mark-jolka
26.08.15, 21:25
odkąd pamiętam mam przetłuszczające się włosy. kiedyś z tym walczyłam - płukanki, okłady itp, teraz już tylko ograniczam się do codziennej pielęgnacji, czyli do codziennego mycia.
teraz myję włosy wieczorem, a po południu następnego dnia są już lekko przetłuszczone, zwłaszcza grzywka, a pod wieczór to już nie wspomnę.
wiem że jest "sposób" żeby nie myć codziennie w takiej sytuacji, tylko co dwa dni, żeby włosy się nie przyzwyczaiły do codziennego mycia. próbowałam tak przez ok 2 tyg, ale u mnie nie zadziałało. fatalnie się czułam z takimi włosami, no ale póki byłam z dzieckiem na macierzyńskim to mogłam sobie pozwolić na takie eksperymenty.
teraz jednak wracam do pracy i wolałabym ze względów logistycznych pozostać przy tym wieczornym myciu. przez całe życie myłam włosy rano, ale poprzedniej zimy dopadło mnie zapalenie zatok i teraz muszę bardzo uważać żeby nie dopuścić do wyziębienia okolic głowy, a obawiam się, że mogę czasami nie dosuszyć dokladnie głowy i powrót choroby murowany. poza tym rano zawsze tego czasu brakuje, dzieci, chaos itp.
macie jakieś patenty na przetłuszczające się włosy? nie wymagam cudów, chciałabym jedynie żeby włosy wyglądały jako-tako przynajmniej jeden dzień