, którą się składa. Ktoś, kto się do małżeństwa duchowo przygotowywał, wie, że to nie tylko motylki w brzuchu, ale i obowiązki, odpowiedzialność, że nie zawsze jest różowo, bo uwaga - to życie, a nie bajka.
                                                  Moim zdaniem rozpadają się te związki, gdzie każde z małżonków ma swoje wyobrażenia i myśli, że będzie za dotknięciem czarodziejskiej różdżki doskonale.
                                                  Pomijam fakt, że bardzo często ten stosunek do przysięgi małżeńskiej bywa bardzo luźny i niestety, najczęściej u jednej ze stron.
                        • rosapulchra-0 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 26.03.15, 09:47
                          Moja najstarsza tak ma. Ma stypendium, kredyt studencki, pracę i jej chłopak pracuje. Niedawno wynajęli piękne mieszkanie, kupili drugie auto. Po nic nie wyciągają rąk od państwa.
                      • totorotot Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 13:02
                        Pewnie medycyna, młode lekarki często biorą ślub i rodzą na studiach póki laba, żeby na stażu moc brać nocki itp.
                        • ichi51e Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 15:25
                          Raczej Kozminski
                    • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 13:08
                      Spoko, nie pisze ze masz sie przejmowac, tylko zauwaz ze jak napisalas o wieku w poprzednim watku, to od razu podniosly sie glosy zdziwienia, wiec cos jest na rzeczy....a skoro sie tak tlumaczysz to chyba tez to widzisz....
    • vert76 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 09:34
      ups...wiejska dyskoteka uncertain
      • dzikka Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 09:39
        Zdjęć się specjalnie nie kontempluje. Ale w wypadku takiej kiecki matki panny młodej.........na suknie ślubną nikt nie spojrzy, blask Twojej ja zaćmi....
    • latonakombajnie A jak nosisz się na co dzień? 25.03.15, 09:37
      Mam w otoczeniu panie, które już nikogo by nie zgorszyły taką odjechaną sukienką nawet na ślub córki czy pogrzeb babci. Przyzwyczaiły wszystkich, że one tak mają i już. Skoro i tak pójdziesz w tej sukience, to może pokaż jak wygląda płaszczyksmile Nie da się jakoś posiedzieć w tym płaszczyku?
      • azile.oli Re: A jak nosisz się na co dzień? 25.03.15, 09:50
        Da się posiedzieć w płaszczyku, bez problemu, ale to oczywiste, że tańczyć w nim nie będę.
        Ale jakoś nie wydaje mi się, żeby akurat podczas tańca ta sukienka jakoś szokowała.
        Na co dzień ubieram się raczej bez szaleństw, na pogrzeby chodzę ubrana w miarę stosownie, czarna sukienka/spódnica + żakiet. Spódnica najdłuższa do kolan, najkrótsza - minimalnie przed.
        W kiecce sporo za kolano, albo do pół łydki czułabym się jak przebrana.
        • latonakombajnie Re: A jak nosisz się na co dzień? 25.03.15, 09:57
          pokaż płaszczyksmile może "zrobi" z sukienki odpowiednią na część bardziej oficjalną; domyślam się, że ślub w godzinach mocno popołudniowych?
          • azile.oli Re: A jak nosisz się na co dzień? 25.03.15, 10:00
            Już nie będę kombinować z wklejaniem płaszczyka. W każdym razie jak najbardziej na część oficjalną i do kościoła się nadaje.
            • aurita Re: A jak nosisz się na co dzień? 26.03.15, 11:47
              wklej, sukienka tez Ci sie wydawala odpowiednia
        • evolene Re: A jak nosisz się na co dzień? 25.03.15, 10:26
          Przecież problem nie tkwi w dlugości tej wybranej przez Ciebie sukienki.

Jestem na serio ciekawa po co założyłaś ten wątek, jaki był cel?
          Przecież sukienkę JUŻ kupiłaś, ba nawet już zostało doszyte jej ramiączko, czyli nie była to sytuacja, że zakupiłaś spontanicznie i pytasz czy to jednak dobry zakup.
          Po prostu kupiłaś kieckę wg swojego gustu -piszesz że dobrze w niej się czujesz. Po co więc to pytanie na forum?
          To się kupy nie trzyma
          Bo co teraz zrobisz z tą nowo nabytą wiedzą niestosowności sukienki do okazji?
          Nic nie zrobisz, bo przecież już kupiona i to ramiączko doszyte i synowi się podoba i płaszczyk w kościele i córka z ładniejszą sukienką(oj, to musi byc sukienka..).
          O co więc chodzi z tym wątkiem na forum?
    • dziennik.odchudzania Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 11:11
      O, to zia86 już ma dwudziestoletnią córkę i wydaje ją za mąż? Ależ ten czas zasuwa... A wątek o makaronikach też jest?
      • 3-mamuska Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 25.03.15, 11:35
        Sukienka moze i ok, moze sie podobać ale w pewnym wieku i na pewnych uroczystościach nie wypada.
        Sukienka na pani 40+ to z "tylu liceum z przodu muzeum"

Bedziesz wyglądać smiesznie a nie seksownie i pociągająco.
        Śliczne sa te sukienki granatowa zalinkowana na początku wątku.
        I to ze dalas duzo kasy w żaden sposob cie nie tłumaczy.
        Moze gdyby miała 2 ramiączka, i jak napisalas ze u ciebie jest troche dłuższa to jeszcze by nirmalnie wygladała.

Co do płaszcza w kościele ok, ale pozniej na sali weselnej do której bedziesz w płaszczu pomykać zeby ukryc sukienkę?

Mysle ze po prostu tej sukience brakuje klasy i szyku. A przez to tobie bedzie brakować.
        • annpierle Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 26.03.15, 17:56
          Niezaleznie od tego, co mysle o sukience, chcialam tylko wyrazic sie z podziwem o autorce watku, ktora sie nie denerwuje, jadem nie pluje, docinkami nie sypie, tylko spokojnie odpowiada na pytania i zarzuty, trzymajac sie swojej linii, przez te miliardy postow.
          Azile.oli - szacun!
          • evolene Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 26.03.15, 18:14
            Haha, po prostu może to teraz jej <gazeta płaci>, więc nakręca te wątki ile wlezie.
          • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 26.03.15, 18:51
            Ale przeciez napisala ze szuka nowej sukienki, wiec chyba po takim ogniu krytyki sie zlamala.......
            • annpierle Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 26.03.15, 19:00
              jak juz powiedizalam; nie mowie o sukience, lecz o jej wpisach, ktore sa zawsze stonowane i grzeczne.
              • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 27.03.15, 13:33
                Staram się nie obrażać swoich rozmówców, wirtualnych także.
                Cóż, każdy pisze, jak potrafi, jeden jest złośliwy, inny chce dokopać, jeszcze inny - daje rady i to jest w porządku.
                Ja się nie ekscytuję tym , co piszą zupełnie obce mi osoby .
                Natomiast nie bardzo rozumiem , czemu przy okazji mojej sukienki, ktoś koniecznie musi się przyczepić mojej córki.
                Ale są ludzie, którzy tak po prostu mają.
              • cherry.coke Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 27.03.15, 13:41
                annpierle napisała:

> jak juz powiedizalam; nie mowie o sukience, lecz o jej wpisach, ktore sa zawsze
                > stonowane i grzeczne.

Stonowane i grzeczne, wzglednie po prostu kompletnie bezrefleksyjne. Polecam zwlaszcza megawatek o tym, jak azile opowiada nam o cennej zalecie swojego meza, ktora jest umiejetnosc wydzierania sie na urzedniczki i sprzedawczynie. Klasyka forum.
                • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 27.03.15, 13:50
                  Ja w tamtym wątku wyraźnie napisałam, że to mąż się czasami wydziera, a nie ja.
                  I owszem, choć kulturalne to nie jest, to w realnym życiu czasem czemuś służy - gdzie mnie odesłano by z kwitkiem, tam on pewne rzeczy załatwiał.
                  Natomiast czym innym jest takie bezinteresowne i anonimowe dowalanie komuś na forum.
                  I, żeby nie było - ja tak bym chciała, żeby wszędzie udało się wszystko załatwić bezproblemowo, ale się nie da czasami. W każdym razie metoda mojego męża działa i czemuś służy - załatwia to, co chciał.
                  czemu służy dowalanie anonimowym osobom na forum - tego nie wiem.
                  • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 27.03.15, 13:52
                    Wybralas juz jakas nowa sukienke, bo sie pogubilam w nawale info?
                    • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 27.03.15, 14:17
                      Mam upatrzone 2-3, ale jeszcze się będę rozglądać, choć nie bardzo mam czas, bo w domu remont na dodatek.
                      Jak już pisałam, kupię jakąś na pewno, bo i tak miałam taki zamiar, zawsze mam na weselu drugą sukienkę.
                      Jeśli trafię na taką, która będzie ładnie leżeć, mieć odpowiedni materiał, kolor itp, to być może do kościoła włożę tę nową, natomiast tę granatową tak około 22 (choć na wszystkich weselach, na jakich byłam matki młodych przebierały się natychmiast po obiedzie).
                      • aurita Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 27.03.15, 15:37
                        tak off topic to ja jestem zlekka przerazona, ze za kilka lat moje dziecie bedzie odemnie wymagalo abym miala 6 kiecek na jej wesele....Szczerze powiem, ze ja nie pamietam na tych rzadkich weselach na ktorych bylam czy matki wogole sie przebieraly....
                        • zuleyka.z.talgaru Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 27.03.15, 15:43
                          Na moim weselu i mama i teściowa się nie przebierały. W ogóle chyba nikt się nie przebierał.
                      • a1ma Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 27.03.15, 20:29
                        Na jakie Ty wesela chodzisz? Ostatnie, na którym pamiętam, że panie się przebieraly miało miejsce 16 lat temu na zabitej dechami wsi. Wiesz, że to już nie te czasy?
                        • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 27.03.15, 22:05
                          Nie przesadzaj. Mówię o matkach młodej pary, które bardzo często na część oficjalną zakładają dość formalny strój, a potem do tańca zmieniają kieckę na wieczorową.
                          Natomiast inni goście faktycznie raczej się nie przebierają.
                          Moja córka nie wymaga ode mnie kilku kreacji, ale zawsze i na każde wesele brałam dodatkową sukienkę, na wypadek poplamienia itd.
                          Dlatego, choć wesele tuż , tuż, ja drugiej sukienki na razie nie mam, bo po prostu mam inne sprawy na głowie i nie gromadzę kreacji na cały wieczór, tylko kupię coś, co mi się spodoba i na dodatek, co wykorzystam np wiosną, latem, a nie będzie wisiało w szafie do następnej imprezy.
                          • arwena_11 Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 27.03.15, 22:17
                            Na żadnym weselu na jakim byłam matki młodych się nie przebierały. Młode tak, po 12 czasami zmieniają kieckę, ale matki? Po co?
                            • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 27.03.15, 22:32
                              Przebierały się, bo miały , jak już napisałam, strój odpowiedni do kościoła, ale już np niezbyt wygodny w tańcu.
                              • asmarabis Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 27.03.15, 22:44
                                Co to za tance tam maja miejsce ze trzeba specjalistyczny stroj?
                                • zuleyka.z.talgaru Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 27.03.15, 22:48
                                  Na lodzie big_grin
                                  • azile.oli Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 28.03.15, 13:36
                                    Bardzo śmieszne. Część matek zakłada do kościoła kostiumy, a nie sukienki.
                                    Bo nie każdy lubi zestawienie komplet sukienka + żakiet, żeby to nie był komplet, to już pokombinować trzeba.
                                    Zatem najprościej - do kościoła coś formalnego, a potem sukienka. Nie, nie do tańców na lodzie, ale taka, w której szybki taniec też się da zatańczyć i jest na dodatek wygodnie.
                                  • ina_nova Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 28.03.15, 18:05
                                    Matko jedyna, poziom jadu, hejtu, tryskającej bezinteresownie żółci w tym wątku osiągnął chyba swój najwyższy poziom.

"Sukienka dla desperatki z kryzysem wieku średniego, ktora koniecznie musi udowodnic, że jeszcze ma co pokazać. "

"Bo inaczej to niestety nie ma szans przy matce-choince big_grin"

"Ale jak ją założysz to koniecznie umaluj oczy perłowym błękitnym cieniem a kok polakieruj lakierem z brokatem. Proponuję coś takiego (pasuje idealnie!):"

"Do tego nie zapomnij o koronkowych gaciach. Bo jak się schylisz to żeby jednak było widać coś ładnego a nie barchanowe galoty."

"a szanowny małżonek w takim idzie ? (stosowna fota...)"

To jest przerażające, naprawdę język polski jest wyposażony w zwroty umożliwiające krytykę bez obrażania krytykowanego. Niektóre forumki na szczęście o tym wiedzą....
    • zla.m Re: Czy to bardzo niestosowne ? Weselna kreacja. 28.03.15, 19:06
      Ta sukienka JEST niestosowna i sądzę, że o tym wiesz - stąd pytanie na forum, stąd to, moim zdaniem nietrafione, ramiączko z tiulu, stąd kombinowanie z siedzeniem nad rosołem w płaszczyku...

Rozumiem, że rodzina ci powiedziała, że wyglądasz ładnie, zapewne tak jest. Ale oni (zwłaszcza panowie) na pewno po prostu patrzyli na ciebie - a nie rozważali okazję, kontekst towarzysko-obyczajowy i przyjęte zasady ubierania się na wesela.

Dlatego daruj sobie tę sukienusię, oddaj ją - jeżeli się da albo spróbuj zamienić na coś elegantszego. Czyli: albo wychapana góra albo krótki dół, jak lśniący materiał, to już nie kryształki itp... Ta sukienka nie nadaje się nawet na część taneczną, rozumiem że ci żal, ale taka jest prawda.

A córce najlepszego smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka