Dodaj do ulubionych

Rodzice A.Dudy

29.05.15, 21:26
Obejrzałam właśnie wywiad z rodzicami Dudy i jestem bardzo pzytywnie zaskoczona. Szczególnie mama wydaje się być miłą i ciepłą osobą. m.deon.pl/religia/wiara-i-spoleczenstwo/art,1006,w-jakiej-rodzinie-wychowywal-sie-andrzej-duda-video.html
Obserwuj wątek
    • kamunyak Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 21:38
      tak, tak...bardzo miła.
      Pod warunkiem, że chodzisz co niedziela do kościoła i całe swoje życie powierzasz opatrzności bożej wtedy jesteś w stanie ją zrozumieć.
      No, ja jakos niekoniecznie identyfikuje się ojcem dyrektorem a swoje życie staram się sama kontrolować.
    • fiu-bzdziu2010 Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 21:51
      zraziłam się do Pierwszej Mamusi, po tym jak studentom na wykładzie dała do podpisania listy poparcia dla synka
    • fredzia-33 Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 21:51
      Chyba żart ,Z kilku minut takie obserwacje.ja zaobserwowałam cos zupełmnie innego .Fanom Radia Maryja mówię NIEEEEEEEEEEE

www.se.pl/wiadomosci/polityka/skandal-mama-andrzeja-dudy-zbiera-podpisy-dla-syna-od-studentow_574267.html
      • kamunyak Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 22:09
        > Chyba żart ,Z kilku minut takie obserwacje.ja zaobserwowałam cos zupełmnie inne
        > go .Fanom Radia Maryja mówię NIEEEEEEEEEEE
        >

nie z kilku minut tylko z kilku wywiadów, których zdążyła już udzielić. Wszystkie w tonie podobnym.
    • alka7777 Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 21:52
      Pewnie miła i ciepła, bardzo dbająca aby synuś miał dobrze. Wszystko dla niego zrobi - nawet agitację wśród swoich studentów, których będzie egzaminować. Cała słodycz macierzyńska. Dla synka wszystko a czy to jest moralne to nie jest ważne
      • laquinta Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 22:31
        Mamusia synusia Billa Clintona miała spoty w Tv, w których mowila, ze Clinton, do bardzo dobry synus, bo jako nastolatek bronil ja przed mezem alkoholikiem.
        • kamunyak Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 02:21
          > Mamusia synusia Billa Clintona miała spoty w Tv, w których mowila, ze Clinton,
          > do bardzo dobry synus, bo jako nastolatek bronil ja przed mezem alkoholikiem.
          >

a jakie to ma przełożenie na naszą Pierwszą Matkę?
        • finalna Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 11:04
          A zbierała podpisy od swoich podwładnych, których potem miała oceniać?
      • laquinta Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 22:55
        Kazda normalna matka, dla synusia, który ma zostać prezydentem zrobi wszystko, co dobra matka zrobic może i powinna.
        • iskierka3 Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 23:07
          Jeżeli dobrze rozumiem, zbierała podpisy dla SWOJEGO syna wśród SWOICH studentów. Uważasz, że to jest w porządku? Bo ja uważam, że jeśli tak było to powinna ponieść konsekwencje dyscyplinarne.
          • mamma_2012 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 18:48
            Bez przesady, konsekwencje dyscyplinarne i dżihad, sa przewidziane dla nauczycielki wiejskiej/ podmiejskiej szkółki, ktora puściła głupi tekst.
            Matka, żona i bliskie Dudusiwi kobiety, sa na innych prawach;/
            • fiu-bzdziu2010 Re: Rodzice A.Dudy 31.05.15, 12:55
              pamiętam jak wyżywali się na nauczycielce, która nie chciała krzyża w pokoju nauczycielskim

zgnoili kobietę, jak się patrzy
    • dydaki Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 22:03
      Jesteś co prawda kolejnym trollem który ma nakręcać tu kłótnie
      ale akurata mamunia Dudy jawi się dość koszmarnie na fanatyczkę i mamunię nadopiekuńczą, i baaaardzo się pcha z synkiem na ekran.
      • alka7777 Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 22:15
        No chyba liczy na specjalne profity z tego tytułu
      • laquinta Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 22:33
        dydaki napisała:

> Jesteś co prawda kolejnym trollem który ma nakręcać tu kłótnie

Dlaczego nakrecac klotnie? Nie można wyrazić swojej opinii?
      • mamma_2012 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 19:02
        Nie bardziej niz żona i córa. Za miesiąc beda wyłazic z toalety i lodówki, cała dziwna, jak dla mnie, rodzina.
    • zofijkamyjka Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 22:23
      Gorzej z teściami wink
    • zasadaa Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 22:27
      Łoooo matko. No cóż, prawdę mówiąc myślałam, ze mój post nie spodoba się większości emam, ale ze zostanę okrzyknięta trollem, idiotka itp. dlatego, ze ta pani wzbudza we mnie pozytywne emocje, nie myślałam smile
      • jolunia01 Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 22:33
        Trudno, żeby wzbudzała pozytywne emocje we mnie osoba, która twierdzi (cytuje z pamięci): "To Bóg powierzył Andrzejowi Polskę". Tylko urojenia, czy coś poważniejszego?
        • laquinta Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 22:34
          To wiara czyni z ludzmi takie cuda, wiara.
          • alka7777 Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 22:38
            wiara wszystko wytłumaczy i nawet niegodziwość i szalbierstwo. Bójcie się fanatyków
            • laquinta Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 22:47
              Mnie o to nie pytaj, ja nie jestem wierzaca.
          • baltycki Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 22:39
            zasadaa napisała:

> Dziewczyny podpiszcie petycje "Sprzeciw wobec udostępniania aborcyjnych pigułek
            > "
            > citizengo.org/pl/signit/15771/view
            > Im więcej osób to podpisze tym większa szansa, że przepisy te zostaną zmienione

To tez wiara??
            • zasadaa Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 22:49
              O ja pier.... lustracja na forumgazeta.pl smile Bo ktoś możne mieć inne poglądy niż emamy. I piszą to osoby, które walczą o równouprawnienia i tolerancje smile
              • menodo Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 23:07
                Spadaj trollu
                • zasadaa Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 23:09
                  Jestem trollem bo....?
                  • menodo Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 23:18
                    Jestem trollem bo....?

Cholera wie, co ludzi pcha do tego procederu.
                    Patologia jakaś
                    • zasadaa Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 23:26
                      Jest jeszcze coś takiego jak odmienne poglądy, opinie, zdanie, przekonanie, stanowisko....o które wyborcy Bredzislawa itp.tak bardzo walczą
            • laquinta Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 23:09
              Ja uważam, ze tak, ze to wiara.
              A jak Ci się podoba moja toPP?
              • baltycki Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 23:42
                Zatrudnilbym big_grin
        • zasadaa Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 22:38
          Tylko, ze ja pisze o swoich odczuciach i nikomu nie narzucam, ze ma odczuwać tak samo. A różnica jest taka, ze mimo odmiennych poglądów nie wyzywam nikogo od idiotek, trollów i takich tam.
          • laquinta Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 23:00
            Nic nie poradzisz. Oni musza te nienawisc wyrzygac. Ulzy im.
            • zasadaa Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 23:03
              smile smile smile
              • iskierka3 Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 23:11
                Hmm, zawsze mi sie wydawało, że menodo jest za PISem. Może się mylę. Ale zmartwię Wasze spragnione kombatanctwa dusze - ten nick wali akurat równo po wszystkichwink
                • menodo Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 17:50
                  Nie po wszystkich, nie po wszystkich wink
            • alka7777 Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 23:25
              nie musimy, myślę jednak że to ty czujesz nienawiść do nas inaczej myślących , a jak nie jest po twojej myśli to po chrześcijańsku to skomentujesz
              • laquinta Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 23:35
                Nie jestem chrzescijanka., to po pierwsze, a po drugie - patrze i widze, przecież slepa nie jestem.
                Demokracja nie polega na tym, ze się przeciwnika nienawidzi, ale na tym, ze się walczy o swoje. Nie trzeba nienawidziec kogos, kto nawoluje do usunecia z aptek tabletek, ale zakasać rękawy i walczyc, by te tabletki tam były. Nie trzeba nienawidziec wybranego prezydenta i jego rodzicow, ale mieć własnego kandydata lub nim być i wygrac wybory. I tak dalej. Nienawisc jest destrujcyjna dla wszystkich.
              • zasadaa Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 23:37
                Ja odbieram, ze to własnie osoby, które nie myślą tak jak normy emamy nakazują, mogą czuć nienawiść od pozostałych czlonkow forum
                • alsk9 Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 23:40
                  Rzygać się chce od twoich wypocin. Spadaj trollico.
                  • zasadaa Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 23:53
                    Tak, tak słyszałam, ze mam już spadać. Ale ja nadal pytam DLACZEGO ?
                • iskierka3 Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 23:51
                  Nie ma czegoś takiego jak normy emamy. Poza tym, prócz jednej osoby ( która notabene cieszyła się z jego wygranej) nikt Cie nie wyzywa. Poza tym nikt nie nienawidzi rodzicow Dudy.
                  • zasadaa Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 23:55
                    Przeczytaj jeszcze raz odpowiedzi emam w tym wątku.
                    • iskierka3 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 00:01
                      Czytałam. Kolejna osoba sie zdenerwowała kiedy zaczełaś BEZPODSTAWNIE zgrywac ofiare nieistniejacej "nagonki". Zreszta po to, żeby ludzie sie wkurzyli.
                      • zasadaa Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 00:05
                        Hmmm.... Nie odpowiadam za to odczucia innych osób i to czy się wkurzają na moje opinie
                        • iskierka3 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 00:07
                          Ale nikt sie nie wkurza na Twoje OPINIE. Doskonale wiesz na co sie wkurzają.
                          • iskierka3 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 00:10
                            Poza tym idąc tym tropem, za Twoje odczucie też nikt nie odpowiada. I jesli jako atak i lustracje (???) odbierasz to, że na kimś bohaterowie wywiadu robią złe wrażenie, mimo że na Tobie robią dobre - to nie możesz obarczać za swoje odczucia rozmówcy, prawda?
                            • zasadaa Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 00:22
                              Tak, tylko ja nigdzie nie pisałam, ze maja robić dobre wrażenie. Nikomu nie narzucam swojego zdania. Poki co cały czas odpowiadam na opinie innych osób z forum, ze to są moje opinie, ze nikomu nie zabraniam myśleć inaczej. Dodatkowo, to ze mam inne zdanie nie znaczy, ze jetem trollem, czy tez idiotka jak pisano tu na forum.
                              • iskierka3 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 07:32
                                Tobie też nikt nie zabrania myśleć inaczej i każdy wypowiada swoje opinie. Bycie idiotka zarzucił Ci menodo, która, jak wspomniałam, wali po wszystkich a nie specjalnie po zwolennikach PIS. Więc zatem prosze - nie projektujwink
                              • cosmetic.wipes Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 08:31
                                > Nikomu nie nar
                                > zucam swojego zdania.

W kwestii opinii o Pierwszej Mamusi rzeczywiście brak ci mocy, aby komus zdanie narzucić. Jeśli zaś chodzi o twoja aktywność w sprawie wycofania "pigułki po" to jak najbardziej chcesz narzucić innym swój światopogląd. Czy nie wystarczy ci, że sama nie będziesz z niej korzystać? Przecież stosowanie tego rodzaju antykoncepcji (i kazdej innej też) nie jest obowiazkowe. Nikt ci do gardła na siłę EllaOne nie wciska, więc bądź łaskawa od...lić się od wszystkich niezarażonych miłosierdziem chrześcijańskim.
                                • anetapzn Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 08:39
                                  cosmetic.wipes napisała:
                                  Przecież stosowanie tego rodzaju anty
                                  > koncepcji (i kazdej innej też) nie jest obowiazkowe. Nikt ci do gardła na siłę
                                  > EllaOne nie wciska, więc bądź łaskawa od...lić się od wszystkich niezarażonych
                                  > miłosierdziem chrześcijańskim.

Popieram w 100% big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                  • alsk9 Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 23:55
                    Ja za chwilę ją zacznę wyzywać, bo gnid hipokrytek pasjami nie cierpię, i mdłości mam jak takie indywidua o nieszerzeniu nienawiści bredzą w jednym ciągu z określaniem obecnego prezydenta np "Bredzisławem".
                    Rzyg rzyg rzyg. Zwykłe zakłamane gnidy.
                    • iskierka3 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 00:03
                      Ja tez nie znosze hipokryzji a czego jeszcze bardziej to celowego ustawiania się w pozycji ofiary i przesladowan. Ale przeciez po to prowokuja, zeby padla taka odpowiedz jak Twoja, która zaraz wkleja w sygnaturke i beda z duma obnosic swoja "krzywde".
                      • zasadaa Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 00:09
                        Moim celem nie jestem żadna prowokacja. Spokojnie.
                        • iskierka3 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 00:11
                          Przecież ja jestem bardzo spokojna. Wypowiadam tylko swoją opinię.
                          • zasadaa Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 00:24
                            Szanuje ją.
                • marianna1960 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 10:32
                  Z nimi nie ma dyskutować czytają tylko wyborczą jedyną słuszną gazetę i oglądają TVN. Dla nich aborcja to jak wyrwanie zęba a pedalstwo to normalne zachowanie. Tym panom nic nie pomoże
                  • alka7777 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 18:35
                    masz monopol na prawdę. te które czytają co innego niż GP czy tv trwam to są głupie bo tylko twoja prawda jest ok .A po drugie nikt mi nie musi pomagać. jestem dorosłam i mam swoje zdanie, w odróżnieniu do Ciebie, która musi mieć szczegółowe wytyczne jak ma myśleć
          • rosapulchra-0 Re: Rodzice A.Dudy 31.05.15, 08:09
            Przegrani pokazują swoje prawdziwe "ja"..
          • szarsz Re: Rodzice A.Dudy 31.05.15, 14:01
            > nie wyzywam nikogo od idiotek, trollów i takich tam

Tylko Bredzisławów.
    • kkalipso Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 23:13
      Tacy rodzice to skarb - bardzo fajny wywiad.
      • laquinta Re: Rodzice A.Dudy 29.05.15, 23:59
        Tez tak mysle.
    • zasadaa Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 00:53
      Jako, ze moja pierwsza myśl nie do końca została zrozumiana tak jak bym chciała uważam ze muszę sprostować. Moim głównym celem było to, ze rodzice prezydenta Dudy wywarli na mnie pozytywne wrażenie..... i tylko tyle. Po prostu. Jeżeli ktoś uważa, ze to była manipulacja, prowokacja, próba zmuszenia do zmiany poglądów to oświadczam, ze nie było to moim celem. Pozdrawiam i przeprasza emamy, które poczuły się urażone moimi wypowiedziami.
      • lady-z-gaga [...] 30.05.15, 08:40
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • scher Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 08:46
          lady-z-gaga napisała:

> Prezydentem jest wciąż Bronisław Komorowski. Nie jest żadnym bredzisławem

Ogromnie potrzebne jest Polsce to nowe rozdanie. Zmasowany przemysł pogardy, wymierzony przez mainstream w śp. prezydenta Lecha Kaczyńskiego, pozbawił głowę państwa godności. Mimo, że Lech Kaczyński do ostatnich chwil służył Polsce, prorządowe media robiły wszystko, by go zniszczyć i ośmieszyć. Jego następca przeciwnie - ośmieszał się sam, choć prorządowe media do dziś starają się z niego zrobić męża stanu. Obie prezydentury zostały pozbawione godności, choć każda z nich w inny sposób. Czas, by to odbudować.

Wielu Polaków miało potężny problem z prezydenturą Komorowskiego. Jak bowiem pogodzić tętniący w sercu patriotyzm z niechęcią do człowieka, który niszczy, szerzy podziały, działa na szkodę obywateli i zakłamuje historię? Jak szanować prezydenta, który chroni zbrodniarzy, a odwraca się od narodowych bohaterów? Jak nie zgrzeszyć niechęcią żywioną do głowy państwa, gdy urząd ten zostaje skompromitowany przez człowieka, kipiącego arogancją władzy?
          • lady-z-gaga Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 08:54
            Zejdź na ziemię. Jestesmy tu i w tym wątku. Hipokryzja i chamstwo nadal będzie hipokryzją i chamstwem, mimo starych cytatow.
            Chyba, że sugerujesz, że autorka wątku przyszła wziąć odwet za śp. prezydenta Kaczyńskiego - wtedy przyznaję, jest w tym jakaś logika.
          • alka7777 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 18:36
            spadaj trolico
        • solaris31 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 18:30
          no na pewno i Ty tej kultury ani tolerancji nie szerzysz.

ponadto, Dudzie przysługuje tytuł prezydenta-elekta, a taką osobę tytułuje się per "panie prezydencie". tytularnie, mamy dwóch prezydentów, a nawet więcej, bo byli także zachowują prawo do tytułu prezydenta, z tym, że tylko jeden jest urzędujący.
          • lady-z-gaga Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 18:45
            > ponadto, Dudzie przysługuje tytuł prezydenta-elekta, a taką osobę tytułuje się
            > per "panie prezydencie". tytularnie, mamy dwóch prezydentów, a nawet więcej, b
            > o byli także zachowują prawo do tytułu prezydenta, z tym, że tylko jeden jest
            > urzędujący.

co Ty nie powiesz? czytając ten wątek mozna odnieść wrażenie, że mamy jednego prezydenta - Dudę, a oprócz niego jakiegos Bronka albo Bredzisława, własciwie nie wiadomo kogo...
            ja nie mam ambicji szerzyć kultury wsród oszołomstwa, odpowiadam na takim poziomie, na jakim jest rozmówca

• solaris31 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 19:54
              a jakimż to oszołomstwem się wykazałam tudzież brakiem odpowiedniego poziomu dyskusji, że odpowiadasz mi w identyczny sposób? smile
              • lady-z-gaga Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 20:01

sądziłam, że rozmawiamy o moim wcześniejszym poście
                Ty go skomentowałaś, a ja wyjasniłam, skąd się wziął
                gdzie widzisz chamstwo adresowane do Ciebie?wink
                • lady-z-gaga proszę 30.05.15, 20:03
                  forum.gazeta.pl/forum/w,567,157784500,157786132,Re_Rodzice_A_Dudy.html
                  • przystanek_tramwajowy Re: proszę 30.05.15, 20:12
                    Swoją droga, ta rodzina nie wzbudza sympatii. Elekt - gładki i śliski, elektowa - sztywna jakby kij połknęła i nienaturalna, elektówna - blondynka typu "jestem ładna i pusta", jakby żywcem wyjęta z reklamy odzieżowej sieciówki albo podpasek. Muszę powiedzieć, że dużo więcej miłych słów można było powiedzieć o prezydencie Kaczyńskim i jego rodzinie, nawet gdy się go politycznie nie popierało.

---
                    Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek).
    • marzeka1 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 10:24
      Cóż za wątek, o matko big_grin
      Jaka matka jest zła? jacy rodzice są źle? Ci, którzy kochają swoje dzieci, także dorosłe.
      W takim razie trzeba koniecznie powiedzieć, że wspierająca w wyborze matka prez. Clintona, o czym wspomniała Laquinta- była zła; mama p. Komorowskiego, która z nim do zdjęć stanęła, gdy widział się z nią w trakcie kampanii- była zła; a już najgorsi są rodzice Dudy.

"Urocze" jest szczególnie takie widzenie rodzica, który dziecko kocha "ale akurata mamunia Dudy jawi się dość koszmarnie na fanatyczkę i mamunię nadopiekuńczą, i baaaardzo się pcha z synkiem na ekran.". Wiadomo, nie mama, nie matka- od razu "mamunia". big_grin
      • lady-z-gaga Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 10:43
        nie zauwazyłas, że zarzuty nie dotyczą nadmiernej miłości macierzyńskiej i poparcia, ale wykorzystania stanowiska dla agitacji politycznej?
        • marzeka1 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 10:56
          Ale jedno niemądre zachowanie matki dla wielu oznacza "koszmarną mamunię"- i powiem Ci tak: w wyborach samorządowych startował na radnego mąż mojej dobrej koleżanki, był z PO, nie głosowałam na tę partię, a na lokalne u nas stowarzyszenie, nie tylko ja, ale i wiele osób w pracy, także jej uczniów- podpisało się pod listą, na której zbierało się podpisy, na tej zasadzie, bo nie musiało to oznaczać , ze tak też się zagłosuje:
          na tej zasadzie.

Bo jeśli już mówić o niefajnym rodzicu, to z osób publicznych tak postrzegam np. pana Wałęsę, gdy czytałam jego gadki o jego dzieciach itp. - no ale pana Wałęsę tak mocno wnosi pycha, ze nie ma już kiedy być rodzicem, dobrym rodzicem i mężem do tego. A widzę, jak dobrym ojcem był śp.p. Mazowiecki, który jako podwójny wdowiec dobrze wychował swoich 3 synów.
          • nisar boszszsz.... 30.05.15, 18:02
            Żądanie poparcia dla synka od swoich studentów nie jest "jednym niemądrym zachowaniem" tylko skrajnym chamstwem i bezczelnością. Tym gorszymi, że wykładowca powinien trzymać jednak poziom moralny.
            Najwyraźniej poziomy moralne mamuni elekta przeniosły się pod poziomy morza Martwego. Istotnie, godne najwyższego szacunku. Rzyg.
            • marzeka1 Re: boszszsz.... 30.05.15, 18:23
              Język mówi całkiem sporo o drugim człowieku- o Tobie też mówi. Myślę, że w takim nakręceniu nienawiścią musi się żyć ciężko na co dzień.
              I czym innym, o czym wyżej pisałam, przywołując listę męża mojej koleżanki, który startował na radnego- jest zbieranie podpisów na listy kandydata, czym innym żądanie głosowania na niego.
              • lady-z-gaga Re: boszszsz.... 30.05.15, 18:47
                > I czym innym, o czym wyżej pisałam, przywołując listę męża mojej koleżanki, któ
                > ry startował na radnego- jest zbieranie podpisów na listy kandydata, czym innym
                > żądanie głosowania na niego.

koleżanka jest szefową? czym innym jest wykorzystanie podległości, a czym innym danie szansy na koleżeńska przysługę wink
                • marzeka1 Re: boszszsz.... 30.05.15, 18:50
                  Ale koleżanka jest nauczycielką i tę listę podpisywali także jej uczniowie z klasy 3 liceum. I także sporo osób z pracy, mimo że nie wszyscy głosowali na partię, z której startował.
                  • lady-z-gaga Re: boszszsz.... 30.05.15, 19:00
                    a czy Ci wszyscy ludzie go znali?
                    bo jesli nie, to może uczciwiej byłoby, aby kandydat zbierał podpisy osobiście? chyba tak ma wyglądac idea demokracji na szczeblu samorządowym?
                    bo jesli ktoś nie jest w stanie nawet zebrać podpisow, to a) nie nadaje się i nie powinien kandydowac b) nie ma czasu i równiez nie powinien kandydowac
                  • mamma_2012 Re: boszszsz.... 30.05.15, 19:26
                    Agitowanie na zasadzie podwladnosci pracownikow, uczniów, studentów, to chamstwo, któremu ciezko nadać, nadająca sie do druku nazwę.
                    Podpisywali, bo nie wiedzieli, co odwali koleżance w następnej kolejności, np. kZdy myślący samodzielnie minus stopień albo dwa w dół.
                    • przystanek_tramwajowy Ciekawe spostrzeżenie 30.05.15, 19:37
                      A czy tatuś pana Dudy nie przypomina wam Antoniego Macierewicza? Bo mnie bardzo.

---
                      Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek).
            • alka7777 Re: boszszsz.... 30.05.15, 18:38
              Nisar graba, masz rację ale oni tego nie pojmują, bo mają inne standardy
              • nisar Re: boszszsz.... 30.05.15, 19:49
                alka7777 napisał(a):

> Nisar graba, masz rację ale oni tego nie pojmują, bo mają inne standardy

Ale jedno trzeba im przyznać - są Mistrzami w kategorii "odwracanie kota ogonem" smile

Najgorsze jest to, że teraz ludzie z właśnie takimi standardami będą rządzić. Cóż, z drugiej strony wygląda na to, że do października zdążą Partię z której Wywodzi się Prezydent Elekt tak skompromitować, że może uda się uniknąć większości PIS w parlamencie. Robią co mogą smile
            • rosapulchra-0 Re: boszszsz.... 31.05.15, 08:29
              A to "żądanie" jest plotką dziennikarską czy pomówieniem? Są na to jakieś konkretne dowody?
    • marianna1960 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 10:30
      A znasz może brata Agaty Dudy Jakuba Kornhousera pl.wikipedia.org/wiki/Jakub_Kornhauser
    • marianna1960 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 10:53
      www.youtube.com/watch?v=G8FO2rk_sWk&index=10&list=WL
    • zwariowana_wariatka Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 12:06
      dżizas, czy pisowskie trolle nie mogą się masturbować swoim zwycięstwem gdzie indziej? proszę uncertain
      • marianna1960 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 14:18
        Czy to forum należy do was lewackich troll?? Czy nikt inny nie ma prawa do wpisu
    • przystanek_tramwajowy Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 18:33
      Uśmiech pani Dudy-mamusi kojarzy mi się z bajką o Jasiu i Małgosi. Tak musiała się uśmiechać czarownica do Jasia, gdy zachęcała go, żeby zjadł jeszcze trochę pierniczków, bo chciała, żeby utył zanim wsadzi go do pieca. Z jedna strony gęba pełna Pana Boga, a z drugiej szantażowanie studentów, że nie zaliczą, jak nie podpiszą listy z poparciem dla jej syna. W takiej rodzinie wychował się elekt.

---
      • marzeka1 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 18:39
        Mam taki namiar " - możesz dać namiary, że było "szantażowanie studentów, że nie zaliczą"?
        • przystanek_tramwajowy Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 18:53
          marzeka1 napisała:

> Mam taki namiar " - możesz
          > dać namiary, że było "szantażowanie studentów, że nie zaliczą"?

Myślę, że niejeden podpisał, bo pomyślał: "Jak tego nie zrobię, to ta stara złośliwa prukwa Dudowa mnie uwali".

---
          • marzeka1 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 19:05
            Przekazujesz i uogólniasz myśli swoje? Jak żyje się aż z taką nienawiścią "do innych"? Smutne to w sumie, aby takimi słowami" prukwa, czarownica, złośnica".
            • lady-z-gaga Re: Rodzice A.Dudy 31.05.15, 08:22
              Marzeka, to się nazywa odwracanie kota ogonem wink nie potrafisz dłużej uzasadniać swojej kompletnie bezsensownej opinii, więc zasmucasz się nad grubiaństwem oponentow.
              • rosapulchra-0 Re: Rodzice A.Dudy 31.05.15, 08:37
                A jak nazwiesz zachowanie przystanka? O jej wróżbiarstwo mi chodzi..
        • alka7777 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 18:53
          Marzeka - pomyśl jesteś studentem I roku, pierwsze zajęcia z wykładowcą i co Ci ona mówi, czy sądzisz że nie miała wglądu do list popierających AD. Od wykładowcy szkoły wyższej należy oczekiwać, że będzie ponad naciski a tym bardziej interes rodzinny. Moim zdaniem wielki wstyd i kto jak co to inteligencja ( bo za taką się uważa) powinna kierować się odpowiednimi standardami a nie zyskiem rodziny
          • alsk9 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 18:58
            Sama przyznała, że była świadoma że jest to niezgodne z prawem. A mimo to zrobiła to. I wielu studentów na pewno podpisało "na wszelki wypadek trzeba bo listy będzie miała do wglądu i co jak będzie z nią egazmin" .
            Smutne, bo od razu pokazuje, że och ach gadanie o moralności to jedno, a jak interes i szansa na zyski dla swojej rodziny i swoich znajomków- to się bez oporu z premedytacją prawa nie przestrzega.
            Świństwo, cwaniactwo i tyle.
            • marzeka1 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 19:07
              A widzisz różnicę między powiedzeniem , że głupio zrobiła, nie powinna tak zrobić, a obrzuceniem paskudnych słów, które na dodatek w niektórych interpretacjach robią matkę straszną ? Bo to 2 zupełnie różne sprawy.
              • alsk9 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 19:13
                Nie zrobiła "głupio". Premedytacja to nie głupota. Dobrze wiedziała co robi i że łamie prawo.
                Głupio wyszło bo jakiś studencina łamanie prawa upublicznił. I zonk. A miało być tak fajnie ponad prawem a skutecznie.
              • alka7777 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 20:26
                mądra wykładowca szkoły wyższej (ucząca studentów) nie zdawała sobie sprawy że głupio robi. Marzeka ty kpisz czy o drogę pytasz. Wykładowca szkoły wyższej nie zastanawiała się czy to zgodnie z prawem czy to wypada. Niestety wyszło na to że po trupach i wszystko można. Nie dziw się że nas to zbulwersowało.
                • alsk9 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 20:48
                  W krakowskim zapyziałym światku uczelnianym nepotyzm kwitnie aż miło. I ja się nie dziwię, że ona tę listę studentom wcisnęła. Po prostu jest przekonana, że stoi ponad prawem i nikt jej nie ruszy bo ma-plecy-i-rządzi. A poza tym Bóg jest po jej stronie. Ich córka też na AGH "karierę" robi. Światek "naukowców" i "specjaliści" w wieku emerytalnym zajmujący się innowacjami typu przelewanie z pustego w próżne i promocja własnej rodziny , politykowanie zamiast uczenie studentów technicznych nowinek by nadążać za innymi światowymi uczelniami.
                  Współczuję obecnemu rektorowi AGH , teraz to będzie miał beton nie do ruszenia na uczelni i sosny smoleńskie przy każdym uczelnianym budynku ze zdjęciami jedynie prawych osób i słusznej linii moralnej głoszonej przez prezydencką rodzinę, której ruszyć nie można, bo kto rodzinie panującego prezydenta podskoczy jak chce zachować stanowisko.

• fiu-bzdziu2010 Re: Rodzice A.Dudy 31.05.15, 13:10
                  ale Mamusia też w złym świetle postawiła Synusia, bo stwierdziła, że syn ją o to prosił....

No, a syn to przecież prawnik i polityk i powinien wiedzieć, że o takie rzeczy nie powinno się Mamusi prosić
            • rosapulchra-0 Re: Rodzice A.Dudy 31.05.15, 08:39
              CytatI wielu studentów na pewno podpisało "na wszelki wypadek trzeba bo listy będzie miała do wglądu i co jak będzie z nią egazmin" .
              Kolejna wróżka..
            • mirmunn Re: Rodzice A.Dudy 31.05.15, 13:52
              Tym bardziej, ze egzamin z chemii organicznej należy do tych podstawowych i najtrudniejszych zarazem ze względu na ogrom materiału.
              A jeśli jeszcze pani w zdaniu poprzedzającym "prośbę" o podpisy mówi, że u niej są i 4 terminy...
              Ciężko nie złapać aluzji, doprawdy.
    • naomi19 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 19:16
      Ja nie jestem pozytywnie zaskoczona, wrecz przeciwnie. Sluchalam jej, patrzalam na jej mimike i bardzo mi przypomina pewna pania... jej synowa po kilku latach nie wytrzymala i popelnila samobojstwo. Ja sie jej boje, a mam nosa do ludzi.
      • przystanek_tramwajowy Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 19:23
        No właśnie. To nie jest ciepłe, życzliwe spojrzenie. To jest spojrzenie, które mówi: "Spróbuj tylko zrobić coś, co mi się nie spodoba, a bez wahania przegryzę ci gardło".

---
      • marzeka1 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 19:24
        " Ja sie jej boje, a mam nosa do ludzi."
        Wąchasz wszystkich? I tak z góry już czujesz?

Bo w sumie jak patrzyłam w czasie kampanii na matki p. Komorowskiego i p. Dudy- widziałam 2 kochające swoje dorosłe dzieci kobiety.
        • naomi19 Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 19:49
          tak, czuje z gory
          po prostu pewnych rzeczy nie widzisz, nie twoja wina
          • aneta-skarpeta Re: Rodzice A.Dudy 30.05.15, 22:03
            dokladnie. moj maz ma taki zmysł jak Ty
            • mirmunn Re: Rodzice A.Dudy 31.05.15, 07:16
              okropna jest
              fałsz aż kipi, i coś takiego złego ma w oczach
              u nas na wsi drzewiej by się mówiło, że "drze od niej"- pomyślałam tak, jak ją pierwszy raz zobaczyłam, niezależnie od tego, co mówiła, czułabym dyskomfort przebywając z nią w jednym pomieszczeniu
    • mirmunn Re: Rodzice A.Dudy 31.05.15, 07:20
      A skoro "poprosiła" o podpisy na wykładzie- to sytuacja jest jednoznaczna.
      Jeśli pracownik naukowy prowadzi wykład z określonego przedmiotu, to jest potem u tegoż wykładowcy egzamin z w/w przedmiotu.
      Proste jak drut i skuteczne, wykłąd jest dla całego roku z reguły- czyli sporo duszyczeksmile.
      Kto by nie podpisał?
    • moofka Re: Rodzice A.Dudy 31.05.15, 08:48
      obejrzalam do polowy, nie dalam rady wiecej
      pierdacza trzy po trzy zakochani sami w sobie
      i nieudolna dziennikarka z wada wymowy
      • sonniva Re: Rodzice A.Dudy 31.05.15, 12:51
        Śmieszy mnie ta kobiecina. Z jednej strony mówi ze to bóg sprawił ze syn został wybrany a z drugiej latała jak z piórem i załatwiała glosy poparcia. To albo chora albo jakoś do końca nie wierzyła ze bóg chce tego wyboru. Katolicy... 😃😃😃
        • alsk9 Re: Rodzice A.Dudy 31.05.15, 13:01
          Nie no, nie przesadzaj. Bóg to nie jest ktoś kto daje prezenty leniom leżącym na kanapie i czekającym na mannę z nieba.
    • blind_leading_the_blind Re: Rodzice A.Dudy 31.05.15, 15:33
      niby zasadaa a takie kwasy tworzy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka