katjuszka2 16.09.04, 17:39 Z ciekawości pytam. Ja studiuję prawo,jak skończę zamierzam zrobić podyplomowe z rachunkowości.Mój mężuś skończył informatykę na Poltechnice?A jak jest u was? Dodam,że marzy mi się też drugi kierunek z administracji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joasiiik25 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 17:44 studiowalam pedagogike opiekunczo-wychowawcza,maz informatyke od pazdziernika ide na podyplomowe: Odpowiedz Link Zgłoś
katjuszka2 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 17:48 A jaką podyplomówkę będziesz robić? Odpowiedz Link Zgłoś
izka100 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 18.09.04, 22:13 Cze ja tez studiowałam pedagogoikę opiekuńczo- wychowawczą, a ppotem podyplomowo Diagnozę i terapię pedagogiczną. Mąz studiował teologię izka Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 17:48 od poniedziałku będę studiować Sociology, creative writing i human resources management. Mam nadzieję że się wyrobię) Mąż jest po studiach elektryka i elektronika Odpowiedz Link Zgłoś
mascarbone Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 17:48 V rok administracja, podyplomowe tez mi sie marzą...ale ekonomia Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 17:52 chce miec uprawnienia do przeprowadzania badan i analiz oraz diagnoz pedagogiczno-psychologicznych wsrod dzieci i mlodziezy,wiec robie podyplomowe psychologie bo bez tego ani rusz Odpowiedz Link Zgłoś
katjuszka2 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 17:54 Brzmi bardzo ciekaweJa rachunkowość muszę zrobić,bo chcę być doradcą podatkowym-najśmieszniejsze jest to,że z matmy nigdy orłem nie byłam Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 17:59 owszem jest to b.ciekawe zajecie,jest to moje powolanie bo niestety na duze pieniedze nie ma co liczyc w dzisiejszej oswiacie (jako pracodawcy) no coz,wazne ze mi sie to podoba i przynosi satysfakcje,maz niech dobrze zarabia Odpowiedz Link Zgłoś
domali Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 20.09.04, 10:06 W rachunkowości i w ogóle ekonomii tej matmy to za dużo nie ma, więc się nie przejmuj. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 22:06 joasiiik25 napisała: > chce miec uprawnienia do przeprowadzania badan i analiz oraz diagnoz > pedagogiczno-psychologicznych wsrod dzieci i mlodziezy,wiec robie podyplomowe > psychologie bo bez tego ani rusz Radzę dowiedzieć się JAKIE dokładnie kwalifikacje dają te studia, bo generalnie tylko 5 letnie mgr studia na psychologii dają pełne uprawnienia psychologiczne. Niektóre podyplomówki z psychologii tylko ładnie brzmią , ale w rzeczywistości nie dają nic poza papierkiem i wiedzą tylko na własny użytek. Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 17:55 skonczylam prawo - moj maz budownictwo Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 17:58 ja skonczylam inzynierie srodowiska (nie mylic z ochrona ) a moj maz wlasnie zaczyna prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka221 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 18:00 Od przyszłego roku zaczynam dietetykę na Akademii Medycznej, którą przerwałam. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 18:02 a dajesz porady przez internet)? Odpowiedz Link Zgłoś
michalek02 Re: Emamy!Co studiowałyście -pytanie do mrowki221 16.09.04, 19:29 Czy byłabyś tak uprzejma i napisała w jaki spsób można się dostać na taki kierunkek. Bardzo mnie interesują te tematy (egzaminy z biologi i chemi?) Ja jestem po studiach ekonomicznych, ale gdybym mogła teraz wybierać na pewno studiowałabym gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka221 Re: Emamy!Co studiowałyście -pytanie do mrowki221 16.09.04, 19:37 U nas w Bydgoszczy był egzamin tylko z biologii, w formie testu (50 pytań), ale nie jestem pewna jak jest teraz, bo ja zdawałam 3 lata temu. Wiem, że w tym roku było 14 osób na jedno miejsce na studiach dziennych i 8 na zaocznych. Mimi wszystko polecam ten kierunek, bo jest ciekawy i na czasie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
michalek02 Re: Emamy!Co studiowałyście -pytanie do mrowki221 16.09.04, 22:20 Dzięki za informację. Konkurencja duża, a w Warszawie pewnie jeszcze większa byłaby. No cóż jak na razie pozostaje mi nadal się tym inetersować (choć może kiedyś, kto wie?) Odpowiedz Link Zgłoś
katjuszka2 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 18:01 Współczuję mężowi. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka221 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 18:06 Nie, jeszcze nie daję porad (jeszcze...) i nie praktykuję na mężu Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 18:07 szkoda...przydałby mi się ktoś kto by wytłumaczył o co chodzi z tymi węglowodanami i czy naprawdę chleb, makaron, ryż i wszystko co robre est takie niezdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
ma.dzia Jagienkaa! 16.09.04, 18:47 jagienkaa napisała: > szkoda...przydałby mi się ktoś kto by wytłumaczył o co chodzi z tymi > węglowodanami i czy naprawdę chleb, makaron, ryż i wszystko co robre est > takie niezdrowe Ja zaczelam wlasnie kierunek hotelarsko-turystyczny i mialam juz zajecia Podstawy Zywienia i poki co dowiedzialam sie,ze trzeba jesc duzo ciemnego pieczywa z ziarnami,ktore zawieraja blonik. A blonnik wchlania wode, tluszcze i cukry.Oczyszcza organizm z roznych substancji, wchlania tez witaminy i skladniki mineralne, reguluje wyproznienia. To wszystko w przeciwienstwie do bialego pieczywa Jesli jestes zainteresowana to moge na biezaco robic wyklady)) Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re:weglowodany 10.10.04, 09:28 Te produkty, ktore wymienilas sa jak najbardziej wskazane, pod warunkiem, ze sa z nieoczyszczonego ziarna, czyli ryz brazowy, makaron razowy, pieczywo z ziarna z pełnego przemialu.Takie weglowodany mają niski poziom IG, co powoduje, ze po ich zjedzeniu poziom cukru w organizmie wzrasta powoli i łagodnie, natomiast te wszystkie oczyszczone produkty powodują gwałtowny wzrost poziomu cukru we krwi, poniewaz przeróbka, czyli oczyszczanie ziaren, powoduje wzrost indeksu glikemicznego produktu(indeks ten wskazuje, jak dany produkt podnosi poziom cukru we krwi, im wyzszy indeks tym gorszy produkt).Wysoki Ig mają takze produkty skrobiowe- ziemniaki, kukurydza, buraki, i in. Przez to choruje trzustka- wyrzuca gwaltownie insuline,to w przyszłosci prowadzic moze do cukrzycy. Tyle wiem na ten temat, stosuje sie do zalecen Montignaca, ktory w swojej ksiazce szczegolowo to wyjasnia. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaasia1 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 18:06 polonistykę - kończę w przyszłym roku . Odpowiedz Link Zgłoś
mama_szymka Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 11.10.04, 21:47 Ja skończyłam terapię pedagogiczną z pedagogiką specjalną, a mój mąż kończy inżynierię środowiska na AGH (zaocznie) Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia katjuszka 16.09.04, 18:15 katjuszka2 napisała: > Współczuję mężowi. mojemu wspolczujesz??? nie bedzie tak zle, bo robi w kryminalnej ladnych pare lat i pojecie o paragrafach ma calkiem sporawe. slownictwem fachowym tez sie niezle posluguje, a to juz polowa sukcesu no ale 5 lat z zyciorysu wykreslic trzeba, to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
katjuszka2 Re: katjuszka 16.09.04, 18:26 Hi,hi dodaj jeszcze 5 lat nieustannego wkuwania na pamięć.A na jakim Uniwersytecie będzie studiował? Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: katjuszka 16.09.04, 20:36 nie, no dodatkowe 5 w gre nie wchodzi to wkuwanie bedzie sie zawieralo w tych 5 latach studiow. prawnikiem byc nie zamierza. studia pomoga mu tylko w jego pracy i otworza niektore drzwi na gdanskim bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadwojga Do Gaguni 16.09.04, 19:52 Ja właśnie kończę inżynierię środowiska - Klimatyzację, wentylację i instalacje sanitarne. Mam pytanie. Po jakim wydziale IŚ jesteś i jaka jest naprawdę sytuacja z pracą po studiach? Słyszę różne rzeczy. jak masz czas to pisz na priv... Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Do Gaguni 16.09.04, 21:55 a jak jest u Ciebie z CADem? i gdzie mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mamadwojga Re: Do Gaguni 16.09.04, 22:01 Nie wiem czy pytanie o Cada było do mnie ale jeśli było to: UWIELBIAM ten program. Jest to najlepszy program na świecie stworzony jakby specjalnie dla kobiet Rysowanie sprawia mi przyjemność. Nie uczyłam się go na kursach tylko sama od trzech lat rysuję na nim wszystkie projekty. Jestem z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Do mamadwojga 16.09.04, 22:18 to było do Ciebie mój mąż jest tzw starszym projektantem instalacji elektrycznych , czyli troche po Twoim fachu. Pracuje w bardzo duzej firmie konsultanckiej. Pracowałam w Warszawie kiedyś razem z nim (w administracji). Wiem że bardzo często się poszukuje inzynierów zaraz po studiach, głównie właśnie do rysowania, a potem jeśli się sprawdzają to się ich przyjmuje. NIestety przeważnie po znajomościach z tego co wiem to mimo wszystko zawsze się szuka inżynierów, tylko właśnie najgorzej się zaczepić ten pierwszy raz. Co do CADa to jest to mój plan B na karierę tutaj jest ich za mało a zarabiają bardzo dużo za nic nie robienie jak chcesz to pisz na priv Odpowiedz Link Zgłoś
szymanka Re: Do mamadwojga 17.09.04, 23:04 hej jagienka, mój też jest od elektryki ale już nie projektuje, teraz sprzedaje hmm... nie wiem jak Ty, ale ja to niby speca mam w domu a jak coś się zepsuje to za nic nie mogę się doprosić o naprawę. Kiedyś gniazdko w łazience błyskało, strzelało, skwierczało, woniało... chyba pół roku prosiłam, zobacz skarbie co tam się dzieje... gdzie tam...jak grochem o ścianę. Wreszcie któregoś dnia wracam do domu i widzę nowe gniazdko. No myślę sobie, męża sumienie ruszyło. Aha, ruszyło... w koszu na śmiecie znalazłam doszczętnie spalony ręcznik który wisiał wczesniej obok zepsutego gniazdka. Musiało się zapalić, żeby mój mąż wreszcie palcem kiwnął Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: Do Gaguni 17.09.04, 09:56 mamadwojga - ja tez jestem z Wroclawia) ale skonczylam ochrone srodowiska) Odpowiedz Link Zgłoś
ledum też zawsze to dodaję:) 18.09.04, 15:15 No właśnie również skończyłam inynierię środowiska i za każdym razem, kiedy o tym komuś mówię, muszę dodać - nie mylić z ochroną) - WSZYSCY mylą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmilki Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 18:08 ja skonczylam pedagogike opiekunczo-wychowawcza, no i moja ukochana filozofie, maz skonczyl studia ekonomiczne i ma calkiem ciekawa prace, jestem ciekawa,po kim synek odziedziczy zainteresowania ? ...a moze wybierze kierunek po moich rodzicach - bardzo bym chciala, wszystko przed nim - na razie ma 5 latek i pilnie uczy sie literek w angielskiej szkole,zdolny z niego czlowieczek! Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 18:25 ja jestem w trakcie polonistyki (ale specjalnosc calkowicie nienauczycielska )), a za rok zaczynam... budownictwo ) wiem, ze to moze troche dziwne polaczenie - akademia pedaogiczna i politechnika, ale.. co kto lubi a moj maz jest w trakie elektro-czegos-tam na politechnice pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
larenata Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 19:13 Ja ukończyłam filologię germańską, a mąż zarządzanie i marketing oraz poduplomowo wycenę nieruchomości na Politechnice Odpowiedz Link Zgłoś
morepig Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 19:21 hello ja bede ogrodnikiem ) a maz jest informatykiem, ale jeszcze nic nie skonczyl ) Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 19:29 Jestem geologiem z pretensjami na doktora Odpowiedz Link Zgłoś
magdazaw Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 19:30 Ja studiuję technologię chemiczną na Politechnice, a mąż narazie tylko szkołę policealną informatyczną skończył, może kiedyś zrobi cos więcej, kto wie... Magda Odpowiedz Link Zgłoś
twinmama76 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 19:33 A ja skończyłam archeologię, a mąż ekonomię. To sie nazywa połączenie romantyzmu z pragmatyzmem ) Pozdrawiamy Ania +Zuzia i Szymonek (23.09.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
mamastasia Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 20:19 Zupełnie bez sensu skończyłam geodezję na AR w Krakowie - w ogóle mnie to nie ineteresuje. Mój mąż mechanikę komputerową na PK, ale na jego dyplom staciłam już nadzieję, a jemu chyba juz się nie chce . Odpowiedz Link Zgłoś
josik11 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 20:28 Studiowalam na Politechnice Gdanskiej budownictwo ladowe - studia inzynierskie, a potem 2 letnia uzupelniajaca magisterke tym razem ekonomie a maz skonczyl wlasnie licenjat z resocjalizacji i zaczal magisterke ale tym razem pedagogike ogolna. Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 20:46 Skonczylam filologie polska,obecnie jestem na II roku filologii angielskiej. Maz skonczyl administracje systemami bezpieczenstwa i ekonomie. Odpowiedz Link Zgłoś
anet78 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 21:11 Ja ochronę środowiska i podyplomową pedagogikę kształcenia zawodowego,mąż ochronę środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
polinetka Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 21:39 Oboje z mężem ukończyliśmy Politechnikę Śląską. On Wydział Transportu, ja Organizacji i Zarządzania Marzy mi się jeszcze pójście do szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
kopytko1 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 21:45 ja skończyłam na politechnice wrocławskiej na wydziale PPT Fizykę specjalność optyka)Jak na razie nie pracowałam,dzieci dzieci same wiecie...mąż jest automatykiem również po Polibudzie. Ewa forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=7914146 Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 17.09.04, 09:59 optyke powiadasz. to skorzystalabym chetnie z Twojej wiedzy. Konkretnie: transmisja swiatla w srodowisku wodnym. Woda - zbiornik naturalny. Jesli bylabys chetna pomoc napisz na priv. Kaska Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 22:02 Ja- skonczylam psychologie (chyba jeszcze nie bylo)na uniwerku, a maz zarzadzanie przedsiebiorstwem na ekonomicznej. We Wroclawiu. Odpowiedz Link Zgłoś
inez76 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 22:20 Ja skończyłam informatykę i ekonometrię na Akademii Ekonomicznej w Katowicach, a mój mąż zarządzanie małym przedsiębiorstwem na WSB w Dąbrowie Górniczej (WSB to prywatna uczelnia). Odpowiedz Link Zgłoś
pola777 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 22:37 fajnie macie- ja zaczelam studiowac filologie angielsko francuska i nie mialam kasy zeby kontynuowac wiec poszlam do pracy po 4 miesiacach-przeliczylam sie myslalam ze jakos bedzie sie dalo. Ale nie zaluje nic teraz w sumie.. bo prace mam, mlodo doswiadczenia zbieram i zycie milo spedzam Odpowiedz Link Zgłoś
joana12 Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 16.09.04, 23:06 A ja po kilku latach spędzonych z młodym, wracam do nauki kierunek Informatyka Ekonomiczna. Mam nadzieję, że nie bedę najstarsza na roku . A w między czasie zaliczyłam 3 lata nauki języka niemieckiego Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
p_swiat Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 17.09.04, 00:51 politologia i nauki społeczne ( przerwałam , ale wracam ) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_de Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 17.09.04, 07:25 ja skończyłam zarządzanie zasobami ludzkimi ale zajmuję się zarządzaniem jakością. Chętnie wróciłabym do zawodu "wyuczonego" ale mam mało w nim praktyki, macie jakiś pomysł jak to zrobic? Mąż jest informatykiem-automatykiem, nie wiem jak to się fachowo nazywa, taka hybryda, hihi, wykształcenie-hybryda, nie mąż Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 17.09.04, 07:59 Ja skonczylam Pedagogike na Uniwersytecie Wroclawskim, specjalnosc Andragogika (pedagogika doroslych), od pazdziernika ide na podyplomowe Zarzadzanie Kadarami. Odpowiedz Link Zgłoś
oyate Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 17.09.04, 08:23 Ja studiowałam Psychologię Zarządzania na Wyższej Szkole Zarządzania we Wrocławiu a mąż Zarządzanie i Marketing ze specjalnością Rachunkowość Podatkowa Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 17.09.04, 08:25 Ja analityke medyczną na akademii mad a mąz informatykę na AGH. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
le_lutki Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 17.09.04, 09:17 Studiowalam orientalistyke (specjalizacja arabistyka), potem byly rozne konkursy w kierunku dyplomacji po to, by na koniec zostac kura domowa No, moze nie calkiem. Kiedy wydam juz na swiat wszystkie dzieci, ktore mi sie marza, chcialabym zrobic dyplom w dobrej szkole dla tlumaczy tu we Francji albo w Szwajcarii oraz jakies szkolenie z zakresu "komunikacji". Zobaczymy. A moze juz tak sie rozkocham w "kurowaniu domowym" ze mi tak zostanie? Maz nas spokojnie utrzyma, tylko wypadaloby sie intelektualnie uaktywnic nieco Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka Re: Emamy!Co studiowałyście ew co studiujecie? 09.10.04, 23:36 le_lutki napisała: > Studiowalam orientalistyke (specjalizacja arabistyka), a na której uczelni?? Odpowiedz Link Zgłoś