Dodaj do ulubionych

dziwny kraj

04.08.15, 19:18
Taki list dzisiaj dostałam:
Dzisiaj rano jakaś pani wysiadła na przystanku z autobusu i chciała się przesiąść do innego, który stał przed nim, ale nie zdążyła bo autobus już zamknął drzwi, odjechał kawałek i stanął na czerwonym świetle. Po chwili, kierowca tego autobusu, z którego wysiadła zatrąbił do niej (dwa razy trąbił) i pokazał jej gestem żeby poszła wsiąść do tego autobusu stojącego na światłach. Ona poszła, zapukała i faktycznie kierowca z uśmiechem jej otworzył drzwi.

Wcześniej wdziałam, jak jakiś kierowca stojąc na światłach kupował sobie lody ze stoiska przy ulicy. Światło się zmieniło na zielone, a on jeszcze kupował te lody i kierowca za nim zaczął trąbić. W końcu tamten ruszył, a ten drugi podjechał kawałek i zatrzymał się przy budce z lodami. Myślałam, że zacznie rzucać jakimiś przekleństwami, a on śmiał się do sprzedawcy i pokazywał kciuk uniesiony.

Dziwny kraj.
Obserwuj wątek
    • pulcino3 Re: dziwny kraj 04.08.15, 19:33
      matrix?
      • nangaparbat3 Re: dziwny kraj 04.08.15, 19:44
        Nie nie, Europa.
    • asmarabis Re: dziwny kraj 04.08.15, 20:08
      Ciesze sie ze mieszkam w kraju gdzie jest zabronione bieganie po ulicy i wsiadanie do autobusu nie na przystanku oraz robienie zakupow siedzac w samochodzie na swiatlach.
    • iwoniaw To w Grecji? n/t 04.08.15, 22:21

• black.sally Re: To w Grecji? n/t 04.08.15, 22:49
        no i???
        • nangaparbat3 Re: To w Grecji? n/t 05.08.15, 13:06
          Nie, nie w Grecji, chociaż tam calkiem prawdopodobne.
          • iwoniaw Re: To w Grecji? n/t 05.08.15, 13:15
            Sądziłam, że w Grecji, bo tam niegdyś zawiadowca nie odprawił pociągu, dopóki sobie nie kupiłam na stacji w jakimś pipidówku kanapki i lodów i nie wróciłam na miejsce wink
    • ichi51e Re: dziwny kraj 05.08.15, 13:24
      A ja znam historie taka
      Ku oburzeniu pasazerow maszynista kolejki typu skm palil papierosa prowadzac. Pasazerowie zlozyli skarge facet dostal nagane i obcieli mu premie - tlumaczyl sie bezczelnie ze paciag mial opoznienie wiec zeby odrobic musial obciac swoja regulaminowa przerwe na papierosa wiec odrabial w drodze.
      Cham.
      • asmarabis Re: dziwny kraj 05.08.15, 13:30
        No coz, nie spotkalam jeszcze palacza ktory by obowiazki w pracy wykonywal przeynajmniej poprawnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka