wrota.do.lasu 18.05.25, 09:51 Może niektóre pamiętają taki specyfik? Czy można gdzieś kupić, w Pl wiem, że nie, ale może poza Polską...pod inna nazwą? Zamiennika raczej nie na Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Solcoseryl 18.05.25, 09:56 Pamiętam, był świetny. Nie mam pojęcia, gdzie można kupić. To był preparat chyba z krwi, więc pewnie tu jest problem z produkcją. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Solcoseryl 18.05.25, 10:00 Tak z krwi cieląt. Wycofany z uwagi na brak dostosować do unijnych wymogów... Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Solcoseryl 18.05.25, 09:58 Nie, produkowała go firma niemiecka. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Solcoseryl 18.05.25, 10:02 Przez jakiś czas można było sprowadzić np z Rosji . Obecnie nie jest pridukowany, chyba że masz na myśli zamiennik. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Solcoseryl 18.05.25, 10:06 Zamiennik specyfików sprowadzanych z Rosji? Strach się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Solcoseryl 18.05.25, 10:13 Przez jakiś czas można było sprowadzać z Rosji bo tam nie był wycofany produkowany przez niemiecka firmę solcosery. Btw dziwne masz pojecie o przemysle farmaceutycznym...myślisz że tam sprzedają leki z arszenikiem? U nas w klinice nadal przyjmuje świetny rosyjski urolog i uwierz matki z dziećmi przyjeżdżają jak przyjeżdżały a przyjmuje w pl raz w miesiącu i nawet operuje...dziwnym zbiegiem okoliczności wszyscy sa zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Solcoseryl 18.05.25, 13:14 😀😀😀 jak dobrze, że jesteś taka tolerancyjna dla przyjezdnych lekarzy i inżynierów. Chyba że to jest ta specjalna sytuacja😀 Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Solcoseryl 18.05.25, 17:14 Uhm, chcesz mi dowalić à propos przemysłu farmaceutycznego i dlatego piszesz o wykształceniu medycznym? Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Solcoseryl 18.05.25, 17:14 Napisałam coś jeszcze, ale dziś ciągle wykrywa mi spam. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Solcoseryl 18.05.25, 13:14 To był świetny preparat do stosowania na rany. Goiło się w mig. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Solcoseryl 18.05.25, 17:17 A wiadomo coś więcej o powodach wycofania? Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Solcoseryl 18.05.25, 17:20 Net mówi, że producent nie był w stanie zagwarantować czystości produktu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Solcoseryl 30.05.25, 18:04 Zakłądałam wątek jak jeszcze moja babcia zyła. Miała poważne problemy m.in. z powodu cukrzycy. Ja sciagnełam jeszcze z Litwy. Ale to były chyba ostatnie opakowania Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Solcoseryl 18.05.25, 13:29 Chciałam kupić dla taty. Czasem się zadrapie i goi się miesiąc. Organizm jest słabiutki. Dajemy od niedawna białko serwatkowe , moze będzie lepiej. Ale solcoseryl też by pomógł. Dziś np w nocy włożył nogę między barierkę łóżka reh. I ma pozdzjerana do kwi skórę. Będzie się goiło miesiącami Na razie ma opatrunek z Ag...zobaczymy czy będzie szybsze gojnie. Generalnie zwykle zadrapanie paznokciem potrafi się goić długo. Tzn nie sączy się, jest strup który u zdrowego odpadłby za kilka dni a tu jest takie zawieszenie...ani gorzej ani lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Solcoseryl 18.05.25, 14:32 A balsam Szostakowskiego próbowaliście? I przemywanie rivanolem... Miałam doczynienia z podobnym przypadkiem i to pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Solcoseryl 18.05.25, 15:27 Polecam wizytę/konsulatcję w specjalistycznej poradni leczącej rany. Plus jednak analiza przestrzeni i pousuwanie takich różnych pułapek Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Solcoseryl 18.05.25, 17:52 Ale to nie są sączące rany...poprostu jest strup, suchy Organizm jest wycienczony, rmtato b.schudl...cieniutka skóra, dostaje pełnowartościowe jedzenie, nutridrinki, teraz białko. Są dni że b.malo je. Późny alzhaimer, odpukać tato jest b. spokojny, w swoim świecie, pełna obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Solcoseryl 18.05.25, 20:34 A to jednak skonsultuje się że specjalistą. Ja opatrywalam sączącą Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Solcoseryl 18.05.25, 10:34 W czwartek rozmawiałam z moją dentystką akurat o tym, ona twierdzi, że wycofali z produkcji i nie ma na rynku równie dobrego lub choćby podobnego zamiennika. Był super. Aha , na pytanie czy reklamowana maści na afty może być, pani dentystka się uśmiechnęła i stwierdziła, że szkoda tych 20 złotych. Więc no. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Solcoseryl 18.05.25, 13:17 Stary obrzydliwy sposób na afty to szmatka czy gąbka ze zlewu i przetrzeć ranę. Inny, to zwilżyć szmatkę moczem i też przetrzeć afty. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Solcoseryl 18.05.25, 13:23 Jak już ktoś chce bezaptecznie to lepiej octem niż szczynami Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Solcoseryl 18.05.25, 14:44 alpepe napisała: > Stary obrzydliwy sposób na afty to szmatka czy gąbka ze zlewu i przetrzeć ranę. To sposób, jak zamienić aftę w owrzodzenie na pół twarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Solcoseryl 18.05.25, 17:05 A co takiego dobrego jest w tym syfie ze zlewu? Masz jakiś link? Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Solcoseryl 18.05.25, 17:53 Ale przetrzeć używana? Myślałam że czysta że szczochami Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Solcoseryl 30.05.25, 18:06 Ale to nie było tylko na afty. Moja młoda po usunięciu cofnietego żebą ugryzła się w nocy w polik. Tak grubo ze to ją własnie uratowało. Wtedy już było trudno dostać. Pamietam ze dał na stomatolog. Twoja szmatka z moczem...nie bedę komentować Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: Solcoseryl 18.05.25, 11:07 Pamiętam.. ze 2 tyg temu wyrzuciłam opakowanie, przeterminowane chyba o 5 lat, ale już nic nie dało się wycisnąć.. jeden z najlepszych specyfików, który miałam Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Solcoseryl 18.05.25, 11:14 semaxpolska.com/kategoria-produktu-bezbialkowy-dializat-krwi-cielecej/?srsltid=AfmBOoorYaUQpkcv2hQkpY67NOXlkZrIHyrBSuftuxivpyUdqDcj8m8D Kupowałam u nich dosłownie 4 miesiące temu. Nie jest sprzedawany jako lek, tylko odczynnik, do badań naukowych. Ale to to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Solcoseryl 18.05.25, 14:20 Napisz do nich i zapytaj kiedy wrzuca do sieci Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Solcoseryl 30.05.25, 17:57 Czy to też się nadaje do ran po operacji? Odpowiedz Link Zgłoś