joaaa83 29.05.15, 12:05 Prałyście kiedyś zamszowe buty w pralce? Ręcznie nie potrafię usunąć zabrudzenia. Jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niktmadry Re: Pranie obuwia 29.05.15, 12:12 Za mszowe nie - bo nigdy mi nikt za bycie na mszy nie zapłacił ale za zarobione przeze mnie pieniądze to i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Pranie obuwia 29.05.15, 12:21 Zamsz nie znosi wody.Sa specjalne produkty do czy szcze nia zamszi,albo zwykla gumka olowkowa biala. Odpowiedz Link Zgłoś
joaaa83 Re: Pranie obuwia 29.05.15, 12:33 Wiem, że zamsz nie znosi wody, stąd moje pytanie. Buty były sprayowane zanim się wybrudziły i czyszczone pianką do zamszu. Gumka ołówkowa biała raczej raczej też nie rozwiąże problemu, bo mają tekstylne wstawki. Czy ktoś wyprał zamszowe buty w pralce i jaki był tego efekt? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Pranie obuwia 29.05.15, 12:35 Mi jak przemokly to efekt byl oplakany Oddaj do chemicznego czyszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Pranie obuwia 29.05.15, 12:28 Prałam eksperymentalnie: zrobiły się sztywne i zaczęły rozklejać- buty do wyrzucenia Odpowiedz Link Zgłoś
agusiah Re: Pranie obuwia 29.05.15, 13:37 Chyba emu to jedyne zamszowe buty nadające się do prania. Emu prałam z powodzeniem. Inne też prałam, ale potem musiałam wyrzucić Odpowiedz Link Zgłoś
crea.tura Re: Pranie obuwia 29.05.15, 16:41 Mi ostatnio jasno beżowe zamszowe mokasyny mąż doczyścił terpentyną i wyglądają jak nówki. Miały mocno zatarty brud na noskach a wyglądają jak nowe. Odpowiedz Link Zgłoś