Dodaj do ulubionych

wypełnianie zmarszczek

28.04.15, 10:45
co ematka na to? W okolicach 40-tki mam ochotę zafundować sobie zabieg. Mam na czole głębokie zmarszczki podłużne (rodzinnie) z wiekiem coraz bardziej się pogłębiają i rzucają w oczy. Czy ematki, które robiły/widziały efekt medycyny estetycznej w obrębie zmarszczek i są zadowolone ( lub przeciwnie) ? Z jakim kosztem można się liczyć. Trochę mam obawy (ryzyko zabiegu) no i nie wiem gdzie poszukać sprawdzonego dermatologa. Nikt ze znajomych nie korzystał, tudzież nie przyznaje się do tego. Liczę na pomoc i opinie ematek smile
Obserwuj wątek
    • 2zelda Re: wypełnianie zmarszczek 28.04.15, 19:54
      Czyli wszystkie ematki naturalnie piękne ? tongue_out
      • kaczy_kuperas Re: wypełnianie zmarszczek 28.04.15, 20:02
        To Ty nie wiesz, ze tutaj wszystkie 30-sto i 40-sto latki wygladaja jak nastolatki i kiedy kupują alkohol lub papierosy zawsze sa proszone o dowód? A jak odprowadzają dzieci do przedszkola lub podstawowki to sa brane za starsze siostry? Czasami zdarza się, że jakas nadgorliwa woźna goni je miotłą i scierą na lekcje do 6 klasy.
      • barbibarbi Re: wypełnianie zmarszczek 28.04.15, 20:09
        Efekt trwający 6 mcy do roku. Koszt na czoło 1000 wzwyż jeśli chodzi o wypełnienie kwasem hialuronowym, botox taniej ale zmarszczek nie wypełni tylko powstrzyma mimikę. Po kilku mcach kwas się wchłania a botox przestaje działać i trzeba na nowo ostrzyknąć.
        W necie pełno informacji na ten temat, filmików, zdjęć, forów.
    • anika772 Re: wypełnianie zmarszczek 28.04.15, 20:07
      Niedawno były dwa długie i rozemocjonowane wątki na ten temat, poszukaj.
      Ja bym nawet zrobiła jakiś botoks czy kwas hialuronowy za parę lat, tylko... boję się bólu. Podobno to się robi bez znieczulania. Chyba muszę się pogodzić ze starościąwink
      • barbibarbi Re: wypełnianie zmarszczek 28.04.15, 20:10
        Robi się ze znieczuleniem powierzchniowym kremem z lidokainą, emlą. Ból? Jaki ból? Chyba przy wyciąganiu portmonetki co pół roku.
        • anika772 Re: wypełnianie zmarszczek 28.04.15, 20:18
          Dobra, dobra.
          Przy depilacji laserowej tęż mi wmawiano, "nie boli, nieee".
          Przy badaniu drożności jajowodów, podobnie.
          Przy zakładaniu cewnika do cc, jak wyżej.
          Bolało jak cholera, rozumiesz, że straciłam zaufaniewink
          Z tą Emlą mnie zdziwiłaś, słyszałam, że nie stosuje się, bo coś tam. Emli wierzę, działa.
          • shell.erka Re: wypełnianie zmarszczek 28.04.15, 20:32
            Chcesz byc piekna - musisz pocieiec. Przyjemne to nie jest, ale da sie wytrzymac. Raz mialam kwas robiony na znieczuleniu dentystycznym.
            Wole bez.
            • aandzia43 Re: wypełnianie zmarszczek 31.10.15, 03:10

> Chcesz byc piekna - musisz pocieiec

Co za kosmiczna bzdura. Ja nie cierpię. Ale jeśli ty akurat musisz...? wink
              Moja kosmetyczka tak sprytnie kombinuje z Emlą i jakimiś kroplami znieczulającymi, że zdrzemnęłam się zdrowo podczas makijażu permanentnego oczu (kreski górne i dolne). Zabieg dłuuui, więc przycięłam komara. Koleżance robiła usta i też zero bólu. No ale to się trzeba, pani kochana postarać, nie dość że krem nałożyć, to jeszcze odczekać pół godziny (chyba), a potem jeszcze dodawać podczas zabiegu. A któremu lekarzowi czy kosmetyczce się chce tracić cenny czas. No i potem baby na mieście gadają, że "trzeba pocierpieć" tongue_out
        • miis235 Re: wypełnianie zmarszczek 30.10.15, 18:55
          zgadzam się z barbibarbi boli tylko sięgnięcie do portfelasmileja robie kwas od ok 2 lat i takich efektów nie osiśgniecie żadnymi kremami czy zabiegami u kosmetyczek
      • dorek3 Re: wypełnianie zmarszczek 02.11.16, 23:27
        Razem z kwasem hialuronowym jest lidokaina. Botoks bez. Jest raczej nie przyjemne niż super bolesne.
    • shell.erka Re: wypełnianie zmarszczek 28.04.15, 20:31
      Jestem zadowolona. Robilam i botoks (lwia zmarszczka i poprzeczne na czole) i kwas (bruzdy nosowo wargowe, usta, wolumetria policzkow)
      Po porodzie bede robic nici hialuronowe.

Efekty mniej wiecej na pol roku.
      Wolumetria 3000 zl, najtanszy jest botoks - ok. 400 zl za cale czolo.

Dzieki botoksowi przestalam wygladac na wiecznie wqwiona.
      • 2zelda Re: wypełnianie zmarszczek 28.04.15, 21:36
        "Dzieki botoksowi przestalam wygladac na wiecznie wqwiona"
        Boskie smile
        Może ja przestanę wyglądać na zmartwioną? smile

Gdzie szukać specjalisty, który nic nie schrzani? Najbliżej - Kraków.
        • shell.erka Re: wypełnianie zmarszczek 28.04.15, 21:52
          Popytaj na wizazu.
          Ja w Poznaniu robilam, wiec nie pomoge. Zdalam sie na czuja.
        • aandzia43 Re: wypełnianie zmarszczek 31.10.15, 03:12
          Jeśli pojawiają się tylko, kiedy wykonujesz ruch czoła, to botoks wystarczy, żeby ustrzec skórę przed utrwaleniem się zmarszczki. Jeśli już je masz utrwalone, to zostaje ci wypełniacz.
      • sanrio Re: wypełnianie zmarszczek 19.05.15, 13:54
        shellerka, jesteś w ciąży nie? Robiłaś może coś kwasem będąc już w ciąży?
        • shell.erka Re: wypełnianie zmarszczek 19.05.15, 14:01
          Jestem. Nie robilam. Zrobie jak urodze nici hialuronowe.
          Ale najbardziej mi botoksu brakujesad zmarcha na czole sie znowu zaczyna odzywacuncertain
          • shell.erka Re: wypełnianie zmarszczek 19.05.15, 14:02
            Znaczy sie jak urodze dziecko, nie niciwink
          • sanrio Re: wypełnianie zmarszczek 19.05.15, 14:03
            bo mnie martwią usta...Już nie pamiętam jak wyglądałam z moją kreską (górną wargą czyli), wiem, że chyba w ciąży nie wolno robić kwasu?
            • shell.erka Re: wypełnianie zmarszczek 19.05.15, 14:19
              Przerylam caly internet i glownie zakazany jest botoks. Teoretycznie kwas w 3 trymestrze nie zaszkodzi dziecku, ale nie wiadomo jak zareaguje organizm kobiety - ryzyko alergii i niefajnych reakcji.
              Zaczekam te dwa mce. Chociaz pisza ze w okresie karmienia tez nie mozna uncertain
              • sanrio Re: wypełnianie zmarszczek 19.05.15, 22:42
                > Zaczekam te dwa mce. Chociaz pisza ze w okresie karmienia tez nie mozna uncertain

no właśnie! A ja z tych długodystansowych jeśli chodzi o kp.
                Myślę, że jak niemowlę trochę starsze to można pewnie odciągnąć pokarm bezpośrednio po zabiegu, nakarmić mieszanką albo ściągniętym wcześniej.
                good luckwink
                • shell.erka Re: wypełnianie zmarszczek 19.05.15, 22:57
                  Ja mysle ze to nie kwestia tego ze z mlekiem cos nie tak bedzie, tylko raczej znowu hormonow i reakcji organizmu kobiety. Cos jak z opalaniem - podobnowink moga wystapic przebarwienia po opalaniu w trakcie kp.
                  Ale mysle, ze zaryzykujewink
                  A Ty kiedy rodzisz?
          • asienka80krak Re: wypełnianie zmarszczek 26.05.15, 11:32
            Również robiłam nici , ale Barb 4D z haczykami na chomiki, a na lwią zmarszczkę botoks. Najlepszy efekt daje połączenie nici z mezoterapią albo botoksem. Polecam dr Tyc- Tykę z Krakowa, kobieta zna się na rzeczy. Czasem ciężko o termin, zwłaszcza gdy są promocje u jej klinice MTTEstetica. Polecam się szybko zapisywać, bo w maju mają miesiąc obniżek na zabiegi odmładzające, w tym botoks i nici.
    • mruwa9 Re: wypełnianie zmarszczek 29.04.15, 09:02
      Piekne czy nie piekne, ale wole zmarszczki, niz wygladac jak Ewa Minge czy Bogumila Wander.
      • shell.erka Re: wypełnianie zmarszczek 29.04.15, 09:05
        Bo jak zwykle nie ma nic pomiedzy...
        • thaures Re: wypełnianie zmarszczek 29.04.15, 09:39
          Wypełniłam sobie bruzdy nosowo-wargowe kwasem hialuronowym. Podniosło mi to samopoczucie na moment, ale być może dlatego, że jakiś spektakularnych rezultatów nie zauważyłam. Nie bolało- byłam wcześniej nasmarowana emlą.
          • miis235 Re: wypełnianie zmarszczek 30.10.15, 18:59
            na pewno doktor(mam nadzieje ze doktor nie jakas kosmetyczka) wstrzyknął Ci kwas? bo po nim są spektakularne efekty u każdego.Mozeteż wstrzyknął Ci za mało???
      • barbibarbi Re: wypełnianie zmarszczek 29.04.15, 09:53
        żeby wyglądać tak jak Minge to trzeba hektolitry w siebie wpompować, od nastrzyknięcia lwiej zmarszczki i bruzd tak się nie wygląda.
    • tully.makker Re: wypełnianie zmarszczek 29.04.15, 10:11
      Robilam kilka razy botoks w czlo, bo od dziecinstwa marszcze brwi. Praktycznie bezbolesne, i chyba kazdy lekarz zrobi bez problemu, w przciwienstwe do bardziej skomplikowanych zabiegow, typu lifting brwo czy koncikow ust botoksem.
      Wypelnienie - podobnie - jesli robisz rutynowy zabieg typu bruzdy nosowo-wargowe, to raczej trudno spitolic. Bol jest umiarkowany, a mowi to osoba, ktora u dentysty kaze sobie spryskac sprayem znieczulajacym miejsce, gdzie bedzie robiony zastrzyk znieczulajacy.
      • monic34 Re: wypełnianie zmarszczek 11.05.15, 11:52
        Polecam nici PDO ! Są prawie bezinwazyjne dla organizmu i nie tworzą efektu maski. To jest nowość na rynku, ale wypróbowałam na sobie i naprawdę super. Teraz namówiłam przyjaciółke. W Krakowie można taki zabieg wykonać w MTT Estetica, a jak się załapiecie na jakąś promocje to cena niewiele wyższa od botoksu, a efekt utrzymuje się znacznie dłużej.
        • kanna Re: wypełnianie zmarszczek 19.05.15, 22:47
          Te, co ciocia Stasia w Klanie sobie robiła? podobno nie było spektakularnych efektów <smuteczek>
    • sanrio Re: wypełnianie zmarszczek 19.05.15, 14:01
      ahaaaa, czyli to o to chodziło w tym wątku.
      Koooosz
    • blanka9000 Re: wypełnianie zmarszczek 11.08.15, 08:33
      na zmarszczki to najlepszy jest kwas hialuronowy. teraz to nie co to kiedyś, o kwasie hialuronowym wiele wiadomo. sporo osób z niego korzysta, więc nie ma czego się bać, oczywiście o ile nie ma przeciwwskazań. moja mam robiła sobie w euro-klinice w siemianowicach i jest zadowolona. trzeba tylko pamiętać, żeby we wszystkim mieć umiar
      • mazur25a Re: wypełnianie zmarszczek 18.08.15, 09:29
        Najlepsze wypełnianie zmarszczek jest w klinice melitus

www.kresy.pl/?profil/pinkuneko
    • vivyan Re: wypełnianie zmarszczek 18.08.15, 11:37
      Od czterech lat robię regularnie botoks i wypełnianie kwasem hialuronowym. Miałam głęboką lwią zmarszczkę i bruzdy przy ustach. U mnie botoks utrzymuje się dosyć krótko, ok. 4 miesiące, natomiast wypełniacz długo, bo ponad rok. Po pierwszym zabiegu botoks + kwas następne dwa razy powtarzałam tylko botoks, bo nie było potrzeby wypełniania zmarszczek ponownie. Efekt jest bardzo delikatny, twarz wygląda na wypoczętą, nikt mnie nie pyta w kółko czemu jestem wkurzona albo zmęczona. Żeby osiągnąć "efekt Ewy Minge" trzeba by chyba wlać w siebie wiadro botoksu i drugie tyle wypełniaczy smile Trzeba znaleźć rozsądnego lekarza, bo z tym różnie bywa smile Botoks jest tańszy, wypełniacze droższe ale zdecydowanie warto, szkoda kasy na kremy, które i tak nie działają. Co do bolesności - botoks robię bez znieczulenia, dla mnie to raczej nieprzyjemne niż bolesne, w przypadku wypełniaczy lekarka znieczula mi twarz Emlą i tego się już w ogóle nie czuje. Najlepiej poszukaj sprawdzonego gabinetu w swojej okolicy.
    • gagunia Re: wypełnianie zmarszczek 31.10.15, 08:37
      Na 40 urodziny zrobiłam sobie kwas w bruzdy nosowo-wargowe i w lwią zmarszczkę. Było to 5 miesięcy temu, efekt cały czas się utrzymuje. Wcześniej wyglądałam, jak bym nie przespała nocy. Teraz twarz wygląda na wypoczętą i jednocześnie naturalną. Jestem zadowolona i jak zajdzie potrzeba, to za kilka miesięcy na pewno zabieg powtórzę.
      • mami2 Re: wypełnianie zmarszczek 31.10.15, 09:21
        A nie wiesz może jak z okolicą doliny łez? U mnie niestety najbardziej tam widoczny jest ubytek kolagenu czy czegoś tamwink, a słyszałam, że w tych miejscach trzeba to bardzo ostrożnie robić u bardzo dobrego lekarza. Rano wyglądam jakbym spała 2 godziny/całą noc przepłakała. Mniej więcej około południa gęba dochodzi do siebiewink.
        • gagunia Re: wypełnianie zmarszczek 31.10.15, 13:55
          Też czytałam o nieudanych zabiegach i chyba w tym miejscu najłatwiej spartaczyć robotę. Na szczęście nie jest to mój najsłabszy punkt i na razie nie przewiduję zabiegu w tym miejscu. A gdybym już się zdecydowała, to szukałabym bardzo doświadczonego specjalisty, nawet za dużo większe pieniądze.
        • koronka2012 Re: wypełnianie zmarszczek 31.10.15, 18:54
          Dolina łez jest o tyle problematyczna, że jest ryzyko trafienia w naczynko. I nawet najlepszemu lekarzowi może się to trafić. Ale u mnie przeszło bezpbroblemowotongue_out
      • gagunia Re: wypełnianie zmarszczek 28.01.17, 20:03
        Minęło sporo czasu, a efekt mojego kwasu jeszcze jest całkiem przyzwoity. Jak patrzę na zdjęcia sprzed zabiegu, to uważam, że 1,5 roku po wypełnieniu wyglądam lepiej niż przed zabiegiem. Jednak z lewej strony przydałoby się trochę dostrzyknąć, bo bruzda staje się widoczna jak jestem zmęczona czy odwodniona po bieganiu na przykład.
        No i w czerwcu robiłam mezoterapię. Kosmetyczka celowo omijała miejsca, w które miałam rok wcześniej podawany kwas, bo stwierdziła, ze efekt jest na tyle dobry, ze nie będzie mi tam nic na razie dokładała. Teraz planuję powtórzyć mezoterapię, bo twarz była przez pół roku ładnie nawilżona, świeższa, jędrniejsza. Na wiosnę poprawię bruzdy.
    • mia_siochi Re: wypełnianie zmarszczek 31.10.15, 09:56
      Ja robię od wielu lat. Botoks i usta, bruzd nie mam. Ból żaden. Efekt prawie natychmiastowy. Ile kosztuje-nie wiem, robię po znajomosci, w cenie samego preparatu. Ale patrząc na ceny "cudownych" kremów to koszt jest mały wink
      • feromona Re: wypełnianie zmarszczek 31.10.15, 19:58
        Mam mieszane uczucia. Po ostrzyknięciu twarz wygląda super. Po kilku miesiącach ( wchłonięciu ), moim zdaniem gorzej niż przed. Robisz się obwisła. Jak już raz zaczniesz to musisz robić regularnie.Takie jest moje zdanie.
        • mia_siochi Re: wypełnianie zmarszczek 31.10.15, 20:02
          Nie obwisla, tylko taka jak wcześniej...
    • slona78 Re: wypełnianie zmarszczek 31.10.15, 21:02
      Po pierwsze szukaj chirurga plastycznego, a nie kogoś, kto zrobił sobie szkolenie i się zwie teraz specjalistą medycyny estetycznej wink
      Botoxem robi się zmarszczki, które wynikają z mimiki i tylko się je poraża, przez co są pięknie wygładzone. Kwasem robi się wypełnienia. Botox wytrzymuje pół roku, kwas grubo ponad rok.
      a... i jeszcze, proś o naklejkę z ampułki lub po prostu ampułkę. Bo jeśli coś nawali, to dobrze, żeby było wiadomo co faktycznie miałaś podane (a nie co było ustalone) wink
      • dos-ka89 Re: wypełnianie zmarszczek 28.02.16, 18:13
        Dobra kliniką na tego typu zabiegi zdecydowanie jest łódzki dermed . Wypleniałam zmarszczki juz dwu krotnie u dr Żukowskiej.Mnie się Botox utrzymywał ponad 6 miesięcy, skóra ładnie gładziutka bez zmarszczek
    • zwierzakowa13 Re: wypełnianie zmarszczek 19.07.19, 13:57
      Moja koleżanka robiła sobie czoło. Ma bardzo bogata mimike twarzy w tym czoła. Bruzdy miała głębokie.
      Wynik był rewelacyjny, zyskała jej twarz bardzo.

Pierw był botox, a po kilku tygodniach, jak już było widać ostateczny efekt botoxu, miała wypełnianie kwasem hialuronowym.
    • elzbietamoryn23 [...] 26.08.19, 18:21
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka