azja001 20.06.15, 14:34 To jaja jakieś, niby oficjalnie nie jest w Pis-e a już jest na konwencji partii. Zero wiarygodności i prawdomówności. Niestety źle to wróży. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nangaparbat3 Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 14:54 Że zacytuję klasyka: Koń jaki jest kazdy widzi. A przy okazji, u innego klasyka natknelam się na takie coś: Gdy śmierć zmoże Nie pomoże Broda ruda, Ani duda, Ni łez tłum, Kotłów bum. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 15:14 Przeciętny Polak odwiedza filharmonię raz na 117. 117 czego? Odpowiedz Link Zgłoś
misiulekpysiulek Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 15:23 baltycki napisał: > Przeciętny Polak odwiedza filharmonię raz na 117. > 117 czego? Chodzi o autobus linii 117. reporter.pl/filharmonia-narodowa-5717 Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 15:26 Dzięki temu autobusowi, ktorym przez 5 lat jeździlam codziennie, udalo mi się zapamiętać (bo info usłyszalam w radio, jadąc autem). Tak to już jest na starość, trzeba kojarzyc Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 15:24 Poprawilam. Tak sobie liczę - z tych, ktorzy do filharmonii chodzą, kilkadziesiąt procent bywa regularnie - sama latami bywalam, przeciętnie dwa razy w miesiacu, a czasem i co tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 15:30 Bo Komorowski to udzialu w konwencjach PO nie bral, prawda? Taki bezstronny byl ... Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 16:45 Jako prezydent RP ? Naprawdę ?! Odpowiedz Link Zgłoś
5venuss Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 17:17 ty jesteś głu...pia czy naiwna? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 17:27 Ok. Ile razy Prezydent Komorowski brał w udział w konwencjach PO od momentu wygranych wyborów w roku 2010 Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Pan Duda a bezstronność 21.06.15, 10:09 Zdecydowanie wolał w tym czasie polować do bulu. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 17:20 black_halo napisała: > Bo Komorowski to udzialu w konwencjach PO nie bral, prawda? Taki bezstronny byl > ... Komorowski jak został prezydentem to przestał brać udział w konwencjach PO... Jednak i tak nie bardzo rozumiem zdziwienie autorki wątku, przecież Duda od początku był przedstawicielem PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 17:25 To oczywiste, nawet łatwe do sprawdzenia w sieci ale już nie pierwszy raz Black_halo pisze w tym stylu , że rzuci kłamstwem a może przylgnie . Jak to szło " przemyśł pogardy"? To jak nazwać tą ilość jadu która obrzuca się prezydenta BK ?! Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 18:27 Ciekawe czy tak sie oburzalas, jak prezydenta wyzywali od kartiofli, kurdupli i obrzucali innymi obelgami, jawnie, wszedzie a nie tylko na forum ematka. Co za relatywizm moralny. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 18:38 Kaczynskiego Lecha, w Smolesnku zginal ... moze Ci sie nieco rozjasni. Nie, ze jestem zwolenniczka braci Kaczynskich, swoje za uszami maja i to tez nie sa krysztalowe postacie. Ale nalezy byc obiektywnym, Lech Kaczynski byl obrazany nie tylko za zycia ale i po smierci. A Komorowski nawet jak zrobic z siebie posmiewisko na caly swiat w japonskim parlamencie to i tak znalazl obronczynie na ematce. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 18:53 A o tego chodzi. Tego też nie uznawałam. On i jego brat odpowiadają za katastrofę smoleńską. Prezydent Komorowski nie robił z siebie żadnego pośmiewiska. Chyba tylko wśród pisowsko kukizowych debili. Co wydarzyło się w Japonii?: 1. Para Prezydencka Anna i Bronisław Komorowscy została przyjęta na audiencji przez Cesarza Japonii Akihito i Cesarzową Michiko. Rozmowa dotyczyła głównie kultury i współpracy gospodarczej. 2. Prezydent Komorowski wziął udział w polsko-japońskim forum gospodarczym w Tokio. Spotkał się z przedstawicielami japońskiego biznesu, przedstawicielami najważniejszych firm japońskich, z których część jest już ulokowana w Polsce. 3. Wieczorem Bronisław Komorowski wziął udział w recitalu pianisty Andrzeja Wiercińskiego, laureata I nagrody Ogólnopolskiego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina w 2015r. 4. Prezydent wręczył odznaczenia Japończykom zasłużonym dla rozwoju relacji polsko-japońskich. Uhonorowani zostali: senator Hirofumi Nakasone z japońsko-polskiej grupy parlamentarnej, były przewodniczący japońskiej organizacji biznesowej Keidanren Hiromasa Yonekura i pianistka Ikuko Endo. 5. Prezydent Komorowski spotkał się z premierem Japonii Shinzo Abe i japońskimi parlamentarzystami. Rozmawiali o polityce bezpieczeństwa, gospodarce i współpracy polsko-japońskiej . 6. Anna Komorowska wraz z żoną premiera Akie Abe odwiedziła sierociniec Fukudenkai. 7 . Premier Japonii Abe wręczył Prezydentowi Polski zaświadczenie o przyznaniu marszałkowi Józefowi Piłsudskiemu Orderu Wchodzącego Słońca. Order został przyznany w lipcu 1928 roku, ale oryginał zaginął w czasie II wojny światowej. 8. Prezydentowi Komorowskiemu towarzyszyli w wizycie przedstawiciele polskich firm z branży spożywczej, logistycznej, transportowej, budowlanej i kolejowej. Odbyli wiele rozmów z prezesami japońskich firm i ustalili warunki współpracy. 9. Prezydent Komorowski spotkał się z Przewodniczącym Izby Radców Parlamentu Japonii. 10. Para Prezydencka spotkała się ze studentami i kadrą profesorską Wydziału Polonistyki Tokijskiego Uniwersytetu Studiów Międzynarodowych. Media japońskie opisywały wizytę Komorowskiego jako bardzo udaną, dyplomatyczną i pełną wzajemnych uprzejmości. Podpisano wiele ważnych umów o współpracy polsko-japońskiej w sferze gospodarki, obronności i kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Pan Duda a bezstronność 21.06.15, 09:43 krejzimama napisał: > On i jego brat odpowiadają za katastrofę smoleńską. Wraca putinowski przekaz dnia? Odpowiedz Link Zgłoś
scher Oni to Targowica, a my trzeci maj 21.06.15, 19:14 krejzimama napisał: > On i jego brat odpowiadają za katastrofę smoleńską. Tak się historia składa, raz triumf a raz zdrada Nie da się w dziejach ustrzec draństw Jesteśmy Polakami, brzydzimy się zdrajcami Na żołdzie rozbiorowych państw Krew naszych przodków wchłonął bitewnych pól ubity piach Naszą dewizą honor, naszą dewizą honor, a nie poddańczy strach Oni bezideowi, zmieniali front nie raz Kłaniali się Kremlowi, kłaniają Berlinowi - i szkodzą cały czas. youtu.be/FI7fEU2EGg0 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 18:54 Bez przesady faux pas w Japonii by popelnil jakby odwiedzil Yasukuni a nie nazwal generala generalem. Gorsza wpadka byla zdecydowanie Tuskowej ktora przy rodzinie cesarskiej wystapila jako dres i wiesniara. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 18:58 >Gorsza wpadka byla zdecydowanie Tuskowej ktora przy rodz > inie cesarskiej wystapila jako dres i wiesniara. A to ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 19:03 Cofam cofam! To zona Millera byla jaka to pamiec jest zawodna... Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Pan Duda a bezstronność 21.06.15, 00:28 ichi51e napisała: > al generala generalem. Gorsza wpadka byla zdecydowanie Tuskowej ktora przy rodz > inie cesarskiej wystapila jako dres i wiesniara. A to nie pani Millerowa była? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 19:04 Nigdy nie wyśmiewałam prezydenta Kaczyńskiego, chociaż nie byłam jego zwolenniczką. Zawsze wkurzało mnie, że jest obrzucany inwektywami, bo bądź co bądź, był to prezydent naszego kraju. Czy to daje mi prawo do zauważania i oburzania się tym, jak od kilku lat traktuje się prezydenta Komorowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 19:30 black_halo napisała: > Kaczynskiego Lecha, w Smolesnku zginal ... Jedyny słuszny prezydent Black_halo Nie trzeba przecież pisać, który prezydent bo był tylko jeden Ale Ty wcaaaaaale pro PiS-uska nie jesteś! Wcaaaaale Kaczyński - był obrażany a Komorowski 'się ośmieszał' Błahahahaha Skrzywione to Twoje widzenie PiS-ursko, oj skrzywione Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pan Duda a bezstronność 21.06.15, 01:45 > Jedyny słuszny prezydent Black_halo Nie trzeba przecież pisać, który prezyde > nt bo był tylko jeden Ale Ty wcaaaaaale pro PiS-uska nie jesteś! Wcaaaaale > Wiesz, ja ogolnie uwazam, ze wladza w Polsce to jest jedna wieka hucpa, natomiast co przez ostatnie 8 lat robila PO to cos nowego. Takie moralnej degrengolady nie widzialam ani za AWS, ani za SLD ani za PiS. Premierzyca-klamczucha przepraszala za te afery tylko PO a nie wszystkich Polakow, ktorzy placa podatki na utrzymywanie tego koryta, osmiorniczki i wino. > Kaczyński - był obrażany a Komorowski 'się ośmieszał' Błahahahaha Skrzywi > one to Twoje widzenie PiS-ursko, oj skrzywione Bul Komowski osmiesza sie od dnia zaprzysiezenia ale poniewaz masz wbite do tepego lba, ze PO i jego przedstawiciele to cie nie bede przekonywac. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pan Duda a bezstronność 21.06.15, 17:19 black_halo napisała: > Wiesz, ja ogolnie uwazam, ze wladza w Polsce to jest jedna wieka hucpa, natomia > st co przez ostatnie 8 lat robila PO to cos nowego. Takie moralnej degrengolady > nie widzialam ani za AWS, ani za SLD ani za PiS. Bo oczywiście mieszkanka muslimskiego slumsiku pod Brukselą ma absolutnie najlepszy 'widok' na to co się dzieje Ty to naprawdę masz tupet i mniemanie. Z Jowisza w Saturnie wyczytujesz? > Bul Komowski osmiesza sie od dnia zaprzysiezenia ale poniewaz masz wbite do > tepego lba, ze PO i jego przedstawiciele to cie nie bede przekonywac. Debile uważają, że wejście na podest do robienia zdjęć to 'ośmieszanie się'. A wyczynów 'jedynego słusznego prezydenta' oczywiście nie pamiętają Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pan Duda a bezstronność 21.06.15, 18:10 > Bo oczywiście mieszkanka muslimskiego slumsiku pod Brukselą ma absolutnie najle > pszy 'widok' na to co się dzieje Ty to naprawdę masz tupet i mniemanie. Z Jo > wisza w Saturnie wyczytujesz? Wlasnie mialam ci soczyscie odpisac ale potem pomyslalam: nie da sie znizyc do twojego poziomu, po prostu sie nie da. Rzucasz sie tak dlatego, ze wiesz ze nadchodzi czas kiedy bedzie trzeba odejsc od koryta. > Debile uważają, że wejście na podest do robienia zdjęć to 'ośmieszanie się'. A > wyczynów 'jedynego słusznego prezydenta' oczywiście nie pamiętają > No to nie byl podest do robienia zdjec ale ja wiem, co by Komorowski nie zrobil to jest dobrze. Jak wycofal projekt nowej ustawy emerytalnej juz dzien po wyborach to tez bylo dobrze. Albo jak Kopaczowa ujawnila kanadyjska tajemnica wojskowa, tak sie jej wypsnelo. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pan Duda a bezstronność 21.06.15, 18:40 black_halo napisała: > No to nie byl podest do robienia zdjec ale ja wiem, Był. Idioci tylko tego nie widzą - pokazywano wiele zdjęć delegacji tam zrobionych. A Ty widać w agresji wobec obecnego prezydenta, szkalowani i wyzywaniu pierwsza jesteś. Oczywiście wypominająca takie zachowanie innym Kalizm, ach ten kalizm Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 20:07 Wrzuć tu artykuły z gazet w których obrażany jest zmarły prezydent bo ja tego nie widzę. Za to z prawicowych gazet każda na stronie tytułowej w 90% zamieszczala obraźliwe inwektywy pod adresem PBK! Tylko nie podrzucj NIE Urbana,żadnych szmatlawców. Tylke te opiniodawcze proszę porównamy ilość i JAKOŚĆ obrażania. Bo jak rozumiem krytykę tak nie mam zgody na chamstwo typu komoruski czy ruską buda. Czy to Black_halo uważasz za normalna krytykę czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pan Duda a bezstronność 21.06.15, 01:59 Prezydent Kaczynski rzadzil w od 2005 do 2010 roku, oczywiscie, ze tego obrazania nie widzisz ale niektorzy ludzie doskonale pamietaja jaka fala hejtu sie wtedy wylala na niego. Juz ledwo po wyborach krytykowano, ze zona nie dosc, ze starsz to jeszcze brzydka (pani Komorowska to normalnie miss swiata przy niej zaraz mi tu napiszesz chociaz nie dalej jak przed wyborami i na nia wylal sie jad, ze taka gruba i niereprezentacyjna). Pamietam z mediow, ze kazda najmniejsza wpadka Kaczynskiego byla zywo komentowana w mediach, nie widze tego przy Komorowskim. Jakis polski dziennie pokazal jego akcje w japonskim parlamencie, wysmiewal sie z jego ortografii, sugerowal, ze Obame moze zdradzac zona? Gdyby takie akcje odstawil Lech no to przeciez telewizor bylby rozgrzany do czerwonosci. Pamietamy afere jaka zrobily media o to, ze Maria wniosla na poklad rzadowego samolotu reklamowke z jakiejs galerii. Wiocha, wstyd na caly swiat. Natomiast Komorowski - no rubaszny jest, jest soba, poczucie humoru ma. Pomine juz litosciwie co sie mowi do tej pory o Kaczynskim i katastrofie Smolenskiej, ze to on zmusil pilotow do ladowania. To nic, ze w 5 lat powstaly 4 rozne wersje zapisow z kabiny. Reszty mozesz sobie poszukac. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pan Duda a bezstronność 21.06.15, 02:11 A jeszcze dodam np. jak Figurski nazwal Lecha Kaczynskiego "malym uposledzonym czlowiekiem". Kaczynskiego obrazal "autorytet" Bartoszewski. To wszystko bylo wtedy publiczne dozwolone i akceptowalne, nikt sie nawet nie oburzyl na nazwanie braci Kaczynskich kartoflami, uwazano to wtedy za norme. l Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pan Duda a bezstronność 21.06.15, 17:22 A Ty wyzywać prezydenta Komorowskiego możesz i się jeszcze za lepszą uważasz. Jaką kretynką trzeba być żeby tak robić? Publicznie? Jesteś dokładnie taka sama jak ludzie, którzy w Twoim mniemaniu robili źle Dokładnie takie samo dno prezentujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pan Duda a bezstronność 21.06.15, 17:53 A gdzie ja prezydenta Komorowskiego wyzywam? Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 17:27 Tak przestał europejczycy.info/49977/wiadomosci/polska/znikajace-logo-po-czyli-komorowski-na-konwencji-partyjnej-platformy/ Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 17:40 black_halo napisała: > Bo Komorowski to udzialu w konwencjach PO nie bral, prawda? Taki bezstronny > byl... To w czym Twój ukochany prezydent-elekt lepszy jest od obecnego? W kłamaniu i kiełbasie wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 18:25 europejczycy.info/49977/wiadomosci/polska/znikajace-logo-po-czyli-komorowski-na-konwencji-partyjnej-platformy/ To jest urzedujacy prezydent. Duda to narazie elekt, jeszcze nie zaprzysiezony. Dobrze, ze wrocilas. Myslalam, ze moze juz wyemigrowalas bo w kraju nastal katotaliban. Ale spiesze doniesc, ze bylam dwa tygodnie temu i nikt mnie na lotnisku nie zawrocil bo nie mam slubu koscielnego i w hotelu tez nie kazali aktu malzenstwa pokazywac. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 19:19 black_halo napisała: > To jest urzedujacy prezydent. Duda to narazie elekt, jeszcze nie zaprzysiezony. AAAA... to zanim zaprzysiężoną to kłamać można do woli? A takie Blacki sobie zagłosują na 'odnowę moralną narodu' Jak się z tym czujesz nabita w balona wyborczyni cudownego elekta-oszuścika? Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pan Duda a bezstronność 21.06.15, 02:13 Nie glosowalam to sie nie czuje nabita w butelke. Czujesz sie rozczarowana, ze katotaliban nie nastapil i wlasnie ogloszono, ze kandydatem na premiera bedzie ktos inny niz jaroslaw? Ze nie ma juz na co szczekac w internecie? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pan Duda a bezstronność 21.06.15, 17:15 black_halo napisała: > Czujesz sie rozczarowana, ze katotaliban nie nastapil i wlasnie ogloszono, ze k > andydatem na premiera bedzie ktos inny niz jaroslaw? Ze nie ma juz na co szczek > ac w internecie? Jak słusznie zauważyłaś Duda jest elektem - nie ma jeszcze władzy. A pisanie, że 'kto inny będzie premierem' (bo oczywiście Twój uch kochamy PiSik wygra) w kontekście Kaczyńskiego dowodzi tylko i wyłącznie Twojego niskiego poziomu inteligencji. Mieliśmy już 'innego' Pis-owskiego premiera sterowanego z tylnego siedzenia. Kazio mu było na imię. Oczywiście wyborcy PiS-u mają bardzo krótką pamięć Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pan Duda a bezstronność 21.06.15, 18:00 Ale ja nie jestem wyborca PiS, w grucie rzeczy jest mi najdoskonalej obojetne kto wygra wybory bo jak mowie, zmieni sie niewiele. Zmienia sie glownie twarze przy korycie i to jest najsmutniejsze, ze wlasnie kto by nie rzadzil to i tak nie ma na wzgledzie dobra Polski, tylko napasienie bebecha przy korycie bo inaczej tego nie da sie nazwac. Aktualna ekipa jedna pokazala poziom pogardy dla spoleczenstwa, jakiego nie widziano od wielu wieli lat. Conajmniej od czasow SLD, w ktorym rzadzili bardziej baronowie a Miller chodzil na smyczy. Wiec w gruncie rzeczy ja sie nie spodziewam, ze cos tam sie znacznie porawi bo z pustego to i Salomon nie naleje. Natomiast aktualna ekipa za swoje afery powinna byc zeslana na Madagaskar. Chociaz nie, to raj na ziemi. Szkoda zeby i to rozkradli. Niech jada do Sudanu czy Somalii. Chociaz przeciez co Ci ludzie sa winni, zeby im tam jeszcze takie nieszczescie jak Kopacz czy Komorowski wysylac? Najlepiej by ich bylo wyslac do pracy na smieciowce za 6 peelenow za godzine, zeby zobaczyli jaki syf zrobili w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pan Duda a bezstronność 21.06.15, 18:42 Jak na osobę 'doskonale obojętną' jesteś bardzo zacięta w obronie PiS-owskiej sitwy własną piersią Odpowiedz Link Zgłoś
zwariowana_wariatka Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 18:21 byś była łaskawa sprawdzić najpierw co ci sie wydaje, a nie pisać głupoty publicznie dałas sobie świadectwo hehe Odpowiedz Link Zgłoś
petuniasta Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 17:26 Przecie prezydent to nie królowa brytyjska. .. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 17:28 On nigdy nie zasłuży sobie na miano prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 17:41 krejzimama napisał: > On nigdy nie zasłuży sobie na miano prezydenta. A to jest wybitnie niedemokratyczne i bez szacunku podejscie zarowno do systemu jak i calego polskiego narodu Cokolwiek wielu z nas by nie myslalo o jakosci wyboru, Pan Duda jest Prezydentem elektem i juz za chwile bedzie Prezydentem Polski. Jesli chcemy sami siebie szanowac, ten wybor tez uszanowac nalezy jako i osobe, na ktora glosy oddalo tak wielu wspolrodakow. For better and/or worse ... A szansa na zmiane bedzie za 5 lat. Life. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 17:59 Wyborcy pisu to nie są moi wspólrodacy. Chciałabym by wszyscy zostali deportowani gdzies do polnocnej afryki albo somalii. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 18:36 krejzimama napisał: > Wyborcy pisu to nie są moi wspólrodacy. > Chciałabym by wszyscy zostali deportowani gdzies do polnocnej afryki albo somal > ii. Opcje banicji/zsylek/deportacji/wywozek polska historia ma opracowana do perfekcji Czy to cokolwiek kiedykolwiek rozwiazalo? I don't think so! Odpowiedz Link Zgłoś
azja001 Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 19:48 Ktos pytał dlaczego mnie to tak dziwi. Nie, nie dziwi to autorki wątku, ot tak chciałam podzielic się newsem. Myślę że creme de la creme jeszcze przed nami. Jak go zaprzysiężą to zaczną sie rządy prawdziwych patriotów. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pan Duda a bezstronność 21.06.15, 02:01 Powaznie to piszesz? Mozesz jescze napisz, ze to Polacy Zydow wyzowili do obozow koncentracyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
forumkazforum Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 19:52 Czemu nie puszesz niż o demontażu,jakiego dokonuje po od 8 lat ?? Tu lista działań na szkodę PL: to porozmawiajmy. 1) Afera taśmowa 2) Afera hazardowa 3) Afera wyciągowa 4) Afera stadionowa 5) Afera autostradowa 6) Afera stoczniowa 7) Afera AmberGold 8) Afera Elewarru 9) Afera z informatyzacją MSW 10) Afera z budową gazoportu w Świnoujściu oraz dostawami gazu z Kataru 11) Afera z budową elektrowni atomowej (od 5 lat trwa "wybieranie" jej lokalizacji, a kasa dla zarządów specjalnych spółek 12) Afera z opóźnieniem publikacji przez Rządowe Centrum Legislacji ustawy o rajach podatkowych 13) Grabież Polakom połowy oszczędności emerytalnych zgromadzonych w OFE (153 mld zł) 14) Wydłużenie obowiązku pracy (wieku emerytalnego) o 7 lat u kobiet i 2 lata u mężczyzn 15) Rozrost biurokracji (sto tysięcy nowych etatów) 16) Drastyczny wzrost zadłużenia kraju (z 530 mld zł do blisko 1 bln zł) 17) Podniesienie VAT-u na wszystko 18) Podwyższenie o 1/3 składki rentowej (ZUS) dla przedsiębiorców 19) Zamrożenie na 8 lat kwoty wolnej od podatku, kwot uzyskania przychodu oraz progów podatkowych 20) Podniesienie akcyzy na paliwo 21) Likwidacja ulg podatkowych (budowlana, internetowa) 22) Zmniejszenie o 1/3 zasiłku pogrzebowego 23) Wprowadzenie nowego podatku paliwowego - tzw. opłaty zapasowej 24) Nałożenie na Lasy Państwowe haraczu w postaci podatku od przychodu (a nie dochodu!) 25) Prace nad wprowadzeniem podatku smartfonowego i tabletowego 26) Prace nad wprowadzeniem podatku audiowizualnego 27) Przyjęcie zabójczego dla polskiej gospodarki pakietu klimatycznego 28) Zgoda na wprowadzenie do Polski GMO 29) Przyjęcie ustawy o ograniczeniu dostępu obywateli do informacji publicznej 30) Przyjęcie ustawy o ograniczeniu wolności zgromadzeń 31) Przyjęcie ustawy o "bratniej pomocy" (tzw. ustawa 1066) 32) Spuszczenie w sejmowym klozecie kilku milionów podpisów złożonych pod obywatelskimi inicjatywami referendalno-ustawodawczymi 33) Utajnienie raportu o nieprawidłowościach w ZUS do jakich doszło w latach 2008 - 2013 34) Próba nocnej zmiany Konstytucji RP, która umożliwiłaby sprzedaż Lasów Państwowych 35) Doprowadzenie do tragicznego stanu publicznej służby zdrowia (czekanie po kilka lat na wizytę u lekarza specjalisty) 36) Podpisanie z Rosją niekorzystnej umowy gazowej (najdroższy gaz w Europie) 37) Blisko 3-letni paraliż legislacyjny w sprawie wydobywania gazu łupkowego 38) Drenaż Funduszu Rezerwy Demograficznej 39) Wyprzedaż majątku narodowego za ponad 65 mld zł (w tym spółek strategicznych takich jak Azoty Tarnów); 40) Ograniczenie potencjału militarnego 41) Brak przemyślanej i suwerennej polityki zagranicznej 42) Wszechobecny nepotyzm i kolesiostwo (tysiące stanowisk opłacanych z publicznej kasy dla platformianych kolesi) 43) Plany wprowadzenia podatku kastralnego parcie przez prezydentów miast PO Odpowiedz Link Zgłoś
azja001 Re: Pan Duda a bezstronność 20.06.15, 19:56 Dlaczego? Ano dlatego, że poruszyłam kwestię prezydentury, która z zasady powinna być kojarzona z BEZSTRONNOŚCIĄ. Zatem kwestie niedociągnięć partyjnych są niezwiązane z tematem. Ale możesz założyć osobny wątek pt. PO to porażka i tam przedstawić postulaty. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pan Duda a bezstronność 21.06.15, 11:10 Alez to musi bolec jak widzisz, ze grupie trzymajacej wladze wali sie grunt pod nogami, ze te wszystkie ruchy, te szarpanie sie, ta niemoc jednak, ze to sluzy utrzymaniu sie przy korycie. A tymczasem nowe wybory powinny byly byc rozpisane po ujawnieniu afery tasmowej rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Pan Duda a bezstronność 21.06.15, 17:19 krejzimama napisał: > Nie zesraj sie. W jej przypadku zdecydowanie za późno na takie teksty. Odpowiedz Link Zgłoś