Dodaj do ulubionych

Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie?

16.09.04, 17:39
Z ciekawości pytam.big_grin
Ja studiuję prawo,jak skończę zamierzam zrobić podyplomowe z rachunkowości.Mój mężuś skończył informatykę na Poltechnice?A jak jest u was?
Dodam,że marzy mi się też drugi kierunek z administracji.
Obserwuj wątek
    • joasiiik25 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 17:44
      studiowalam pedagogike opiekunczo-wychowawcza,maz informatyke

od pazdziernika ide na podyplomowe:
      • katjuszka2 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 17:48
        A jaką podyplomówkę będziesz robić?
      • izka100 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 18.09.04, 22:13
        Cze ja tez studiowałam pedagogoikę opiekuńczo- wychowawczą, a ppotem
        podyplomowo Diagnozę i terapię pedagogiczną. Mąz studiował teologię
        izka
    • jagienkaa Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 17:48
      od poniedziałku będę studiować Sociology, creative writing i human resources
      management. Mam nadzieję że się wyrobięwink)
      Mąż jest po studiach elektryka i elektronika
    • mascarbone Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 17:48
      V rok administracja, podyplomowe tez mi sie marzą...ale ekonomiasmile
      • joasiiik25 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 17:52
        chce miec uprawnienia do przeprowadzania badan i analiz oraz diagnoz
        pedagogiczno-psychologicznych wsrod dzieci i mlodziezy,wiec robie podyplomowe
        psychologie bo bez tego ani ruszsmile
        • katjuszka2 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 17:54
          Brzmi bardzo ciekawesmileJa rachunkowość muszę zrobić,bo chcę być doradcą podatkowym-najśmieszniejsze jest to,że z matmy nigdy orłem nie byłambig_grinbig_grin
          • joasiiik25 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 17:59
            owszem jest to b.ciekawe zajecie,jest to moje powolanie bo niestety na duze
            pieniedze nie ma co liczyc w dzisiejszej oswiacie (jako pracodawcy) no
            coz,wazne ze mi sie to podoba i przynosi satysfakcje,maz niech dobrze zarabiasmile
          • domali Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 20.09.04, 10:06
            W rachunkowości i w ogóle ekonomii tej matmy to za dużo nie ma, więc się nie
            przejmuj.
        • ariana1 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 22:06
          joasiiik25 napisała:

> chce miec uprawnienia do przeprowadzania badan i analiz oraz diagnoz
          > pedagogiczno-psychologicznych wsrod dzieci i mlodziezy,wiec robie podyplomowe
          > psychologie bo bez tego ani ruszsmile

Radzę dowiedzieć się JAKIE dokładnie kwalifikacje dają te studia, bo generalnie
          tylko 5 letnie mgr studia na psychologii dają pełne uprawnienia psychologiczne.
          Niektóre podyplomówki z psychologii tylko ładnie brzmią , ale w rzeczywistości
          nie dają nic poza papierkiem i wiedzą tylko na własny użytek.
    • hratli Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 17:55
      skonczylam prawo - moj maz budownictwo
    • gagunia Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 17:58
      ja skonczylam inzynierie srodowiska (nie mylic z ochrona smile) a moj maz wlasnie
      zaczyna prawo.
      • mrowka221 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 18:00
        Od przyszłego roku zaczynam dietetykę na Akademii Medycznej, którą przerwałam.
        • jagienkaa Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 18:02
          a dajesz porady przez internetwink)?
        • michalek02 Re: Emamy!Co studiowałyście -pytanie do mrowki221 16.09.04, 19:29
          Czy byłabyś tak uprzejma i napisała w jaki spsób można się dostać na taki
          kierunkek. Bardzo mnie interesują te tematy (egzaminy z biologi i chemi?)

Ja jestem po studiach ekonomicznych, ale gdybym mogła teraz wybierać na pewno
          studiowałabym gdzie indziej.
          • mrowka221 Re: Emamy!Co studiowałyście -pytanie do mrowki221 16.09.04, 19:37
            U nas w Bydgoszczy był egzamin tylko z biologii, w formie testu (50 pytań), ale
            nie jestem pewna jak jest teraz, bo ja zdawałam 3 lata temu. Wiem, że w tym
            roku było 14 osób na jedno miejsce na studiach dziennych i 8 na zaocznych.
            Mimi wszystko polecam ten kierunek, bo jest ciekawy i na czasie.
            Pozdrawiam
            • michalek02 Re: Emamy!Co studiowałyście -pytanie do mrowki221 16.09.04, 22:20
              Dzięki za informację. Konkurencja duża, a w Warszawie pewnie jeszcze większa
              byłaby. No cóż jak na razie pozostaje mi nadal się tym inetersować (choć może
              kiedyś, kto wie?)
      • katjuszka2 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 18:01
        Współczuję mężowi.
        • mrowka221 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 18:06
          Nie, jeszcze nie daję porad (jeszcze...) i nie praktykuję na mężusmile
          • jagienkaa Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 18:07
            szkoda...przydałby mi się ktoś kto by wytłumaczył o co chodzi z tymi
            węglowodanamismile i czy naprawdę chleb, makaron, ryż i wszystko co robre est
            takie niezdrowesmile
            • ma.dzia Jagienkaa! 16.09.04, 18:47
              jagienkaa napisała:

> szkoda...przydałby mi się ktoś kto by wytłumaczył o co chodzi z tymi
              > węglowodanamismile i czy naprawdę chleb, makaron, ryż i wszystko co robre est
              > takie niezdrowesmile

Ja zaczelam wlasnie kierunek hotelarsko-turystyczny i mialam juz zajecia
              Podstawy Zywienia i poki co dowiedzialam sie,ze trzeba jesc duzo ciemnego
              pieczywa z ziarnami,ktore zawieraja blonik. A blonnik wchlania wode, tluszcze i
              cukry.Oczyszcza organizm z roznych substancji, wchlania tez witaminy i
              skladniki mineralne, reguluje wyproznienia. To wszystko w przeciwienstwie do
              bialego pieczywasmile Jesli jestes zainteresowana to moge na biezaco robic
              wykladysmile))
            • lola211 Re:weglowodany 10.10.04, 09:28
              Te produkty, ktore wymienilas sa jak najbardziej wskazane, pod warunkiem, ze sa
              z nieoczyszczonego ziarna, czyli ryz brazowy, makaron razowy, pieczywo z ziarna
              z pełnego przemialu.Takie weglowodany mają niski poziom IG, co powoduje, ze po
              ich zjedzeniu poziom cukru w organizmie wzrasta powoli i łagodnie, natomiast te
              wszystkie oczyszczone produkty powodują gwałtowny wzrost poziomu cukru we krwi,
              poniewaz przeróbka, czyli oczyszczanie ziaren, powoduje wzrost indeksu
              glikemicznego produktu(indeks ten wskazuje, jak dany produkt podnosi poziom
              cukru we krwi, im wyzszy indeks tym gorszy produkt).Wysoki Ig mają takze
              produkty skrobiowe- ziemniaki, kukurydza, buraki, i in.
              Przez to choruje trzustka- wyrzuca gwaltownie insuline,to w przyszłosci
              prowadzic moze do cukrzycy.
              Tyle wiem na ten temat, stosuje sie do zalecen Montignaca, ktory w swojej
              ksiazce szczegolowo to wyjasnia.
        • asiaasia1 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 18:06
          polonistykę - kończę w przyszłym roku .
          • mama_szymka Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 11.10.04, 21:47
            Ja skończyłam terapię pedagogiczną z pedagogiką specjalną, a mój mąż kończy
            inżynierię środowiska na AGH (zaocznie)
        • gagunia katjuszka 16.09.04, 18:15
          katjuszka2 napisała:

> Współczuję mężowi.

mojemu wspolczujesz??? smile nie bedzie tak zle, bo robi w kryminalnej ladnych
          pare lat i pojecie o paragrafach ma calkiem sporawe. slownictwem fachowym tez
          sie niezle posluguje, a to juz polowa sukcesu smile no ale 5 lat z zyciorysu
          wykreslic trzeba, to fakt.
          • katjuszka2 Re: katjuszka 16.09.04, 18:26
            Hi,hi dodaj jeszcze 5 lat nieustannego wkuwania na pamięć.A na jakim Uniwersytecie będzie studiował?
            • gagunia Re: katjuszka 16.09.04, 20:36
              nie, no dodatkowe 5 w gre nie wchodzi smile to wkuwanie bedzie sie zawieralo w
              tych 5 latach studiow. prawnikiem byc nie zamierza. studia pomoga mu tylko w
              jego pracy i otworza niektore drzwi smile na gdanskim bedzie.
      • mamadwojga Do Gaguni 16.09.04, 19:52
        Ja właśnie kończę inżynierię środowiska - Klimatyzację, wentylację i instalacje
        sanitarne. Mam pytanie. Po jakim wydziale IŚ jesteś i jaka jest naprawdę
        sytuacja z pracą po studiach?
        Słyszę różne rzeczy.
        jak masz czas to pisz na priv...
        • jagienkaa Re: Do Gaguni 16.09.04, 21:55
          a jak jest u Ciebie z CADem? i gdzie mieszkasz?
          • mamadwojga Re: Do Gaguni 16.09.04, 22:01
            Nie wiem czy pytanie o Cada było do mnie ale jeśli było to:
            UWIELBIAM ten program. Jest to najlepszy program na świecie stworzony jakby
            specjalnie dla kobiet smile Rysowanie sprawia mi przyjemność. Nie uczyłam się go
            na kursach tylko sama od trzech lat rysuję na nim wszystkie projekty.
            Jestem z Wrocławia.
            • jagienkaa Re: Do mamadwojga 16.09.04, 22:18
              to było do Ciebiesmile
              mój mąż jest tzw starszym projektantem instalacji elektrycznych , czyli troche
              po Twoim fachu. Pracuje w bardzo duzej firmie konsultanckiej. Pracowałam w
              Warszawie kiedyś razem z nim (w administracji). Wiem że bardzo często się
              poszukuje inzynierów zaraz po studiach, głównie właśnie do rysowania, a potem
              jeśli się sprawdzają to się ich przyjmuje. NIestety przeważnie po
              znajomościachwink
              z tego co wiem to mimo wszystko zawsze się szuka inżynierów, tylko właśnie
              najgorzej się zaczepić ten pierwszy raz.
              Co do CADa to jest to mój plan Bwink na karieręsmile tutaj jest ich za mało a
              zarabiają bardzo dużo za nic nie robieniesmile
              jak chcesz to pisz na priv
              • szymanka Re: Do mamadwojga 17.09.04, 23:04
                hej jagienka, mój też jest od elektryki
                ale już nie projektuje, teraz sprzedaje smile
                hmm... nie wiem jak Ty, ale ja to niby speca mam w domu a jak coś się zepsuje
                to za nic nie mogę się doprosić o naprawę. Kiedyś gniazdko w łazience błyskało,
                strzelało, skwierczało, woniało... chyba pół roku prosiłam, zobacz skarbie co
                tam się dzieje... gdzie tam...jak grochem o ścianę. Wreszcie któregoś dnia
                wracam do domu i widzę nowe gniazdko. No myślę sobie, męża sumienie ruszyło.
                Aha, ruszyło... w koszu na śmiecie znalazłam doszczętnie spalony ręcznik który
                wisiał wczesniej obok zepsutego gniazdka. Musiało się zapalić, żeby mój mąż
                wreszcie palcem kiwnął smile
            • katse Re: Do Gaguni 17.09.04, 09:56

mamadwojga - ja tez jestem z Wroclawiasmile) ale skonczylam ochrone srodowiskasmile)
      • ledum też zawsze to dodaję:) 18.09.04, 15:15
        No właśniesmile również skończyłam inynierię środowiska i za każdym razem, kiedy o
        tym komuś mówię, muszę dodać - nie mylić z ochronąsmile) - WSZYSCY mylą.
        Pozdrawiamsmile
    • mmilki Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 18:08
      ja skonczylam pedagogike opiekunczo-wychowawcza,
      no i moja ukochana filozofie,
      maz skonczyl studia ekonomiczne i ma calkiem ciekawa prace,
      jestem ciekawa,po kim synek odziedziczy zainteresowania ?

...a moze wybierze kierunek po moich rodzicach - bardzo bym chciala,
      wszystko przed nim - na razie ma 5 latek i pilnie uczy sie literek w
      angielskiej szkole,zdolny z niego czlowieczek!
    • magda1711 Do Katjuszka2 16.09.04, 18:14
      Napisałam na maila gazetowegosmile
      • katjuszka2 Re: Do Katjuszka2 16.09.04, 18:46
        Już ci odpisałamsmile
    • mama007 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 18:25
      ja jestem w trakcie polonistyki (ale specjalnosc calkowicie
      nienauczycielska smile)), a za rok zaczynam... budownictwo smile) wiem, ze to moze
      troche dziwne polaczenie - akademia pedaogiczna i politechnika, ale.. co kto
      lubi smile
      a moj maz jest w trakie elektro-czegos-tam na politechnice
      pozdrawiam
    • larenata Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 19:13
      Ja ukończyłam filologię germańską, a mąż zarządzanie i marketing oraz
      poduplomowo wycenę nieruchomości na Politechnice
    • morepig Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 19:21
      hello wink
      ja bede ogrodnikiem wink)
      a maz jest informatykiem, ale jeszcze nic nie skonczyl wink)
      • wieczna-gosia Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 19:29
        Jestem geologiem z pretensjami na doktora wink
    • magdazaw Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 19:30
      Ja studiuję technologię chemiczną na Politechnice, a mąż narazie tylko szkołę
      policealną informatyczną skończył, może kiedyś zrobi cos więcej, kto wie...

Magda
    • twinmama76 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 19:33
      A ja skończyłam archeologię, a mąż ekonomię. To sie nazywa połączenie
      romantyzmu z pragmatyzmem wink)
      Pozdrawiamy
      Ania +Zuzia i Szymonek (23.09.2003)
    • mamastasia Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 20:19
      Zupełnie bez sensu skończyłam geodezję na AR w Krakowie - w ogóle mnie to nie
      ineteresuje. Mój mąż mechanikę komputerową na PK, ale na jego dyplom staciłam
      już nadzieję, a jemu chyba juz się nie chce sad.
    • josik11 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 20:28
      Studiowalam na Politechnice Gdanskiej budownictwo ladowe - studia inzynierskie,
      a potem 2 letnia uzupelniajaca magisterke tym razem ekonomie
      a maz skonczyl wlasnie licenjat z resocjalizacji i zaczal magisterke ale tym
      razem pedagogike ogolna.
      • madelaine6 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 20:46
        Skonczylam filologie polska,obecnie jestem na II roku filologii
        angielskiej.
        Maz skonczyl administracje systemami bezpieczenstwa i ekonomie.
    • anet78 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 21:11
      Ja ochronę środowiska i podyplomową pedagogikę kształcenia zawodowego,mąż
      ochronę środowiska.
    • polinetka Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 21:39
      Oboje z mężem ukończyliśmy Politechnikę Śląską. On Wydział Transportu, ja Organizacji i Zarządzaniasmile
      Marzy mi się jeszcze pójście do szkołysmile
    • kopytko1 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 21:45
      ja skończyłam na politechnice wrocławskiej na wydziale PPT Fizykę specjalność
      optykasmile)Jak na razie nie pracowałam,dzieci dzieci same wiecie...mąż jest
      automatykiem również po Polibudzie.

Ewa
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=7914146
      • katse Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 17.09.04, 09:59
        optyke powiadasz.
        to skorzystalabym chetnie z Twojej wiedzy.
        Konkretnie: transmisja swiatla w srodowisku wodnym. Woda - zbiornik naturalny.

Jesli bylabys chetna pomoc napisz na priv.

Kaska
    • mmala6 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 22:02
      Ja- skonczylam psychologie (chyba jeszcze nie bylowink)na uniwerku, a maz
      zarzadzanie przedsiebiorstwem na ekonomicznej. We Wroclawiu.
    • inez76 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 22:20
      Ja skończyłam informatykę i ekonometrię na Akademii Ekonomicznej w Katowicach, a mój mąż zarządzanie małym przedsiębiorstwem na WSB w Dąbrowie Górniczej (WSB to prywatna uczelnia).
      • pola777 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 22:37
        fajnie macie- ja zaczelam studiowac filologie angielsko francuska i nie mialam
        kasy zeby kontynuowac wiec poszlam do pracy po 4 miesiacach-przeliczylam sie
        myslalam ze jakos bedzie sie dalo. Ale nie zaluje nic teraz w sumie.. bo prace
        mam, mlodo doswiadczenia zbieram i zycie milo spedzam smile
    • joana12 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 23:06
      A ja po kilku latach spędzonych z młodym, wracam do nauki kierunek Informatyka
      Ekonomiczna. Mam nadzieję, że nie bedę najstarsza na roku sad. A w między
      czasie zaliczyłam 3 lata nauki języka niemieckiego

Pozdrawiam
    • p_swiat Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 17.09.04, 00:51
      politologia i nauki społeczne ( przerwałam , ale wracam )smile
      • kasia_de Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 17.09.04, 07:25
        ja skończyłam zarządzanie zasobami ludzkimi ale zajmuję się zarządzaniem
        jakością. Chętnie wróciłabym do zawodu "wyuczonego" ale mam mało w nim
        praktyki, macie jakiś pomysł jak to zrobic? smile
        Mąż jest informatykiem-automatykiem, nie wiem jak to się fachowo nazywa, taka
        hybryda, hihi, wykształcenie-hybryda, nie mążwink
        Pozdrawiam
        Kasia
    • margarettka Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 17.09.04, 07:59
      Ja skonczylam Pedagogike na Uniwersytecie Wroclawskim, specjalnosc Andragogika
      (pedagogika doroslych), od pazdziernika ide na podyplomowe Zarzadzanie Kadarami.
      • oyate Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 17.09.04, 08:23
        Ja studiowałam Psychologię Zarządzania na Wyższej Szkole Zarządzania we
        Wrocławiu a mąż Zarządzanie i Marketing ze specjalnością Rachunkowość Podatkowa
    • przeciwcialo Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 17.09.04, 08:25
      Ja analityke medyczną na akademii mad a mąz informatykę na AGH. Pozdrawiam.
    • le_lutki Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 17.09.04, 09:17
      Studiowalam orientalistyke (specjalizacja arabistyka), potem byly rozne
      konkursy w kierunku dyplomacji po to, by na koniec zostac kura domowa wink
      No, moze nie calkiem.
      Kiedy wydam juz na swiat wszystkie dzieci, ktore mi sie marza, chcialabym
      zrobic dyplom w dobrej szkole dla tlumaczy tu we Francji albo w Szwajcarii oraz
      jakies szkolenie z zakresu "komunikacji". Zobaczymy.
      A moze juz tak sie rozkocham w "kurowaniu domowym" ze mi tak zostanie? Maz nas
      spokojnie utrzyma, tylko wypadaloby sie intelektualnie uaktywnic nieco wink
      Pozdrawiam
      • beduinka Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 09.10.04, 23:36
        le_lutki napisała:

> Studiowalam orientalistyke (specjalizacja arabistyka),

a na której uczelni??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka